Miért siránkoznak sokan, és mondanak ilyeneket, hogy lehetetlen megélni Mo-n?
Tisztában vagyok vele, hogy vannak helyek, ahol könnyebb az élet, de azért itt sem kilátástalan.. Egyesek annyira kétségbeesetten negatívnak fogják fel a helyzetüket, mintha a harmadik világban éheznének..
Engem a szüleim sajnos nem tudtak támogatni szinte semmiben, mert a lakás hitelüket is alig tudják törleszteni a két minimálbérből, ezért tényleg saját erőmből kellett valamit kezdenem magammal.
Sajnos zseninek sem mondanám magam, általános 8.-ig erős 3-as tanuló voltam, semmiből sem vagyok nagyon kiemelkedő sajnos.
Amikor jött a válság, a szüleimnek annyira megemelkedett a hitele, hogy 16 éves koromban iskola mellett már dolgoznom kellett, hogy tudjunk kaját venni valamiből. Ezután teljesen önerőből elvégeztem egy szakmát, majd egy év kemény 10-12 órás dolgozás után sikerült összeszednem annyi pénzt, hogy biztonságosan be tudjak költözni a legközelebbi városba egy albérletbe (Debrecenbe) mert itt jobbak a munka lehetőségek, mint ahol lakom.
3 hónap volt, mire munkát találtam. Egy kis magáncégnél (összesen 3 fő dolgozik ott) sikerült elhelyezkednem csőszerelőnek. A főnököm barátságos és nagylelkű, ha sok munka összejön, néha 5-10ezer forint kiegészítőt is ad.
Meg vagyok elégedve teljesen a munkámmal és az életemmel. Tisztán 120ezer forintot tudok így hazavinni 1 szakmával, rengeteg szakmai tapasztalattal. De ehhez néha hozzájön egy két kiegészítés is. Van egy feleségem, ő a városházán könyvelő.
Igaz nagyon ritkán járunk el moziba és egyéb helyekre, de folyamatosan félreteszünk lakásra és most már csak 2 év, hogy önerőből hitel nélkül lakásunk legyen (az állami támogatás miatt) Jelenleg a feleségem szüleinél élünk, hogy sikerüljön spórolni, de nagyon kedvesek velünk, és türelmesek, és megígértem nekik, hogy bármit megteszek, hogy minél hamarabb el tudjunk költözni, ezért rendszeresen munkát vállalok egy másik cégnél is, ahol hétvégi és délutáni munkákból havi 30-40 ezer forintot tudok összeszedni.. Tehát van oylan hónap amikor mindennel együtt összejön 170ezer forint.
Ha összegyűlt a pénz a saját lakásra, akkor utána spórolás helyett tudunk majd koncentrálni gyerek vállalásra is :)
De tervezem, hogy a lakásra gyűjtés és a gyerek között ott hagyom a túlórákat és elvégzek még egy szakmát, mert akkor fel tudnának később venni oylan helyre is, ahol még jobban keresnék.
Teljesen meg vagyok elégedve a helyzetemmel, és szerintem szorgalommal, kitartással ezt bárki el tudná érni Magyarországon, mivel a lehetőségek mindenkinek adottak..
Miért siránkozik mindenki, hogy nem lehet boldogulni? Igenis lehet boldogulni, igaz nem könnyű, de még mindig a földön élők jelentős részénél könnyebb a helyzetünk :)
Kerdezo, nagyon nagyra becsullek, ha ilyenekbol allna Mo lakosainak nagy resze akkor nem ott tartan az orszag ahol.
JO a felfogasod, en a regi rendszerben nottem fel es boldog voltam amikor banki hitellel vettunk egy oreg hazat videken es napi 120 km t ingaztunk a munkahelyre. Megis orultunk mindennek. nem volt kocsink es uram atyam nem jartunk nyaralni , nekem sose hianyzott.
A tobbieknek meg cask azt tudom mondani hogy 28 eve elek mar kulfoldon megvehetem mindazt amit ti olyan hatalmas erteknek tartotok de nem latom hogy ettol en eredmenyesebb vagyok. Es kapaszkodjatok meg nem evente de soha nem jarunk nyaralni. en nem szeretek utazni, sot nem jarunk szinhazba sot moziba se mert megnezem DVD en meg a kabelen ami erdekel. Van otthoni ertek szerint sok milliot ero kocsija mind a kettonknek, de itt ez arra szolgal hogy eljussunk vele az uticelhoz es nem arra hogy a szomszedot bosszantsuk vele. Imadunk olvasni van sajat konyvtarunk de jarunk konyvtarba is es boldogabb vagyok ezzel az eletformaval mint aki evente 5 szor utazik.
