Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy egy nagy rakás ember hogy hihet abban, hogy a Fidesz éppen szörnyű vereségre áll és 2018-ban le lesznek cserélve?

Figyelt kérdés

Hogy lehet ilyesmiben hinni?

Az ilyen emberek mégis milyen jelek alapján látják, hogy a Fidesz a vereség határán egyensúlyoz, miközben egy másik politikai erő éppen a vesztére tör?

Amikor a valóság az, hogy ők az elsők, míg a második legerősebb pártnak kb. fele akkora a támogatottsága, mint nekik.

És ha megbukik a Fidesz? Akkor mi lesz? Hirtelen minden ragyogásba borul és csodálatos lesz az egész világ vagy mi?

2016. nov. 21. 00:15
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Elmagyarázni éppen lehetne, de nem érdemes. A magyarázáshoz első feltétel, hogy a hallgatót (olvasót) érdekelje a másik vélemény. Mégpedig saját okulására (ami nem azonos a mondandó elfogadásával). Minthogy ennek nyoma sincs, így a magyarázat fölösleges időtöltés.

Annyit azért megjegyeznék, hogy a felmérések csak akkor hitelesek, ha objektívek. Minthogy ennek ellenőrzésére nincs mód, így hitelesnek elfogadni nem lehet. Másfelől naiv elképzelés a Fidesz ellenzékének összefogásától várni eredményt. Még ha fel is tételeznénk, hogy ez maradéktalanul bekövetkezik (ami persze sok ok miatt kizárt), akkor is tudni lehet, hogy a mai feltételek mellett nem az dönt, hogy (mondjuk) két tömörülés közül kire szavaznak többen. De ez már messzire vezet.

2016. nov. 21. 10:17
 12/38 mannnocska ***** válasza:
20%

Ez hosszú lesz, de szerintem tanulságos annak, aki kicsit nyitott gondolkodású:

Liberális agymosó propaganda miatt van. olvasnak hvg-t, 444-et, indexet, és ennyi. Ott meg nap mint nap politikai bulvár szinten megy az ujságírás, pont azért, mert a magyar valóság az, hogy erre van igény.

A legtöbb politikával is foglalkozó újság nagyon gyenge, ha tényszerűen, objektívan közli a cikkeket, és nem demagóg fasságokkal foglalkozik.

Ebben nagyon jó az utóbb említett 3 """"""sajtótermék"""""". A legtöbb ember meg elvan velük, nem érdekli őket a rálátás, és széles látókör. A politikához pláne nem értenek.

Kedvencem volt, amikor hvg lehozott egy cikket, hogy XY felmérés milyen támogatottságot mutat a pártoknak. Nyilván a felmérés reprezentatív volt (remélem nem kell magyarázzam ez mit jelent), és a fidesznek 30-33%ot adott a teljes szavazóképesek között, ami egyébként reális. Erre elkezdtek a kommentekben ugatni, hogy tuti kamu a felmérés, merthogy ő meg a szomszédja is utálja a fideszt. SŐŐŐŐT!! A családjában is szidják vasárnapi ebédkor, tehát biztos nem valós adat. Merhogy őt meg környezetét biztos nem kérdezték meg.

Most részletezzem? Ennyire ostobák az emberek, és ennyire meg vannak vezetve. És nem a fidesz által, hanem a liberális média által. Én nem vagyok fideszes, és a fidesznek is megvan a maga propagandája. De olyan szintű elvakult fanatizmust, és fail logikákat mint a liberálisok jórészénél látni lehet, ritka.

Kedvencem még a népszavazás volt (többek között emiatt is értékelik fel az ellenzéki pártokat az idióták, lentebb kifejtem):

folyamatosan mindenkinek elmondtam, hogy az ellenzéknek egy gyökér politikája, hogy nemszavazásra buzdítanak. Nyilván nem lett meg az 50%, és az ellenzék hatalmas győzelemként könyvelte el ezt, és a fidesz politikájának bukásaként.

Mi történt valójában? Elég egyszerű, csak meg kell nézni a statisztikákat az elmúlt évek választásaikor:

jó ideje Mo-n a választópolgárok 30-40%-a olyan apátiában van a politikával kapcsolatban, hogy stabil nem megy el szavazni, mindegy miről van szó. Adott ez a mondjuk 35% (ami egy nagyon kedvező becslés, ennél több), és az ellenzék hozzátett 15%-ot, akiket a nemszavazásra bíztattak. TIZEN ÖT SZÁZALÉK. Ez a magyarországi ellenzék. Ja meg a kutyapárt érvénytelen 5% szavazója. HÚSZ SZÁZALÉK. Jó, a jobbik kicsit más téma, ők mellette is voltak, meg kicsit ellene is, más a kontextus, de gyakorlatilag a jobbik szavazók elmentek, és támogatták.

