Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok ha 60 év felett...

Mit szólnátok ha 60 év felett nem lehetne szavazni?

Figyelt kérdés
Ők már úgy sem dolgoznak meg ilyenek nem a fiataloknak kéne a jövőjükről dönteni?
2010. febr. 10. 15:47
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
83%

1. a nyugdíjasok mindig is szavazni fognak mert egy könnyen vezethető réteg és ezért mindig érdeke a kormányzó pártnak. Ők nem fanatikusok, hanem oda adják a voksukat aki többet ígér (más kérdés h ez nem biztos h igaz)

2. ha valaki dolgozott 40 évet akkor megteheti hogy abban az országban ahol él, szavaz is.

3. Viszont ha ez felmerül, akkor ennyi erővel az egyetemisták sem szavazhatnának, mert ők sem dolgoznak. :)

2010. febr. 10. 16:32
 22/57 anonim ***** válasza:
68%

"70 év felett elvakult, könnyen befolyásolható, és szellemileg már leépülőben van."

Te ezt láttad a családodban? Akkor áruld el ha a fiatalok olyan értelmesek miért azok bőrfejűek, fasiszták és egyébb emberi szemetek?

2010. febr. 10. 16:33
 23/57 anonim ***** válasza:
85%

Minden párt nyugodtan kijátszhatja a nyugdíjas kártyát, meg is teszik. Nem csak ezzel próbálnak szavazatokat elnyerni, mindenki tudja.

Ha meg azt nézzük, hogy a ma nyugdíjasainak nagy része milyen korban élt, és milyen nosztalgiáik, vonzalmaik vannak, az megint csak külön ügy. De ilyen alapon a politikusok is vizsgálandók lehetnének...

2010. febr. 10. 16:33
 24/57 anonim ***** válasza:
84%
A party drogos iszákos fiataloknak miért járna szavazati jog?
2010. febr. 10. 16:34
 25/57 anonim ***** válasza:
48%

"mert egy könnyen vezethető réteg"

Látszik is! Elvégre nyugdíjasok romboltak gyújtogattak a TV székháznál ők szedték fel a kockaköveket és dobálták a randőrökre ők dobáltak benzines palackokat és ők okoztak százmilliós károkat. Csupa csupa nyugdíjas mert ők könnyen vezethetők.

2010. febr. 10. 16:37
 26/57 anonim ***** válasza:
42%

igenis könnyen vezethető réteg. nemtudom mi köze van a gyujtogatásokhoz annak, hogy ők könnyen vezethetők.

azért azok, mert arra a pártra szavaznak, amelyik többet ígér neki, meg amelyik nyal nekik, mert 3 millió embert tesznek ki.

ne írj választ, ha nem tisztáztad le előtte magadban, hogy miért könnyen vezethetőek

2010. febr. 10. 16:40
 27/57 anonim ***** válasza:
89%

szal akkor úgy nézne ki, hogy:

ne szavazzon aki nyugdíjas,

ne szavazzon aki tanuló még csak,

ne szavazzon aki nem dolgozik(cigányok főleg ide esnek)

ne szavazzon aki nem adózik rendesen

és akkor kérdés, ki fog szavazni? mert így szerintem marad olyan egymillió ember maximum esetleg? Annak a felét nem érdekli a politika vagy szarik bele, és akkor végül 500.000 ember szavazza meg az ország sorsát?

Amúgy én azt mondanám, hogy aki büntetett előéletű, az ne szavazhasson, vagyis aki komolyabb bűncselekményt követett el, komolyabb lopás, rablás testi erőszak stb és feljebb.

2010. febr. 10. 16:46
 28/57 anonim ***** válasza:
85%
16:40: XD A sok munkás nem vezethető könnyen? Pihenjél már!
2010. febr. 10. 16:47
 29/57 anonim ***** válasza:
78%

70 év felett én is reálisnak tartanám.

És igen, bizony a saját családomban is láttam a leépülés jeleit, nem öröm, de sajnos ez van.

Sokuk 15-20 éve nyugdíjban van, foglamuk sincs, manapság mi minden kéne a megélhetéshez.

Saját tapasztalat egy nénikétől: "A Bajnaira szavazok majd, mer' olyan jóképű... nem tudom, melyik pártba' van, ehhez nem értek, de aszonta jó nyugdíjam lesz."

Na, most erre mit mondjak?

Egyébként is, valóban könnyen befolyásolhatóak. Nap mint nap utazom a városban busszal, villamossal, nem hiszem el, hogy még mindig mennyit át tudnak verni a piacon ("tessék ideadni a pénzt, aztán majd hozom"), meg az utcán az aprópénz kunyerálással, miközben a másik delikvens már viszi is a cuccát, amíg ő a tárcában kotorászik. Meg se tudom számolni, hány ilyen egymás közti panaszkodást végighallgattam már. Vajon miért? mert sokan még minidg 1976-ban élnek, egy békésebb világ

érzetével.

Ami pedig rohadtul bosszantó, az az, amikor két istenverte gomb kezelését nem tudja megtanulni a mobilon meg a tv-n, "én már öreg vagyok ehhez" jelszóval. Oké, akkor viszont ahhoz is legyél elég öreg, hogy már ne szavazhass, és 70 felett már ne dönts a sorsomról, jó?

2010. febr. 10. 16:47
 30/57 anonim ***** válasza:
63%
16:47: Bezzeg téged valaki felnevelt (hiba volt a részéről :D), pedig kiskorodban biztos nem tudtad tisztába tenni magad.
2010. febr. 10. 16:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!