Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért siránkoznak sokan, és...

Miért siránkoznak sokan, és mondanak ilyeneket, hogy lehetetlen megélni Mo-n?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy vannak helyek, ahol könnyebb az élet, de azért itt sem kilátástalan.. Egyesek annyira kétségbeesetten negatívnak fogják fel a helyzetüket, mintha a harmadik világban éheznének..

Engem a szüleim sajnos nem tudtak támogatni szinte semmiben, mert a lakás hitelüket is alig tudják törleszteni a két minimálbérből, ezért tényleg saját erőmből kellett valamit kezdenem magammal.

Sajnos zseninek sem mondanám magam, általános 8.-ig erős 3-as tanuló voltam, semmiből sem vagyok nagyon kiemelkedő sajnos.

Amikor jött a válság, a szüleimnek annyira megemelkedett a hitele, hogy 16 éves koromban iskola mellett már dolgoznom kellett, hogy tudjunk kaját venni valamiből. Ezután teljesen önerőből elvégeztem egy szakmát, majd egy év kemény 10-12 órás dolgozás után sikerült összeszednem annyi pénzt, hogy biztonságosan be tudjak költözni a legközelebbi városba egy albérletbe (Debrecenbe) mert itt jobbak a munka lehetőségek, mint ahol lakom.

3 hónap volt, mire munkát találtam. Egy kis magáncégnél (összesen 3 fő dolgozik ott) sikerült elhelyezkednem csőszerelőnek. A főnököm barátságos és nagylelkű, ha sok munka összejön, néha 5-10ezer forint kiegészítőt is ad.

Meg vagyok elégedve teljesen a munkámmal és az életemmel. Tisztán 120ezer forintot tudok így hazavinni 1 szakmával, rengeteg szakmai tapasztalattal. De ehhez néha hozzájön egy két kiegészítés is. Van egy feleségem, ő a városházán könyvelő.

Igaz nagyon ritkán járunk el moziba és egyéb helyekre, de folyamatosan félreteszünk lakásra és most már csak 2 év, hogy önerőből hitel nélkül lakásunk legyen (az állami támogatás miatt) Jelenleg a feleségem szüleinél élünk, hogy sikerüljön spórolni, de nagyon kedvesek velünk, és türelmesek, és megígértem nekik, hogy bármit megteszek, hogy minél hamarabb el tudjunk költözni, ezért rendszeresen munkát vállalok egy másik cégnél is, ahol hétvégi és délutáni munkákból havi 30-40 ezer forintot tudok összeszedni.. Tehát van oylan hónap amikor mindennel együtt összejön 170ezer forint.

Ha összegyűlt a pénz a saját lakásra, akkor utána spórolás helyett tudunk majd koncentrálni gyerek vállalásra is :)

De tervezem, hogy a lakásra gyűjtés és a gyerek között ott hagyom a túlórákat és elvégzek még egy szakmát, mert akkor fel tudnának később venni oylan helyre is, ahol még jobban keresnék.

Teljesen meg vagyok elégedve a helyzetemmel, és szerintem szorgalommal, kitartással ezt bárki el tudná érni Magyarországon, mivel a lehetőségek mindenkinek adottak..

Miért siránkozik mindenki, hogy nem lehet boldogulni? Igenis lehet boldogulni, igaz nem könnyű, de még mindig a földön élők jelentős részénél könnyebb a helyzetünk :)

2015. máj. 7. 15:46
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező!!!

Ami nincs, azt hogy becsülöd meg?

2015. máj. 7. 17:28
 22/63 A kérdező kommentje:

ma 17:28

akkor tenni kell érte és lesz..

olyan emberrel még nem találkoztam, aki mindent megtett és nincs

2015. máj. 7. 17:34
 23/63 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy nincsenek hiányosságok, hibák az országban, például a Fidesz vezetését én sem tartom jónak, de ettől még nem lesz jobb az életem, ha folyamatosan siránkozok, sokkal jobban érzem magam, ha pozitívan állok hozzá a jövőmhöz, mint hogy verjem magam a földhöz, hogy fú kevés mert nincs mindenem azonnal, hanem meg kell érte küzdenem..

Nem csak a politikusok rosszak Mo-n, hatalmas nagy problémák vannak a fejekben is..

2015. máj. 7. 17:37
 24/63 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező nem vagy még 50, így van, de a szép fiatal éveidet végig gürcölöd és nem élsz, nincs semmi életed... Anyódodéknál laktok. Após is ott van? 4-en laktok együtt, hogy meg tudjatok élni, de így se tudsz feleségeddel mozbiba menni, mert kell gyűjteni gondolom valami kis panel lakásra, mert örökre nem maradhattok ott.

Más fiatal kimegy külföldre, dolgozik az is, de jócskán él is mellette, van kocsija is pl. meg stb.

Épp ez a baj ezzel az országgal, hogy ha egész életedben gyűjtögetsz, ezekből a szaros 100 ezres fizetésekből kb. 50-60 éves korodra el jutsz addig, hogy kertesház, meg autó, addig pedig nem voltál sehol, csak fizetted a számlákat és ettél. Épp ezaz, hogy fiatal vagy, ezeknek az éveknek kellenne a legszebbeknek lennie. Máshol szép is. De te csak becsüld a fszfej főnöködet, hogy szaros 120-szal kiszúrja a szemedet, ha sok a meló és te szorgos hangyaként gürcölsz is keményen!

