Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki elmondaná, hogy mi a...

Valaki elmondaná, hogy mi a gond ezzel a Jobbikos videóval?

Figyelt kérdés

Adott egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=F3SqQ1gJjss

(akinek nincs youtube accountja az itt is megbírja nézni: http://www.youtube.com/watch?v=cfo_cSVz12M)

Na már most, rengetegen írják a videó alatt, hogy "mocskos jobbikos propaganda", "tele van hazugságokkal a videó", "agymosott idióták dőlnek be ennek a videónak" stb.

A kérdésem/kérésem a következő: Aki a videóban található információkra azt mondja hogy hazugság, vagy propaganda, az akkor is azt mondaná, ha nem lenne ott a végén hogy "Jobbik" ? Mi hazugság ebben a videóban, mi csúsztatás? Kérem valaki mondja már meg nekem, értelmes emberi hangnemben kérdezem a videó alatt is, de senki nem válaszol azok közül, akik "leszarozták" a videót. Érveket szeretnék olvasni, hogy miért rossz ez a videó, miért hazugság? Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2010. márc. 14. 16:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:

ma 18:34

Erőszakosság alatt nem azt értem, hogy önmagukkal és egymással erőszakosak :))))

Hanem azt, hogy olyanok, mint mondjuk te (ld. korábbi hozzászólásaidat). És te még egy normálisabb vagy, legalábbis most a vita kedvéért igyekszel civilizáltan viselkedni, szemben ezernyi társaddal, aki már rég elmondta volna, hogy nyilván zsidó vagyok, cigány vagyok, hazaáruló vagyok és amúgy meg Hitler félmunkát végzett stb. stb. stb.

Mivel ez a standard jobbikos stílus, amivel bárki találkozhat, aki fél órán át böngészi a gyk.hu-t.

2010. márc. 14. 18:39
 42/66 anonim ***** válasza:

18:31 - nem kell hogy higgyél nekem, elhiheted nem érezném magam többek ha te azt mondanád hogy hiszel nekem...

A termőföld árak a következőképpen alakulnak:

[link]

2010. márc. 14. 18:40
 43/66 A kérdező kommentje:
2010. márc. 14. 18:41
 44/66 anonim ***** válasza:

A 18:27-es hozzászólásodban említetted "agresszív tettekre vehetik rá az embereket"

Mikor is voltak agresszív tettek?

2010. márc. 14. 18:43
 45/66 anonim ***** válasza:

Kérdező:

"Lehet hogy felzárkózunk, de az átlagember, ebből nem sokat érzékel, csak annyit, hogy megszorítások vannak"

2006-ban, 2008-ban és 2009-ben voltak megszorítások.

Egyébként "az átlagember" nem létezik. Az átlagember az a valóban létező emberekből képzett átlag. A reálbérindex azt mondja meg, hogy ennek az átlagnak a reálbére hogyan változott. Erről beszélek. Az életszínvonal emelkedett az utóbbi néhány évet leszámítva. átlagosan emelkedett, vagyis ezt érezte az átlagember. Az, hogy történetesen neked nem emelkedett a reálbéred, az nem azt jelenti, hogy az ország helyzete nem javult.

"szóval lehet hogy felzárkóztunk, de ebből tényleg keveset érzékel az átlagember..."

Az az átlagember, akinek a reálbére kb. 30-40%-kal emelkedett 1997 óta. Igenis érezte. Lehet, hogy pont te nem érezted vagy a szüleid nem érezték, mert a ti béretek csökkent. Elhiszem. Azt is elhiszem, hogy emiatt keserű vagy és úgy érzed, hogy becsaptak és másik pártra kell szavaznod. Logikus, elfogadható érvelés.

Csak éppen attól, hogy neked csökkent a jövedelmed, az enyém nem csökkent. És ugyanígy, rengeteg más embernek sem csökkent, és nekik bármennyit magyarázod, hogy "az átlagember nem érzékelte", őket ezzel nem győzöd meg, mert ők érzékelték és kész.

Nem fogsz tudni meggyőzni arról, hogy a lakosság elszegényedett az elmúlt 10-20 évben, mert én is a lakosság része vagyok, akárcsak te, és én egyáltalán nem szegényedtem, mint ahogy a családom egyik tagja sem szegényedett el, sőt, a baráti körömben sincs senki, aki szegényedett volna. Ezért hiába mondod nekem, hogy "az átlagember" azt érezte, hogy egyre rosszabb a helyzet, én ha megfeszülök sem bírom azt érezni, hogy rosszabb lett a helyzet, mert nem lett rosszabb.

