Miért siránkoznak sokan, és mondanak ilyeneket, hogy lehetetlen megélni Mo-n?
Tisztában vagyok vele, hogy vannak helyek, ahol könnyebb az élet, de azért itt sem kilátástalan.. Egyesek annyira kétségbeesetten negatívnak fogják fel a helyzetüket, mintha a harmadik világban éheznének..
Engem a szüleim sajnos nem tudtak támogatni szinte semmiben, mert a lakás hitelüket is alig tudják törleszteni a két minimálbérből, ezért tényleg saját erőmből kellett valamit kezdenem magammal.
Sajnos zseninek sem mondanám magam, általános 8.-ig erős 3-as tanuló voltam, semmiből sem vagyok nagyon kiemelkedő sajnos.
Amikor jött a válság, a szüleimnek annyira megemelkedett a hitele, hogy 16 éves koromban iskola mellett már dolgoznom kellett, hogy tudjunk kaját venni valamiből. Ezután teljesen önerőből elvégeztem egy szakmát, majd egy év kemény 10-12 órás dolgozás után sikerült összeszednem annyi pénzt, hogy biztonságosan be tudjak költözni a legközelebbi városba egy albérletbe (Debrecenbe) mert itt jobbak a munka lehetőségek, mint ahol lakom.
3 hónap volt, mire munkát találtam. Egy kis magáncégnél (összesen 3 fő dolgozik ott) sikerült elhelyezkednem csőszerelőnek. A főnököm barátságos és nagylelkű, ha sok munka összejön, néha 5-10ezer forint kiegészítőt is ad.
Meg vagyok elégedve teljesen a munkámmal és az életemmel. Tisztán 120ezer forintot tudok így hazavinni 1 szakmával, rengeteg szakmai tapasztalattal. De ehhez néha hozzájön egy két kiegészítés is. Van egy feleségem, ő a városházán könyvelő.
Igaz nagyon ritkán járunk el moziba és egyéb helyekre, de folyamatosan félreteszünk lakásra és most már csak 2 év, hogy önerőből hitel nélkül lakásunk legyen (az állami támogatás miatt) Jelenleg a feleségem szüleinél élünk, hogy sikerüljön spórolni, de nagyon kedvesek velünk, és türelmesek, és megígértem nekik, hogy bármit megteszek, hogy minél hamarabb el tudjunk költözni, ezért rendszeresen munkát vállalok egy másik cégnél is, ahol hétvégi és délutáni munkákból havi 30-40 ezer forintot tudok összeszedni.. Tehát van oylan hónap amikor mindennel együtt összejön 170ezer forint.
Ha összegyűlt a pénz a saját lakásra, akkor utána spórolás helyett tudunk majd koncentrálni gyerek vállalásra is :)
De tervezem, hogy a lakásra gyűjtés és a gyerek között ott hagyom a túlórákat és elvégzek még egy szakmát, mert akkor fel tudnának később venni oylan helyre is, ahol még jobban keresnék.
Teljesen meg vagyok elégedve a helyzetemmel, és szerintem szorgalommal, kitartással ezt bárki el tudná érni Magyarországon, mivel a lehetőségek mindenkinek adottak..
Miért siránkozik mindenki, hogy nem lehet boldogulni? Igenis lehet boldogulni, igaz nem könnyű, de még mindig a földön élők jelentős részénél könnyebb a helyzetünk :)
90% még rosszabbul él, mint Te???? Te olyan baromi jónak tartod a helyzeted? Ne vicceljünk már... 90% Istenkém. Vagy neked Afrika a 90%? Bár mondtad, hogy 3-as voltál az iskolában, Afrikának is vannak olyan részei, hogy leszopod magad ha meglátod! Nem csak sivatagból áll és meztelen bennszülöttekből, meg olyan városokból ahol ebola pusztít. Elismerem ezektől jobb sorunk van, de ez rohadtul nem 90%.......
Az a 90% szerintem jó 10-15-nek is. A világon itt van a legtöbb adó és itt a legmagasabb is az ÁFA. Te tényleg, mintha azt hinnéd, hogy kb. 1990 van és olyan marhajól élsz ebből a pénzből. Cirka 25 évvel el vagy maradva. Magyarország mindig is durván el volt maradva a világ többi részétől.
Nézz körül kicsit a világban, azért gondolod ezt, mert arra sincs pénzetek, hogy kimozdulj. De akkor nézegesd a google street view-t!
32: Szerintem ha a világ népességét nézzük számtanilag, akkor valóban több mint a 90%-ánál jobban élünk. Nézz meg egy átlagos kínait, egy átlagos indiait, vagy egy átlagos afrikait. Összetenné a két kezét, ha a legnagyobb problémája az orsós legújabb ámokfutása lenne.
