Ez már túlzás? Ennyire liberálisnak kéne lenni?
Tehát van a következő cikk:
"Lehalkíttatta a hatóság a zenét Svédországban egy éjszakai szórakozóhelyen, mert úgy találta, hogy a klub díszhalai szenvednek a túl hangos muzsikától.
A svéd törvények szerint tilos tartósan 65 decibelnél erősebben zenét szolgáltatni, ha állat is van egy vendéglátóipari egységben. A szóban forgó göteborgi klubban 100 decibellel szólt a muzsika.
A szórakozóhely tulajdonosa vitatja a mérés pontosságát, és azt állítja, hogy a halak egy másik helyiségben vannak, nem abban, amelyben a zene közvetlenül szól, így az nem zavarja nyugalmukat.
Bár a halak egy szóval sem panaszkodtak, a hatóság hajthatatlan, közölte, hogy vagy csendesít a klub a zenén, vagy elveszíti engedélyét arra, hogy állatot tarthasson - adta hírül a The Local című svéd lap."
Most ez komoly? A halak jogait is meg kell védeni amit még a vegák is megesznek? És akkor nem sérül a halak jogai amikor a zord tengerbe felfalja őket valami vagy a teszkóba egy akváriumba betesznek 500at vagy amikor MEGÖLJÜK ŐKET, hogy megegyük? Ez tiszta vicc.. Persze a másik a semlegesnemű öltöző..... lehet, hogy nevetünk rajta de ennek azért lehetnek negatív vonzatai is nem?(csak rá kel nézni a mostani tizenéves generációra)
#1, hagyd veszni a liberalizmus szót. A valódi liberálisok pár évtizeddel ezelőtt rájöttek, hogy a liberális jelző és a liberalizmus mint eszmemegnevezés kicsúszott a kezük közül, a "kikeresztelkedett" kommunisták sikerrel lenyúlták maguknak. Ezért aztán ők elkezdték konzervatív liberálisoknak, klasszikus liberálisoknak vagy libertáriánusoknak nevezni magukat. Tégy te is így, spórold meg magadnak a szómágia feletti bosszankodást.
A hír egyébként nevetséges, de a svédektől az ilyen baromságokat már megszoktuk.
Én vagyok id.óta, te fassszkalap??!
Nézd már meg mit írtál? Egy ezredrangú bulvárcikken keresztül próbálod a liberalizmust szidni. Kohézió nulla. (mint páran már rámutattak)
Igenis vannak az állattartóknak kötelességeik, ha tetszik, ha nem. A hatóságnak pedig meg kell húzni a határokat, ha 65 dB-ben húzta meg, akkor 65. Attól, mert halról van szó, be kell tartani a szabályokat. Itthon is vonatkoznak rájuk szabályok. Szomorú, hogy magától nem gondol arra valaki, hogy egy élőlény iránt felelősséggel tartozik.
"Ja, le a liberálisokkal, meg az állatok jogaival! GYerünk mindenki kínozzon meg egy kutyát vagy macskát!"
Én inkább téged választalak.
"Attól, mert halról van szó, be kell tartani a szabályokat. "
Miért kéne? Mert te azt mondtad? Ki nem szarja le a pofád?
Fogyika, a cikk lényege az, hogy a zsaruk nyomtak egy failt mert a halak alig hallanak valami(szerintem ere mindenki rájött rajtad kívül)Lényegében maga az úszóhólyag helyettesíti a dobhártyát. Innen jut el a hang a hallószervbe, majd végül a hallásközpontba. A hosszú út miatt a halak szinte nem hallanak semmit.
"Szomorú, hogy magától nem gondol arra valaki, hogy egy élőlény iránt felelősséggel tartozik."
Most halakról van szó, te amúgy mit eszel? Napfényt?
*valamit
szerintem törvénybe kéne hozni, hogy szobanövények mellet ne legyen hangos a zene, nekik is legyenek jogaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!