Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyesek szerint miért lenne...

Egyesek szerint miért lenne olyan rossz, ha Magyarország nem a Nyugathoz, (tehát, EU, USA), hanem a Kelethez (tehát Oroszország, Kína) tartozna?

Figyelt kérdés

Ahogy én látom, a mostani nyugati világrendben nincs remény. Mindenki szellemi munkát akar, egyre nagyobb a dekadencia, túlköltekezés, egymás lenézése. Az országok jóformán semmit sem termelnek maguknak, ritka az olyan fiatal, aki a lengedező búzamezőkön vagy a berregő gépek között képzeli el a jövőjét.

Keleten azonban máshogy van.

Keleten még emlékeznek arra, mit jelent embernek lenni, mint jelent társadalomban élni, mint jelent a tudomány, a fejlődés, az élet, és a munkásosztály.

Akár Oroszországban, akár Kínában, akár a kissé különc, de azért pozitív vonásokat mutató Észak-Koreában egy olyan társadalmat lehet felfedezni, ahol mindenki valamilyen mértékben a munkásosztály tagja és ezen kultúrával azonosul. Az emberek szívesen tartanak tyúkokat, fúrnak-faragnak, szerelnek villanyt és autót, oldanak meg mindent önerőből. A nyugati emberek finnyásak és nyafogósok. Irreális elképzeléseik vannak a világról és sznobok. A keletiek tudják mit jelent embernek lenni, mit jelent a munka, a hűség a családhoz és a barátokhoz, a szórakozás, az életvitel. Keleten simán jól érzi magát pár ember, ha a gyári műszak után beszélgetnek, hahotáznak, játszanak a panelház mögött vodkával és sörrel a kezükben, miközben az elemes rádióból szól a zene. A Nyugati sznobok ezt lenézik, nekik csak a menő klubbok a jók, ahol 1600 Ft egy koktél.

A keleti emberek a természet és a technika mesterei, ahol cselekednek ott búza nő és erőmű épül. A mai nyugatiak konzumidióták, akik ahol "cselekednek" ott pláza ürül és Iphone boltos örül.

Kérdezz meg egy hollandot, meg egy oroszt, hogy szerelje meg a motort vagy a villanykapcsolót. A holland valszeg hozzá se tud kezdeni, ha meg még nagyobb nyúlbéla, akkor elkezd pampogni, hogy ezt szakemberre kell bízni, az orosz akár részegen is megcsinálja!

Nekünk, magyaroknak Keleten a helyünk, a hasonszőrű népek között, az oroszok, kínaiak között, nem a dekadens Nyugaton a puhány nyúlbélák között!

2017. júl. 10. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
30%
Nos, kérdező, elégedett vagy a válaszokkal, vagy majd századjára is felteszed ezt a kérdést, hátha agygörcsöt kapunk tőle?
2017. júl. 10. 23:15
 22/62 anonim ***** válasza:
12%
14-es szűklátókörű vagy. Az olyan embereknek a lelki leszármazottja, hogy sohasem fogunk tudni repülni és az emberi test nem bírná a 40km/h-nál nagyobb sebességet a vonaton. Ha csak ilyen emberek énének a Földön még mindig a földet túró faj lennénk. Bár látszanak a különbségek, mert még 9-est lepontozták a fenébe, 14-est meg fel az égbe, azért mert leírt ilyen nagyon poénos meglátásokat.
2017. júl. 10. 23:15
 23/62 anonim ***** válasza:
74%

#22, egyáltalán nem vagyok szűklátókörű. Egyszerűen racionálisan gondolkodom, és tisztában vagyok azzal, hogy a technika hasznos plusz, és megold egy csomó problémát, de ugyanannyi új problémát is generál. Nem viccből írtam le azokat, amiket, de ha szerinted poén, akkor miért nem cáfolod meg őket tételesen?

Egyrészt a gépek annyira, és CSAK annyira hatékonyak, amennyire a beleírt utasítások azzá teszik.

Másrészt, a gépek időnként elromlanak.

Harmadrészt, a gépek energiával működnek. Ha mindent gépesítenénk, van róla valami halvány fogalmad, hogy mekkora bődületes mennyiségű energiára volna szükség? És még ha ki is tudná termelni az emberiség ezt az energiamennyiséget (mint ahogy nem tudja), az mibe kerülne az embereknek? Igen, a sci-fi regényekben mindent megold az író egy csodálatos új elemmel, a Hasraütőniummal, de sajnos Hasraütőnium csak a mesében létezik.

Negyedrészt, a semmiből a gépek se tudnak előállítani valamit. Lehet, hogy maradi és avítt dolog, de "földtúrásra" mái napig szükség van, mert onnan nőnek a növények, amik a termést hozzák, meg amit a haszonállatok esznek. Ezeket miféle géppel akarod helyettesíteni? Vagy mondjuk a virágok megporzása, ami nélkül egyszerűen kipusztulna a növényi élet. Feltalálsz egy megporzógépet?

