Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy egy nagy rakás ember hogy hihet abban, hogy a Fidesz éppen szörnyű vereségre áll és 2018-ban le lesznek cserélve?

Figyelt kérdés

Hogy lehet ilyesmiben hinni?

Az ilyen emberek mégis milyen jelek alapján látják, hogy a Fidesz a vereség határán egyensúlyoz, miközben egy másik politikai erő éppen a vesztére tör?

Amikor a valóság az, hogy ők az elsők, míg a második legerősebb pártnak kb. fele akkora a támogatottsága, mint nekik.

És ha megbukik a Fidesz? Akkor mi lesz? Hirtelen minden ragyogásba borul és csodálatos lesz az egész világ vagy mi?

2016. nov. 21. 00:15
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Azért halkan hozzátenném, hogy a rengeteg bizonytalanból, akik nem szavaztak eddig, csak egy részük másra szavaz akkor már nem áll olyan jól a Fidesz
2016. nov. 21. 15:50
 22/38 mannnocska ***** válasza:
56%

a fidesz 30-33%on áll

jobbik 11-14 körül ha jól emlékszem

A jobbik a második legerősebb párt. NAGYON SOK bizonytalan kéne jobbik szavazó legyen.

Mégtöbb ha más pártról lenne szó.

2016. nov. 21. 16:08
 23/38 anonim ***** válasza:

"Az első kvóta ki volt jelölve, el kellett volna fogadniuk egyöntetűleg"

A kvóta a menekültek elbírálásáról szólt nem a betelepítésről, ami felváltotta volna a dublini egyezményt, emlékszünk még rá? Amikor itt jött át Magyarországon több százezer, akkor át kellett vállalniuk a többi országnak is az adminisztrációs terheket, hogy ne minket nyomjanak agyon (bár mi úgyis átengedtünk felelőtlenül az összeset). Akkor persze még tök jó volt a kvóta, mi?

Magyarországnak és minden EU tagállamnak pedig joga van akárkitől megtagadni a menekültkérelmet és a letelepedési engedélyt is annak ad, akinek akar (ahogy a még életben lévő dublini egyezmény miatt is visszautasítják a skandináv államok bizonyos migránsok befogadását és visszaküldik hozzánk adminisztrációra - ezért még külön balhé is van). Bár nyugodtan linkelhetnéd azt a nem létező EUs jogszabályt, ami ezt megtagadná, de nem fogod, mivel nem létezik.

Szóval eléggé ellentmondásos érvrendszert alkalmazol. Ha már tájékozatlan vagy akkor legalább ne erőltesd. Egyébként nem tudom milyen 20%-hoz sorolsz, amikor én nem vagyok baloldali.

2016. nov. 21. 17:48
 24/38 anonim ***** válasza:

Mannocska nem csak azért volt hülyeség a szavazás mert tényleg az a kategória mint amit előttem itt említett valaki. " Abba hagyja felesége verését? :D Nem b-zdmeg... :'D Najó talán."

A legnagyobb hülyeség azért volt a szavazás mert még a szavazás előtt az Európai Bizottság elnöke kijelentette hogy nem lesznek kötelező kvóták mert nem lehet őket ráeröltetni a tagállamokra. Magyarul kidobtunk 15 milliárdot a semmire. Egyébként túl van parázva ez az egész dolog. Nekünk 1300 menekültet kellett volna befogadni. A kvóták azért lettek kitalálva hogy egységes tehervisselésként minden tagország kivegye a részét. Helyette most az van hogy az országok fele nem fogadott be menekülteket, a másik fele meg 1000-3000 fő közötti menekültet fogadott be. Kivéve Németország mert ott 900.000 menekült van. Szóval ha itt valaki önkint szopik mások helyett akkor azok a németek. Jah és ők a legnagyobb EU-s befizetők is. A helyükben lehet elkezdenék egy független Németországban gondolkozni. :'D Mi magyarok szerencsére csak 2018 -tól leszünk befizetők, addig élvezzük (élveznénk) az EU támogatásokat. Ugye kint szokottlenni a kib-szott nagy tábla hogy: Széchenyi terv, Magyarország kormánya xyz milliót költött ennek az uszodának/épületnek/játszótérnek felállítására... alul a sarokban picivel az Európai Unió közreműködésével (mellékesen).

