Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy egy nagy rakás ember hogy hihet abban, hogy a Fidesz éppen szörnyű vereségre áll és 2018-ban le lesznek cserélve?

Figyelt kérdés

Hogy lehet ilyesmiben hinni?

Az ilyen emberek mégis milyen jelek alapján látják, hogy a Fidesz a vereség határán egyensúlyoz, miközben egy másik politikai erő éppen a vesztére tör?

Amikor a valóság az, hogy ők az elsők, míg a második legerősebb pártnak kb. fele akkora a támogatottsága, mint nekik.

És ha megbukik a Fidesz? Akkor mi lesz? Hirtelen minden ragyogásba borul és csodálatos lesz az egész világ vagy mi?

2016. nov. 21. 00:15
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Ja még annyit hozzáfűznék hogy a fidesz vagy a nemmel szavazók szempontjából nem volt kidobott pénz a szavazás. Az én szememben és sokan mások szemében az volt!
2016. nov. 22. 13:07
 32/38 mannnocska ***** válasza:

Nem, még mindig verem az asszonyt. Ne kerüld ki a kérdést.

Pontosan tudom hogy te se akarsz migránsokat ide, csak ellenkezik az ideológiáddal, hogy kimond. (persze ezután majd rávágod, hogy de, te akarsz) Különben nem kerülnéd ki az egyértelmű kérdést. Én lefordítottam neked, mert nem akartad megérteni, szóval már az se lehetett volna kifogás hogy értelmetlen a kérdés. Csak akkor teszem fel a kérdést, hogy ha nem akarsz, akkor miért nem mentél el szavazni? Önáltatás, és PC.

Amit linkeltél, az egy javaslatcsomag, még csak nem is törvényi erejű.

"Delivering on the European Agenda on Migration from May, the European Commission is today putting forward a comprehensive package of proposals which will help address the refugee crisis."

Amit linkeltél EGY a sok közül, amiket javasoltak, amikről tárgyaltak. Ezen kívül felvetette több vezető, hogy kötelező érvényűen el kell osztani a menekülteket. Ez az amiben nem értett egyet mindenki, és ez az ami kiváltotta az egész herce-hurcát. Emiatt lett elindítva a népszavazás, és bár közben európa is fokozatosan mérséklődött, maga a kérdés releváns marad.

És megjegyzem, hogyha EGYÁLTALÁN nem lett volna szó kötelező betelepítésről, akkor is lehet egy népszavazást tartani, hogy ilyesmiről a magyar népnek mi a véleménye. Ha nyertek volna az igenek, viktorkának bizony szégyen szemre oda kellett volna állnia az EUban, és azt mondani, hogy "hát skacok sorry az eddigi szövegelésért, az emberek azt mondják hogy jöhetnek"

Ennyi a sztori.

"hogy lehet hogy tőlünk 54 ezer "menekültet" kellett volna befogadniuk, amikor annak idején alig ezer ember kérelmét sem voltunk hajlandóak - sikerrel - elbírálni? "

Ezt nemtudom mire írtad. Anno tömegével jöttek be, mert nem volt se kerítésünk, se törvényünk arra, hogy hogy lehet kezelni a problémát. Ellenőrizetlen embereknek nem lehet menekültkérelmet beadni, és elbírálni. Teli volt a sajtó, hogy milyen embertelenek vagyunk, és hogy ők amúgyis továbbmennének, és mitképzelünk, emberijogok, meg amikor sínre rángatja a feleségét és a rasszista rendőrök sínre lökik őket.

Szóval te azt mondod, hogy beláthatólag 90% úgysem kap menekültstátuszt, de engedjük be őket, aztán majd bajlódunk a kitoloncolással.

Megjegyzem 54ezer átvállalásról van szó, amikor tavaly szeptemberig 150ezer+ határátlépés történt. TAVALY. SZEPTEMBERIG

Igazából ott, hogy kikerülöd a kérdést, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy te nem AKAROD érteni. Nálad bevált az ellenzék, és a lib sajtó retorikája, akik 8 éves értelmi szintre butították a dolgot: NEM ÉÉÉÉÉÉRTEEEEEM. (tudom erre jön a te meg a kormány izébizé és propaganda, és m1, csak nekem már eredendően az volt a véleményem, hogy egyáltalán nem kellenek ide) Mindezt a már elmondott indokkal, degradálva azt a nagy demokráciát amiért ők ágálnak, hogy a fidesz lábbal tiporja.

