Hogyan fogtok szavazni a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazáson?
Sehogy.
Nem vagyok partner Orbán cinikus kommunikációs játszmáiba.
Ez egy fontos kérdés, amiről meg kell kérdezni az embereket" - mondja 1400 ember befogadásáról. ( Ennyit kellene befogadnunk). Úgy, hogy kb. ennyi embert fogadtunk már be az emberek megkérdezése és mindenféle ellenőrzés nélkül, az offshore cégeken keresztül az országból kifolyó letelepedési kötvényt megfizetőkből.
Közben most már fizikai erővel is megakadályoztatja az emberek közel 3/4-ének nem tetsző, és immár bizonyítottan káros gazdasági hatású vasárnapi boltzárról szóló népszavazást.
Még akkor sem szavaznék, ha elhinném, hogy tiszta népszavazás lenne - de még ezt sem hiszem el!
Akár egyetlen "Nemzeti konzultációnak" az "eredményét ellenőrizhette bárki is? nem!
Se azt, hogy tényleg annyi kérdőív érkezett vissza, se azt, hogy azokon milyen válaszok voltak.
Ez a népszavazás nem szól semmiről, csak egy újabb kommunikációs trükk.
Valószínűleg ez lesz az első urnázós esemény, amire elmehetnék, de nem fogok, mert én pl. nem nagyon tudok jó választ adni. És azért nem, mert már a kérdés maga feltételezi, hogy a válaszadó semmiképp nem akarja itt látni a migránsokat. Ha ez nem így van, szinte megválaszolhatatlan a kérdés.
Olyan, mintha égne a szomszéd háza én meg feltenném a kérdést, hogy "Akarja-e Ön, hogy a szomszédja mindenféle engedély nélkül bejöhessen a lakásába?"
Nyilván a hétköznapokban nem támogatnám ezt, így a válasz nem lenne. A konkrét esetben, ha ez kell a meneküléshez viszont igen. De ha igent válaszolok, azzal azt mondom, hogy bármikor akarom, hogy bejöhessen.
Ha én most is csak azt támogatnám, hogy a konkrét helyzetet lehessen kezelni, de nem akarok általános felhatalmazást az EU-nak, akkor mit kell válaszolni?
"Ezt népszavazás-csomó kidobott pénz-nélkül is meg lehetett volna oldani, szerintem."
bezzeg a vasárnapi nyitvatartásról szavaznánk... az a működő demokrácia feltétele...
11-essel tökéletesen egyetértek.
Tehát aki vásárolja az állampolgárságot, az jöhet (akár terrorista is), de aki menekül a háború elöl, az nem???
Undorító ez a hozzáállás!
És undorító ez a kommunikáció!
Ja, és totálisan mindegy, mi a szavazás végeredménye, az EU szabályai érvényesek, amíg EU tagok vagyunk.
Arról nem akar népszavazást orbán, hogy kapjunk-e EU-s támogatást? Ja, arról nem, mert azt lopja. A sok milliárd Ft jöhet, de 1250 menekült "nehogymá"...
Én Nem-el szavazok így is van MO-n 2-3 ezer muzulmán több nem kell. Nem akarok ide is Párizs-t se ISIS-t se al-Káida-t se Al-Nuszra Front-ot.
Nehogy már nekem keljen félnem a saját hazámban.
És azt játszani mint NO-ban h nincs baj a migránsokkal csak nemi erőszak itt , rablások ott, NO GO zónák.
BAZ-ba így is vannak durva helyek nem kell több.
Ja igen és az én adómból ne tartsanak migránst MO-n is van épp elég gond. Nehogy már a végén a saját pénzemből ne tudjak megélni mert adót kell majd emelni ezek miatt meg hiteleket felvenni mikor így is nagy az állam adósság. Ez az ország jelenleg se gazdag nem pláne h a szociális és nyugdíj rendszer már így is nagy bajban van. Van épp elég gond így is, aki meg azt hiszi h ezek dolgozni fognak az bolond.
16-os gondolod 1200 ember költségei úgy megcsonkítják a költségvetést??? Orbán 1 hónap alatt többet rak zsebre a sleppjével, mint amennyibe kerül 1200 ember ellátása 1 évre.
Az említett problémákat meg lehetne oldani menekültektől függetlenül, ha a megfelelő emberek a munkájukat végeznék, nem a lopáson járna az eszük...
"16-os gondolod 1200 ember költségei úgy megcsonkítják a költségvetést???"
Azt gondolom h magyar emberek pénzén ne tartsanak muszlimokat. De te oda adhatod a tiedet ha neked nem kell.
"s gondolod 1200 ember költségei úgy megcsonkítják a költségvetést???"
És szerinted csak az az 1200 lesz, és nem lenne több a későbbiekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!