Na de kanyarodjunk vissza. Tehát a népszavazás fölösleges volt. Eleve ez az egész menekültesdi egy nagyon kényes kérdés. Nyílván senki nem örülne ha idejönne a Mohamed és megb-szná Józsi bácsi kecskéjét, aztán a feleségét , aztán a lányát. Viszont azt sem lehet hagyni hogy a 10 éves szíriai kislány belefulladjon a földközi tengerbe aza ynjával együtt. AKi ilyet kíván másnak az emocionálisan retardált, nem érdemes vele vitatkozni. A gond az hogy az EU még nem találkozott ilyen problémával és amikor beütött a baj akkor ész nélkül küldte tovább mindenki őket Németország fele. Most már kialakított az unió úgynevezett regisztrációs állomásokat több helyen is de valljuk be hogy ez már késő. Ráadásul mi nem vagyunk abban a helyzetben mint Ameirka vagy Kanada akik kiválogatják a nekik szimpatikus menekülteket. Szóval ez van, viszont azt azért tegyük hozzáhogy mi magyarok sem örültünk volna ha 56 után visszazavrnak minket. Sőt, annak meg végképp nem örülnénk ha angliából,svájból stb kiutálnak minket. Ebben a két országban sokan azt hiszik hogy mi mocskosbalkáni cigányok vagyunk, persze a bizonyít az ember akkor egyből megváltozik a másik véleménye. Tehát az arabok között sem Mohamed a kecskeb-szó jellemével bír az összes ember. Nekem van arab ismerősöm és ő teljesen normálisan visselkedik. Ráadásul nem is tartja a vallását, full ateista.

A szavazás elvesztését Orbán saját magának isköszönheti mert ha nem 50%-ra módosították volna a határt 2012-ben akkor most meglett volna. De nem... a fidesznek minden héten alkormányt kell módosítania. Ideje lenne észrevenni hogy orbánnak mázlija volt a migránsválsággal. Elötte mélyrepülésben volt a fidesz. A manipulációnak az egyik legjobb módszere ha találsz egy ellenséget a népnek és akkor addig sem kell a fontos dolgokról beszélni. A fidesz profi ebben: Brüsszel az ellenség, IMF az ellenség, EU az ellenség, MSZP az ellenség, Migránsok az ellenség, Gyurcsány az ellenség, Bajnai az ellenség, és most újabban Vona az ellenség aki mellékesen még egy utolsó tetves kis homokos is a fidesz szerint. :D Közben meg lerohadnak a kórházak, az isklák és a tanítási módszerek elavultak és állami szinten megy a lopás. De nem... ez nem baj mert Orbán megvéd minket a migránsoktól és Vona szőrös lomposától. Orbán egy dolgot csinált jól: Megépítette a magyar nagyfalat, kész.

Szóval áruld már el kedves Mannocska hogy te mit pattogsz ezen a migráns dolgon? Nem fognak migránsok idejönni. A kvótanépszavazástmeg vedd úgy hogy sikeres volt hiszen a fidesz és a jobbik is ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁST AKARNAK VÉGREHAJTANI!! ;) Arról mi nem tehetünk hogy nem tudnak megegyezni hogy letelepedési kötvényesek jöjjenek-e vagy nem.

2016. nov. 21. 18:13
 25/38 mannnocska ***** válasza:

23:Nah itt azért vannak zavarok...

Úgy látom én nagyon tájékozatlan vagyok, kérlek segíts ki pár információval

Akkor te most azt mondod, hogy csak a menekültek elbírálását (papírügyek) akarták szétosztani, és letelepítésről szó se volt sose?

Ha ez így van, akkor mi van a letelepítéssel hova mennek az elbíráltak? Hova mennek akik nem kaptak menekültstátuszt?

