Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki elmondaná, hogy mi a...

Valaki elmondaná, hogy mi a gond ezzel a Jobbikos videóval?

Figyelt kérdés

Adott egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=F3SqQ1gJjss

(akinek nincs youtube accountja az itt is megbírja nézni: http://www.youtube.com/watch?v=cfo_cSVz12M)

Na már most, rengetegen írják a videó alatt, hogy "mocskos jobbikos propaganda", "tele van hazugságokkal a videó", "agymosott idióták dőlnek be ennek a videónak" stb.

A kérdésem/kérésem a következő: Aki a videóban található információkra azt mondja hogy hazugság, vagy propaganda, az akkor is azt mondaná, ha nem lenne ott a végén hogy "Jobbik" ? Mi hazugság ebben a videóban, mi csúsztatás? Kérem valaki mondja már meg nekem, értelmes emberi hangnemben kérdezem a videó alatt is, de senki nem válaszol azok közül, akik "leszarozták" a videót. Érveket szeretnék olvasni, hogy miért rossz ez a videó, miért hazugság? Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2010. márc. 14. 16:27
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:

ma 18:10

Igen, mivel ez a helyzet.

Na, akkor vegyük át elölről. A Jobbik filmecskéje azt mondja, hogy "fillérekért eladják a jó magyar termőföldet". Mit akar elérni a film ezzel a megfogalmazással, ezzel a stílussal? Elmondom: ezt hívják manipulációnak.

Hogy van egy nagy összeesküvés a nemzet ellen, valamit "ők", az összeesküvők (közben zsidókat mutatnak, nehogy valaki félreértse) tesznek ellenünk, de majd jön a Jobbik és megment minket.

Ez az egész egy harmadosztályú hollywoodi akciófilm hatásmechanizmusa, de azokra a szerencsétlen primitív emberekre, akik a Jobbikban hisznek, ilyen ócska eszközökkel lehet hatni.

És ez az, ami szégyenletes ebben a filmben: direkt úgy rakták össze, hogy a félelmen és a gyűlöleten játszadozva a legbutább, legnyomorultabb embereket vadítsák vele.

Azért nem hasonlítanám a náci propagandához, mert az nem volt ennyire primitív.

2010. márc. 14. 18:14
 32/66 A kérdező kommentje:
Értelek utolsó. Szerinted nem érdemel meg a Jobbik egy esélyt, hogy bizonyítson? Az MSZP a Fidesz az MDF már bizonyított, elbuktam, nem lett jobb a helyzet. Szerinted érdemelnek még bizalmat?
2010. márc. 14. 18:16
 33/66 A kérdező kommentje:
elbuktak na. elírtam.
2010. márc. 14. 18:16
 34/66 anonim ***** válasza:

Ami tény az tény (idézet a magyar hírlapból)

"Szakemberek szerint a fentiek fényében korántsem nevezhető még igazi piacnak a magyar földpiac, így azt ezután is tíz körömmel kell védeni, elsősorban a tőkeerős külföldiektől és a spekulatív szándékkal vásárlóktól, mert 2011 után mintegy tízmilliárd euró értékű termőföld válhat piacképessé. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szerint mintegy egymillió hektárnyi magyar termőföld van már most is külföldi kézen, holott a moratórium még védi hazánkat. Szerintük ha nem sikerül a tilalmat meghosszabbítani, akkor a vidéket, a magyar mezőgazdaságot és jövőnket tesszük kockára"

És az mellékes hogy ki adta el a külföldieknek, a lényeg az az, hogy közel egymillió hektárnyi termőföld külföldi tulajdonban van. És hogy fillérekért? Igen! Míg ausztriában átlag tízmillió forintért lehet hozzájutni egy hektár termőföldhöz, addig nálunk ötszázezer az átlagár!

2010. márc. 14. 18:18
 35/66 anonim ***** válasza:
18:14 - "azokra a szerencsétlen primitív emberekre, akik a Jobbikban hisznek" - és ezt kikérem magamnak! Mit gondolsz te hogy le primitívezel több százezer embert? Azért gondolkodj egy kicsit. És várom a válaszod arra, hogy mit szólsz ahhoz, hogy milyen termőföld árak vannak hazánkban és a környező országokban, valamit arra, hogy mi a hazugság a videóban, amikor ekkora mértékű termőföld van külföldi kézben hazánkban?!
2010. márc. 14. 18:22
 36/66 anonim ***** válasza:

ma 18:16

Mit jelent az szerinted, hogy "jobb lett a helyzet"? Először ezt kellene meghatározni.

Szerintem akkor lesz "jobb a helyzet", amikor az ország gazdasága gyorsabban növekszik, mint a nyugatiaké (azaz felzárkózunk), amikor emelkedik az életszínvonal és csökken az eladósodottság.

1997-től 2006-ig felzárkóztunk, 1995-től 2002-ig csökkent az ország eladósodottsága, és 2 évet kivéve 1997-től 2008-ig emelkedett az életszínvonal.

Vagyis az utóbbi 5 kormányból 3 idején is "javult a helyzet" (Horn, Orbán, Medgyessy) és 2 idején romlott (Gyurcsány, Bajnai).