2015. máj. 7. 17:37
 25/63 anonim ***** válasza:
Az.
2015. máj. 7. 17:42
 26/63 A kérdező kommentje:

17:37

más fiatal meg.. igen az emberiség 10%-a tényleg, a maradék 90% meg rosszabbul én mint én, és közel 30% annak örülne, ha ivóvize lenne és minden nap ehetne..

minden csak hozzáállás kérdése, az amcsi gyerek már akkor sír, ha nem vehet ájfont magának, van olyan gyerek, aki örül ha kap egy 20 ezer ft-s okostelefont, és van rengeteg oylan gyerek, aki örül hogy napi szinten kajához jut..

2015. máj. 7. 17:50
 27/63 anonim ***** válasza:
95%

10: Szerintem ez nem teljesen fedi a valóságot. Az viszont igaz, hogy nagyon sok ember megengedheti magának, hogy autót tartson fenn, sőt azzal járjon dolgozni. Bár nem Audit, de egy régebbi Opel sem annyira rossz. Itthon még az is problémát okoz sokaknak.

21: Rossz a példád. Ha tőlem 60km-re az átlagbér 250 ezer forinttal ugrik, akkor én miért ne akarnám azt elérni? Sőt, miért boldogítana engem az, hogy Afrika közepén éheznek? Ennyi erővel ne próbálkozzunk, hagyjunk mindent a fenébe, majd lesz valami... Neked tényleg jó lett volna a szocializmus.

Egyébként a saját példám. Szegény családból származom én is (és már ezerszer megbántam, hogy megszülettem); leérettségiztem, szereztem egy technikusi végzettséget, utána elvégeztem egy egyetemi mérnöki képzést, beszélek németül és angolul és másfél hónapja kezdtem el dolgozni... 120 ezer forintért. Mindezt úgy, hogy a nyakamon van még egy 2,7 milliós diákhitel tartozás is (muszáj volt felvenni, különben nem járhattam volna egyetemre).

Szóval most úgy néz ki, hogy várok és felfrissítem egy nyelviskolában a németemet. Ha a főnököm nem emel az elkövetkezendő évben érdemben a béremen, akkor úgy itthagyom ezt a szemétdombot, mint annak a rendje.

Egyébként meg csak azért nem mentem még el, mert nem lenne pénzem arra, hogy elinduljak teszem azt Németországban. Oda sajnos legalább egy millió kéne, hogy kauciót, lakbért és egyéb szarokat kifizessek.

27: Még egyszer leírom, hogy ne példálózz ezzel. Ezt érvelési hibának hívják, keress rá a wikin. Bár, ha téged ez vigasztal, szíved joga. Az én csőrömet meg az bacca, hogy nyugaton egy átlagos mérnöki fizetésből fél-egy év alatt megvan a pénz egy Audi A3-ra. Itthon meg örülsz egy használt vektrának is. A munkáltatók és munkavállalók viszonyáról meg ne is beszéljünk, bár legalább nekem ilyen szempontból kruva nagy mákom volt és normális a főnököm, nem szeretne kizsigerelni. Mások, mérnökként 12 órákat dolgoznak még szombaton is, szaros 160 ezer forintokért.

2015. máj. 7. 18:02
 28/63 anonim ***** válasza:
94%
27: Miután elküldtem az előző válaszomat rájöttem, hogy szerintem te csak ezzel próbálod meg vigasztalni magadat. Így igazolod a döntésedet, hogy nem mersz valami értelmeset tenni magadért.
2015. máj. 7. 18:03
 29/63 anonim ***** válasza:
68%

"És nem értem ezt a negatív hozzáállást, még az német szegény embernek sincs 28 éves korára saját lakása..

max bérelni tud.. "

De sokan nem is akarnak venni! Németországban tradicionálisan az emberek bérelik azt ahol laknak, van olyan elmélet, hogy épp ez az, ami elősegíti a német gazdaság fejlődését, tehát, hogy nem az a legfontosabb, hogy a házamhoz/lakásomhoz közel legyen a munkahely, hanem, hogy jobban megfizessék!

Másrészt Magyarországon nevetségesen alacsonyak az ingatlanárak még Romániához, Szlovákiához képest is, épp azért mert nincs fizetőképes kereslet.

2015. máj. 7. 18:04
 30/63 anonim ***** válasza:
79%

30: Hát, azért nem mindenhol alacsonyak annyira az ingatlanárak. Találni még itt vidéken is olyan drága lakásokat, ami körülbelül annyiba kerül, mint egy burgenlandi családi ház.

Bár tény, hogy egy-egy régi építésű blokkos társasházban (konvektor, szar nyílászárók, szar minden) már 4-5 millió körül lehet lakást venni. Csak nem tudom, hogy ki az a hülye... Én is albérletpárti vagyok. Ahol van a munka, én is oda megyek. Tény, hogy nem családbarát, de nem is tervezek gyereket csinálni erre a pocsék világra.

2015. máj. 7. 18:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!