Tavaszra nagy megmozdulást terveznek a megyei matricák miatt. Csak én nem értem miért?
Addig még érteném, hogy az autóutak és a városokat elkerülő pályaszakaszok fizetőssé tétele nem túl örvendetes. Ez nekem sem tetszik.
De miért kellene az egészet teljesen eltörölni? Van néhány kritikus pont, ezen szerintem korrigálni fognak (pl. az M7-en az a 8 km veszprémi szakasz).
Minden tarifa marad, ami eddig is volt. De 8 érintett megyéig az új rendszer olcsóbb, mint a korábbi (és megmaradó!) éves matrica.
"De miért kellene az egészet teljesen eltörölni?"
Ezért mert ez egy etikátlan gátlástalan lopás.
Miért az?
Eddig kellett volna fizetnem 43 ezer forintot, ha többször látogatom a rokonomat. Most 10 ezerből megvan.
"De jó neked, hogy neked nem gond 5000 forintot kiadni azért, ami eddig ingyenes volt...."
Szövegértelmezés nem nagyon megy, látom. Az nekem sem teszik. De én a teljes eltörlését nem értem.
Valószínűleg nem a megyei matricák ellen akarnak tüntetni, hanem az újonnan fizetőssé váló utak miatt.
Meg esetleg amiatt, hogy a szakadt segédmunkásszállító (9 fős) kisbuszok is nagybusz kategóriába kerültek.
Én csak a M0-t és a bevezető szakaszokat használtam párhavonta.
Ezek után nem fogom, mert nem éri meg perkálni érte.
"Addig még érteném, hogy az autóutak és a városokat elkerülő pályaszakaszok fizetőssé tétele nem túl örvendetes."
Ez épp elég nagy gond. Budapestet ha meg akarod kerülni azért fizetsz, ha behajtasz, akkor 2016-tól jön a dugódíj. Nem is beszélve hogyha a reptérre vagy az autópályameni áruházkhoz szeretnél eljutni...
"Van néhány kritikus pont, ezen szerintem korrigálni fognak"
Adja Isten, hogy neked legyen igazad...
Átgondolatlan az egész terv.
A megyei matrica nem rossz, de a fővárosi körgyűrű, az M0 fizetőssé tétele ostobaság!
A világon mindenhol azért építenek körgyűrűt, hogy az átmenő autóforgalom elkerülje a várost.
A reptérre is csak matricával tudsz kimenni?!
Jellemzően egy átgondolatlan, elkapkodott, fideszes lehúzás.
Már tervezgetik a hídak fizetőssé tételét is! Hídpénz. Nonszensz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!