De ha lib sajtó szerinti kukacoskodást akarok csinálni, akkor azt mondom, hogy mivel az elbírálás idejére odaszállítjak az adott országba, így igen, betelepítik, és igen, ez kötelező. hopp. hopp. hopp.

2016. nov. 22. 13:47
 33/38 anonim ***** válasza:

"Az én szememben és sokan mások szemében az volt!"

De még csak az sem számít, hogy kinek a szemében mi volt. Tényszerűen a szavazás és a kampány is tökéletesen felesleges volt, egy szegény ország pénzének undorító elherdálása. Az égvilágon semmi különbséget nem hozott létre semmilyen téren.

2016. nov. 22. 14:02
 34/38 mannnocska ***** válasza:

Az én szememben kidobott pénz volt, mert egyértelmű, hogy az ország döntő többsége nem akar migránsokat. (~80% kampány meg minden nélkül. elég kampány volt ellenük az a merényletsorozat a nyáron)

"A szavazás nem volt kidobott pénz mert az érvénytelenség ellenére 98% "nem" volt, és alkotmánymódosítást indítványoztak. Tehát Orbánnak mindegy volt hogy érvényes lesz-e vagy nem a szavazás. Ő ígyis-úgyis alkormánymódosítást kezdeményezett volna."

Könyörgök, erről beszélek. Mindenki tudta, hogy egyedül akkor veszíthet orbán, ha az igenek győznek. De mivel az ellenzék is tudja hogy semmi esélye erre, ezért kihasználták az apátiában szenvedő ~40%-ot, és a saját szavazóiknak minősítette őket. JÓREGGELT! ELOLVASTÁTOK AZ ELSŐ KOMMENTEM? Vagy csak láttátok, hogy "népszavazás" triggerelődtetek, és nyomjátok a "de nem értem a kérdést" hülyeséget?

Komolyan bárki aki hozzászól ehhez a témához, egy dologra válaszoljon a kommentje elején:

Akarsz migránsokat? []igen []nem

Ennyi volt a kérdés. Tudta az ellenzék, hogy ha érvénytelen, akkor is az adott eredménnyel dolgoznak tovább. Csak pártpolitikai érdekből ők azt mondták, hogy így úgy néz ki, mintha legyőztük volna a fideszt, és majd hangzatos nyilatkozatokat lehet tenni. Nah ezt meg is tették. A valóság ehhez képest annyi, hogy maradt a 30-33% fityesz, 11-14 jobbik, 8-10 mszp, meg a többi apró.

És ez a felháborító, hogy bár mindenki tisztában van vele, hogy MO többsége nem akar migránsokat, az ellenzék emiatt a pártpolitikai ok miatt szabotálta, és nézte semmibe az ország többségét. persze ehhez az is kellett, hogy a fidesz ugye 50%ra emelje az érvényesség határát. De ha ez nincs, az ellenzék akkor is azt mondja, hogy hohóóó ötvenX% nem szavazott, mi arra buzdítottunk, hogy ne szavazz, ergó a többség minket támogat. Akkor így nézett volna ki ugyanez a hazugság.

"Ha 2 héttel a az apasági teszt elött kiderül hogy nem a feleségedtől van a gyereked mert bevallotta akkor nem fogsz utána elmenni a tesztre. "

Rossz párhuzam (mint általában ilyenkor), de igen, elmegyek, mert már kifizettem rá a pénzt, és megbizonyosodást kapok.

"Szóval ne hidd hogy az EU vezetői "migránssimogató libsik" mert tudják ők is hogy ez így nem lesz f-sza."

Merkel: Németország befogadásnak nincs felső határa. Most ez csak egy idézet, de rengeteg volt.

Minket szarba alázott a sajtó országszinten, hogy hogy képzeljük hogy kerítés? Meg mi az hogy nem engedünk be mindenkit csak úgy. Akkor kezdett megváltozni a politikai retorika, amikor odaért a sok menekült, és szembesülted a valósággal. pontosabban a nép, akik egy elhibázott politikai döntést szenvednek.

