Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan azt mondjátok, hogyha...

Sokan azt mondjátok, hogyha egyetelen ember dönthet mindenről, az nem diktatúra. Akkor micsoda?

Figyelt kérdés
Orbán Viktor BÁRMIRŐL dönthet saját kénye, kedve szerint, és ebbe senki sem tud beleszólni...én ezt úgy tudom, diktatúrának hívják...de aki nem így gondolja, válaszolja meg legyen szíves, hogy mi ez, és hogy hol van itt a demokrácia? mert az nem demokrácia, hogy van egy báb ellenzék, ami akár kútba is ugorhat, akkor sem tudják megváltoztatni Orbán döntéseit semmiben és semmikor...
2010. ápr. 26. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 A kérdező kommentje:

de itt nincs ellenzék értsd már meg...csak látszatnak vannak ott, de semmi értelmük! nekem nem azzal van a bajon, a fidesznek többsége van, hanem azzal, hogy akkora többsége van, hogy bármit megszavazhat teljesen egyedül!

aki kérdezte, hány éves vagyok és hova járok, keressen vissza, már leírtam

2010. ápr. 26. 11:51
 52/83 A kérdező kommentje:
ha nagyon érdekel, politológián 1 éves vagyok, töri szakon meg 3 éves, de gondoltam az itt most nem lényeg
2010. ápr. 26. 11:52
 53/83 anonim ***** válasza:
100%

Jól figyelj, megpróbálom elmagyarázni kedves kérdező:

Egy demokratikus úton megszavazott 2/3-os többség nem diktatúra, hanem egy demokratikus felhatalmazás arra, hogy egy párt megmutathassa, hogy mire képes egyedül, minden fajta akadályoztatás nélkül.

Ezek után két forgató könyv létezik. A Fidesz vagy jól fog kormányozni, tényleg megoldja a valós társadalmi problémákat, társadalmi feszültségeket, stb... és a Jobbikhoz hasonló pártok népszerűsége minimálisra csökken. Ettől retteg egyébként a legjobban a Jobbik, nem csoda, hogy ennyire kárognak.

Vagy jön a 2. forgatókönyv, miszerint a Fidesz ugyanazt a maszatoló politikát folytatja, amit az elmúlt 8 évben láttunk, és akkor jó eséllyel a Jobbik fog nyerni, bár a 2/3-t biztos nem éri el. A Fidesz viszont tuti, hogy még az MSZP-nél is nagyobbat rottenbillerezik, ha nem lesz látványos kormányzás, és valós megoldások.

2010. ápr. 26. 11:56
 54/83 A kérdező kommentje:
11:56: értem, amit mondasz, de a fidesz a többségével meg tudja változtatni a választási rendszert is... akkor hogy a fenébe győzne a jobbik és mikor, ha a 2. lehetőség lép érvénybe? nem lesz esély rá, hogy leválthassuk a fideszt, mert nem hagynak esélyt rá....ekkora többséggel lazán bebitosíthatják magukat
2010. ápr. 26. 11:59
 55/83 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! A 11:56-osnál a pont. Vedd már észre (ha olvastad egyáltalán a válaszokat), hogy a demokrácia legfőbb pilléreihez az országunk kicsisége és a nemzetközi helyzet miatt esze ágában sem lesz hozzányúlni egyetlen pártnak/embernek (még a szerinted rettenetes hatalommániás OVi-nak) sem. Lesz választás 2014-ben, ne aggódj. (És szavazhatsz az LMP-re, ha már SZDSZ nincs... :P)
2010. ápr. 26. 12:36
 56/83 anonim ***** válasza:
75%
(Mellesleg érdekes, hogy a pénzügyi-gazdasági érvelésemre nem volt ellenérved. Csak fújod a magadét, hogy "dehát a Zorbánviktor a kétharmadával aszcsinálamitakar"... Oké, hogy első éves vagy, de ne légy gyermeteg, ha meg nem sértelek.)
2010. ápr. 26. 12:38
 57/83 anonim ***** válasza:

11:56-os vagyok. Ha első éves vagy, akkor tudnod kéne, hogy az alkotmánybíróság megsemmisíthet bármilyen törvényt, tök mindegy mekkora többségü párt adja be azt.

A világ tanult Hitler példájából. Minden demokratikus állam alkotmányában millió buktató szerepel, hogy ne történhessen meg mégeygszer ugyanaz. Tehát nem, nem lesz diktatúra.

2010. ápr. 26. 12:45
 58/83 anonim ***** válasza:
62%

Ember, ne a gyakorikérdéseken lógj, hanem szaladj tanulni, mert ha ilyen hülye vagy, meg fognak vágni mindenből.

Jellemző amúgy főleg az első évesekre, hogy nagyon tudnak mindent. Sebaj, majd egy-két év múlva már égni fog az arcod, hogy milyen hülye voltál, mert azt hitted egy totális baromságra, amit kitaláltál, hogy kiszartad a spanyol viaszt.

2010. ápr. 26. 12:48
 59/83 anonim ***** válasza:

Mellékesem jegyzem meg, hogy pontosan ezért nem szerepelt a Jobbik jobban a választáson. Rengetegen átszavaztak volna a Fideszesek közül is, ha nem kezdett volna el hazudni a Jobbik.

Kezdve azzal, hogy a Fidesznek nincs programja, folytatva azzal, hogy a Fidesz ellopta a jobbik programját, most pedig az, hogy OVi diktatúrát fog bevezetni. Ezek mind olyan hangulat keltések, és csúsztatások, amik marhára hihetően hangoznak, mert van igazság alapjuk, de ebben a formában akkor SEM igazak.

2010. ápr. 26. 12:51
 60/83 A kérdező kommentje:
az mszp is elég nagy nyomort csinált, pedig nem volt korlátlan hatalmuk...akkor miért hol voltak a buktatók, meg a pénzügyi helyzet? észre sem veszi majd a sok marha, hogy máris marionett bábu itt mindenki, és orbán úgy rángatja a madzagokat, ahogy csak akarja
2010. ápr. 26. 13:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!