Nem vagyok hajlandó úgy gondolni, hogy az utolsó 20 év az országnak kudarcok sorozata. Mivel ez nem így van.

Azt sem vagyok hajlandó úgy gondolni, hogy minden párt leszerepelt, és ezért a Jobbikot kell választanom, mert egyáltalán nem szerepelt le minden párt. Bizonyos pártok bizonyos politikusai szerepeltek le, ráadásul ha még azt is gondolnám, hogy leszerepelt az MSZP, Fidesz és MDF, akkor is kb. az utolsó helyen választanám a Jobbikot. Nemcsak a Jobbik létezik ugyanis ezeken kívül, viszont egy pártból sem süt úgy a gyűlölet és a félelem, mint a többiből. A Jobbik egy nagyon lelkiismeretlen, cinikus politikusbanda vállalkozása, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő emberek félelmeit használják fel, játsszák ki a saját céljaikra. A legmocskosabb politikát ők folytatják Magyarországon, mert olyan ösztönökkel játszanak, amik agresszív tettekre vehetik rá az embereket. Elég csak megnézni a jobbikosok viselkedését: ordítanak, mindenkit lezsidóznak, lecigányoznak, lehazaárulóznak, mindenből elegük van, mindenkit gyűlölnek, emberi mivoltukból kivetkőzött idegbeteg bagázs benyomását keltik. És csodálkoznak, hogy úgy tekintenek rájuk, mint megrendszabályozandó rosszcsont gyerekekre?

2010. márc. 14. 18:27
 37/66 anonim ***** válasza:

18:22

"És várom a válaszod arra, hogy mit szólsz ahhoz, hogy milyen termőföld árak vannak hazánkban és a környező országokban"

Hogyan alakulnak ki a termőföldárak, és mi derül ki ugyanerről a témáról a videóban?

Amúgy meg kikérheted magadnak, hogy primitív vagy, de 16:43-as és 17:36-os magasröptű megnyilvánulásaidat előbb el kellene felejtenem ahhoz, hogy higgyek is neked :)

Bizony tény, hogy a primitív hollywoodi akciófilm-módszerek primitív emberekre hatnak jól. Vagy szerinted az ilyen "sötét alakok összeesküdnek, de jön a szuperhős és megment minket" típusú forgatókönyvek a művelt és kifinomult emberek szórakoztatására valók?

2010. márc. 14. 18:31
 38/66 anonim ***** válasza:

Azért milyen érdekes, hogy egyetlen egy jobbik gyűlésen sem volt összecsapás, ellenben más pártokkal.

Akkor hol is van az erőszak?

2010. márc. 14. 18:34
 39/66 anonim ***** válasza:
18:31 - nem csak magamnak kértem ki, hanem minden olyan embernek aki le primitíveztél
2010. márc. 14. 18:37
 40/66 A kérdező kommentje:
Rendben, lehet hogy igazad van némelyik dologban, én csak azt tudom, hogy az Orbán kormány alatt (még nem dolgoztam, mivel még tanultam) a szüleim állandóan panaszkodtak, nem különben mióta Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai voltak/vannak hatalmon. Lehet hogy felzárkózunk, de az átlagember, ebből nem sokat érzékel, csak annyit, hogy megszorítások vannak, és az összes problémát a népen vasalják be, miért nem a multikon? miért nem a milliárdosokon? miért osztanak szét ennyi pénzt? (BKV végkielégítések pl.) szóval lehet hogy felzárkóztunk, de ebből tényleg keveset érzékel az átlagember... Én szeretnék egy olyan országot, ahol normálisan élnek az emberek, normális körülmények között, ahol a politikusok nem milliárdokat keresnek, nem osztanak szét milliókat végkielégítésekre, ahol nyíltan felvállalhatom, hogy igen, szeretem a hazámat, igen büszke vagyok az Árpád-sávos történelmi lobogónkra, sajnálom a Trianoni békediktátumot, és szeretnék megemlékezéseket róla, anélkül hogy lenáciznának! Szeretném ha a cigányok dolgoznának, ha átsétálhatnék Tiszabőn anélkül hogy belémkössön 10 cigány, és elvegyék a pénzemet, elegem van abból hogy a tévében állandóan a holokausztról van szó, és a cigányság hátrányos helyzetéről. Holokauszt megemlékezés havonta van, Trianon megemlékezés nem lehet, mert lenáciznak. Nem tudom érted-e a problémát, nem elvakult jobbikos vagyok, primitív sem vagyok, de egyszerűen ott tart az ország, hogy szégyen ha magyarnak vallod magad, szégyen ha kimondod, hogy nem tetszik hogy külföldi kézbe adják a magyar cégeket (Tungsram, Dohánygyárak stb.), ha szóvá teszed hogy eleged van a holokausztból, hogy 50 éve ezt kell gyászolnunk, és mégcsak nem is unhatod, mert egyből náci vagy. Én nem tagadom a holokausztot, csak egyszerűen unom már hogy a csapból is ez folyik. Kb. ennyi problémám van, és igen tetszik, hogy a jobbik kimondja ezeket, és fellép ellenük. Lehet hogy kicsit zavaros lett, ennyi tellett tőlem.
2010. márc. 14. 18:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!