Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az EU-ban a kóser vágás...

Az EU-ban a kóser vágás mentességet élvez? Ez nem k. va nagy diszkrimináció?

Figyelt kérdés

Az állatok akár percekig is szenvedhetnek miután elvágják a nyakukat, hát még előtte.

Most nem is az állatvédelemre akarok elsősorban kitérni, az is fontos, de elsősorban azon akadok ki, hogy ez engedélyezett mert vallási, de a sima vágásnál már fontosak a szabályok. Ez azért iszonyatosan dühítő.

2010. máj. 14. 11:12
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
86%

11.41:figyelj az hogy te nem bírod az agyacskáddal felfogni,hogy az Eu jóvoltából változott meg a hazai disznóvágási szokás(ami egyébként az állat gyors "kivégzése" miatt humánus volt),ellenben az EU engedélyez egy nyílt állatkínzást,csupán kis réteg beteges agyszüleménye miatt-és ekközött mi az összefüggés,akkor mélységesen sajnálni tudlak.

Hozzátenném volt szerencsém a kóser konyha kedvelői által mindennek elhordott muszlimot látni aki 1 másodperc alatt shaktervágással" kóserrá" tett egy szm-át.Na ebből látni a két nép közti különbséget...hogy bánnak a gyengébbekkel.

2010. máj. 14. 14:22
 32/69 anonim ***** válasza:
79%

előző: az EU pont ugyanúgy engedélyezi a libatömést is, ami még sokkal nagyobb állatkínzás. Tehát pártatlan felháborodásod mondjuk akkor lenne hiteles, ha azon még ennél is jobban kiakadnál.

Amúgy ha voltál már halal (muszlimoknál a kóser megfelelője) vágáson, az gyakorlatilag megfelel a kóservágásnak - ugyanúgy még élve kell kivéreztetniük a marhát, amíg ver a szíve, mert különben maradna benne vér. Ugyanazt a technikát alkalmazzák.

2010. máj. 14. 14:34
 33/69 anonim ***** válasza:
83%

Egy vágással levágják a fejét és utánna nyugi nem él.Ezt rosszul gugliztad ki.A neve sahter,sakter?vágás,nem tudom hogy kell leírni...

A libatömés ha olyan végzi,aki gyakorlott na az tényleg nem fájdalmas(sőt nem is halálos-egyébként. Én személy szerint az is helytelítem.Az én libáim nincsenek is tömve)

Miért is kell okoskodnod?

Ja mert a férjed továbbtanul?

Na gyere erősködj még egy kicsit....oppá,ki van a gyerekkel?Rosszanyuka...

2010. máj. 14. 14:41
 34/69 anonim ***** válasza:
41%

előző: nem gugliztam, hanem némileg járatosabb vagyok az iszlám és zsidó vallási törvényekben mint te. A muszlim vágást pedig halalnak hívják, és ugyanúgy ki kell véreztetni a marhát, mint a zsidóknál - ez pedig csak úgy megy ekkora testnél, ha a szív még ver. Ugyanazt a technikát alkalmazzák.

Viszont ha sakter vágta, akkor te nem halal vágást láttál, hanem kóservágást, ugyanis a sakter az a zsidóknál van, a mészárost hívják így - ez esetben viszont tuti nem a fejét vágta le a marhának egy vágással (amúgy mivel csinálta volna azt, kétkezes pallossal??), hanem egy gyors és határozott vágással a nyakát vágta át, vele együtt a légcsövet, nyelőcsövet, a bolygóidegeket, a nyaki verőeret és vénát. Ez a kóservágás.

Ehhez volt szerencséd? - mert azt nehezen hiszem el, hogy a pacák valami irdatlan nagy pallossal vagy bárddal az állat fejét csapta volna le, az nem semmi

2010. máj. 14. 14:56
 35/69 anonim ***** válasza:
64%

Na tessék,kiderült,hogy nagy fideszes szomszédból netező anyukánknak(akinek a férje továbbtanul)nagy jártassága van a zsidó és iszlám vallásban.

Sőt szerinte ami nem az az ugyanaz.Nem sok közös van a zsidó és arab vágásban,csupán te szeretnéd ezt elhitetni.

Én tudom mit láttam,te meg erősködj tovább,hogy az nem is úgy van(most már tudom miért teszed)mint írtam a vágás neve az,nem aki csinálta...és bizony egy vásással,mert ha elsőre nem sikerült,akkor az nem "jó" már.

Na salom és többé ne akard megmagyarázni jó szokásotok szerint azt,ami nem is úgy van ahogy...