Mi mikor történt időrendben?

Akkor most milyen szabályzás van? Mi alapján kap valaki menekültstátuszt, ha megkapja mi történik vele utána?

És mikor fordult meg a kocka miszerint Mo egy náci ország a határai védelme miatt, abba, hogy mindenki védeni kezdte a saját határait?

Meg mutass már forrást is azokra amit mondasz.

Azt már csak mellékesen említem meg, hogy a vitaindító tényállásról megint sikerült elterelni a témát, de tökéletesen! Nem gond, ebbe is belemegyek, csak vicces.

Jut eszembe nem válaszoltál a kérdésre:

akarsz menekülteket, vagy nem?

2016. nov. 22. 10:11
 26/38 anonim ***** válasza:

mannnocska nyugodtan utálj engem is, sőt, felhatalmazlak, sorolj, ahová akarsz.

Lehet neked egy két lényegtelen kérdésben akár igazad is, de az értelmes beszélgetésnek feltételei vannak. Te azokat nem teljesíted. Nem fogom indokolni. Egy kicsi példát azért említek: akinek a szövegében a "primitív" és hasonló szavak, minősítések előfordulnak, azzal az ember nem tárgyal. Mégpedig azért nem, mert aki a beszélőt, és nem a mondandót próbálja minősíteni, ott tök mindegy, mi hangzik el ez az a pont, ahol abba kell hagyni.

Tanulj előbb tiszteletet mások iránt, és tanulj meg különbséget tenni más vélemény és annak elfogadása között.

2016. nov. 22. 11:35
 27/38 mannnocska ***** válasza:

24:

Ez így van. Erről én is beszéltem, hogy elvetették a témát.

A népszavazás szeptember 30-án volt

A népszavazást február végén jelentették be.

A nyilatkozat pedig szeptember közepe környékén volt. (és ha jól emlékszem nem egyértelmű visszavonás volt, hanem csak valami hogy "szolidaritásból kell jönnie, nem lehet kötelezni" egy nyilatkozatban. ami meg nem egy hivatalos dolog volt, és egyébiránt is erről vita volt az euban. szal nem egyértelmű dologról volt szó, hogy már elvetették)

Most kérdem én: két héttel a szavazás előtt le kell mondani az egészet, és TÉNYLEG kidobott pénzzé tenni az egészet? (amit egyébként a távolmaradók gyakorlatilag meg is tettek, ilyenformán nem értem mit háborognak az összegen. így is el lett rá költve, úgyis el lett költve, akkor legalább élj a lehetőséggel, hogy válassz. vagy azzal hogy távolmaradsz, és érvénytelen lesz nem méginkább kidobott pénz lett?)

A számok meg jó hogy 1200ról volt szó, csak ennél sokkal több volt MÁR az EUban, és sokkal több és jött volna még. Ergó növekedtek volna. Meg egyébként is, az euban rengeteg dologról volt szó az elmúlt évben (nyilván a témában).

Az a baj, hogy a libsi sajtó mesterien kommunikálta le az egészet. Míg az EU vezetői beszéltek arról, hogy kell kötelező betelepítés, ilyen elfogadott javaslat TÉNY, hogy nem volt. Pont azért, mert kiálltak ellene pl a V4. Nem egy tervezet volt, és nem egy javaslat nem jutott el a tervezetig se, pont azért, mert nem volt egységes vélemény. Ez az amit viszont k**ára úgy csűrt csavart a liberális sajtó, aminek a végén el lehetett ültetni az emberek fejébe ezt a hülyeséget hogy "DEHÁT DICCS ÉDELME!". Miért ne lenne? Pont azért indítványozták, mert szó volt ilyenről, és egy népszavazás tárgyalási alap ilyenkor. "figyeljetek srácok, a nép mondja hogy ezt nem akarja. demokráciában élünk, ergó ha a nép nem akarja, akkor ti ezt milyen jogon erőltetitek rájuk?"