Mellesleg Hawaii rossz pelda volt. Tulsagosan felkapott, tele nyuzsgo emberekkel es olyan rohadt paras meleg van hogy elmegy a kedved az elettol. Ezzel szemben van egy kicsi nyaralonk egy itteni folyo partjan ahol szeretunk lenni. Amikor otthon eltem volt mondjuk 5 par cipom. Itt van 50 es evente selejtezem oket mert nincs ra szukseg, cask az ember elcsabul konnyen az oriasi valasztektol. mellesleg semmivel nem nyujt nagyobb oromet ennyi cipo mint otthon az 5 par.
Nos Kérdező, mert egyre kevesebb ember képes megélni itt. A gazdaság romokban, az egészségügy romokban, a közbiztonság romokban, a GDP még uniós pénzzel is csak 2% növekedést tudott produkálni, munkahelyek nincsenek, munkanélküli annál több, és van 4,6 millió mélyszegényünk, akik ha akarnának se tudnának kitörni.
Igen, tudok róla, hogy Magyarország egyelőre jobb hely, mint Banglades...de meddig?
"Nekem az a tapasztalatom, hogy aki hasznos része akar lenni a társadalmunknak, az sok munkával, nagy erőbefektetésekkel, de igenis meg tud élni."
Kérdés: megéri ezért dolgozni? Épp csak annyit keresel, hogy éhen azért ne dögölj, télen ne fagyj meg, és lehetőleg minél tovább termeld a GDP-t, mielőtt belerokkansz. Ezt nem nevezném életnek, inkább vegetálásnak. A kettő nem ugyanaz. Arról nem is beszélve, hogy ennyiből 1 gyereket se fogsz tudni fenntartani, nemhogy többet.
"Csodálatosan meg lehet élni Magyarországon is, aki az ellenkezőjét állítja, az csak demagóg beszéd, kocsmába való frázisok."
Persze, hogy meg lehet - ha politikus, bankár, kisebbségi, vagy maffiózó vagy.
Aki az ellenkezőjét állítja, az egyik se, és nem is tud megélni.
Amikor a 3 diplomás 4 nyelvvizsgás pályakezdő se kap máshol melót csak a Jewbilban futószallag mellett robotzombiként, addig nekem ne ugass kocsmába való frázisokról meg demagógiáról, aranyapám. Kaptad helyből a mínuszt.
"az a baj a legtöbb itthoni emberrel, hogy panaszkodni szeret, meg ilyen hallomásból tud felhozni dolgokat, hogy máshol mennyivel jobb az élet, pedig ez nem feltétlenül van így."
Egy osztrák mekis burgerforgató nettó annyit visz haza mint idehaza egy senior programozó. Hol is jobb akkor az élet?
"aztán igazából lehet, hogy több pénz összejön, de ugyanúgy robotmunkát végzel...akkor hol lenne már előrébb bárki is?"
Úgy, aranyapám, hogy azzal IGAZI pénzt keresel, nem ilyen szarrá inflált játékzsetont mint a magyar forint.
"10-es, akkor az hogy lehet, hogy a szomszédomék, akik 2 vagy tán 3 éve az egész családdal angliában dolgoznak, mégis csak egy 2000valahanyas opel omegával járnak audi helyett?"
Mert mondjuk elpisálják a pénzt baromságokra? Szerinted ez hungarikum, hogy az ember hülyeségekre költ? Nyet. Ezt konzumidiotizmusnak hívják, és pont hogy nyugatról jött be kishazánkba.
"Legtöbb Angliába költöző magyar egy kis lyukban él, és max Mo-n tud lakást venni az ott szerzett pénzéből.. az meg nem nagy érdem.."
Hol van az megírva, hogy Angliában kell elköltened a pénzed? Idehaza nagyon sokat ér az angol font. Ha odakint épp csak tengődsz belőle, idehaza ötszobás családi házat vehetsz rajta zsebbű'.
"Aki szorgalmas az otthon is megél és előrébb jut, meg külföldön is."
A gond csak ott van, hogy a fizetések keletiek, az árak meg nyugatiak. Aki szorgalmas, azt a munkáltatók kihasználják: a munkája hasznát ők zsebelik be, az idióta robotzombi meg húzza csak az igát fillérekért...
"Nem értem, miért álltok hozzá ennyire negatívan, az amit Ti írtok, hogy ilyen jól élni meg oylan jól élni, az a Föld népességének közel 10%-ának adatott meg."
Kérdezőkém kisétált a Rózsadombra, szétnézett, és eltűnődött: "Hol lenne má' itt szegénység?"
