Kinek érdeke terjeszteni hogy Németországban drágábbak az árak?
"Egyébként amit műveltek itt, annak az égvilágon semmi értelme. Az apukám/sógorom/nagynéném/kismacskám kamionos, sokszor járunk, "itt élek, csak tudom má'", és társai."
Ezt valami hülyegyerek elkezdte hogy "én azt ám nem hiszem el" és a többi is ezzel kezdett védekezni!
30: Annyira jó, hogy tételesen visszaigazolod amit írok, de közben meg csak vitatkozol tovább, mert fel sem fogod. Szóval az Edekába meg a Rewebe ne menjek, mert az nem számít? Miért is nem? Azok ott nem a német árak tán? És én nem tudom, te mit képzelsz a magyar árakról, de én egyik tételnél sem estem le a székről, hogy hú de olcsó. Az akciós joghurtból meg messzemenő következtetéseket ne vonjunk már le!
Szóval akkor miről is beszélünk? Ha csak és kizárólag a low-budget lánconkban, az akciókra vadászva vásárol valaki, akkor talán, esetleg, néhanapján fel tud mutatni a magyarnál olcsóbb árakat bizonyos termékeknél. Már bocs, de nekem ennél jóval nagyobb az igényszintem, és úgy látom, ez nyugaton jóval többe kerülne.
33: Ha engem kérdezel, akkor inkább sírj... Ugyanis látványosan nem sikerül értelmezned, amit írok, pedig azt gondolom, eléggé koherensen érveltem. Bónuszban még a számba aggatsz olyat is, amit nem is állítottam.
Amúgy csak megjegyzem, az élelmiszerárakról volt szó, te meg már szolgáltatásokkal példálózol (Németországban mennyi is az a hajvágás?). A "hidd el nekem" meg továbbra sem érv, és nem tudom, hogy felfogtad-e, de az általad bepötyögött árak NEM olcsóbbak a magyarországinál!
A legszánalmasabb viszont ez a pökhendi, felsőbbrendűség-tudattól duzzadó odaszúrás a mondandód végén. Milyen "milliőről" beszélsz mégis? Mintha bebocsájtást nyertél volna az arisztokrácia köreibe! Közben nem tűnik fel, hogy a low-budget tészták aráról értekezel épp? Meg arról, hogy bizonyos láncok már "más fogyasztói réteget céloznak meg"? :DDDD Én iszonyatos kudarcként élném meg, ha ilyeneken kellene gondolkoznom, ugyanis jóval magasabb életszínvonalhoz vagyok szokva. Itt, Magyarországon. Szerinted kettőnk közül mégis ki a talpraesettebb?
35: Hát elég nagy szégyen, ha neked ilyen szegényes szövegértéssel és vitakultúrával egyáltalán érettségit adtak, nemhogy diplomát... Azt sem tudod, hogy miről folyik itt ez a vita! Ez azért elég borzasztó.
Most meg már mismásolsz, az általad iderángatott, amúgy tökre nem ideillő példa már hirtelen "képletes", most már behozod a vásárlóerő paritást is, mintha amúgy nem onnan indultunk volna ki, hogy az élelmiszerek nyugaton szerintetek egyenesen olcsóbbak. Nos, ez nem igaz, és a mondandóm egyes egyedül erről szólt.
"Szóval azt hiszem irigy vagy mint a kutya és ezért ez a nagy pökhendiséged."
Ez a mondatod is sokat elárul, hogy te azt képzeled, hogy ez egy hihetetlenül irigylésre méltó helyzet. Diplomával a zsebedben, az otthonodtól messzire ennyire futotta, hogy a 40 forintos zsemlével példálózol, amikor meg nem esek hasra tőle, akkor az szerinted csak azért lehet, mert irigyellek. Ha valaki pökhendi itt, az egyes egyedül te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!