A Jobbik miért a többkulcsos adózást preferálja?
A többkulcsosnak nincsen sok értelme, legalábbis Magyarországon.
Nyugat-Európában már több, ott kialakultak megfelelően az osztályok, befektetőosztály, erős középosztály és alsó osztály.
Magyarországon még nem, így ezt valahogyan meg kell gyorsítani, az egykulcsos adó az egyik lehetőség.
A többkulcsos adó a baloldalnak való, ezért nem értem, hogy a Jobbik miért támogatja.
Az egykulcsos motivál is.Motivál, hogy ne legyél sikertelen, ha mégis az vagy, de nem tudsz változtatni,akkor motivál, hogy minél jobban taníttasd a gyerekeidet, hogy sikeresek legyenek.
A többkulcsos azért nem igazságot, mert milyen alapon akarjuk megbüntetni a sikeres diplomás embereket?Mi alapján kellene levenni a fizetésüket, csak azért, hogy másoknak,az irigyebb embereknek megnyugodjon a lelke?
Részben ezért is szavazok a Fideszre.
Nem vagyok hajlandó olyan pártra szavazni, akik a szemétdombon élők gyermekvállalását finanszírozzák.Ugyanis, ez a balos politika azt csinálja.
"2010 előtt én egyetlen habzószájú fideszestől sem olvastam vagy hallottam, hogy márpedig ide egykulcsos kell és majd a Viktor elhozza."
Mert 2010ben még csak óvodás voltál valószínűleg :/...
Komoly probléa volt, hogy egyesek semmiféle társadalmi teherviselésből (80%) egyszerűen kimaradnak.
"Mert 2010ben még csak óvodás voltál valószínűleg :/..."
He-he :-D Mondja ezt egy olyan, aki nem rendelkezik semmiféle kritikai képességgel imádott pártja irányában és fanatikusan küzd egy bukott ügy mellett. :-DDDDD
Azért sajnállak is a magam módján, tudod, hogy az egykulcsos adó egy bukott ügy, tudod, hogy amint bukik a Fidesz vele bukik ez a "vívmány", tudod, hogy rossz egy szük rétegen kívül mindenkinek, de kénytelen vagy ezt mondogatni mint a felhúzott cintányéros játékmajom.
Amúgy 2000-óta olvasgatok politikai fórumokat, tulajdonképpen mióta vannak, hidd el egyetlen fideszes fórumozó sem aksrt egykulcsos SZJA-t régebben.
Ne tudom észrevetted-e, de én a többkulcsos adó mellett felhozott érvekre reagáltam, és nem az egykulccsal kapcsolatban.
De idézd ide, ha így lett volna...
Hitler is megmondta, hogy aki nem eléggé szociális, az nem lehet igazán nemzeti.
És igaza is volt.
# 46:
Tegyük fel visszaállítjuk a 150 ezer forint feletti bérek esetében a magasabb adókulcsot, és ezzel többletadóval sújtod a magasabb képzettségűeket.
Mi a biztosíték arra, hogy ők nem fognak lelépni még nagyobb számba külföldre, aztán marad a minimálbéres takkernéni?
47.
Lelépnének egy valszeg. nyugati országba, ahol alapból magasabb adókulcsok vannak?
Nem úgy van a flat tax hívei szerint, hogy ez a tökéletes rendszer, ahol mindenki igazságosan adózik?
Nem inkább ide kellen özönlenie a sok sanyargatott nyugatinak?
özönlenek egyébként, csak nem dolgozni, hanem mint adóparadicsom itt fizetik ki az osztalékot meg hasonlók
jó reggelt
"Lelépnének egy valszeg. nyugati országba, ahol alapból magasabb adókulcsok vannak? "
Csakhogy Magyarországon nincsenek olyan magas bérek, mint Nyugaton, ergo magasabb kulccsal szívatni sincs értelme az átlagbéreket. Nem véletlen, hogy a volt szoci országokban kb. mindenütt egykulcsos adózás van. Majd ha nálunk is olyan bérek lesznek, mint Németországban, akkor lehet értelme a többkulcsos adózásnak.
"Tegyük fel visszaállítjuk a 150 ezer forint feletti bérek esetében a magasabb adókulcsot, és ezzel többletadóval sújtod a magasabb képzettségűeket."
Nem kell. Bőven jó a 200 ezer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!