Kinek érdeke terjeszteni hogy Németországban drágábbak az árak?
21: Szerintem meg csak a pár éve "emigrált", az itthoni dolgokat csak az ATV-ből ismerők között terjed ez a marhaság. Évente többször járok nyugaton, nem tapasztaltam ilyet sehol, sem Németországban, sem máshol, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN olcsóbb lenne az élelmiszer. Igen, előfordul, hogy egyes termékcsoportok (pl. Olaszországban az olasz sajtok, Németországban a sör) általánosan olcsóbbak, de a vásárlás végösszege kizárt, hogy alacsonyabb legyen ugyanazt véve.
Megemlítettél egy konkrét áruházat, fel is mentem gyorsan a weblapjára, hátha nagyot változott volna a helyzet tavaly nyár óta, mikor legutóbb Németországban voltam. Nos, a heti ajánlatuknál szinte semmit nem találok, ami még úgy 20-30%-os akcióval is olcsóbb lenne, mint amennyiért én Budapest belvárosában, kiskereskedőknél vásárolok. Hát még a hiperek áraihoz képest!
# 22
A munkahelyemen a kamion sofőr németorszából hozza a feldolgozni való árut (nem élelmiszert) őt szoktuk mindig megkérni hogy hozzon ezt azt mert annyival olcsóbb, és nem kaminonról lesett meg kéz alól való hanem ott németben rendesen bemegy a boltab!
26: Most tanulmányoztam át az általad megemlített akciós füzetet, találomra az egyik leginkább leakciózott termékről meg is mutattam, hogy az például még így is 1,5x annyiba kerül, mint itthon. Ettől essen le az állam?
Egyébként amit műveltek itt, annak az égvilágon semmi értelme. Az apukám/sógorom/nagynéném/kismacskám kamionos, sokszor járunk, "itt élek, csak tudom má'", és társai. Hoztam HITELES, EU-s statisztikai hivatalnál, sok száz magasan képzett munkaórával kimunkált összeurópai statisztikát, egyértelmű eredménnyel. Az én személyes tapasztalatom is ellentmond ennek, illetve az általad bemondott áruház sem volt olcsóbb, mint az itthoniak.
Képtelenek vagytok megérteni, hogy egy-két akciós ajánlatból, vagy helyspecifikus termékekből nem lehet általános következtetéseket levonni. Kinek és miért próbáljátok ezt a marhaságot bizonygatni?
"A szeméyleskedéssel még soha senkinek nem volt igaza :/"
Egy deka személyeskedés nem volt a hozzászólásomban. Én érvelek, hozok alátámasztásul bizonyítékokat is. Csupán ezt állítottam szembe azzal, ami itt megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!