Miért siránkoznak sokan, és mondanak ilyeneket, hogy lehetetlen megélni Mo-n?
Tisztában vagyok vele, hogy vannak helyek, ahol könnyebb az élet, de azért itt sem kilátástalan.. Egyesek annyira kétségbeesetten negatívnak fogják fel a helyzetüket, mintha a harmadik világban éheznének..
Engem a szüleim sajnos nem tudtak támogatni szinte semmiben, mert a lakás hitelüket is alig tudják törleszteni a két minimálbérből, ezért tényleg saját erőmből kellett valamit kezdenem magammal.
Sajnos zseninek sem mondanám magam, általános 8.-ig erős 3-as tanuló voltam, semmiből sem vagyok nagyon kiemelkedő sajnos.
Amikor jött a válság, a szüleimnek annyira megemelkedett a hitele, hogy 16 éves koromban iskola mellett már dolgoznom kellett, hogy tudjunk kaját venni valamiből. Ezután teljesen önerőből elvégeztem egy szakmát, majd egy év kemény 10-12 órás dolgozás után sikerült összeszednem annyi pénzt, hogy biztonságosan be tudjak költözni a legközelebbi városba egy albérletbe (Debrecenbe) mert itt jobbak a munka lehetőségek, mint ahol lakom.
3 hónap volt, mire munkát találtam. Egy kis magáncégnél (összesen 3 fő dolgozik ott) sikerült elhelyezkednem csőszerelőnek. A főnököm barátságos és nagylelkű, ha sok munka összejön, néha 5-10ezer forint kiegészítőt is ad.
Meg vagyok elégedve teljesen a munkámmal és az életemmel. Tisztán 120ezer forintot tudok így hazavinni 1 szakmával, rengeteg szakmai tapasztalattal. De ehhez néha hozzájön egy két kiegészítés is. Van egy feleségem, ő a városházán könyvelő.
Igaz nagyon ritkán járunk el moziba és egyéb helyekre, de folyamatosan félreteszünk lakásra és most már csak 2 év, hogy önerőből hitel nélkül lakásunk legyen (az állami támogatás miatt) Jelenleg a feleségem szüleinél élünk, hogy sikerüljön spórolni, de nagyon kedvesek velünk, és türelmesek, és megígértem nekik, hogy bármit megteszek, hogy minél hamarabb el tudjunk költözni, ezért rendszeresen munkát vállalok egy másik cégnél is, ahol hétvégi és délutáni munkákból havi 30-40 ezer forintot tudok összeszedni.. Tehát van oylan hónap amikor mindennel együtt összejön 170ezer forint.
Ha összegyűlt a pénz a saját lakásra, akkor utána spórolás helyett tudunk majd koncentrálni gyerek vállalásra is :)
De tervezem, hogy a lakásra gyűjtés és a gyerek között ott hagyom a túlórákat és elvégzek még egy szakmát, mert akkor fel tudnának később venni oylan helyre is, ahol még jobban keresnék.
Teljesen meg vagyok elégedve a helyzetemmel, és szerintem szorgalommal, kitartással ezt bárki el tudná érni Magyarországon, mivel a lehetőségek mindenkinek adottak..
Miért siránkozik mindenki, hogy nem lehet boldogulni? Igenis lehet boldogulni, igaz nem könnyű, de még mindig a földön élők jelentős részénél könnyebb a helyzetünk :)
Nem ő, de ha veszel egy átlagos cipőt 7-8 ezer forintért egy cipőboltban, garantálom, hogy kiszakad a sarka 3 hónap után.
Forrás: Egy időben 3-4 havonta jártam új cipőre cserélni a régit a ***manicba, illetve máskor meg a De****annba. Konkrétan egy évig csináltam ezt, amikor is elegem lett és vettem egy normális cipőt 25 ezer forintért. Mindez már 3 éve volt és ugyan már eléggé kopottas, de itthonra még mindig jó, a talpa pedig tökéletes.
Egyébként az abszolút mélypont az volt, amikor a volt barátnőmnek vettem 15 rugóért egy márkás sportcipőt és másfél hónap után kiszakadt. A **rvisben pedig szopattak minket a cserével, be akarták vizsgáltatni és a vége az lett, hogy a fogyasztóvédelemnek kellett írnom. Kár, hogy mire kivizsgálták és igazat adtak nekem, már kukában volt a cipő. Viszont olyan márkájú cipőt többet a büdös életben nem fogok venni és az üzletükbe sem fogom betenni a lábamat többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!