És akkor ami történt:

Magyarország szó szerint ÖSSZES pártja ezt a népszavazást a saját győzelmeként kommunikálta le. Hogy lehetséges ez?

Nah az már előzőleg mindenkinek tiszta volt, hogy a népszavazás eredménye döntő többségben NEM szavazat lesz. Mindenki tudta, hogy az egyetlen amivel van esélye az ellenzéknek, az a távolmaradásból eredendő érvénytelenség. Erre mentek rá, nyiván össze is jött. DE! És itt jön a csavar.

Mit mond az ellenzék? "58% nem ment el szavazni, avagy ők mind a mi szavazóink"

Ez egy tudatos, és szándékos hazugság. Mi a valóság? Az ellenzéki pártok között ~20% oszlik meg, és ~38% egyébként se szavazott volna.

Mit mond a kormány? ugyan érvénytelen, de azt lesz*rjuk, 98% minket támogatott.

És miért gáz ez az egész? Mert NYILVÁNVALÓ volt, hogy ha érvénytelen a szavazás, a kormány úgy értelmezi majd, ahogy ő akarja. Ezt tudta az ellenzék, ezt tudta a kormány, ezt mindenki tudta, aki egy kicsit is ért a politikához.

Az egyetlen esélye az ellenzéknek tényleg ez az érvénytelen dolog volt, de vegyük észre: a nem szavazók NEM SZÁMÍTANAK. Aki nem él a demokratikus jogaival (AMI DEMOKRÁCIÁNAK PONT A LIBERÁLISOK NAGY ŐRZŐI, ÉS ÁGÁLNAK, HOGY A FIDESZ ROMBOLJA, ERRE ŐK NEM SZAVAZÁSRA BIZTATNAK). A liberálisok gyakorlatilag a saját MEGOSZTOTT 20%-ért, és annak az érdekében, hogy elfedjék mennyire gyengék valójában hazudnak, és az ország szavazópolgárainak 40% megvonják a demokratikus jogait. Egyszerűen azt mondják, hogy nem számítotok. De fogjuk fel, hogy ez egy hazugságra épül! Ha az ellenzék nyert volna, vagy nyerhetett volna a szavazáson, akkor szavazásra biztatják a szavazóikat. Ehelyett az emberek valós véleményét figyelmen kívül hagyják, nem is érdekli őket (mert nemszavazásra szólitanak fel). Pusztán önös érdekből.

Most kérdem én: EZ demokrácia? Hogy pártpolitikai okokból nem kíváncsiak az emberek véleményére?

És kérdem én, hogy ez senkinek nem tűnt fel? Ennyire posvány a politikai értelem Mo-n?

Az a legszomorúbb, hogy más fórumokon is leírtam ezt már, és csak savat kaptam, hogy fideszbérenc, meg hasonló libsi szrságot. Ugye ha valakinek nem az a véleménye valamiről amiről a liberálisoknak, akkor jönnek ezek a karaktergyilkos jelzőképzések: idegengyűlölő, rasszista, neonáci, homofób, fideszbérenc, bérkommentelő, stb. Azzal SOHA. EGYSZER. SEM. találkoztam libsiktől, hogy tartalmilag hozzá tudtak volna ehhez szólni, és érdemi vita alakult volna ki. Konkrétan mondom: soha. És ez a szomorú.

Itt hal meg valójában az ország demokráciája, hogy egyik oldal sem hajlandó a kommunikációra. Csak az ellenségkép festés, csak a negatív, és ellenséges hozzáállás bármihez. Totálisan és tökletesen meg, és fel vagyunk osztva, és nem veszik észre az emberek.

Megjegyzem, hogy egyik párt támogatója SE vagyok. Ha valaki nagyon be akar skatulyázni, akkor mondjon jobbikosnak, de rájuk is egyetlen ok miatt fogok szavazni: jelenleg egy párt sincs, akik nem járatták volna le magukat, vagy legalább kormányzásképes erőt képviselnek. Egy kőbuta, köegyszerű "ők még nem voltak" dolog.

2016. nov. 21. 10:38
 13/38 anonim ***** válasza:
91%
Aha. Csak tudod kissé nehéz elhinni hogy valódi vitára vágysz, amikor az első beszólásodban máris őrjöngve szidsz minket. Kit akarsz ezzel átverni, hmmm?
2016. nov. 21. 10:54
 14/38 mannnocska ***** válasza:
9%

Az a baj, hogy igazolsz engem. Én leírtam a tapasztalataimat a liberálisokkal kapcsolatban, ha kommunikálni kell.

Erre te mit csinálsz? Azt mondod, hogy hazudok, és őrjöngök. Pont amit leírtam: karaktergyilkolás, jelzőkkel illetés. Tartalmilag meg semmire nem reagálsz. 100%-ig amit írtam.

