Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az EU-ban a kóser vágás...

Az EU-ban a kóser vágás mentességet élvez? Ez nem k. va nagy diszkrimináció?

Figyelt kérdés

Az állatok akár percekig is szenvedhetnek miután elvágják a nyakukat, hát még előtte.

Most nem is az állatvédelemre akarok elsősorban kitérni, az is fontos, de elsősorban azon akadok ki, hogy ez engedélyezett mert vallási, de a sima vágásnál már fontosak a szabályok. Ez azért iszonyatosan dühítő.

2010. máj. 14. 11:12
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre már az első hozzászólásomban válaszoltam, a másodikban a felvetésedre válaszoltam.

Nem értem, hogy miért lenne ez kettős mérce. Arra utaltam, hogy amit mi teszünk, ahhoz hasonlók léteznek a természetben is. Azaz az természetes. Persze, ha lehet, ne kínozzuk az állatokat feleslegesen, de vannak olyan helyzetek, amik az emberi kultúra, történelem, szokásjog miatt kialakultak. És ez bizonyos esetekben nagyobb fontosságot élvez, mint az állatok (bizonyos esetekben túlzott) védelme. És igen, ez lehet diszkrimináció, de olyan, amit el kell fogadni, mert mint mondtam, az emberi hagyományok fontosabbak, mint az állatok fél perces szenvedése.

2010. máj. 18. 13:31
 42/69 A kérdező kommentje:

lóf.szt fontosabbak, és nem fél perces, hanem több perces szenvedésekről van szó. és igen ez kettős mérce, nem érdekel, hogy vallás.

ennyi erővel bármire rá lehet mondani, hogy vallási vagy tradíciós. Noh mind1, szerintem fejezzük be veled a vitát, nem lesz értelmes vége úgysem.

2010. máj. 18. 13:35
 43/69 anonim ***** válasza:
100%

13.21:természetesen elfogadom ezt a variációt,ha leülsz egy tigrissel és elmagyarázod neki,hogy ez állatkínzás.

Egyébként akkor most akár emberáldozatot is mutathatnák be?Mert az is vallási szokás...ennyi erővel.

2010. máj. 18. 14:18
 44/69 anonim ***** válasza:
46%

Az ember sok állatból állít elő élelmiszert,ételt!Ki, így- ki ,úgy!

Sok ezer évig ezzel semmiféle probléma nem akadt.A vadász lelövi,a mészáros levágja.Őzikét,halacskát,pipit,kecskegidát,kígyót,békát,stb.

Az ősember kövekkel dobálta halálra az óriási mamutot,miközben a "szerencsétlen" a veremben vergődött!

Sőt kannibálok is voltak,így "nyerték el" a legyőzöttek erejét,lelkét!

Hülye szokás az is!De így működött!Jól működött!

A húst az asztalra kell juttatni ,ki,így-ki ,úgy!

2010. máj. 18. 14:55
 45/69 A kérdező kommentje:

megint egy hülye komment, te sem olvastad el a kérdést ugye?

a kérdés a diszkriminációról szól...

2010. máj. 18. 15:14
 46/69 anonim ***** válasza:
20%

Így van!

A zsidóknak szabad,de ha nem zsidó csinálná,valószínűleg állatkínzásnak minősülne.

2010. máj. 18. 15:45
 47/69 anonim ***** válasza:
44%
Hülye komment?!Kösz!:)
2010. máj. 18. 16:05
 48/69 A kérdező kommentje:
nincsmit.
2010. máj. 18. 16:09
 49/69 anonim ***** válasza:

Szigorúan a kérdésre válaszolva:

De, ez marha nagy diszkrimináció. Ha egy magyar gazda vágja el az állat torkát, akkor őt megbüntetik állatkínzás miatt, de ha egy zsidó csinálja ugyanezt, akkor abban nincs semmi, mert az kóservágásnak minősül.

A válaszolók nagy része a jelek nem volt képes felfogni a kérdést.

2010. máj. 18. 20:08
 50/69 anonim ***** válasza:

"A zsidóknak szabad,de ha nem zsidó csinálná,valószínűleg állatkínzásnak minősülne."

a muszlimok pont ugyanígy csinálják, nekik is szabad, buktad az összeesküvés-elméletedet.

A spanyolok meg bikaviadalt rendeznek (ahol nem 1-2 percig kínozzák a bikát), a magyarok meg tömik a libát, ami szintén lényegesen brutálisabb.

Ezeket se tiltja az EU, mint ahogy ezermillió más dologba is bele lehetne kötni ilyen alapon.

A magyar libatömés betiltása mellett is ilyen hévvel kelsz ki, kedves kérdező?

2010. máj. 18. 20:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!