2010. máj. 16. 08:54
 36/69 anonim ***** válasza:
89%

egyrészt nem vagyok se fideszes, se anyuka, sőt nő se, nem tudom, honnan vetted ezeket a baromságot. Mint ahogy a többit sem. Ellenben mindkét kultúrkört jobban ismerem, mint te, és mindkettőből vannak hívő barátaim.

Amiket állítottál, azokból több marhaság is van:

- nincs olyan vágás, aminek a neve sakter. Ez baromság, a sakter a zsidó mészáros neve, lehet utánanézni, internet korában nem nagy kunszt (tessék: [link] ).

Az iszlám vágás a halal vágás, ennek se áll semmiből utánanézni (úgyse tennéd, ha eddig nem tetted: [link] , írja is, hogy az állat nyaki ütőerét kell elvágni, és kivéreztetni)- minthogy annak se nagy kunszt utánanézni, hogy mindkét vágás ugyanúgy megy - ugyanaz a cél, teljesen kivéreztetni az állatot, mert a vér mindkét vallásban tisztátalan, és tilos a fogyasztása. Ha nem így ölnék meg, akkor a vér belealvadna a vénákba, és behatolna a húsba, amitől egyrészt a vallás szerint tisztátalanná válna, másrészt egészségtelenebb is, mivel pl.húgysav kerülne a húsba, ami nem egészséges - basszus, ha már továbbtanulás, egy évig éltem kint Franciaországban többek közt muszlim haverokkal is, és minden hétvégén, amikor nem volt menza, halal húst vettünk.

Amúgy ugyanilyen elrettentésnek szánt videókat halal vágásról is felraknak, akik meg az iszlámot szeretnék ezzel b*szogatni éppen.

-Egy marha fejét egy vágással levágták?? Hogy a fenébe, Conan a barbár csinálta talán? Ezt próbáld meg beadni olyannak, aki még életében nem látott marhát - az talán beveszi. Tényleg áruld már el, milyen eszközzel tudsz te egy suhintással levágni egy marha fejét? ÉS hány méterre spriccelne szét az minden irányba.

Max a nyakát tudod elvágni jó mélyen, mint ahogy azt a halal és kóser vágásnál is csinálják.

Abban igazad van, hogy ha nem sikerül egy vágásból jól átmetszeni a nyakát az állatnak, akkor onnan már tisztátalannak számít, mert egy határozott vágást lehet csak tenni, nem szabad nyiszálni.

Jó szokás szerint megint baromságokkal jöttök, aztán ha szembeállítanak a baromságaitok konkrét hibáival, akkor ahhoz nem tudtok hozzászólni, marad a félrebeszélés. Szánalmas...

Tehát milyen eszközzel vágták le egy suhintással a marha fejét?

2010. máj. 16. 12:50
 37/69 anonim ***** válasza:
91%

El kell fogadni, hogy vannak olyan esetek, amikor az állatvédők nem tehetnek semmit, mert az adott nép szokásaihoz, kultúrájához hozzátartoznak bizonyos állatkínzásnak minősülhető cselekedetek. Ezt eltűntetni nem lehet, max visszaszorítani. Gondolj a spanyol bikafuttatásra és -viadalra, vagy a japánok bizonyos ételeire. Ennyi.

(Az már egy másik kérdés, hogy mi az állatkínzás, mert szerintem senki nem mondja a tigrisre, hogy kínozza az gazellát, amikor szépen lassan harapja át a torkát...)

2010. máj. 18. 12:55
 38/69 A kérdező kommentje:
tigris nem kínozza az áldozatot. a legtöbb ragadozó a lehető leggyorsabban végez velük, kivéve a macskát aki játszik vele.
2010. máj. 18. 13:11
 39/69 anonim ***** válasza:
100%

Hát, láttam én már a National Geographicon olyan felvételt, ahol kellemesen beleharapott a nyakába (miután üldözte, pár csapással megállította), és a gazella csak egy-két perc múlva rúgta az utolsót.

És akkor mi van a macskával? Vagy amikor a bálna a fókát gyak. a farkánál fogva vágja a földhöz, és utána kezdi el megenni, miközben az le van bénulva, de még él?

Csak arra akarok kilyukadni, hogy a természetben is fellelhetőek kínzásnak mondható, teljesen természetes dolgok...

2010. máj. 18. 13:21
 40/69 A kérdező kommentje:

azért ne akard már azzal védeni az embereket, hogy de a természetben is.

annyira bírom amikor kettős mércével állok szemben. Ennyi erővel szarjunk a szoba közepére, mert az állatok is megteszik nem?

nem hiszem, hogy megértetted rendesen a kérdést amúgy.

2010. máj. 18. 13:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!