Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez nem diszkrimináció?

Jóska Pista Sanyi kérdése:

Ez nem diszkrimináció?

Figyelt kérdés

"Saját jogán lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Bruxinfónak, miután a kormány bemutatta Brüsszelben az európai uniós "romastratégiához" benyújtott nemzeti tervet. "

"A magyar kormány "komplexen szeretné kezelni a problémát, vagyis egyszerre szeretnék javítani a romák különböző jellegű gondjain" - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Bruxinfo című uniós portálnak, miután bemutatta Brüsszelben a múlt csütörtökön a szociális ügyi miniszterek által elfogadott európai uniós "romastratégiához" benyújtott nemzeti tervet. A terv szerint Magyarország vállalja, hogy 2015-re 100 ezer munkanélküli cigányt terel vissza a munkaerőpiacra; az átfogó oktatási reform révén 20 ezer cigány fiatal szerezhet szakmát, 10 ezer diák érettségizhet le, és "5000 tehetséges roma gyermek" esélye nőhet meg arra, hogy feljebb lépjen az oktatási rendszerben.

A számszerű vállalások teljesítését az Európai Bizottságnak kell majd figyelemmel kísérnie egy később kidolgozandó monitoring rendszerrel. A testület által kidolgozott keretstratégia arra is kéri a tagországokat, hogy a szegénység, az oktatás és az egészségügy mellett "a romák lakhatási feltételeinek javítása érdekében" is szabjanak meg konkrét intézkedéseket. A Bruxinfo erre vonatkozó kérdésére Farkas Flórián közölte, látva a korábbi kormányok nem teljesült vállalásait, felelőtlenségnek tartaná előre meghatározni, hogy a kormány bizonyos határideig felszámol valahány nyomortelepet."

"Saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást" - mondta Farkas Flórián a portálnak.

A cigányok munkavállalásával kapcsolatban a fideszes képviselő azt mondta, nem elsősorban közmunkát szeretnének a cigányoknak adni, "hanem szeretnénk, ha mindenütt dolgozhatnának cigányok, ahol képesek felelősséget vállalni, és megállni a helyüket".

A terv bemutatásakor Balog Zoltán, a társadalmi integrációért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a magyar állampolgárok többsége támogatja, hogy "a romák többségi társadalomba való integrálása megtörténjen. Úgy gondoljuk, hogy biztatók a jelek: az emberek jobban meg akarják ismerni a romákat"

"Balog Zoltán felidézte, hogy Magyarország a most megtett vállalások előtt már jogszabályi úton is fellépett a cigányság "integrálása" érdekében. Példaként említette a zéró toleranciát az etnikai és vallási alapú diszkriminációval szemben, és a megszavazott törvényt "az egyenruhás bűnözéssel" kapcsolatban ."

És itt egy videó is:

http://www.youtube.com/watch?v=EIzqtzPMwYE&feature=player_em..

2011. máj. 25. 15:41
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Miután ledolgozták a 8 orai munkát....
2011. máj. 25. 15:43
 2/10 anonim ***** válasza:
4%
Az. Méghozzá pozitív. De várjuk meg a kérdező jobb ötletét. Most megmondom a "zírcsukki összeset szent árpád karjával fujj barnatalpú rétinégerek ircsukki hawarawaaaaaaa" nem bevált módszer.
2011. máj. 25. 15:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az..

Nem lehet megkülönböztetni őket a magyaroktól..

Úgy fogunk járni mint 48 körül..

Ó ezek kisebbségek,kisebbségek,magyarok még mindig a főnökök..Majd amikor például Szabolcs,Borsod,Heves,Nógrád 90%ban cigány lakta terület lesz,majd csóválhatjuk a fejünket..

Emellett egy magyar azért ne kapja meg az adott munkát,mert a cigánynak jogai vannak erre a munkára mert ő cigány?Ez jön le ebből..

2011. máj. 25. 15:51
 4/10 A kérdező kommentje:

"Az. Méghozzá pozitív. De várjuk meg a kérdező jobb ötletét. Most megmondom a "zírcsukki összeset szent árpád karjával fujj barnatalpú rétinégerek ircsukki hawarawaaaaaa" nem bevált módszer."

A cigányság pozitív diszkriminációja. De ha belegondolsz akkor ez a nem cigányok negatív diszkriminációja. És a negatív diszkrimináció az "nagyongonoszcsúnynácidolog".

Jobb ötleteket kidolgozni pedig nem az én dolgom.

2011. máj. 25. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizony az a javából! De psssztt nem szabad szólni!
2011. máj. 25. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

ma 15:59

Ez olyan mintha azt mondanám, te egy idióta vagy de nem mondom meg miért, mert az nem az én dolgom.

Egyébként aki nem nyomja az "ircsukki" szakzsargont azt nem nácizzák le a másik oldalról sem.

2011. máj. 25. 16:03
 7/10 A kérdező kommentje:

"Ez olyan mintha azt mondanám, te egy idióta vagy de nem mondom meg miért, mert az nem az én dolgom.

Egyébként aki nem nyomja az "ircsukki" szakzsargont azt nem nácizzák le a másik oldalról sem."

Tévedésben vagy. Aki felveti ezt az mindjárt náci lesz. Te is egyből azt feltételezted hogy az általad említett szöveggel fogok jönni, vagyis lenáciztál és mellé még hülyének is néztél.

Te is nyilván sok mindenről meg tudod állapítani ,hogy nem működik, vagy nem jó, de azt nem feltétlenül tudod mi lenne a jó megoldás, vagy hogyan kell megoldani. Sőt legfőképpen nem biztos ,hogy neked kell azt megoldanod, megjavítanod. Van pár példa erre az életben nézz körül.

Eddig is adtak nekik lakásokat, lásd pl a videón is mit tettek vele.

Kaptak már munkalehetőséget is. Éltek vele? Nem.

Járhatnak iskolába, járnak a gyerekeik? Nem.

Ők maguk is tanulhattak volna van végzettségük? Nincs.

Akkor ez az új tervezet miért változtatná meg őket?

Ha eddig nem akartak dolgozni, mert a segélyekből élni kényelmesebb akkor most miért tennék?

No nem beszélve arról hogy piszkosul igénytelenek.

(Azt nem mondom ,hogy mindegyik ilyen, és azt sem ,hogy nincsen ilyen nem cigány. Mert az nem lenne igaz.)

2011. máj. 25. 16:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Vérlázító! Nekem ki ad alanyi jogon lakást, ha fenn tudom tartani????????????????? Cigányországban élünk, most bizonyosodott be!
2011. máj. 25. 17:45
 9/10 A kérdező kommentje:

No erről van szó. Nekik jár. Mert cigányok...

Nekem is jól jönne a lakás de mégsem adnak hát így jártam, nem vagyok elég barna.

2011. máj. 25. 19:26
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Ja, hogy ezt akartad hallani?! Mindjárt más... Én kérek elnézést.
2011. máj. 25. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!