Ez a baj tudod, én ezt már átlátom: ti valamiért nem a tényekkel foglalkoztok, hanem az érzelmekkel. Te úgy érzed, hogy őrjöngök, és szidlak ezzel. Nem. Én leírtam a tényeket. Nyilván ezek nekem tények, mert én évek óta ezt tapasztalom. Viszont eddig senki nem cáfolt rá az ilyesmire. Akkor most mi van?

És látod ez az amit a legjobban utálok, hogy ahelyett hogy a lényegről beszélnénk, máris 2 mondattal elterelted érzelmi síkra a témát, és demagogizálsz. Leszarom hogy érzed magad, ha safe space-t akarsz, bujj egy takaró alá, és olvass herri pottert.

2016. nov. 21. 11:15
 15/38 anonim ***** válasza:

Mert senki nem mehet úgy neki egy választásnak, hogy úgysincs esélyünk. El kell hitetni a szavazókkal és a szavazóknak magukkal , hogy van.

Igazából viszont, ha megnézed a választási rendszert, a független közvélemény kutatókat (Závecz), Iránytű-Jobbik, még ők is a Fidesz bar.omi vezetését mérik.

Jelenleg a pártok egymásra dobálják a sarat, szóval viktorka örül és hátradőlve várja 2018-at. Remélem a 2018-as eredményekből majd tanul a baloldal, és a jobbik is. Reméljük.

2016. nov. 21. 11:43
 16/38 mannnocska ***** válasza:
0%

Hehe lol 19%

Megint vitába senki nem bonyolódott, karaktergyilkosságra volt kísérlet, meg le lett pontozva. Erre annyit tudok mondani, hogy engem igazoltok vele. Egyikőtök se képes még csak próbálkozni a cáfolatával amit írtam.

Mind1, megszoktam hogy porhintés egy libsit meggyőzni valamiről :D

2016. nov. 21. 12:28
 17/38 anonim ***** válasza:
Teljesen reális a meglátás, hogy a Fideszt le lehet söpörni, csak erre egyedül nem képes senki. Az egész azon múlik ki kivel és hogyan tud összefogni. Az ellenzék felaprózódott, de lehet szervezkedni, a Fidesz megdönthető.
2016. nov. 21. 12:34
 18/38 anonim ***** válasza:
63%

12#,

"szavazópolgárainak 40% megvonják a demokratikus jogait"

"Ha az ellenzék nyert volna, vagy nyerhetett volna a szavazáson, akkor szavazásra biztatják a szavazóikat."

Nem igazán értelek. Ha az lett volna a kérdés a népszavazáson, hogy "Ön már abbahagyta-e a felesége verését?", akkor hogy szavaztál volna? Nyilván sehogy, mivel soha nem verted a feleségedet és így nem lehet jó választ rá adni. Ha ez lett volna a kérdés, akkor minden intelligens ember távol maradott volna és minden értelmes civilszervezet a távolmaradást javasolta volna.

Ugyanez a kényszerbetelepítésről, soha nem volt szó kényszerbetelepítésről, innentől kezdve miért szavazzak egy olyan kérdésről, ami nem létezik? Egyszerűen fel lett mérve a terep, van egy erős majdnem 50% mindenkori tájékozatlan szavazóbázis, aki érvényesen szavazott, a többiben pedig vegyesen vannak a passzívok, a gondolkodó emberek, elfoglalt emberek és az ellenzéki aktivisták, de ezek a halmazok nem feltétlenül fedik egymást.

"EZ demokrácia? Hogy pártpolitikai okokból nem kíváncsiak az emberek véleményére?"

Hát azért elég beteg dolog, hogy már a gondolkodást és a tudatos távolmaradást is antidemokratikus, antiszociális tulajdonságnak tartod, már ne haragudj. Az egy elég erős vélemény, ha valamiről távol maradsz, a történelem folyamán is nem egyszer volt sikeres a passzív ellenállás.

2016. nov. 21. 12:53
 19/38 anonim ***** válasza:

A kérdező egy fideszes troll, senki véleménye nem érdekli csak fújja a fasságait.

Aki meg fölöttem tanulmányt írt hosszasan annak elmondanám hogy a szabadságszerető "libsik" éppen nem agymosottak, fideszes barátainkkal ellentétben.

Ad 2.: nem tájékozódik senki semmilyen médiából, csak bemegy vásárolni, és látja hogy mennyire gyalázatosan semmit nem ér a pénze, és elhangzik a "nyugdíjemelés" ami nem sül le a pofájuk majd' 1 teljes százalék, amikor legalább(!) 150%-os kellene legyen.