Ettől függetlenül szar érv, mert ha mindenki így gondolkodna, nem fejlődne az emberiség. Még mindig vályogkunyhókban laknánk és 30 év lenne az átlag életkor.
"Jelenleg a feleségem szüleinél élünk"
Majd ha anyuci apuci segítsége nélkül boldogulsz majd akkor járjon a szád
Ismerettség/segítség nélkül igenis nehéz boldogulni,főleg kelet magyarországon.Nem mindenkinek az az álma hogy segédmunkás vagy csicska legyen egész életén keresztül
Megélni meg lehet.
Ha egész nap keményen melózol, akkor be tudod fizetni a számláid és még ennivalód is lesz a következő fizetésig.
Remek élet ez! Az ám!
Értségek már meg, hogy nem arról beszélek, hogy ebből fog állni az életem, hanem arról, hogy nagyon rossz családi háttérből jöttem, és még így is évek alatt, de előre lehet jutni.. Ha így folytatom 35 éves korom körül meglesz a saját cégem, hitel nélkül lakásom lesz addigra már 7 éve, rendesen bebútorozva stb, a gyerekeim semmiben nem fognak hiányt szenvedni.. Istenem honnan jön bennetek ez a mérhetetlen negatív hozzáállás?
Már az is negatív szerintetek, ha valaki nem csak várja, hogy az ölébe hulljon a jó élet, hanem évek során magának építi fel a megadott lehetőségeket kihasználva?
Mi bajotok van nektek? Miért akartok mindent MOST AZONNAL? Miért van azzal bajotok, hogy ha nagyra vágytok, akkor azt csak évekig tartó kemény munkával lehet elérni?
És igen, egyik válaszoló írta hogy 90% az nagyon sok, igen nagyon sok, és tényleg így van, ahogy egy átlag magyar ember él, annál a földön élő emberek 90%-a rosszabbul él.. Ez tény, nézzél világról statisztikákat, informálódj, olvass sokat és ne mindig azt nézd, hogy Norvégiában meg Dániában mi van, mert az a színvonal a föld 5%-a sem..
Picit járjál már körültekintőbben a világban, ha már megadatott az a lehetőség, hogy interneten bárminek utána tudsz nézni.. -.-
Nem értem ezt a mérhetetlen negatív magyar hozzáállást, hogy gyakorlatilag semmi sem jó, ha egy pici pozitívum is van az ember életében, akkor már azonnal jön a siránkozás a rossz dolgok miatt, ahelyett, hogy picit örülnétek apróbb dolgoknak..
Kérdezitek, hogyan lehet napi 14órás munkát életnek nevezni?
Úgy, hogy meggyőződésem, hogy 2 éven belül emiatt saját lakásom lesz, 5 éven belül el tudom kezdeni a saját vállalkozásomat kiépíteni, és meggyőződésem, hogy lassan, hatalmas munka befektetéssel, de nagyon is jól fogok élni, és a fiamnak már nem kell ezt az utat megjárnia.. Engem ez az érzés boldogít, amikor fáradtan hazamegyek a munkából.. Titeket mi boldogít, amikor megállás nélkül mindenben csak a rosszat látjátok?
Ti hogyan tudtok így leélni egy egész életet?
34-es, ha nem tanul az ember, akkor csicska vagy segédmunkás lesz, ez ugyanúgy igaz külföldön is...
de egyébként is van elég ember, aki szereti ezt csinálni, a fizikai munkát például, mert el sem tudja képzelni, hogy reggel 8kor bemegy egy irodába, és 4-5ig ül a gép előtt.
aki meg a szülők nélküli dolgokat veti meg, annak be kéne látnia, hogy a mai világban, országtól függetlenül ha szar helyre születsz, akkor kb. ugyannyi idő, míg talpra állsz. ugyancsak külföldöt hozom fel, ha olyan jól megy ott az élet, akkor miért nem költöznek ki családok úgy, hogy egyből mindenki különköltözik? ott is ugyanez van, először csak kimegy a család egyik része, elkezdi újáépíteni az életét, és utána a család maradék része meg költözik majd oda...én még nem hallottam olyat, hogy "jöhersz anyu, vettem neked egy lakást itt." az is ritka, hogy az egész családot, szülőkkel együtt kitelepítik, pont azért, mert azé olyan nagyon nem jó az életszínvonal ott se, hogy a munkás megteremtse a kánaánhoz a pénzt...
A kérdező egy igazi bérrabszolga és még büszke is rá, meg a mesterére meg, hogy milyen "nagy dolgokat" fog elérni! Eszem megáll! Minden rosszindulat nélkül írom, hogy ilyen egy igazi szerencsétlen barom...
