A Jobbik miért a többkulcsos adózást preferálja?
A többkulcsosnak nincsen sok értelme, legalábbis Magyarországon.
Nyugat-Európában már több, ott kialakultak megfelelően az osztályok, befektetőosztály, erős középosztály és alsó osztály.
Magyarországon még nem, így ezt valahogyan meg kell gyorsítani, az egykulcsos adó az egyik lehetőség.
A többkulcsos adó a baloldalnak való, ezért nem értem, hogy a Jobbik miért támogatja.
Az egykulcsos motivál is.Motivál, hogy ne legyél sikertelen, ha mégis az vagy, de nem tudsz változtatni,akkor motivál, hogy minél jobban taníttasd a gyerekeidet, hogy sikeresek legyenek.
A többkulcsos azért nem igazságot, mert milyen alapon akarjuk megbüntetni a sikeres diplomás embereket?Mi alapján kellene levenni a fizetésüket, csak azért, hogy másoknak,az irigyebb embereknek megnyugodjon a lelke?
Részben ezért is szavazok a Fideszre.
Nem vagyok hajlandó olyan pártra szavazni, akik a szemétdombon élők gyermekvállalását finanszírozzák.Ugyanis, ez a balos politika azt csinálja.
Akinek több a pénze nem egyenlő azzal, hogy többet is keres. Aki többet keres az pedig most is többet adózik, hiszen %-os érték...
Tisztelt felnőtt ember! Eddig erről volt szó. Miért beszél marhaságokat már megint?
Tényleg másoljam be az összes válaszodat?
A baj az, hogy olyan kifejezésekkel dobálózol, amikkel te nem vagy tisztában, de te erre azt mondod, hogy mások nincsenek tisztában vele, és majd te megmondod a frankót nekik.
Te alapvetően egy védhetetlen pozícióból kezdessz, mivel az egykulcsos adó lényegében véve megbukott mindenütt, szinte minden ország kivezette nem pedig be! Mindenütt csak kárt csinált és semmi hasznot, sehol sem növelte se a fogyasztást, se az adózási hajlandóságot, az összes dolog az egykulcsos adóról amivel te vagdalkózol az HAZUGSÁG!
Vagy például jössz itt a hasznossággal, amiről azt mondod, hogy én azt hiszem, hogy az szubjektív, mi van? Épp te bizonygatod, hogy szubjetív, én, hogy objektív, de látom ez sem megy át.
Aztán van ez a marhaság a tanárok fizetéséről, nem is tudom ez hogy juott eszedbe, az meg külön szórakoztató, hogy szerinted attól, hogy valaki több fizetést kap majd jobb munkát végez főleg egy olyan munkakörben mint a tanári, ez egy annyira rossz példa, hogy sírva röhögtem rajta, és ez csak a felszín. Mélyebbre nem is fogok menni, mert láthatóan mikor fölhoztam a vagyonadót, akkor nagyon elkukultál, mert gondolom erre nem számítottál.
Pedig ha nagyon ragaszkodsz hozzá, felőlem maradhatna az egykulcso adó, csak legyen többkulcsos ÁFA, legyen többkulcsos vagyonadó, legyenek luxusadók stb.
A társadalmi szolidaritást nem csak többkulcsos adóval lehet elérni, lehet differenciálni az összes többi adót is, ha neked ennyire az egykulcsos az isten, akkor majd másképp szedjük be az extra pénzt a tehetősektől. Látod én tudok alkudni, felőlem gazdagék is adózzanak egy kulccsal, de akkor fizessen szépen a luxusverdák meg házaik, földjeik, bankbetétjeik, hozamaik után magas kulcsokkal.
"Mindenütt csak kárt csinált és semmi hasznot, sehol sem növelte se a fogyasztást, se az adózási hajlandóságot, az összes dolog az egykulcsos adóról amivel te vagdalkózol az HAZUGSÁG! "
Miért írod nagybetűvel? Úgy talán nem tűnik fel, hogy én ezekkel nem érveltem?
"A többkulcsos azért nem igazságos, mert milyen alapon akarjuk megbüntetni a sikeres diplomás embereket?Mi alapján kellene levenni a fizetésüket, csak azért, hogy másoknak,az irigyebb embereknek megnyugodjon a lelke?"
Ugye tudod, hogy az SZDSZ is pont így érvelt anno? Az egykulcsos adó a libsik szerint jó. Nem a lelke nyugszik meg tőle az embereknek, hanem aki nettó 3-400 ezreket keres, annak nem sokat számít, ha többet adózik, míg akik keveset keresnek, azok nyomorognak, és jól jön nekik a kicsivel több pénz. A Jobbik mindig az igazságos megoldást preferálja, egyszerűen ezért lehet. Szavazz csak az igazságtalan korrupt, magyarellenes pártodra.
Bocs 36-os akkor többet néztem ki belőled! :-D
Bár valahol megnyugtató, hogy ez az egy "ellenérved" maradt mindössze!
Kíváncsi lennék amúgy, akik most imádják itt az egykulcsos adót -ezek szinte mind masszív Fidesz szavazók- hogy visítottak volna, ha anno az SZDSZ vezeti be, szerintem most 36%-os "kolléga" épp azt magyarázná nagy mellénnyel, hogy mennyire káros az egykulcsos adó bezzeg a Fidesz mennyivel igazságosabban adóztat. :-) (tudom, hogy az ilyen 30 egynéhány százalékos válaszolók kivétel nélkül fideszfanok -ez mondjuk látszik is a "hasznosságukból")
Meg amúgy az is érdekelne, hogyha ennyire csuda jó buli az egykulcsos, akkor miért nem volt sosem társadalmi igény rá? 2010 előtt én egyetlen habzószájú fideszestől sem olvastam vagy hallottam, hogy márpedig ide egykulcsos kell és majd a Viktor elhozza. Nyilván mivel akkoriban az SZDSZ reklámozta ezt az "igazságos" adózási rendszert értelemszerűen utálták még a gondolatot is, aztán valahogy 2011-től rádöbbentek, hogy de szeretik igazából. Ha holnap Orbán bejelenenéi, hogy visszahozzák a progresszív adózást, szerintem a a 30-asok is rögtön megvilágosodnak :-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!