Nem kell ehhez semmi propagandát olvasgatni csak ebben az országban kell élni

2016. nov. 21. 14:07
 20/38 mannnocska ***** válasza:

19:"jaj én nem vagyok agymosott, te vagy agymosott"

bocs, ennyivel nem lehet mit kezdeni.

Én meg akkor azt írom hogy:

jaj én nem vagyok agymosott, viszont te az vagy.

Most akkor nyertem?

Költözz el!

18:"Nem igazán értelek. Ha az lett volna a kérdés a népszavazáson, hogy "Ön már abbahagyta-e a felesége verését?", akkor hogy szavaztál volna? Nyilván sehogy, mivel soha nem verted a feleségedet és így nem lehet jó választ rá adni. Ha ez lett volna a kérdés, akkor minden intelligens ember távol maradott volna és minden értelmes civilszervezet a távolmaradást javasolta volna. "

Ne gyere már ezzel a "nem volt értelmes a kérdés" szarsággal. Ha nem vagy 5 éves, akkor értetted a kérdést: akarsz menekülteket? []igen []nem

Mire szavazol? Válaszolj is most kérlek.

Ez egyébiránt pont a liberális médiának, és az ellenzéknek volt egy nagyon jó takarója (megítélésük szerint), hogy "jaj ennek nincs értelme" meg hogy "irányított kérdés". Ismétlem: ha nem vagy 5 éves, akkor értetted. Ez ugyan az a cinizmus amivel a fidesz szóvivői szoktak nyilatkozni, és amitől felfordul a gyomrom.

Kontextustól teljesen elrugaszkodó kérdéshez hasonlítani pedig szellemi szegénységet mutat, semmi mást. Ez a nettó röhely kategória.

Mióta nem volt szó betelepítésről? Az első kvóta ki volt jelölve, el kellett volna fogadniuk egyöntetűleg. Ez nem ment, többek között a V4 összezárt ebben a kérdésben, és emiatt elvetették ez ötletet. Legfőképp hogy nekünk nem csak a kvótások jutottak volna, hanem az összes itt regisztrált, vagy aki nem kell nyugatnak. Mind mind ide jött volna vissza.

Ez a "távolmaradás vélemény nyilvánítás" az egyik hülyeség amit elhitettek mindenkivel az ellenzéki pártok. Egyrészt már leírtam miért: ugye a retorika, hogy ők győztek a 20%ukkal ez tette lehetővé. A fotelpolitika meg persze jóval kényelmesebb, mint kiállni a kibbott véleményedért, és elmenni szavazni.

Ez az amit nem értetek: ti voltatok kevesebben. Ha elmennek a tudatosan távol maradók, lett volna 20% igen, és 80% nem. Ez lett volna a vélemény nyilvánítás. Ehelyett inkább magatokénak vallotok ~40% teljes apátiában szenvedő magyart, aki se így, se úgy nem szavazna. Akik nem tudatos távol maradók, hanem csak leszarják. NA EZ a beteg dolog! És ha ezt le is számoljuk, de ezt is leírtam, hogy minden kompetens ember tudta, hogy ha érvénytelen, akkor is saját győzelmének tekinti majd a fidesz, és így lesz lekommunikálva. Külföldön ennek szerez érvényt, és senki fia nem fog egyébbel foglalkozni. Így az egyetlen eredmény ami született az ellenzék számára, hogy palástolták a gyengeségüket.

A másik libsi hülyeség amit toltak, hogy "de nincs semmi értelme, mert nem kötelező érvényű brüsszelre". Ami ismételten bebizonyosodott, hogy részigazság, és csak az nem érti ennek a jelentőségét, aki nem akarja. Minden értelmes ember tudta, hogy ez egy erős tárgyalási alap lehet Mo kezében. És mint utólag kiderült volt is létjogosultsága, bár akkora mire volt a népszav, már egyértelmű lett, hogy nem lesz kvóta pont a nem egyöntetűség miatt.

De ezt még mindig dobhatod a kukába, mert ez közel, s távol nem magyarázza azt amiről beszéltem. Én az ellenzékről beszéltem, a hamis retorikájukról, és arról, hogy ezt nem látja át valaki. Az a baj, hogy a politikai morál már régen túl van azon, hogy amikor pártpolitikai érdeket az emberek érdeke elé helyeznek. Egyszerűen ez már nem ingerküszöb.

"Egyszerűen fel lett mérve a terep, van egy erős majdnem 50% mindenkori tájékozatlan szavazóbázis, aki érvényesen szavazott, a többiben pedig vegyesen vannak a passzívok, a gondolkodó emberek, elfoglalt emberek és az ellenzéki aktivisták, de ezek a halmazok nem feltétlenül fedik egymást. " Ekkora önteltséget azért durva benyögni nem gondolod?

A te "felvilágosult és tájékozott" 20%od nagyon jó, veregessétek meg egymás vállát.

2016. nov. 21. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!