Én nem pattogok, én leírtam a véleményem. És nem a népszavazásról, a migrációról, hanem pusztán arról, hogy az ellenzék milyen szinten vezeti meg az embereket a valódi erőviszonyokról, és arról hogy dolgoznak is. A népszavazás csak példaképp volt említve, hogy akörül mit végeztek, csak hogy ne legyen látható a gyengeségük.

Ti kezdtetek el migránsozni, szóltam is, hogy terelitek a témát. Szerintem alapvetően Mo ~80%a nem akar ide menekülteket, bárhogy is nézzük. Teljesen mindegy milyen okból. Mindenkinek joga van dönteni.

A szavazás olyan lett amilyen. Én elmondtam hogy az ellenzék direkt kommunikálta le, és támasztotta alá féligazságokkal amit mondott, hogy ne derüljön ki, hogy tetves 20%on osztozik vagy 4-5 párt. De elismétlem: én a kérdésre válaszoltam, leírtam hogy az emberek olyan hülyék, hogy reprezentatív felmérésre qr****nyáznak mert őt nem kérdezték meg. Ez csak példa volt, hogy mi miatt vannak ennyire félrevezetve az emberek (és igen, mind2 oldalon ment a propaganda, csak a kormánytól én már megszoktam, és lemondtam róluk)

Ja és tudom hogy már a fejetekben fizetett fideszes kommentelő (de jó lenne :D ) vagy hasonló vagyok, de én azzal sem értek egyet amit ők tolnak. Én elmondom, hogy nemmel szavaztam a népszavazáson (mert én értettem a kérdést: akarsz migránst? igen [] nem [] ). Ettől függetlenül rengeteg dologgal nem értek egyet. Azzal legfőképp nem értek egyet, hogy az ellenzéki pártok megélhetésből politizálnak, és KIZÁRÓLAG látszattevékenységeket visznek véghez. Ez azért fáj nagyon, mert kormányváltást akarok, de ez ilyen gárdával lehetetlen. Az emberek meg ujjongva tapsolnak, meg nevetnek amikor valami hangzatos-beszólós nyilatkozatot tesz valamelyik. Én meg teszem fel a kérdést: és most történt is valami? Ja nem.

2016. nov. 22. 11:37
 28/38 mannnocska ***** válasza:

26: igen, a vitának vannak bizonyos alapvető szükségletei.

Pl hogy beleállj, és ne PC mentén jelzőkkel illes, besértődj, és elmenekülj. Hát ez van, nem az első ilyen majom vagy akivel találkozok.

Mondjuk azt se tudom hogy kivagy, vagy hogy ki szólt hozzád, ilyen formán nem is értem a kommented. de oké! leszek akkor primitív.

2016. nov. 22. 11:40
 29/38 anonim ***** válasza:

"

Jut eszembe nem válaszoltál a kérdésre:

akarsz menekülteket, vagy nem?

"

Jut eszembe nem válaszoltál a kérdésre: ön már abbahagyta a felesége verését?

[link]

Íme, ott az első pont, azaz a "kötelező betelepítés", ahogy a jobboldali média emlegeti. Külön célszerű észrevenni, hogy kiemelik, hogy Görögországtól, Olaszországtól és MagyarországTÓL akarnak menedékkérőket átvenni. A tervezet szerint tőlünk 54 ezret kellett átvállalniuk, amikor áthaladt rajtunk pár százezer bevándorló. Ha már felhoztad a logikai bukfencet, akkor megkérdezném: hogy lehet hogy tőlünk 54 ezer "menekültet" kellett volna befogadniuk, amikor annak idején alig ezer ember kérelmét sem voltunk hajlandóak - sikerrel - elbírálni?

Hát pontosan ezért, mivel a kvóta nem a letelepedésről szól, hanem az adminisztrációs feladatokról, mert a határmenti, bajben lévő országok (mostmár csak olaszország és görögország) bürokráciája nem tud ekkora bevándorlással mit kezdeni. Később - mivel mi már nem voltunk bajban - nekünk is részt kellett volna venni 1300 ember elbírálásával. Nem utolsósorban megjegyezném, hogy egy menekültstátuszú bevándorló az EU-n belül odamegy, ahova akar, és ennek fényében kijelentem, hogy értelmetlen volt a népszavazás.

