Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért siránkoznak sokan, és...

Miért siránkoznak sokan, és mondanak ilyeneket, hogy lehetetlen megélni Mo-n?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy vannak helyek, ahol könnyebb az élet, de azért itt sem kilátástalan.. Egyesek annyira kétségbeesetten negatívnak fogják fel a helyzetüket, mintha a harmadik világban éheznének..

Engem a szüleim sajnos nem tudtak támogatni szinte semmiben, mert a lakás hitelüket is alig tudják törleszteni a két minimálbérből, ezért tényleg saját erőmből kellett valamit kezdenem magammal.

Sajnos zseninek sem mondanám magam, általános 8.-ig erős 3-as tanuló voltam, semmiből sem vagyok nagyon kiemelkedő sajnos.

Amikor jött a válság, a szüleimnek annyira megemelkedett a hitele, hogy 16 éves koromban iskola mellett már dolgoznom kellett, hogy tudjunk kaját venni valamiből. Ezután teljesen önerőből elvégeztem egy szakmát, majd egy év kemény 10-12 órás dolgozás után sikerült összeszednem annyi pénzt, hogy biztonságosan be tudjak költözni a legközelebbi városba egy albérletbe (Debrecenbe) mert itt jobbak a munka lehetőségek, mint ahol lakom.

3 hónap volt, mire munkát találtam. Egy kis magáncégnél (összesen 3 fő dolgozik ott) sikerült elhelyezkednem csőszerelőnek. A főnököm barátságos és nagylelkű, ha sok munka összejön, néha 5-10ezer forint kiegészítőt is ad.

Meg vagyok elégedve teljesen a munkámmal és az életemmel. Tisztán 120ezer forintot tudok így hazavinni 1 szakmával, rengeteg szakmai tapasztalattal. De ehhez néha hozzájön egy két kiegészítés is. Van egy feleségem, ő a városházán könyvelő.

Igaz nagyon ritkán járunk el moziba és egyéb helyekre, de folyamatosan félreteszünk lakásra és most már csak 2 év, hogy önerőből hitel nélkül lakásunk legyen (az állami támogatás miatt) Jelenleg a feleségem szüleinél élünk, hogy sikerüljön spórolni, de nagyon kedvesek velünk, és türelmesek, és megígértem nekik, hogy bármit megteszek, hogy minél hamarabb el tudjunk költözni, ezért rendszeresen munkát vállalok egy másik cégnél is, ahol hétvégi és délutáni munkákból havi 30-40 ezer forintot tudok összeszedni.. Tehát van oylan hónap amikor mindennel együtt összejön 170ezer forint.

Ha összegyűlt a pénz a saját lakásra, akkor utána spórolás helyett tudunk majd koncentrálni gyerek vállalásra is :)

De tervezem, hogy a lakásra gyűjtés és a gyerek között ott hagyom a túlórákat és elvégzek még egy szakmát, mert akkor fel tudnának később venni oylan helyre is, ahol még jobban keresnék.

Teljesen meg vagyok elégedve a helyzetemmel, és szerintem szorgalommal, kitartással ezt bárki el tudná érni Magyarországon, mivel a lehetőségek mindenkinek adottak..

Miért siránkozik mindenki, hogy nem lehet boldogulni? Igenis lehet boldogulni, igaz nem könnyű, de még mindig a földön élők jelentős részénél könnyebb a helyzetünk :)

2015. máj. 7. 15:46
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:

De kérdező. Gondolkozz. Itt ebben a FOS országban dolgozol keményen és mi van? 26 évesen feleséged szüleinél laktok.

Később mi lesz? Tudtok venni Debrecenben egy másfél szobás 35 négyzetméter alapterületű panellakást?

Annyira mondod, hogy nemsoká saját lakásod lesz hitel nélkül, csak azt nem mondod meg, hogy milyen. Mégis milyenre gyűjtesz?

