Támogatnád (Nagy) Magyarország felszabadítását?
Ha holnap összeverekszem a szomszédommal és megver holnapután elviszi az autómat és a bíróság azt mondja ez így jogos.Attól még a kocsi az enyém és ha van mód x év múlva visszaszerezni akkor köteles vagyok mindent megtenni hogy visszaszerezem bármennyire leharcolta is le azt.
Igen támogatnám egy határon inneni.
8. válaszoló vagyok:
Azért ez nem ilyen egyszerű. Nem tudom, hány éves vagy, de az a helyzet, hogy amikor megkötötték Trianont N-Mo. felső-része teljesen elszlovákosodott, Temesi bánságra egy évtizedig nem mehetett magyar. Ugye a Habsburgok a török után benépesítette más népekkel a magyar területeket. A fő cél az autonómia. Semmi más. A visszacsatolás politikai lenne, amely háborúhoz vezet. De akkor, az autonómiában biztosítsák a románok, szlovákok, szerbek a teljes magyar kulturális, hagyományőrző jogot, és azt is, hogy emberként nézze. De most úgy érzem, mintha levegőnek beszélnék.
19:31 vagyok.
Egyetértek 19:37 kollégával. Másrészt a felszabadítás elég rossz emlékű dolog ebben a térségben. Én így is szabadnak érzem magam, félő hogy ettől nem lennék szabadabb, sőt...
Az utolsó húsz év töketlen magyar politikája sem lendített a dolgon.
Nos Kedves kérdező, valóban jó dolog lenne újra Nagy-Magyarország vagy legalább a bécsi döntések utáni országméret, DE hogy gondolod a felszabadítást?
Támadjunk meg minden szomszédos országot? Lehet hogy most a "vérmagyarok" nagy része kommunista cionbolsevista hazaáruló
nemzetgyűlölőnek fog tartani de én egy magyar ember életét se áldoznám fel ezért az ügyért.
Majd talán eccer ha a nagypolotika úgy hozza lesz rá esély, gondolj csak bele a törökök 150 évig voltak itt, a trianoni határok még 100 évesek sincsenek, van még több mint 50 évünk :)
Nem!
Etnikai határmódosítást támogatnék, tehát ami magyarlakta most, az kerüljön vissza, de a "mindent vissza" már bocsánat egy óriási b*romásg, már a horthy-korszakban is az volt. Pont ez a vaskalapos politika vezetett Trianonhoz, de látom néhányan semmiből nem tanulnak.
Kérdezőnek 19:54 kommentjére:
Hát ennél azért sokkal bonyolultabb a kérdés. Természetesen a Nemzet részének érezzük magunkat mindannyian. Viszont Magyarországot nem, legalábbis nem mindegyikünk érzi kizárólagos hazájának. Egy kicsit azt is, de inkább csak úgy a második-harmadik helyen. Sokkal inkább azt a régiót, ahol születtünk, élünk. És ennek nem sok köze van az említett népszavazáshoz.
Nagyon bonyolult, nehéz kérdések ezek. Sokkal bonyolultabb mint azt Magyarországról legtöbben látják Lehetetlen rá egyszerű rövid választ adni. Talán mi sem tudjuk világosan megfogalmazni, inkább csak érezzük.
Remélem nem bántottam meg senkit.
19:31 Voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!