Továbbá kérdezted, hogy mit kezdjenek azokkal az emberekkel, akiknek a kérelmét nem fogadják el. Természetesen őket kiutasítják az Unióból. Magyarország is a kérelmek több, mint 90%-át visszautasította, mert megtehette.

2016. nov. 22. 12:19
 30/38 anonim ***** válasza:

Ha 2 héttel a az apasági teszt elött kiderül hogy nem a feleségedtől van a gyereked mert bevallotta akkor nem fogsz utána elmenni a tesztre. Ez vicces példa de ez jutott most hirtelen eszembe.

A szavazás nem volt kidobott pénz mert az érvénytelenség ellenére 98% "nem" volt, és alkotmánymódosítást indítványoztak. Tehát Orbánnak mindegy volt hogy érvényes lesz-e vagy nem a szavazás. Ő ígyis-úgyis alkormánymódosítást kezdeményezett volna. az érvényesség csak annyin változtatott volna hogy egyértelmű felhatalmazást kap a parlament az alkotmány módosítására. Persze ez még nem jelenti azt hogy a parlamentnek kötelessége elfogadni ! Lásd: Brexit után a britek(politikusok) nem akarták elfogadni a nép akaratát. Viszont ilyenről itt szó sincs, annyi hogy a részletkérdéseken nem tudnak megegyezni (Vona kontra Orbán) . Tehát ez az egész kvóta népszavazás inkább tekinthető egy népszerűségi felmérésnek, mintsem egy tényleges népszavazásnak ahol kikérik az emberek véleményét.

Azt elismerem hogy a kvóta számok nőttek volna idővel de a kis országok nyílván méretükhöz mérten kapták volna a menekülteket. Az a baj hogy hiába fizetnek nekik hogy menjenek vissza, újra idejönnek. Arról nem is beszélve hogy kezd teljesen élhetetlen lenni az Arab félsziget és környéke (kivéve az Arab Emirátusok akik ZERO menekültet fogadtak be) szóval egyre többen fognak jönni. Már nem fognak tudni heringek módjára beözönleni mint 2015-ben de ez csak Törökország jóindulatán múlik. Ezt tudják ők is és szépen zsarolják az EU-t mindennek amivel csak lehet. Pénzel, EU tagsággal, vízummal. Egyenlőre csak pénzt adtunk nekik de kezdik azt is keveselni. Szóval ne hidd hogy az EU vezetői "migránssimogató libsik" mert tudják ők is hogy ez így nem lesz f-sza. Egyébként szerintem semmi gond a liberalizmussal amég nem esik át az ember a ló túloldalára. Nem lehet azt engedni hogy mecseteket húzzanak fel az arab származású bevándorlók. Nem azért vannak itt hogy egy második hazát hozzanak létre. Azért fogadtuk be őket mert van az európai népekben annyi humánum hogy nem hagyja őket a sivatag közepén orosz-amerikai-vagy isis bombáktól meghalni. Viszont cserébe jogosan el lehet és el kell várni hogy tanulják meg a nyelvet és illeszkedjenek be az európai társadalomba. FONTOS megjegyezni hogy én nem azt várnám el tőlük hogy dobják el a kultúrájukat vagy vallásukat hanem azt hogy azt európai kereteknek megfelelően gyakorolják. Aki erre nem képes az húzhat vissza. Aki képes beilleszkedni azt viszont meg kell becsülni és talán annak a példáján keresztül a többi is felbátorodik.

Aki elhiszi hogy a népszavazásnál otthonmaradtak 100%-a egy-egy párthoz tatozik az nagyon hülye. Amiket én láttam nyilatkozatokat azok T/1 személyben voltak. Tehát megcsináltuk, megmutattuk Orbánnak stb. Ezzel mi a baj? Nem azt mondták hogy: Mi DK-sok megmutattuk. Mi LMP-sek megcsináltuk stb.

2016. nov. 22. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!