Mert hogy asszonyok és gyerekek menekülnek! döntő többség hadképes korú férfi.

Mert hogy amúgy is diplomás a nagyrészük! Analfabéta a legtöbbjük.

Mert hogy a háború elől menekülnek! Gazdasági bevándorlók.

Mert hogy könnyen beilleszkednek! Azóta csak a bűnesetekkel kapcsolatos dolgok kerülnek elő, és nem az, hogy hányan dolgoznak már.

Ezen mind mind végigment a sajtó, és a politika. Elképzelés - valóság viszonylatban. Csak egy sokat emlegetett adat: fro huszon valahány százaléka muzulmán. A börtönök HETVEN százaléka velük van teli. Még ha a %arányok nem is pontosak, ez elképesztően magas. Olvass liberális sajtót, és nincs európában gond a migránsokkal. Olvass jobbolali sajtót, és másképp látod.

Aki meg azt mondja, de a többségük békés:

https://www.youtube.com/watch?v=XHLKFFq74Gk

https://www.youtube.com/watch?v=1_lCrccZG3o

Szerintem ő se értette a kérdést:

https://www.youtube.com/watch?v=7yGN8SlIEZ8

"Egyébként szerintem semmi gond a liberalizmussal amég nem esik át az ember a ló túloldalára."

Ez szerintem is így van. Csak ez már megtörtént.

Amiket leírsz teljesen oké, csak nekem pont ez a bajom, hogy a sajtó egy része pont úgy tesz, mintha minden rendben lenne, amikor NINCS. De lehet nézni yt-n muszlim tüntetéseket a sharia törvényekért, meg egyéb megdöbbentő dolgokért.

Te amúgy akarsz migránsokat? []igen []nem

2016. nov. 22. 14:20
 35/38 anonim ***** válasza:

Hát ha vered a feleséged, akkor alapból nem álltam volna le veled vitatkozni, de tisztában vagyok vele, hogy csak viccelsz.

"Akarsz migránsokat? []igen []nem "

Nem ez volt a kérdés, nem olvastad el figyelmesen: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Erre ki nem igennel szavazott volna? Az a 2% úgy jött össze, hogy volt pár hülye, akinek nem mondták meg elég jól a szomszédai, hogy mire kell ikszelni. Ja meg ugye Fodor Gábor, Orbán beépített ellenzéki embere nyomta a dumát, hogy nehogy már nyilvánvaló legyen a szavazás értelmetlensége.

Aki pedig nem ment el szavazni, az pontosan tudta (vagy csak lusta volt), hogy az Európai Uniónak nincs joga előírnia azt, hogy kit telepítsen be Magyarországra. És ezért foglaltam álláspontot ellened, mert leginkább kiátkoztad azokat, akik nem szavaztak vagy akik a nemszavazásra buzdítottak. Pedig ez volt a logikus lépés.

Az lett volna a legjobb, ha senki nem ment volna el, vagy amint mondtad, nem is kezdeményeztek volna népszavazást. Tőlem szavazhatunk legközelebb az ufók betelepítéséről is és ugyanúgy egymásnak ugraszthatjuk az embereket, csak ugyanúgy nem lesz semmi értelme.

"Szóval te azt mondod, hogy beláthatólag 90% úgysem kap menekültstátuszt, de engedjük be őket, aztán majd bajlódunk a kitoloncolással."

Igen, ez így helyes és a jelenlegi jog is erről rendelkezik. Be kellett volna gyűjteni az embereket, kiszelektálni azokat, akik nem kaptak menekültstátuszt és kész. És most teljesen mindegy mit csinálsz, a cigányságot sem fogjuk lemészárolni azért, mert különböző okok miatt a 90%-a nem tud felmutatni tisztességes megélhetést. Bár mondjuk ez rossz példa, mert azt a problémát máshogy sem vagyunk hajlandóak kezelni.

"Teli volt a sajtó, hogy milyen embertelenek vagyunk, és hogy ők amúgyis továbbmennének, és mitképzelünk, emberijogok"

Ezzel mondjuk én sem értettem egyet, de a neoliberálisokkal amúgy sem kellett soha foglalkozni. Ahogy a neonácikkal sem, akik sortűzért kiáltottak.