És persze a fiatal éveid elmentek. Aki meg kint él külföldön, tud szórakozni, utazgatni és még jó helyen is lakik. Van autója is. ÉLI az életet és nem csak gürcöl, hogy 35 évesen talán legyen egy panelje. Külföldön megbecsülik az EMBERT, a MUNKÁT, itt magyarországon pedig szarba se veszik se az embert, 100 valahány ezer fizetéseket osztogatnak, amikből például ti is szülőkkel laktok, hogy meg tudjatok élni.

2015. máj. 8. 17:04
 42/63 anonim ***** válasza:
Neked már rég ki kellett volna menned külföldre. Egyszerűen sajnállak, hogy ilyen szorgalmas vagy és mégse becsülnek!
2015. máj. 8. 17:17
 43/63 A kérdező kommentje:

17:04

Én túlórákkal 170 ezer ft-t keresek, igaz sok munkám van, de ha meg lesz a lakás nem kell majd enynit túlóráznom, a feleségem a könyveléssel 90 ezer ft-t keres, összesen 260 ezer ft, közel 120 ezer ft-t költünk el ketten egy hónapban, ebben benne van az, hogy a feleségem szüleinek a teljes rezsijét fizetjük, azért cserébe, hogy náluk lakhatunk, szóval közel 140 ezer forint megspórolt pénzünk van egy hónapban, ez évente fejenként majdnem 1 millió forintra van kiegészítve az állam által (lakás kedvezmény) szóval az évi közel 2 millió forint, ami ebből összejön kettőnknek. Már 10 millió ft összejött, még nagyjából 4 millió ft hiányzik, és Debrecen egy elég jó környékén tudunk venni egy 56nm-es 2 szobás lakás, ahol a gyereknek lesz egy saját szobája.. ez két év múlva meg is lesz hitel nélkül, majd ezután jöhet a nyaralás a félretett pénzből, utána jöhet a következő szakma megtanulása, hogy többet keressek, majd elkezdek spórolni cég alapításra (ehhez 3 millió ft kell) ha a jobb munkám meglesz a 2 szakma meg tapasztalat miatt, akkor az a pénz össze is tudna jönni 2-3 év alatt.. szóval ha minden jól megy 31 éves koromban meglesz a saját cégem, azzal picit könnyebb lesz, munkák már most is lennek, szerelések stb, de nem tudok számlát adni egyelőre.. mire a gyerekem oylan idős lesz, mint amikor a szüleim anyagilag csődbe mentek, addigra az osztály társai között semmiben sem fogja úgy érezni, hogy hiányt szenved, és ez nekem többet jelent mindennél..

2015. máj. 8. 17:18
 44/63 szántóvető ***** válasza:
én jóval többet keresek mint te meg a feleséged összesen,mégsem tudok 10 millát összekaparni.nem tudom hogy csinálod...ha meglesz a gyerek akkor vége a spórolós életnek,költeni kell rendesen.56 nm kevés lesz egy családnak,pár év múlva már cserélnéd nagyobbra.szóval inkább nagyobban gondolkozz (meg hitelben.)
2015. máj. 8. 17:31
 45/63 anonim ***** válasza:

Naivitás, szervilizmus és butaság egyben mindezt önhitt és pöffeszkedő stílusban, ez aztán a gazdaságos csomag!

Te tényleg azt hiszed, hogy minden úgy lesz, ahogy eltervezed? Mert had ábrándítsalak ki kisöreg, nem ilyen az élet! Majd mikor nem tudod beindítani a vállalkozást vagy a partnered lelép a tőkével és te bottal ütheted a nyomát, mert naivan bíztál benne -mert ilyen esetek ezerszám vannak!, vagy ha el is indul a vállalkozás és nem fizet egy nagyobb munka, mert lenyúlták a pénzt vagy jön egy újabb gazdasági válság és becsődöl az adott iparág, akkor majd megnézheted magad, te tényleg azt hiszed, hogy nyugdíjas állásod van?