Egyem a pociját! :DDDDDDDDDDDDDDD Olyan cuki :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Mo-n lévő élet színvonal a közel 200 országból 41. helyen van, tehát ha ezt jól értelmezem, a Föld országainak 80%-ában rosszabb az élet mint itt.."
Forrás?
"És nem értem ezt a negatív hozzáállást, még az német szegény embernek sincs 28 éves korára saját lakása.."
Ez nettó bullshit.
"ezen kívül nem tudom miért vagytok ilyen negatívak, 26 vagyok még csak nem 50"
Stimm. És akkor 50 éves korodig kuporgatsz, amíg kifizetheted egy lakás árát? Majd amikor má' görbebottal megy csak a járás, és cserélgetik alattad az ágytálat, addigra összejön a pénz. Egy-két évig élvezkedz, aztán mehetsz is a geriátriára. Ahhhh, ezé' oszt megérte!!!!
"még előttem áll az élet, és ha a saját céges biznisz bejön később, akkor elég jól fogunk élni"
Ha. Igen. Ha.
Ha R2-D2 nem kóborol el Luke hidrofarmjáról, a rohamosztagosok már a legelején lekapcsolták volna mindkét droidot.
Ha Nancy már a legelső rémálmában hátat fordít Freddynek, kapásból legyőzhette volna, és a 3 barátja mái napig élne.
Ha Bullion Gottfriend nem ment volna el a Szentföldre keresztesháborúzni, ma nem lenne vasárnapi húsleves az asztalainkon.
Ha Horthy nem jelenti be a náciknak hogy különbékét köt a szovjetekkel, nem lettek volna itt 40 évig.
Ha. Ha. Hahaha.
"Nem csak a politikusok rosszak Mo-n, hatalmas nagy problémák vannak a fejekben is.."
Ismered a mondást, hogy fejétől bűzlik a hal?
"és van rengeteg oylan gyerek, aki örül hogy napi szinten kajához jut.."
Igen. Nálunk is van legalább 1 millió ilyen gyerek, de valószínűleg több. Szerinted az alapítványok viccből kuncsorognak 1%-okért?
"Szerintem ha a világ népességét nézzük számtanilag, akkor valóban több mint a 90%-ánál jobban élünk."
És megint. Forrás?
"Nézz meg egy átlagos kínait, egy átlagos indiait, vagy egy átlagos afrikait. Összetenné a két kezét, ha a legnagyobb problémája az orsós legújabb ámokfutása lenne."
Ez nettó demagóg bullshit szöveg. Ha olyan szar életük lenne, menekülnének az országaikból. Nincs megtiltva. Mégse mennek - tehát jobban élnek, mint mi.
Kíváncsi vagyok egyébként, hogyha a Viktátor az ő szintjeik alá süllyeszti kishazánkat, majd kire fogsz mutogatni, hogy debezzegnekikmilyenszar...
"Ha így folytatom 35 éves korom körül meglesz a saját cégem, hitel nélkül lakásom lesz addigra már 7 éve, rendesen bebútorozva stb, a gyerekeim semmiben nem fognak hiányt szenvedni."
Aranyapám, 35 éves korodra a forint még jobban el fog inflálódni, még nagyobb lesz a mélyszegénység, még drágább lesz minden, és mivel még több ember hagyja majd itt ezt a szétrókázott lerombolt országot, az adók is kb. duplaennyiek lesznek. Úgy van, AZ az adó is, amit vállalkozóként be kell fizetned majd!
Maradjunk annyiban, hogy örülhetsz, ha egy 50 négyzetméteres panelre futni fogja, és 1 gyereknek képes leszel legalább az alapvető dolgokat biztosítani. Sound fesztiválról, ájfonról, saját autóról ne is álmodozz.
"Mi bajotok van nektek? Miért akartok mindent MOST AZONNAL?"
Semmit nem akarunk most azonnal - a gengszterváltás óta várunk hogy eljöjjön a Kánaán, ehhez képest szarabbul élünk mint a Kádár-korszakban. Durván 30 éve várunk, és türelmetlenek vagyunk.
"Miért van azzal bajotok, hogy ha nagyra vágytok, akkor azt csak évekig tartó kemény munkával lehet elérni?"
1: Mert akik igazán nagyra vágytak, egyikük se becsületes munkával érte el
2: Csipkebokor vessző
3: Mert átlagfizetésből max. pár száz forintot tudsz félrerakni
Ezt leszámítva tényleg igazad van, egy a bökkenő: 4-500 évig kéne élnünk hozzá.
"Kérdezitek, hogyan lehet napi 14órás munkát életnek nevezni?
