Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek érdeke terjeszteni hogy...

Kinek érdeke terjeszteni hogy Németországban drágábbak az árak?

Figyelt kérdés
Most az élelmiszerekre gondolok!

2016. febr. 5. 11:03
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

"Egyébként amit műveltek itt, annak az égvilágon semmi értelme. Az apukám/sógorom/nagynéném/kismacskám kamionos, sokszor járunk, "itt élek, csak tudom má'", és társai."

Ezt valami hülyegyerek elkezdte hogy "én azt ám nem hiszem el" és a többi is ezzel kezdett védekezni!

2016. febr. 22. 12:04
 32/54 anonim ***** válasza:
53%

30: Annyira jó, hogy tételesen visszaigazolod amit írok, de közben meg csak vitatkozol tovább, mert fel sem fogod. Szóval az Edekába meg a Rewebe ne menjek, mert az nem számít? Miért is nem? Azok ott nem a német árak tán? És én nem tudom, te mit képzelsz a magyar árakról, de én egyik tételnél sem estem le a székről, hogy hú de olcsó. Az akciós joghurtból meg messzemenő következtetéseket ne vonjunk már le!

Szóval akkor miről is beszélünk? Ha csak és kizárólag a low-budget lánconkban, az akciókra vadászva vásárol valaki, akkor talán, esetleg, néhanapján fel tud mutatni a magyarnál olcsóbb árakat bizonyos termékeknél. Már bocs, de nekem ennél jóval nagyobb az igényszintem, és úgy látom, ez nyugaton jóval többe kerülne.

2016. febr. 22. 14:35
 33/54 anonim ***** válasza:
70%
32-es (66%): :) nem tudom, hogy nevessek rajtad vagy sírjak. Vettem a fáradságot és írtam neked árakat. Ezek még csak nem is akciós árak voltak-a tészta kivételével, és kèpzeld, nem eszek sz.rt. A hajvágás Budapesten akár 2000 forinttal is drágább mint vidéken, attól az még hajvágás(!), az Edeka és a Rewe teljesen más fogyasztói réteget céloz meg, ezért drágább. Ez nem azt jelenti, hogy a többiben szemetet árulnak, jóember. A Kauflandban ugyanúgy vannak Bio termékek és olcsók ráadásul, illetve legújabb saját márkája az Exquisit, ami drágábban, ízléses és elegáns csomagolással sorakoznak az üzletekben, na egy idő után az is le van árazva a béka feneke alá, azt is megkaphatja bárki. Emellett vannak a Kauflandban vitaminok és étrendkiegészítők, ami ugyanaz, (megegyező márka ès típus ugyanattól a gyártótól) mint a Müller drogériában például, viszont itt OLCSÓBB. Nem tudom amúgy, miért gondolod hogy hiteles itt vitatkoznod olyanokkal, akik több éve ebben a milliőben élnek. Jobban tudják, mint te hidd el nekem. Szerintem hagyd a talpraesett embereket, hadd vásároljanak már olcsóbban, ha tudják a módját, te meg azt veszel amit akarsz;)
2016. febr. 23. 07:57
 34/54 anonim ***** válasza:
64%

33: Ha engem kérdezel, akkor inkább sírj... Ugyanis látványosan nem sikerül értelmezned, amit írok, pedig azt gondolom, eléggé koherensen érveltem. Bónuszban még a számba aggatsz olyat is, amit nem is állítottam.

Amúgy csak megjegyzem, az élelmiszerárakról volt szó, te meg már szolgáltatásokkal példálózol (Németországban mennyi is az a hajvágás?). A "hidd el nekem" meg továbbra sem érv, és nem tudom, hogy felfogtad-e, de az általad bepötyögött árak NEM olcsóbbak a magyarországinál!