Ötödrészt, hogy akarod a gépeket felkészíteni MINDEN létező váratlan helyzetre? Üzembeállítasz egy biztonságiőr-droidot, aznap óriási vihar támad, az EMP-hatástól kinyiffan a robot, a buckalakó hordák pedig már mennek is zsákmányolni a telephelyre. De ugyanilyet írhatnék a kalauzrobotokra, pilótarobotokra, mittoménmilyen robotokra. Hogy a fenébe akarod őket az emberi tényezőre felkészíteni?

Hatodrészt, a kiberbűnözés iszonyú mértékben megnövekedne. Lehet egy vicces kedvű hacker gondol egy merészet, átprogramozza a közterületfenntartó gépeket, mire azok két lábra állnak, és elkezdik ölni az embereket. Ja tudom, "feltörhetetlen" védelmet raknál bele! Olyat, amilyen a Májkroszoftnak van! Amint kiadnak egy Windowst a szuper-mega feltörhetetlen másolásvédelmével, 1 héten belül letölthető a felnyomott verzió a Kalóz-öbölből...

2017. júl. 10. 23:29
 24/62 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező, nincs kommunizmus Oroszországban és Kínában sem. Ezt én is sokáig elhittem, de ha utánanézel a dolgoknak látni fogod, hogy arrafele legalább annyira kizsákmányolják a dolgozókat, mint Mo-on, vagy bármelyik más banánköztársaságban. Arrafelé is átvették a nagyokosok a hatalmat és kiépítették a private "tudásalapú társadalmukat". Talán É-Koreában még működik a szocializmus, de különben a szovjet tömbben Sztálin után, Kínában pedig a Mao után lassan de biztosan felszámolták. Ez a folyamat befejeződött nálunk a Németh M alatt, Oroszországban a Gorbi alatt, Kínában a Teng alatt. Mao-nak természetesen igaza volt [link] , nemhiába csináltak farkos ördögöt belőle az észkombájnok. A kliséket viszont meghagyták, illetve Oroszországban visszahozták, megtévesztendő olyan emberkéket, mint Te, meg én vagyunk.

Szubjektíve bizonyos szinten szimpatizáltam a Szovjetunióval, de az, ami most arrafelé van már kifejezetten taszít. Az is mutat valamit, hogy az olyan sötét alakok, mint Nógrádi György, vagy Orbán Viktor kifejezetten rajonganak Putyinért, illetve az ottani állapotokért. A Jobbikot információim szerint anyagilag is támogatják.

Nem kizárt, hogy ami Hitlernek és a náciknak nem sikerült (a Keleti Élettér) azt olyan kiugrott kommunisták, mint Orbán, Putyin, vagy Lukasenka -- megjavított formában fogják realizálni, illetve bizonyos elemei már működnek is.

2017. júl. 10. 23:37
 25/62 anonim ***** válasza:
75%

'megtévesztendő olyan emberkéket, mint Te, meg én vagyunk.'

Azaz két idealistát :D

2017. júl. 10. 23:43
 26/62 A kérdező kommentje:

24-es, osztom aggodalmaidat, de szerintem a közemberek körében, a munkásosztálynál sok olyan társadalmi hagyomány és szokás megmaradt, amik miatt a mai napig is kommunista (vagy legalábbis a Nyugattal szembenálló, kollektivista) társadalmaknak hívhatjuk ezeket.

Én hiszek abban, hogy a munkások idővel letaszíthatják a trónról új kizsákmányolóikat, és visszahozhatnak egy Nyugatellenes, Keleties, de igazságosabb társadalmat.

Putyin például nagyon támogatja a vallást, az Ortodox egyházat. Én ezt elítélem, én a tiszta ateizmusban és vallásellenességben hiszek. A legtöbb orosz most is afféle szokásként jár templomba, mert Putyin alatt ez lett az elfogadott, a "menő" de nem lettek vallásosak.

2017. júl. 10. 23:49
 27/62 anonim ***** válasza:
29%

'Én hiszek abban,'

Hinni, hinni..... Nem mondták még neked, hogy hinni templomban szokás? :D

2017. júl. 10. 23:51
 28/62 anonim ***** válasza:
77%

Az emberek jól akarnak élni, a jólétet pedig mostanában az emberi fejlettségi index-el(Human Development Index: HDI) szokták mérni. Ez alapján Magyarország most 43. helyen áll és csupa Nyugati országok előzik meg, miközben Oroszország még mögöttünk is le van maradva a lista 49. helyén, Kína a 90., Észak-koreáról nincs adat.

Az emberek szívesebb élnek egy olyan országban amelyik fejlettebb.

[link]

2017. júl. 11. 00:16
 29/62 A kérdező kommentje:
28-as, a Nyugat anyagiakban fejlettebb, de lélekben a Kelet fejlettebb!
2017. júl. 11. 00:21
 30/62 anonim ***** válasza:
65%

'a Nyugat anyagiakban fejlettebb, de lélekben a Kelet fejlettebb!'

Gondolod te.

2017. júl. 11. 00:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!