Úgy, hogy meggyőződésem, hogy 2 éven belül emiatt saját lakásom lesz, 5 éven belül el tudom kezdeni a saját vállalkozásomat kiépíteni"
Lásd fentebb. Ez mind csak vágyálom, és az is marad. Bármilyen fogadást állok.
"Ti hogyan tudtok így leélni egy egész életet?"
Például úgy, hogy kimegyünk külföldre, ahol actually meg is lehet élni a havi fizetésből, nemcsak szárazkenyérre meg krumplistésztára futja huszadikától.
"34-es, ha nem tanul az ember, akkor csicska vagy segédmunkás lesz, ez ugyanúgy igaz külföldön is..."
Hasonlítsd össze egy angol segédmunkás fizetését egy magyaréval. Erről pedig ennyit.
"hanem azt, hogy sok száz ezer ember csak várja hogy történjen valami és nem tesz érdemben semmit.. ha mindenki megtenne mindent azért hogy jobban éljen, és nem az államtól várná mindig a megoldást, akkor sokkal jobban élnénk, te is meg én is.."
Mi az uralkodás első szabálya?
MINDENÉRT te vagy a felelős.
Tehát nekik kell biztosítani a jólétet, a munkahelyeket, és a jó fizetést is.
"miért nem értitek meg, hogy a saját életed kovácsa vagy??"
Semmi gond, csak munkahely és jó kereset kérdése az egész.
Van munkahely? Nincs.
Van magas kereset? Nincs.
Miről is beszélünk?
"itthon nem divat szorgalmasan dolgozni és tenni azért, hogy jobb életed legyen.. itthon siránkozni divat, hogy nem adják a szánkba a kaját mert az jár.. "
Aranyapám, megint elfelejted, hogy a kint keresett pénznek VAN értéke, a magyar forintnak meg nincs. Odakint azért büszke valaki a munkájára, mert megbecsülik. Idehaza NEM becsülik meg, közönséges adósrabszolgaként kezelik a munkavállalókat. És ezek után még csodálkozol itt látványosan, miért panaszkodik mindenki.
Azért bmag, mert ez a rendszer utoljára a középkorban volt divat, és (nem véletlenül) össze is omlott.
Ha a multicég tud odakint háromszoros fizetést adni egy alkalmazottjának, idehaza miért nem? Jaaaa hogy nem akar? Hans Régenkurtnak odakint Ausztriába jár az emberi fizetés, Kovács Jánosnak idehaza nem, robotoljon csak gombokért a hitvány jobbágya!
Azon vagyunk kiakadva, hogy ami külföldön jár, az idehaza NEM jár. És ennek, barátom, a kormány az oka.
"akkor mit kéne csinálnom? siránkozni mint a sok idiótának?"
Talán meg kéne szabadulni a népet kizsigerelő hatalmi elittől. Ez a lehetőség mindig adott. De ugye kockázatmentesebb és kényelmesebb birkamódra beállni a sorba és bégetni. Na ezért tart itt az ország.
Te is ugyanúgy szarsz egy jókorát a saját érdekeidbe, mint a többi ostoba birka, úgyhogy bégess csak tovább.
"Te miről beszélsz? 3000ft egy oylan cipő ami simán kibír 2 évet.."
3 ezres cipőnél örülj, ha fél évet kibír. A minőségi csukák 20 ezernél kezdődnek. És nem, nem márkás Nájkira meg Adidaszra gondolok, hanem mondjuk egy pár kőkemény militarista bakancsra, ami 10 év múlva is bakancs marad, nem egy szakadt, szarrá nyűtt made in china ruházati selejt.
Azért, kérdezőkém, mert ezek a tények, az országban ennyire pocsék a helyzet. Aki teheti, az menekül innen, mint a patkányok a süllyedő hajóról. Az ország kvázi fele mélynyomorban él. A magyar gazdaság egy nagy nulla. A magyar egészségügy nulla. A rendőrség szintén nulla. A multik rabszolgatörvényt hozatnak, a szart is kihajtják a melósból, hónap végén pedig kiszúrják a szemét alamizsnával.
Gyakorlatilag csődközelben van az ország, igen mélyen tisztelt kérdező. Akinek van szeme, az remekül látja, akinek meg nincs, annak hiába magyarázom, kb. mintha egy vaknak magyaráznám, mi az a kék.
Fun fact: már Banglades is megelőzte Magyarországot! Ukrajna is csak azért van még mögöttünk, mert háború van ott, egyébként simán lehagytak volna ők is. Mi vagyunk az EU segglyuka egész konkrétan.