Amit linkeltem, ebben konkrétan Juncker javaslata volt, ami miatt az egész magyar jobboldali sajtó fel volt háborodva és az első pont az az a bizonyos kötelező érvényű 'betelepítés', és ott le is van írva a további 40 ezer volt az önkéntes kvóta, amire állítólag Orbán igennel szavazott, de a fentebb említett 120 ezerre nem.

2016. nov. 22. 14:46
 36/38 mannnocska ***** válasza:

"Hát ha vered a feleséged, akkor alapból nem álltam volna le veled vitatkozni, de tisztában vagyok vele, hogy csak viccelsz. "

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

"Erre ki nem igennel szavazott volna? Az a 2% úgy jött össze, hogy volt pár hülye, akinek nem mondták meg elég jól a szomszédai, hogy mire kell ikszelni. Ja meg ugye Fodor Gábor, Orbán beépített ellenzéki embere nyomta a dumát, hogy nehogy már nyilvánvaló legyen a szavazás értelmetlensége. "

Úgyérted nemmel? Nem rossz, hogy még a kérdéssel se vagy tisztában, és vitát nyitsz róla, hogy értelmes e vagy sem.

Látom hogy kerülöd még mindig, megmondtam: te nem akarod érteni. és itt az akaráson van a hangsúly. Ilyen formán nem lehet veled mit kezdeni.

Te kivagy akadva egy irányított kérdésen gyakorlatilag. Attól, hogy irányított kérdés, és te FELISMERED hogy irányított, egy értelmes ember fel tudja mérni, hogy valójában miről szól. De ha nem ismerted volna fel, én akkor is lefordítottam neked.

Persze megint igazam volt:

"Pontosan tudom hogy te se akarsz migránsokat ide, csak ellenkezik az ideológiáddal, hogy kimond."

Presze boncolgatod, hogy juj ment a kormánypropaganda és fúj kormánypropaganda. Jóhogy ment ember. Annyira undorítóan sokat ment, hogy nagyobb ellenállást generált a témával kapcsolatban, mint véleményt befolyásolt. De ugyanígy ment a libsik oldaláról is. Csak az a röhely, hogy PONT mint te, ők is kikerülték a kérdést. Egyik párt nem állt ki amellett, hogy "IGEN! MI IDE AKARUNK MENEKÜLTEKET, MERT MI ILYEN HUMÁNUSAK MEG MINDEN VAGYUNK". Mit mondtak? Amit te: "nem értem a kérdééééééty" mint egy ötéves. Ez nem propaganda volt?

És nem. egyáltalán nem a távolmaradókat átkozom. Te nem értetted amit írtam. Én az ellenzéket szidtam ezzel kapcsolatban, ugyanis ilyen tekintetben ugyanolyan szinten tisztára mosták az emberek fejét, mint a kormány a másik oldalét.

Én a kérdésre válaszoltam, ami a következőképp olvasható:

"Valaki elmagyarázná nekem, hogy egy nagy rakás ember hogy hihet abban, hogy a Fidesz éppen szörnyű vereségre áll és 2018-ban le lesznek cserélve?"

És erre a válasz a liberális propaganda. Csak példa volt a népszavazás, és mértékegysége a hülyeségnek amikor a reprezentatív szavazást szidják, hogy kamu az egész.

"Az lett volna a legjobb, ha senki nem ment volna el, vagy amint mondtad, nem is kezdeményeztek volna népszavazást."

Ez nem feltétlen igaz. Az hogy megkérdeztek, oké, bár mindenki tudja hogy a többség véleménye mi. Megértem, hogy az EUban egy ilyen hivatalos adat viszont tárgyalási alap. A kampányra elköltött pénzt viszont eretnekségnek tartom.

Az meg a másik eretnekség, hogy letelepítési kötvény. De ez egy másik sztori.

" a neoliberálisokkal amúgy sem kellett soha foglalkozni. Ahogy a neonácikkal sem, akik sortűzért kiáltottak. "

Pedig de. Ha ilyen ellen nem szólalsz fel, teret engedsz neki. Legalábbis szerintem. Nem kell erőnek erejével elnyomni, lehetőséget kell bizotsítani, hogy elmondja mi a véleménye (ugye vélemény, és szólásszabadság), utána meg szépen egy szösszenetben elmondani hogy hány helyen hibás a gondolkodás.