A mindennel elégedetlenek pártja most 15-20% közötti népszerűségű. Ennyien értenek egyet azzal az állítással, hogy az elmúlt 20 év kudarc. 80% meg nem ért egyet ezzel.

"Nem tudom érted-e a problémát, nem elvakult jobbikos vagyok, primitív sem vagyok, de egyszerűen ott tart az ország, hogy szégyen ha magyarnak vallod magad"

Még sohasem tapasztaltam hasonlót. Azt viszont észrevettem, hogy a kurucinfó, a barikád és a többi jobbikos orgánum évek óta sulykolja a közvéleménybe, hogy "szégyen, ha magyarnak vallod magad!!!!" Én meg ezt nem érzékelem, és tök értetlenül állok az egész előtt, hogy miről hadoválnak ezek.

"50 éve ezt kell gyászolnunk"

Még soha nem kényszerített engem senki arra, hogy a holocaustot "gyászoljam", viszont tény, hogy hozzád hasonló jobbikosoktól állandóan hallom a panaszáradatot, hogy kényszerítenek minket erre.

"Én nem tagadom a holokausztot, csak egyszerűen unom már hogy a csapból is ez folyik."

Rengeteget beszélnek róla, unalmas is. Ezért el lehet kapcsolni a tévét, rádiót, nem muszáj elolvasni az erről szóló újságcikket. De ezért egy jobbikra szavazni? Ne viccelj.

Az a baj, hogy mondavacsinált dolgoktól rettegsz, mondvacsinált problémákon nyűglődsz. Ha a Kurucinfó nem találta volna ki, hogy "szégyellnünk kell magunkat, amiért magyarok vagyunk", akkor a kutyának se jutott volna az eszébe ez a "probléma", mert azelőtt, hogy a Kurucinfó feltalálta, nem létezett ilyen probléma.

2010. márc. 14. 18:52
 46/66 A kérdező kommentje:
A Gárdáról pedig az a véleményem, hogy senkit nem bántottak, segítenek az ételosztásban, itt felénk takarítanak (sokszor a cigány munkások helyett! mert nekik kéne, de nem veszik fel a munkát) stb. A ruhájuk pedig miért félelemkeltő? Maqyar viselet. Sokkal félelemkeltőbb számomra egy cigánybanda mondjuk a nyugati téri aluljáróban. Nem tudom, ki hogy van vele, de én így.
2010. márc. 14. 18:53
 47/66 anonim ***** válasza:

ma 18:43

Rongálás, terrorizmus, cigányok meggyilkolása stb. Megtörténhet? Már történt is ilyesmi.

2010. márc. 14. 18:53
 48/66 anonim ***** válasza:

ma 18:53

A cigánybanda a nyugati aluljárójában: bűnözők, garázda elemek lehetnek. Ezért félelmetesek.

A gárda félkatonai szervezet. Természetesen aggodalmat vált ki mindenkiből, aki szerint az államnak erőszakmonopóliuma van és szélsőjobboldali magánhadseregeknek nincs joguk garázdálkodni.

Amúgy meg ha a nyugatitéri bandák félelmetesek, akkor a gárda is: mivel a gárdisták is bűnözők (lévén illegális szervezet a gárda).

2010. márc. 14. 18:55
 49/66 A kérdező kommentje:
De sajnos létezett, én régen is azt hallottam az utcán sok sok öregnénitől/bácsitól, hogy kibeszélik a szomszédjukat akinek magyar zászló van kint a házán, hogy hú milyen náci, fasiszta. Nem tudom, neked mi a véleményed arról az emberről aki mondjuk egy Trianonos pulóvert vesz fel, de a legtöbben elítélik, holott teljesen normális dolog, ha felvesz valaki egy ilyet. Láttál amerikai filmet? Gondolom igen, minden házon kint van a zászlajuk, a szívükre teszik a kezüket mikor éneklik a himnuszt, büszkék arra hogy amerikaiak, na már most ha én itthon büszke vagyok arra hogy magyar vagyok (ebbe beletartozik mondjuk, hogy kirakom a zászlót, kimondom, hogy Trianon szégyen, Nagymagyarország matricát rakok ki az autómra) akkor engem a legtöbben lenáciznak. Csodálkozom, hogy neked ebben nem volt részed, de én már kaptam sokszor, és a környezetemben élők is. Ezért mondom, hogy szégyen magyarnak lenni, nem a Kurucinfó miatt. Bár tény, hogy ők is ezt szajkózzák.
2010. márc. 14. 18:58
 50/66 A kérdező kommentje:
Én nem hallottam arról, hogy a gárda rongált, terrorizált, vagy cigányokat ölt. Ellentétben... hagy ne mondjam.
2010. márc. 14. 19:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!