Az ellenzék miért nem képes beismerni, hogy a fidesznek sikeres a gazdaságpolitikája?
Vonakodva de végül már a felminősítést is megkaptuk, ott is inkább a "nem hagyjuk hogy másképp csináld " miatt volt, mint az objektív szám adatok miatt, hogy ennyit halogatták.. de már legtöbb külföldi elemző is elismeri a magyar gazdaság fejlődését, az ellenzék még mindig fújja a magáét..
Persze lopnak, persze sok mindent nem így kéne, persze a megmondó emberek mindent jobban csinálnának (csak épp ha lehetőség van rá akkor egy épkézláb alternatívát nem tudnak de mindegy. ), oké sok ködös dologban lehet vitázni, sok mindennel lehet vádaskodni, de a gazdaság fejlődését már csak a vak nem látja a számokon.. ennél objektívebb dolog viszont nincs, az összes többi csak süketelés..
sörpocak te komolyan nem érted? azért nem hiteles SZÁMOMRA LEGALÁBBIS, mert bulvár, és azért vitatkozom, mert egyébként gazdasági fantazmagória is, és ez a kérdés szempontjából nagyon is releváns
úgy írták emg a cikket, hogy megvolt adva, hogy milyen politikai véleményt kell sugározzon
és nem lehet visszabekkelni, hogy dehátamandínersemobjektív
itt most te linkelted, tehát neked kell a cikk tartalmálrt flelősséget vállalnod
az államkötvény pedig nem hitel, legalábbis nem IMF hitel, és nem is életszínvonalba pumpált államadósság értelemben a "hitel". minden állam a piacról finanszírozza a költésgvetési hiányát, ami azért nem baj, mert feltételezünk egy gazdasági növekedést
"az államkötvény pedig nem hitel, legalábbis nem IMF hitel, és nem is életszínvonalba pumpált államadósság értelemben a "hitel". minden állam a piacról finanszírozza a költésgvetési hiányát, ami azért nem baj, mert feltételezünk egy gazdasági növekedést"
Az államkötvények igenis hitelnek számítanak, hitelviszonyt testesítenek meg, kölcsönt adunk az államnak, amit kamattal együtt kapunk vissza. Ráadásul szabad felhasználású ugye, a kormánytól függ, hogy az "életszínvonalba pumpálja", avagy tényleg csak a hiányt finanszírozza ki és serkenti vele a gazdasági növekedést.
Azért tértem ki erre, mert maga a száraz kijelentés, miszerint - "Azóta nem vettünk fel újabb hitelt" - egyszerűen tévedés és nem is lényegtelen.
"úgy írták emg a cikket, hogy megvolt adva, hogy milyen politikai véleményt kell sugározzon
és nem lehet visszabekkelni, hogy dehátamandínersemobjektív "
Akkor csak az ábrát nézd, az is elég, egyébként is az a lényeg. Egyébként megtaláltam ugyanazt (csak időben korábbi, tehát a második negyedév még nincs benne) a tematikájú cikket, csak a mandiner-en:
Én azt elfogadom, ha azt kifogásolod, hogy a cikkeket egyfajta pártpolitikai szimpátiával/utálattal írják meg, de mindegyiknek megvan az a kemény magja (ha hírportálról van szó, nem pedig tényleg valami blogról) ami effektíve helytálló és amiből kiindulnak. Esetünkben ez az Eurostat jelentése, amit mindkét oldal (Magyar Nemzet és a Mandiner) felhasznált. Én is erre alapoztam az érvelésemet.
Egyébként ha hitelről, IMF-ről és államkötvényekről akartok beszélni, akkor inkább menjünk át ide:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__798..
Ott már amúgy is ki van fejtve egy-pár dolog. (slusszpoén hogy onnan is eltűnt a 36%-os, de csak miután jól megmondta a magáét, személyeskedett, kerülte a válasz adást, pláne a komolyabb vitát) :D
Az van 157#-es hogy ebben a kérdésben megmutattuk hog inenis volt mire büszkének lenni, és ziher hogy most is lenne mire! :DD
https://www.youtube.com/watch?v=M0Rc29I_TT8
Csak példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!