Lehet kérdezőkém, hogy neked a rabszolgalét az álmod, a non plus ultra, de nem mindenki van ilyen növényi szinten, mint te, úgyhogy jobb ha megszokod, hogy aki teheti, szidja az országot. Mert itt valóban képtelenség megélni.
#8 jaja tudjuk, Orbánisztán jobban teljesít, meg minden, és rohadt ballibsi aki másként gondolja.
Csodálatosan meg lehet élni, persze, csak a bibi az hogy nem az átlagembernek.
Te vagy itt a legnagyobb demagóg. Kaptad is helyből a mínuszt.
#9 a lakosság jelentős része így áll hozzá. Akkor miért nincs mindenütt olyan életszínvonal, mint egy országhatárral odébb, hmö?
Szerinted az átlagember hallomásból hozza fel ezeket a dolgokat? Jártál te már Borsodban vagy Szabolcsban? Vagy csak a kényelmes fotelből jártatod a pofád?
Lehet, hogy Bécsben is csak robotmunkát fogsz kapni, csak éppen ott rendesen meg is fizetik, és nem hajtják ki a beledet is rabszolgatörvénnyel, hogy túlórázz, túlórázz, nyamvadt rabszolga.
Megkeresel idehaza 160-170 ezret 2 állással? Fúha, egész kis vagyon! Bécsben a legutolsó mekis burgerforgató megkeresi a dupláját FELEANNYI munkával! Na ennyit ér a te pozitív hozzáállásod és életszemléleted, közönséges rabszolga vagy és ki is használnak. Elhiszem, hogy neked ez jó, de ne gondold már, hogy mindenkinek az. És nem, nem a többi polgártársad a hülye, hanem egyszemélyben te. A mínuszt te is kaptad.
#11 idehaza még egy 2000valahanyas opel omegát se tudnál venni, kis komám. Örülhetsz, ha a keresetedből egy szakadt ezeröcsi Ladára futja.
#12 külföldön jobb az élet, és többer ér a pénz. Ezek a tények. A többi hitvita. A mínuszt kaptad.
#14 már megint te??? Ismét kaptad a mínuszt.
#19 aki szorgalmas, azt idehaza kizsákmányolják. Nem teljesítményalapon béreznek, tehát teljesíthetsz te 400%-ot a melóhelyeden, egy fityinggel nem kapsz többet, csak esetleg a többiek normáját is a tiédhez igazítják, és aki nem bírja, azt kivágják mint macskát egészségügyi sétára.
#32 ez egy orbitális nagy demagógia. Mi EU-tagállam lennénk elvileg, vagy mi fene, ne az afrikait, meg az indiait citáld már ide, mert itt NEM az az etalon!
Tiszta sorozatgyilkosok érvelése..."jajajajjj bíró bácsi, kéremszépen, én olyan jó fiú vagyok, csak öt embert öltem meg, nem százat, tessék engem elegendni..." Még viccnek is rossz.
És ahhoz mit szólsz, ha azt mondom, hogy már helyenként Afrikában is nagyobb a jólét, mint nálunk? Lapítasz, ugye? Kaptad a mínuszodat.
#36 meglehet, csak külföldön épp megfizetik a csicskát meg a segédmunkást is. Egy átlagos takarító a béred dupláját viszi haza, csak mondom. A gazdaságunk jórészét a külföldre menekültek hazautalásai tartják életben, jobb ha tudod.
#61 az ország a politikusok és a külföldi nagytőke miatt tart ott, ahol. Nem azért, mert a lakosság szeret nyomorban élni.
Ezért történt a gengszterváltás is, tudod-e? Mert az átlagember azt hitte nagy naivan, hogy a vadkapitalizmus majd elhozza ide is a jueszéjt, és mindenkiből Dagobert bácsi lehet. Aztán lassan kiderült, hogy döglött lóra fogadtunk, és ugyanolyan szar nekünk az új rendszerben is, csak épp másképp szar. Itt is ugyanúgy egy szűk hatalmi elit fölözi le a rengeteg kisember munkájának hasznát, őket meg hagyja nyomorogni.
Mellesleg ha valóban külföldön laksz, akkor pontosan tudod, hogy az ottani keresetek mennyivel jobbak, és mennyivel magasabb az életszínvonal. Hogy te nem jársz színházba, meg utazni, meg moziba, mert nem szeretsz, az a te egyéni dolgod. Más meg szeret színházba járni, meg utazni is, és futja is rá neki. Na ez a nem mindegy. És ez nem az emberek hibája, hogy erre lassan senkinek nem lesz lehetősége a felső tízezren kívül, hanem a kormány hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!