Akik nem veszik be a Turanizmust, azokat mi győzte meg, hogy ez az egész hazugság?
Őszinte leszek én ezt az örök hisztit a magyarság őstörténetével kapcsolatban sosem értettem, például a japánok eredete sem tisztázott, de az országuk nem attól lett az ami, hogy tudják kik voltak őseik.
Valójában ezt a "leszármazás" elméletet a Honfoglalás helyett azután kezdték nagyon nyomni, hogy elvesztettük az első világháborút, elég kínos beismerni, hogy mi is éppúgy bevándoroltunk ide, mint, ahogy a lenézett román vagy szlovák lakosság Erdélybe meg a Felvidékre, így idővel a turanista elmélet köré felhúzták még azt a mítoszt is, hogy a magyarság itt alakult ki a Kárpát-medencében meg ősnyelv, meg a miénk volt az első monoteista vallás, meg Jézus magyar herceg volt...
Szóval szimplán arról van szó, hogy "büdös a halszagú" rokonság sokaknak.
mondjuk kinyitsz egy középsulis törikönyvet ami aztán abszolút csak a legkonkrétabban hozza a dolgokat, és akkor hoz egy csomó forrást és alátámasztja az elméletét
na most mi van a turanistáknak? egy nagy büdös semmi
Kérdező, most is te foglalkozol a múlttal, ez a legtöbb embert nem foglalkoztatja.
Szebb jövőt! :)
"Kérdező, most is te foglalkozol a múlttal, ez a legtöbb embert nem foglalkoztatja."
Én csak közöltem a tényeket a turanisták felfogásáról. Ha nem botlanék beléjük a neten szinte minden videó alatt, ami valamilyen szinten kapcsolódik a finn és magyar nyelv témájához, akkor az egész dolog fel sem merült volna bennem. Nem véletlenül írtam, hogy most már Európa része vagyunk elég sok ideje. Ebből kell kihozni a legjobbat, nem a bizonytalan múltunk miatt siránkozni.
Az az igazság, hogy én őszintén le...rom, hogy most szkítasumérok vagyunk-e vagy egyszerűen csak finnugorok.
Ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy leginkább germán és szláv ősökkel rendelkezik a jelenlegi magyarság.
De tudod mit? Ez sem érdekel.
"Akinek nincs múltja, nincs gyökere, nem tudja, honnan jött, annak nincs jövője, és azt sem tudja, hogy hová megy!"
Bőven van a magyarnak mire büszkének lennie a múltja miatt. Sok ország elbújhat mögöttünk, de nincs értelme kitalálni mindenféle Sumer-Szkíta-Hun-Etruszk rokonságot, csak azért mert a tudomány jelen állása szerint egy halászattal foglalkozó nép voltunk kezdetben (nem pedig egy harcos nép) és abból lettünk a Kárpát-medence urai. Ez pont azt mutatja, hogy mindig tudtunk fejlődni. Nincs értelme olyan múltat kitalálni, ami olyan állítólagos "ősökről" szól, akiknek megvolt mindenük, majd mindent el is veszítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!