Aztán mikor majd lélekben és testben kicsinálod magad, akkor nem marad más csak a tütüke, meg fetrengés az árokparton.

Ja és ez az optimista forgatókönyv! Mondok egy pesszimistát nagybátyám 31 éves volt, hozzád hasonlóan kidolgozta a belét meg frankón eltervezte az életét, aztán upsz, kiderült, hogy kezelhetetlen prosztata rákja van, és fél év múlva konyec volt neki, és mostanra ki emlékszik rá? Senki, én is csak egy fényképről ismerem mint elrettentő példát.

Asszonyka meg szeret, jaj, hogy oda ne rohanjak, most még talán, aztán majd majd kiderül, hogy egy pénzesebb fószer is beáll néha a "garázsába", akkor majd nézel nagyokat!

Az élet nem a Wald Disney mesedélután! Ez egy szerencsejáték, és neked alapból rosszak a lapjaid, de megpróbálsz blöffölni egy nagyot, van akinek bejön, de a többség üres kézzel áll fel az asztaltól!

2015. máj. 8. 17:36
 46/63 A kérdező kommentje:

ma 17:36

akkor mit kéne csinálnom? siránkozni mint a sok idiótának?

vagy kimenni dolgozni németországba egy szalag mellé? amit most dolgozok azt legalább szeretem csinálni, és látom ahogy épül az életem.. miért kell egyből negatívan felfogni mindent?

2015. máj. 8. 18:39
 47/63 anonim ***** válasza:
22%

47: Nem siránkozni és ne idiótázz. Pontosan, Németországba, de nem szalag mellé. Vagy te most azt hiszed, hogy nyugaton csak szalagmunkásokat keresnek? Marhára nem.

Mondjuk más szint, mint a tiéd, de nekem több mérnök ismerősöm is kint dolgozik, mérnökként. Egyik egy informatikai cégnél van Ausztriában, havi nettó 2200 euróért + lakás + telefon + laptop. Egy másik szintén megkapja ugyanezt csak Dániában egy építészirodában (bár megkockáztatom, hogy ő többet is megkeres, mert még a WC papírja is Apple termék). Ha van egy jó szakmád, simán mehetnél és fele ennyi munkával 4x ilyen jól kereshetnél. Nem kéne akkor megelégedned a kis szaros panellal, hanem normális családi házat vehetnél egy normális környéken.

A gyerekeknek is jobb lenne, meg nektek is. Ráadásul ott az oktatás és az egészségügy is klasszisokkal jobb, mint itthon. Nem is értem meg, hogy ha valaki ilyen szorgalmas, akkor mit keres még itt? Én is csak azért nem megyek, mert amolyan magyaros munkatempóm van (bár ennek egészségügyi okai is vannak). Amikor reggel beülök az irodába, alig várom, hogy délután négy legyen, pedig kreatív munkát végzek bizonyos szempontból.

2015. máj. 8. 20:06
 48/63 anonim ***** válasza:

Te kérdező, azt írod, hogy a gyereked semmiben sem fog hiányt szenvedni. És ha mondjuk ő nem fogja jól érezni magát egy 56 négyzetméteres 2 szobás panelban, hanem kertesházra vágyik, akkor mit csinálsz?

Alapból szerintem nem is kéne gyereket vállalnotok, mert iszonyú pénz az. Hanem ti, ketten éljetek végre!

2015. máj. 8. 20:15
 49/63 anonim ***** válasza:
62%
Két hetet kell dolgozni egy pár sportcipőért kedves kérdező.Minőségi élelemre sem elég itt a fizetés.Hol látsz itt faszaságot?
2015. máj. 8. 20:43
 50/63 A kérdező kommentje:

"Két hetet kell dolgozni egy pár sportcipőért kedves kérdező.Minőségi élelemre sem elég itt a fizetés.Hol látsz itt faszaságot?"

Te miről beszélsz? 3000ft egy oylan cipő ami simán kibír 2 évet..

2015. máj. 9. 02:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!