Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan jutottunk idáig?

Hogyan jutottunk idáig?

Figyelt kérdés

Fél 5-kor kelek, hogy munkába menjek és este fél 7-kor érek haza. Ennyit melózom, hogy meg tudjak élni, megkapjam a havi 110 nettómat.

Aztán hétvégén is munka, hogy kiegészítsem valamivel a keresetem, kertet is kell kapálni, minden nap öntözni még munka után a palántákat 1 órát, füvet nyírni, lakást takarítani, főzni, mosni és gyakorlatilag nincs is szabadidőm.

Ez lenne az élet? Én úgy emlékszem, hogy nem így képzeltük rendszerváltáskor...

2015. jún. 30. 23:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én is ezt kérdem. Hogyan jutottunk idáig? A bérek még hagyján, nem is zavar a legjobban. Hanem ahogy a magyarok egymással bánnak. Nem nehéz összetartóbb, kedvesebb népet találni.
2015. júl. 1. 12:13
 22/25 anonim ***** válasza:

A kertes családi ház körüli teendők (kapálás, fűnyírás, stb.), a kertes családi házzal együtt járnak, az egyéb házimunka (főzés, takarítás, mosás, stb.) pedig minden egyes háztartással, legyen az panel vagy villa.

Hogy jutottál oda, hogy több a házimunka, mint amivel elbírsz?

Túl nagy házat választottál. Ha zavar a kerti munka, nem kell kertes ház. Ha nincs időd rendben tartani 110m²-es lakást, válassz 60m²-est. Ha kell a hely, vond be az élet/házastársad, gyerekeid.

4:30-kor kelsz és 19-re esel haza. Ha 8 órás a műszakod, talán túl messze laksz a munkahelyedtől. Még egy probléma, amit a rosszul megválasztott lakóhely okoz. Persze, valószínűleg a ház örökölt, eladni annyiért nem lehet, amennyiért vehetnél egy neked tetszőt és adósságba vernéd magad, amit nem tudsz fizetni, albérletet pedig szintén nem.

Mert nem elég a fizetésed. Miért? Valószínűleg nem képezted eléggé magad, a kommented alapján ez igen valószínű. Azt mondtad, "és akkor ki fogja elvégezni azokat a munkákat". Hát ezeket te végzed el, mert te vagy az a szerencsétlen, aki elvállalja. Ha képezted volna magad, most más végezné a rosszul fizetett munkát, nem kellene hétvégén is dolgoznod egy kis fizetéskiegészítésért, közelebb tudnál költözni a munkahelyedhez és nem menne el a fél életed ingázással és több energiád maradna a házimunkára.

Az eredeti kérdés: Hogyan jutot"tunk" idáig?

Épp így. Magadra vállaltad annak a baleknak a szerepét, aki éhbérért robotolnak, de el sem tudják képzelni, hol van a hiba. Az átlag ember az egész életét annak az első 20-25 évében alapozza meg. Akkor kell tanulni, kapcsolatokat építeni és minden kínálkozó lehetőséget megragadni. Akkor, ha nem is újgazdag, de egy viszonylag kényelmes életet össze lehet hozni. Nyafogással nem.

2015. júl. 1. 13:32
 23/25 anonim ***** válasza:

Röviden: AZ olyan munkért egy vállalkozó se fog fizetni amit nagyon sokan meg tudnak csinálni. Ha van 1 ember akit kirúg, de helyére jelentkezik 100, akkor nem fizet többet.

Ellenben pl egy tapasztalt programozót nem rúgnak ki. Pl ismerősöm el akart menni és máris adtak neki egy kb 250 ezres nettó emelést, ha marad.

2015. júl. 1. 13:39
 24/25 anonim ***** válasza:

Az azért nem egészen igaz, h diplomás állással ma többet lehet keresni, mint anélkül. Egy jó kőműves, vagy burkoló, vagy ács pl sokkal többet tud szakítani, mint pl egy tanár.

Amit kérdező felvázol, az leginkább életmód kérdése...több szezonális munkát említ és ha mindezekre egyedül van az ember, az tényleg sok. Igazából nem látok összefüggést a rendszerváltás és e között. Nagy tévedés volt azt hinni, hogy a rendszerváltással majd kolbászból lesz mindenhol a kerítés. Szóval amit kérdező mond, szerintem nem rendkívüli, gyakorlatilag jómagam is ezeket csinálom és szerintem még jó páran az országban...Szabadidő? Arra- bárhogy is töltse az ember- mindig kell idődt szakítani, különben kikészül az ember...

2015. júl. 1. 13:52
 25/25 anonim ***** válasza:

Én Június 22.-én kezdtem dolgozni egy KFT-nél pályakezdő ácsként. Nekem is ugyan ez volt, 5-kor kelés, és este 19 körül értem haza. Ugyan így nettó 110 ezerért. Az állásinterjún még hétfőtől péntekig tartott a munkaidő. Pénteken délután közölték, hogy a szombat is munkanap, és ha úgy alakul, akkor a vasárnap is. Ugyan úgy kertes házban élek, ezért ismerem a felállást. Első hét vasárnapján fel is mondtam. Ha elmegyek abba a gyárba, ahol diákmunkásként dolgoztam, és hetente vállalok egy túlórás napot, ugyan ennyit megkeresek, és ott a 8 órában benne van a kajaidő is.

Nem tudom milyen végzettséged van, de talán keress új állást.

2015. júl. 1. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!