Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jó liberálisnak lenni?

Miért jó liberálisnak lenni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 29. 14:38
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
63%
Miért, jó?
2016. nov. 29. 14:42
 2/56 anonim ***** válasza:
33%
Látom vége a sulinak.
2016. nov. 29. 14:44
 3/56 anonim ***** válasza:
59%

Mert alapvető jogok illetnek meg. A haveromat is. A szüleimet is. A gyerekeimet is. A szomszédomat is. Az ország másik végében élőket is. Jogukban, jogunkban áll békében és szabadon élni, beszélni, dolgozni, gondolkodni, a saját időnket eltölteni.

Én szeretem ezt a jogot. Nem kívánom mástól elvenni. Miért tenném?

2016. nov. 29. 14:47
 4/56 anonim ***** válasza:
58%

"nem jo (mocskos libcsik logni fogtok)"

Ha nem vagy libsi, honnan tudod?

2016. nov. 29. 14:51
 5/56 anonim ***** válasza:
37%

# 4

"Mert alapvető jogok illetnek meg."

Ne keverd a liberalizmust a demokratikus alapjogokkal. Olvasgass egy kis Bibó Istvánt például.

2016. nov. 29. 14:56
 6/56 anonim ***** válasza:
20%
Én nyitott vagyok #7es, mesélj, mi a liberalizmus?
2016. nov. 29. 15:02
 7/56 anonim ***** válasza:
56%
Mert az egyetlen normalisan elheto tarsadalmi rendszer alapja.
2016. nov. 29. 15:02
 8/56 mannnocska ***** válasza:
24%

Abban igaza van 4esnek, hogy alapvetően liberális demokráciában élünk, és a demokratikus jogainknak is liberális értékek az alapjai.

Viszont szerintem (és nekem)a többségnek nem ezzel van a problémája. Inkább a mára szélsőségessé vált liberalizmussal. Itthon annyira ez nem érződik, max a sajtónak van ilyen része. Inkább az USA-ban, és nyugat európára jellemző.

És ebből adódik az alapvető értetlenkedés, mert itthon a legtöbb önmagát liberálisnak valló szerintem kb egy olyan "élni, és élni hagyni" elvet vall, illetve felszólal az élni hagyni rész mellett (antiszemitizmus, rasszizmus), hol jogosan, hol kicsit túlbuzgón. Amivel alapvetően nincs baj.

Míg akik libsiznek, azok a multikultira, a globalizmus teljes kiterjesztésére, nemzeti értékek leépítésére gondolhat, illetve a már említett külföldön, és sajtóban tomboló dolgokra.

Hogy mire gondolok a sajtós dologgal (csak hogy kontextusba tegyem):

olimpia alatt volt "botrány", hogy knézy nem olvasta be egy menekült sportoló eredményét. Azonnal felkapta a sajtó, megindult a hangulatkeltés:

migránsgyűlölő

biztos a szerkesztőktől kapta parancsba, hogy nem olvashatja be (ugye királyi tv-orbán)

monnyonle

hogyképzeli

És ez még csak a sajtó volt, sztem mondani sem kell hogy a jónép kommentek között mit művelt.

Rá pár órával kijött a sajtóközlemény, hogy azért nem közvetítette, mert nem volt képe az eseményekről, és beszélt amiről tudott. Ha valaki megnézi a tényleges esetről a felvételt, egyértelmű hogy erről van szó, ugyanis szó szerint semmit nem közvetített (a nézőknél volt kép, csak náluk volt valami technikai problem).

Ennek ellenére meg lett hurcolva, karaktergyilkosság pipa, és még amikor lejött a sztorinak az ő oldala is, akkor is kb olyan "jaja persze persze" retorikával hozták le. Mindezt a semmin felháborodva, és a semmiből felsrófolva.

2016. nov. 29. 15:43
 9/56 anonim ***** válasza:
73%
Mert szerintem senkinek (az államnak sem) nincs joga beleszólni az életembe, ameddig nem ártok vagy veszélyeztetés másokat. Erről szól a liberalizmus. A másik kérdés, amiben már eltérnek az irányzatok, hogy mi számít másoknak ártásnak, illetve veszélyeztetésnek, és mi nem (pl drogok fogyasztása, fegyverviselés).
2016. nov. 29. 15:53
 10/56 anonim ***** válasza:
30%

"mára szélsőségessé vált liberalizmussal. "

Nincs olyan hogy szelsoseges liberalizmus. Amit te annak gondolsz az valami mas.

2016. nov. 29. 16:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!