A legszánalmasabb viszont ez a pökhendi, felsőbbrendűség-tudattól duzzadó odaszúrás a mondandód végén. Milyen "milliőről" beszélsz mégis? Mintha bebocsájtást nyertél volna az arisztokrácia köreibe! Közben nem tűnik fel, hogy a low-budget tészták aráról értekezel épp? Meg arról, hogy bizonyos láncok már "más fogyasztói réteget céloznak meg"? :DDDD Én iszonyatos kudarcként élném meg, ha ilyeneken kellene gondolkoznom, ugyanis jóval magasabb életszínvonalhoz vagyok szokva. Itt, Magyarországon. Szerinted kettőnk közül mégis ki a talpraesettebb?

2016. febr. 23. 14:54
 35/54 anonim ***** válasza:
55%
:D marketing diplomám van, ezért írhatok talán olyat, hogy 'más társadalmi réteget céloz meg', remélem megengeded :D:D Mondtam már, hagyd az embereket okosan várárolni, te meg elvagy ahogy akarsz, minek kapod fel ennyire a vizet, mint egy sértődött kisgyerek?:D Ha nem találod olcsónak az árakat, hát nekem aztán mindegy, de még ha a 80 %-a megegyezik is az otthonival, az sem kutya, ugyanis akkor ugyanolyan áron kapják meg az emberek ugyanazt, mint te csak éppen itt háromszor annyi a fizetés! A hajvágásnál már megint leragadtál, hogy szolgáltatás, látom képletesen nem vagy képes felfogni semmit, hát nem tudom, hogy az én Kauflandban vásàrolt Kerrygold márkájú 65 centes vajamtól a te otthon vásárolt, nem diszkonti vajad mit tudhat többet?:D Meséld már el. Van benne valami extra vitamin, amitől az enyém bóvli vagy mi?:D Vagy az én 13 centes kauflandi zsömlémtől mitől jobb a te nem diszkontban vásárolt zsömléd?:D Csak mert ezt is itt helyben sütik ám és még meleg mikor beleteszem a zacskóba. Szóval azt hiszem irigy vagy mint a kutya és ezért ez a nagy pökhendiséged.
2016. febr. 23. 17:10
 36/54 anonim ***** válasza:
64%

35: Hát elég nagy szégyen, ha neked ilyen szegényes szövegértéssel és vitakultúrával egyáltalán érettségit adtak, nemhogy diplomát... Azt sem tudod, hogy miről folyik itt ez a vita! Ez azért elég borzasztó.

Most meg már mismásolsz, az általad iderángatott, amúgy tökre nem ideillő példa már hirtelen "képletes", most már behozod a vásárlóerő paritást is, mintha amúgy nem onnan indultunk volna ki, hogy az élelmiszerek nyugaton szerintetek egyenesen olcsóbbak. Nos, ez nem igaz, és a mondandóm egyes egyedül erről szólt.

"Szóval azt hiszem irigy vagy mint a kutya és ezért ez a nagy pökhendiséged."

Ez a mondatod is sokat elárul, hogy te azt képzeled, hogy ez egy hihetetlenül irigylésre méltó helyzet. Diplomával a zsebedben, az otthonodtól messzire ennyire futotta, hogy a 40 forintos zsemlével példálózol, amikor meg nem esek hasra tőle, akkor az szerinted csak azért lehet, mert irigyellek. Ha valaki pökhendi itt, az egyes egyedül te vagy.

2016. febr. 28. 14:35
 37/54 anonim ***** válasza:
70%
66%: Miért, te hány forintos zsömlével tömöd magad?:D Amit a kaján megspórolok, barátocskám, az megy szórakozásra ;)
2016. febr. 29. 09:57
 38/54 anonim ***** válasza:
60%
37: Ez már nagyon a legalja. Ezt szerinted irigyelnem kéne? :DDDD
2016. márc. 1. 16:48
 39/54 anonim ***** válasza:
55%
Ha valaki szórakozik, bulizik, nyaral, jól érzi magát az persze hogy irigylendő. Miért, mit gondoltál?:)
2016. márc. 1. 17:51
 40/54 anonim ***** válasza:
70%
A zsömléd árát még mindig nem bökted ki:D a vitamindús magyar zsemlye..:D
2016. márc. 1. 17:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!