Novák Előd kirúgása miben változtatna a Jobbikon?
A frakcióból zárták ki. A mandátumáról ő maga mondott le.
Változások:
- A Jobbik egy idő után komolyabb színben tűnhet fel - nem lesz annyi, a pártot komolytalan színben feltüntető performance.
- A néppártosodás jobban beindulhat. Olyanok is Jobbik tagokká válhatnak, akik Novák szigorú elveinek eddig nem feleltek meg.
- Novák vezetésből való kiválásával jóval kisebb lett/lesz a támadási felület. Egyszerű tagként már kevesebb problémát fognak okoznak a játszadozásai.
Kb. amit az előttem szóló mondott.
Azzal, hogy Vona az utóbbi években eléggé azon van, hogy kicsit mérsékeltebb, befogadhatóbb legyen, amit a párt képvisel, erősen szembe mennek bizonyos lelkesebb, hangosabb párttagok. Novák Előd ezen kategóriának gyakorlatilag a karikatúrája volt. Gondolom Vona úgy vélte, hogy Novák ronthat a párt megítélésén, így kicsit rántott a pórázon. Ha az az autista még egyszer kimegy lebontani egy szobrot, meg ilyenek, szerintem instant repül is a Jobbikból. Mostanában ez így szokott menni, és szerintem működik is.
Ez az első lépés a felé, hogy a jobbik alkalmassá tegyen magát a 2018-as fidesz-jobbik koalícióra. Ez Vona célja, mert így juthat hatalomra és ez a fidesz célja is, mert csak így őrizheti meg a hatalmát.
A jobboldali összefogáshoz azonban szalonképesnek kell lenni.
A rasszista, antiszemita, cigányellenes, fasisztoid szennyből most már ki kell mosakodni, szobatisztává kell válni és meg kell próbálni európai színvonalon politizálni.
Érdekes ami mostanában e párt körül folyik...
Szerintem (lehet) készülnek a koalícióra a Fidesszel.
"Ez az első lépés a felé, hogy a jobbik alkalmassá tegyen magát a 2018-as fidesz-jobbik koalícióra."
Szerintem ilyen nem lesz de hallgasd meg ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!