Nézd meg az USA-t hogy ott nem foglalkoztak velük, és most a polgárháború szélén állnak. 5 nap alatt 3 rendőrt végeztek ki, és hasonlók. hesteg csakafeketeéletekszámítanak.

2016. nov. 22. 16:18
 37/38 anonim ***** válasza:

Elmagyarázom neked, hogy miért tárgytalan a kérdés és továbbra is balos propagandát vizionálsz.

A hangsúly nem a betelepítésen volt, hanem az EU és a parlament jogkörén. Nyilván a kormányplakátok a migránsok ellen uszított, de azon kívül hogy jön ide az, hogy ÉN akarok-e migránst? Miért akarod rám erőltetni hogy válaszoljak egy harmadik kérdésre, aminek még a degenerált népszavazásnak sincs köze?

De akkor válaszolok: az országnak van szüksége bevándorlókra, nem nekem. A bevándorlás pedig eddig is létezett és jelen pillanatban ez az egyik faktor a kevés közül, ami visszafordíthatja az ország elöregedését, elritkulását. Arról meg nem én tehetek, hogy a kormány képtelen ellátni az adminisztrációs feladatokat és kiszűrni többek közt a bűnözőket. Szóval ha demográfiai szempontból vizsgáljuk a TE KÉRDÉSED, akkor igenre szavaznék (még ha rosszul is van megfogalmazva), a népszavazásra demográfiai szempontból SEM lehet igennel válaszolni, mivel annak köze nincs ehhez, hanem ha úgy tetszik, csak Magyarország jogairól szólt, aminek a megvédése a baloldal érdeke is. Innentől kezdve a baloldal sem kampányolhat igen mellett, mivel az teljesen logikátlan. Remélem ez már számodra emészthető válasznak számít. De mondd, hogy megint kerülöm a kérdést, csak már milliószor leírtam, hogy ez a kérdés nem egyáltalán azt jelenti, mint amit te írtál.

Vagy egyszerűbb: Hiába esélytelen volt, de gondold el, mi lett volna ha az igenek nyernek? A kérdés az EU jogköréről szólt (még mindig), tehát nem az történt volna, hogy befogadtunk volna egy csomó menekültet, dehogy! Szépen fel kellett volna állnia Szijjártó Péternek és átadnia a magyar külügyminiszteri mandátumot Junckernek, mert megszavaztuk, hogy mostantól a külpolitikai vagy legalábbis a bevándorlással kapcsolatos kérdésekben az EU dönt, mi meg befoghatjuk.

Na még így már világos? Ez nem irányított kérdés volt, hanem értelmetlen kérdés. Persze felhozhatod, hogy az ideológiámmal szembe megy az, hogy hozzád hasonlóan birka módon tátognom kelljen, hogy nem akarok migráncst, csak minek, ha ez egy hamis dilemma.

Az USA pont rossz példa külpolitikai szempontból, ott nagyon szigorú keretek között lehet csak munkát vállalni és letelepedni. Például én sem tudtam huzamosabb ideig dolgozni, mert a jogszabályok megtiltják. És régebben csak rosszabb volt.

"Én az ellenzéket szidtam ezzel kapcsolatban, ugyanis ilyen tekintetben ugyanolyan szinten tisztára mosták az emberek fejét, mint a kormány a másik oldalét. "

Így már világos, és ezzel egyet értek, a kampányolás helyett kommunikálniuk kellett volna. Bár az legyen a legnagyobb baj, a másik oldalról egy kicsit több pénzt öntöttek a hülyeségbe.

Jó, felhozod, hogy milyen kérdés alatt vitázunk, ez tök jó, de az elején leginkább csak a baloldal szidásáról szól (persze megemlítetted, hogy a másik se kutya), a népszavazás példád nem csak egy példa volt, hanem az alapja az egész hozzászólásodnak. Erre reagáltam.

2016. nov. 22. 18:18
 38/38 mannnocska ***** válasza:
2016. nov. 23. 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!