Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valaki elmagyarazna? (homo...

Valaki elmagyarazna? (homo sapiens sapiens)

Figyelt kérdés

Elolvastam ezt a cikket

[link]

De meg mindig nem teljesen vilagos.

Homo sapiens =értelmes ember

=> "ezen belül a mai ember (Homo sapiens sapiens) alfaj tagja"

Akkor a Homo sapiens sapiens-nek mi a pontos forditasa?

es mit is jelent pontosan?

Megertettem, hogy a Homo sapiens egyik alfaja, tehat van az ertelmes ember es akkor a (mai ember) egy meg fejletebb resze?

Valaki felvilagositana? elore is koszonom

2013. júl. 9. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt így nem fordítják le külön, legfeljebb értelmesebb, modern embernek szokták mondani.
2013. júl. 9. 17:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, a mai ember (kb. 30ezer éve) egy még fejlettebb alfaja a Homo sapiensnek.

Voltak az archaikus Homo sapiensek: praeneanderthaliak, homo sapiens praesapiens, homo sapiens neanderthalensis.

Az anatómiailag modern ember pedig a már említett Homo sapiens sapiens.

2013. júl. 9. 17:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Itt a 8-as 9-es válaszokban egyébként kifejtik a dolgot.
2013. júl. 9. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:
2013. júl. 9. 18:04
 5/7 Silber ***** válasza:
Én több alkalommal hallottam, hogy a Homo Sapiens Sapiens-t "bölcs ember" néven említették.
2013. júl. 9. 18:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Igazából a fajok latin neveit nem szokták lefordítani. Vagy csak nagyon ritkán. (Sokszor nincs is nagyon értelme.) Ha mégis lefordítják, akkor is csak a név első két tagját szokták.

Homo Sapiens - értelmes ember. Ezen belül az "értelmes" nevű alfajba tartozik. Így lesz Homo Sapiens Sapiens. De ha nagyon a szó szerinti fordításhoz ragaszkodunk, akkor "értelmes értelmes ember".

2013. júl. 9. 21:58
 7/7 anonim ***** válasza:
A homo sapiens értelemmel rendelkező embert jelentene- de ez volt az első elnevezése a talált emberi csontmaradványoknak-- aztán minden újabb ásatással előkerült, különböző korokban élt emberős maradványait másképp más latin kifejezéssel nevezték el.
2013. aug. 8. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!