Miért jó liberálisnak lenni?
33, ha elolvastad volna amit írtam, láttad volna, hogy nem írtam olyat, hogy ők nem hibásak. Ők is azok.
De azt ne mondd, hogy ha rajtad múlott volna, tudtak volna integrálódni, mert egy nembefogadó közösségbe nem lehet integrálódni.
És újra: a cigányok is hibásak ebben.
És még újra: Kettőnek kell akarni az integrálódást.
Egyébként meg akinél a hatalom van, az mindig többet tehet mindenért, mint az, akinél nincs.
"Nincs olyan hogy szelsoseges liberalizmus. Amit te annak gondolsz az valami mas."
Nos, előszőr szimplán annyit akartam írni, hogy minden politikai ideológiának van szélsőséges változata.
De gondoltam kibővítem, és hozzáfűzöm azt is, hogy nem mellesleg minden létező dolognak van elfajzott, deformált, romlott változata.
Manapság a liberalizmus, mint társadalomszervező elv súlyos, sokak szerint végzetes válságban van. Ez egészen konkrétan már nem is kérdés, hanem tény. Ennek pedig éppen az az oka, hogy valóban átfordult a szélsőségekbe. Szabadság helyett szabadosság, gazdasági versenyképesség helyett tőzsdespekulációk, emberi jogok helyett különböző nemi identitások előretolása, stb Mindez okozott egy súlyos világgazdasági válságot (ne feledjük, hogy ez a válság csak a nevében "világ" válság, mert pl a nem liberális arab világ, illetve Kína meg sem rezdült), ami előtérbe tolta a súlyos értékválságot is.
Gyakorlatilag most azért zajlik a ketrecharc, hogy a konzervatívok, vagy az őket jobbról előzni próbáló, jellemzően az új generációból álló jobboldali polulisták építik e újra a nyugati civilizáció új politikai kultúráját. Ugyanis a baloldali liberális évszázados szövetség egészen egyszerűen, és nyilvánvaló módon a válságra semmit nem tudott reagálni. Még csak fel sem ismerte. Azóta sem.
"66%-os, inkább bunkó, személyeskedő libsikkel nem érdemes vitatkozni. Hitler nagy történelmi személy volt,"
Előre bocsátom, nem ugyanaz a 66%-os vagyok!
A II vh előtt mindenki istenítette Hitlert, pár évre rá, a háború vége felé, amikor már keményen hurcolták el az embereket, akkor már mindenki úgy várta az amerikai-brit liberális(!) felszabadítókat, hogy csak na. Belemeneteltek a náci ideológiába utána meg a pár évvel azelőtt szidott liberálisoknak kellett egész Európát kihúzni a sz.rból.
Szóval ismerni kellene egy minimális szinten a történelmet és óvatosan a szavakkal, ezt kérném mindenkitől!
"...akkor már mindenki úgy várta az amerikai-brit liberális(!) felszabadítókat..."
Igen, Churchill az egyik leghíresebb "liberális" figura a történelemben :)
Hűha, látjuk, mennyire kihúzták a bajból Európát a liberálisok. :D
Az amcsik már hadba lépésük előtt keményen támogatták a briteket, sőt, a Szovjetuniót is, milliókat öltek meg szándékosan többek közt atombombával, elintézték, hogy 40-50 évig kommunista diktatúra legyen számos európai országban, a németek agyát átmosták a liberális baromságokkal, most már önként pusztítják el magukat (a libsi britek és franciák önként is megteszik), és másokat is erre kényszerítenek. Mellesleg Anglia akart háborút Németországgal, nem fordítva. Sok arab, muszlim állam, a vietnámiak, afrikaiak és sokan mások tudnának mesélni a liberálisok áldásairól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!