Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan jutottunk idáig?

Hogyan jutottunk idáig?

Figyelt kérdés

Fél 5-kor kelek, hogy munkába menjek és este fél 7-kor érek haza. Ennyit melózom, hogy meg tudjak élni, megkapjam a havi 110 nettómat.

Aztán hétvégén is munka, hogy kiegészítsem valamivel a keresetem, kertet is kell kapálni, minden nap öntözni még munka után a palántákat 1 órát, füvet nyírni, lakást takarítani, főzni, mosni és gyakorlatilag nincs is szabadidőm.

Ez lenne az élet? Én úgy emlékszem, hogy nem így képzeltük rendszerváltáskor...

2015. jún. 30. 23:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
78%
Bocsánat, a te életed. Miből gondolod, hogy más fogja megváltoztatni. Ő a sajátjával van elfoglalva.
2015. jún. 30. 23:42
 2/25 anonim ***** válasza:
60%
Gyere ki Nyugatra burgerforgatónak és jobban meg fogsz élni.
2015. jún. 30. 23:45
 3/25 anonim ***** válasza:
49%
tetszettek volna forradalmat csinálni.
2015. jún. 30. 23:46
 4/25 Shai-Hulud ***** válasza:
87%

Tetszettek volna tanulni, és akkor normális munkával normális bért tudnának elérni.

Rendszerváltáskor úgy képzelték sokan, hogy a szocializmus előnyei (mindenkinek munkahely, dagonyázás a langyos vízben, stb.) mellé majd a kapitalizmusnak is az előnyeit (magasabb fizetés, egyenlősdi megszűnése, szabad mozgás a világban, stb.) fogjuk kapni, természetesen mindkét oldal hátrányai nélkül...

NA EZ NEM MEGY.

Nem tetszett a szocializmus, helyette kapitalizmust akartunk, de ez csak úgy megy, ha a kapitalizmusnak a hátrányait is elviseljük. Emiatt piaci verseny van, szabad árak vannak, nem jár a munkahely, és egyre kevésbé akarjuk eltartani azokat, akik nem akarnak megdolgozni érte.

Végre elértük azt, hogy egy egyetemi tanár sokkal többet keres, mint egy esztergályos. És ez így van rendjén, még akkor is, ha ez nem tetszik az esztergályosoknak.

2015. júl. 1. 00:01
 5/25 anonim ***** válasza:
77%
Nem kell a rizsa. Egyszerűen az arányokon kell javítani, semmi több. Egy tanár keres 120ezret, egy bank igazgatója meg 320 milliót. A pedagógus kapjon 300ezret, az igazgató meg elégedjen meg "csak" 100 misivel. Ennyi a történet.
2015. júl. 1. 00:15
 6/25 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy a kormányok pontosan ezt akarták elérni, ez tudatosan lett így megtervezve. Dolgozz, hogy enni tudjál, egyél hogy dolgozni tudják, termeld nekünk a hasznot, aztán dögölj meg. Ezt nevezik népbarát politikának manapság.
2015. júl. 1. 00:17
 7/25 A kérdező kommentje:

A 00:15-össel tökéletesen egyetértek.

"Tetszettek volna tanulni, és akkor normális munkával normális bért tudnának elérni."

Ahha és akkor ki fogja elvégezni azokat a munkákat, amikért kevés fizetést adnak?

Majd a Mikulás elviszi a szemetedet, az étteremben pedig megcsinálod és kiviszed magadnak a kajádat?

2015. júl. 1. 00:23
 8/25 A kérdező kommentje:
Megálljt kell parancsolni a kizsákmányolásnak és a rablógazdaságnak! Forradalmat, hogy a magyar lakosság a kívánt jólétben élhessen és ne kelljen végignéznie, ahogy gyermekei éheznek, miközben mások tízmilliárdokkal gazdagodnak jogtipró módon!
2015. júl. 1. 00:28
 9/25 anonim ***** válasza:
A munkaerőpiacnak is van kereseti és kínálati oldala.
2015. júl. 1. 02:29
 10/25 anonim ***** válasza:

Errol eszembe jut egy regi vicc.

Arviz, Bela bacsi a haz teton ketsegbeesve nezelodik. Arra megy egy csonak.

- Jojjon baratom, megmentem!

- Nem, nem en az urra varok hogy jojjon, es megmentsen, mert nagyon hivo vagyok es hiszek benne.

Csonak el. Viz emelkedik, mar terdig er a hazteton.

Kis ido mulva arra jar egy mentohajo.

- Jojjon batyam megmentem!

- Nem, nem en az urra varok hogy jojjon, es megmentsen, mert nagyon hivo vagyok es hiszek benne.

Hajo el. meg tovabb emelkedik mar nyakig er. Arra jar egy helikopter.

- Jojjon papa mert itt fog meghalni!

Helikopter el. Ahogy kell viz emelkedik, Bela ba elindul felfele. Fent talalkozik az urral, es kerdore vonja.

- Egesz eletemet neked szenteltem es meg csak arra sem voltal kepes hogy megments???

- WTF! Mirol beszelsz? Kuldtem csonakot, hajot, helikoptert ...

Szoval kedves kerdezo, ha jol hallom neked meg van munkad? Pillanat tobb is???? WTF ...

2015. júl. 1. 03:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!