Majd mikor negyven évesen szétissza a máját meg túl lesz az első infarktusán, akkor majd rájön, hogy mégsem volt olyan tuti az élet, persze addigra már asszonyka meg lelép a maradék pénzzel meg a házzal.
ma 15:05
Te miről beszélsz? Miért lépne le a feleségem bármivel is, ha szeretjük egymást, és együtt építjük fel az életünket? Miért is lennék alkoholista, ha évről évre egyre jobban állunk, és egyre jobbak a kilátások?
Miért is lennék barom attól, mert nem siránkozok naphosszat, azért mert szegény családból jöttem, hanem inkább teszek azért, hogy a fiamnak már ne így kelljen felnőnie? Mi bajod is van tulajdonképpen?
Szerintem igen is nagy dolog, ha egy nagyon szegény családból származik valaki és 28 éves korára teljesen talpra tud állni, úgy hogy önerőből saját lakása lesz hitel nélkül, addigra 8 óra munkából el tudja tartani a családját.. szerintem ez nagy dolog, hogy a fiamnak könnyebb lesz az élete mint nekem volt..
Ha tanul akkor is csicska lesz mert nem tud elhelyezkedni a saját szakmáján belül.Sokkal többet számít a jó ismerettség mint a tudás sajnos
Külföldön is tanulni meg dolgozni kell de ott legalább el lehet helyezkedni
Azzal meg nincs problémám ha valaki a szüleinél él csak akkor ne jöjjön nekem azzal hogy milyen könnyű az élet stb Hát így biztos hogy sokkal könnyebb amikor nem kell lakbért meg rezsit fizetni.Azt sem tudja milyen egyedül élni egy albérletben de azért osztja az észt
ma 16:33
én nem mondtam hogy könnyű az élet, hanem azt, hogy sok száz ezer ember csak várja hogy történjen valami és nem tesz érdemben semmit.. ha mindenki megtenne mindent azért hogy jobban éljen, és nem az államtól várná mindig a megoldást, akkor sokkal jobban élnénk, te is meg én is..
nem azt mondom, hogy a kormányzás tökéletes, én sem szeretem a Fideszt, remélem nem is maradnak sokáig, de attól még élek a lehetőségeimmel, és küzdök azért, hogy minél jobb legyen, és igen is büszke vagyok arra, ha sikerül valamilyen eredményt elérnem, még ha az nem is tűnik oylan nagy eredménynek.. még mindig többet tettem, mint aki otthon ül eszébe sem jut állás interjúra menni és várja a következő havi segélyt és siránkozik hogy milyen kevés és hogy nem tud belőle megélni.. én is voltam már nagyon szűkös helyzetben, volt hogy 2 hónapig vajas kenyeret ettem, volt hogy annyira elvitte a pénzünket a szüleim lakás hitele, hogy a pékségekből kértünk a zárás előtt 5 percel ingyen vagy leárazott kenyeret, mert azt sem tudtuk megvenni..
én nem azt mondom, hogy nem nehéz, és kolbászból van a kerítés, hanem azt mondom, hogy ha valaki küzd és jobban akar élni, annak igen is vannak lehetőségei, csak ahhoz kemény munka kell sok időn keresztül.. és majd meglesz a gyümölcse ennek is.. ha úgy állnék hozzá mint legtöbb ember a környezetemben, meg itt is, akkor szakmám sem lenne, és most állnék sorba a segélyért, és még jogosnak is tartanám, mert hogy fú én milyen rossz körülmények közül jöttem.. miért nem értitek meg, hogy a saját életed kovácsa vagy??
volt már kint sok ismerősöm, sokan vissza is jöttek, sok pozitívumot és negatívumot is meséltek arról milyen kint élni, egy dolog viszont nagyon megmaradt bennem abból amit mondott.. az hogy kint az emberek büszkék arra, ha van egy szakmájuk önerőből és sikerül elérniük valamit akár egy lakást megvenniük vagy egy autót, ennek örülnek és mások nem lehúzzák őket emiatt, hanem felnéznek azokra az emberekre, akik tesznek azért, hogy jobb legyen az életük..
ezzel szemben magyarországon én azt látom hogy nem csak a politikusainkkal vannak hatalmas bajok, hanem az emberek mindent reménytelenül negatívan fognak fel, ha valaki picit is pozitívabb felfogású, vagy szeretne tenni azért hogy jobban éljen, azt meg egyből lehúzzák, aki szorgalmas munkával ne adj isten még jól is él, annak meg kinézik a szájából a kaját.. itthon nem divat szorgalmasan dolgozni és tenni azért, hogy jobb életed legyen.. itthon siránkozni divat, hogy nem adják a szánkba a kaját mert az jár.. el kéne gondolkozni azon, hogy nem csak a politikusokkal van baj hanem ezzel a hozzáállással is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!