Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek érdeke terjeszteni hogy...

Kinek érdeke terjeszteni hogy Németországban drágábbak az árak?

Figyelt kérdés
Most az élelmiszerekre gondolok!

2016. febr. 5. 11:03
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a külföldön még nem tapasztalt, otthon élő magyar emberek közt elterjedt félreértésről van szó. A lakhatás jóval drágább, mint otthon, de az élelmiszer (és Németországból jelentem, 5 éve élek itt) ugyanannyi mint otthon, sőt! Vannak amiket olcsóbban megkapok itt a Kauflandban! Szomorú és nevetséges, de ez van.
2016. febr. 19. 08:40
 22/54 anonim ***** válasza:
53%

21: Szerintem meg csak a pár éve "emigrált", az itthoni dolgokat csak az ATV-ből ismerők között terjed ez a marhaság. Évente többször járok nyugaton, nem tapasztaltam ilyet sehol, sem Németországban, sem máshol, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN olcsóbb lenne az élelmiszer. Igen, előfordul, hogy egyes termékcsoportok (pl. Olaszországban az olasz sajtok, Németországban a sör) általánosan olcsóbbak, de a vásárlás végösszege kizárt, hogy alacsonyabb legyen ugyanazt véve.

Megemlítettél egy konkrét áruházat, fel is mentem gyorsan a weblapjára, hátha nagyot változott volna a helyzet tavaly nyár óta, mikor legutóbb Németországban voltam. Nos, a heti ajánlatuknál szinte semmit nem találok, ami még úgy 20-30%-os akcióval is olcsóbb lenne, mint amennyiért én Budapest belvárosában, kiskereskedőknél vásárolok. Hát még a hiperek áraihoz képest!

2016. febr. 21. 12:16
 23/54 anonim ***** válasza:
53%

És csak hogy egy konkrét példa is álljon itt. Pulykahús.

Kaufland webshop, 27%-os akcióval 7.98 EUR/kg (amúgy 10.98). Itt megtalálható, 3. oldal alja: [link]

Tesco webshop, 1632 Ft/kg.

[link]

2016. febr. 21. 12:22
 24/54 A kérdező kommentje:

# 22

A munkahelyemen a kamion sofőr németorszából hozza a feldolgozni való árut (nem élelmiszert) őt szoktuk mindig megkérni hogy hozzon ezt azt mert annyival olcsóbb, és nem kaminonról lesett meg kéz alól való hanem ott németben rendesen bemegy a boltab!

2016. febr. 21. 13:06
 25/54 anonim ***** válasza:
100%
22: Az apám hetente jön ki Német-és Franciaországba áruért 5ödmagával! Ebből élnek. Szupermarketekbe járnak akciós árukért, amiket drágábban Magyarországon értékesítenek. Szerinted ez mit jelent? Forognak már az agytekervényeid..? Legutóbb a Pennyben voltak, Würzburgban áruért. Amúgy pedig 4 havonta járok Magyarországba és vásárolni is el szoktam olyankor menni a magyar boltokba, szóval látom az árakat. Ennyit erről.
2016. febr. 21. 13:06
 26/54 anonim ***** válasza:
22: Egyébként amit ajánlani tudok neked, az az amit apámék is csinálnak, felmész a Kaufland, Penny, Netto, Lidl német oldalára és feliratkozol az ajánlataikra, onnantól kezdve automatikusan küldik neked az akciós füzeteiket emailben. Na azokat tanulmányozd és tátsd a szád.
2016. febr. 21. 13:14
 27/54 anonim ***** válasza:
22%

26: Most tanulmányoztam át az általad megemlített akciós füzetet, találomra az egyik leginkább leakciózott termékről meg is mutattam, hogy az például még így is 1,5x annyiba kerül, mint itthon. Ettől essen le az állam?

Egyébként amit műveltek itt, annak az égvilágon semmi értelme. Az apukám/sógorom/nagynéném/kismacskám kamionos, sokszor járunk, "itt élek, csak tudom má'", és társai. Hoztam HITELES, EU-s statisztikai hivatalnál, sok száz magasan képzett munkaórával kimunkált összeurópai statisztikát, egyértelmű eredménnyel. Az én személyes tapasztalatom is ellentmond ennek, illetve az általad bemondott áruház sem volt olcsóbb, mint az itthoniak.

Képtelenek vagytok megérteni, hogy egy-két akciós ajánlatból, vagy helyspecifikus termékekből nem lehet általános következtetéseket levonni. Kinek és miért próbáljátok ezt a marhaságot bizonygatni?

2016. febr. 21. 18:22
 28/54 A kérdező kommentje:
A szeméyleskedéssel még soha senkinek nem volt igaza :/
2016. febr. 21. 18:30
 29/54 anonim ***** válasza:

"A szeméyleskedéssel még soha senkinek nem volt igaza :/"

Egy deka személyeskedés nem volt a hozzászólásomban. Én érvelek, hozok alátámasztásul bizonyítékokat is. Csupán ezt állítottam szembe azzal, ami itt megy.

2016. febr. 21. 18:53
 30/54 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 66%-os! Most jövök a Kauflandból. Leírtam neked pár dolgot onnan, ami ma megragadta a figyelmem. Íme: (a kiszerelést is figyelni tessék) Gnocchi 500 gramm--75 Cent; Birkel Spagetti illetve levestészta 500 gramm--88 Cent; 1000 gramm szeletelt kenyér 'Krusten Brot'--1.09 €, zsömle fehér 13 Cent/darab; fehérliszt 1 kg--79 Cent; fehércukor 1 kg--65 Cent. Tovább is van, mondjam még..?:) Hol drágák ezek??! És akkor még a leárazásokról ne is beszéljünk, amikor gyümölcsjoghurtok tömkelege kerül 29 centbe, csak azért, mert 2 hét múlva majd lejár dátumilag....Hogy mást is említsek mint élelmiszer, most vettem nemrég egy sötétkék, hosszú átmeneti kabátot, 50 euróról volt leárazva 15 euróra és nem, nem bóvli kabát, és nem ázsiai boltból, bevásárlóközpontban vettem egy márkás boltban. Otthon hol kapok ilyen kabátot 4500 forintért??? Max a terranovában tudnám elképzelni ezt, Pesten. Egy szó mint száz, nem drágább itt az èlelmiszer, mint Magyarban, sőt akcióban van amit olcsóbban is megkapsz. Nem az Edekában meg a Rewe-ben kell nézelődni, az itt is drága. Viszont úgy hallottam, hogy itt akciós termékek tekintetében az Aldi a király, viszont én ott nem járok sohasem, tőlem az messze van távolságban.
2016. febr. 22. 11:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!