Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak oda oly sokan a...

Miért vannak oda oly sokan a kétkulcsos adóért?

Figyelt kérdés

Mármint abban a formában hogy a kereset növekedésével a kulcs nő, az hülyeség.

Számoljunk csak:

120.000 bruttó: 78.600 nettó

400.000 bruttó: 262.000 nettó

Levonás:

41.400

138.000

A kétkulcsos adó abban a formában hogy a kulcs nő, szívatás. Mert a SZJA-nak sose látja egy gazdag vagy szegény a jövőben a hasznát (mivel az mondhatni egyfajta közpénz), csak többet rak be a kalapba. Ami azért nem reális mert a SZJA-nak nem is kellene igazából %-os értéket adni, hanem a legreálisabb az lenne ha:

- A SZJA-nak fizetés %-a lenne, ugyanakkor felső határa is lenne. (mármint ha valaki keveset keres, akkor nem biztos hogy ki tudja fizetni azt, amit kellene, ezért ott %-os értékben adózna, ahol meg reális az a levonás, ott a felső - fix érték vonódna le a fizetésből).

- TB - ennek is fix összegnek kellene lennie, (előző elven), hiszen ha egy szegény, vagy egy gazdag megy orvoshoz, ugyanolyan ellátást kéne kapnia.

Nyugdíjjárulék: itt reális ha többet vonnak le a jó keresőtől, hiszen ezt a jövőben ő is viszont látja majd öreg éveiben.

Vagyis a kétkulcsos adó minden csak nem jogos. Vagyis de, ha a százalék X összeg fölött csökken - és nem nő.

Mert egy 400.000 ft-ot megkereső személnynek nem kellene 3x annyi SZJA-t fizetnie mint egy 120.000-et keresőnek. Tudom hogy kell a pénz az államkasszába, mert ebből fedeznek mindent, de az irány jobb ha az, hogy a bérek reálisak, és nem ilyen horribilis levonások leszen a nagy bérnél a jövőben.

2014. dec. 18. 21:13
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Az ilyen mentalitású embereket vették meg kg-ra a fidesznél.

Majd megnézem 5 év múlva mi lesz velük,ha kiürült a mézes bödön.

2014. dec. 18. 23:13
 22/45 anonim ***** válasza:

"A magas keresetű miért vesz ki kevesebbet a közösből?

Ezt nem értem. "

A magasabb keresetű nagyobb eséllyel megy magán orvoshoz, és nem az államihoz, így nem veszi igénybe a neki amúgy járó szolgáltatásokat pl.

2014. dec. 18. 23:16
 23/45 anonim ***** válasza:

Hát akinek arra van pénze,hogy magánorvoshoz járjon az szerintem ne panaszkodjon:)

De ha majd betörnek a nagy luxusvillájába,remélem hívja majd a magánrendőrséget:)

2014. dec. 18. 23:17
 24/45 anonim ***** válasza:

"Gyakorlatilag kérdező,te azt mondod,hogy mindenkinek egyenlő összeget kellene adózni! "

Ezzel én sem értek egyet. Legyen úgy, ahogy most van, 1 kulcs, így talán a legigazságosabb.

2014. dec. 18. 23:19
 25/45 A kérdező kommentje:

Nem nem igaz!

Ha én fizetem az orvost meg az ilyeneket oké ezt megértem. De ezekre csak annyit vonjanak le tőlem is, mint a többiektől! Ne %-okat!

Miért fizetek több TB-t ha ugyanazt az ellátást kapom mint egy közmunkás?!

2014. dec. 18. 23:22
 26/45 anonim ***** válasza:

A TB mindenkire egyforma.

Nem vagyoni helyzettől függ.

De én meg megkérdezem tőled....

Egy munkanélkülitől,akinek nincs semmi jövedelme,mégis hogyan vonnak TB-t?

Hogyan fizesse.

Az is lehet hogy életében nem fogja igénybe venni az egészségügyet....

2014. dec. 18. 23:25
 27/45 anonim ***** válasza:

"Miért fizetek több TB-t ha ugyanazt az ellátást kapom mint egy közmunkás?!"

Ezzel erkölcsileg is leírtad magad.

Tudod az egészségügy az nem egy wellness szálloda.

Ott az emberek életét szokták jobbá tenni,megmenteni.

2014. dec. 18. 23:27
 28/45 anonim ***** válasza:

Lehetsz kedvesem te is még közmunkás.

A sok pénzkeresés mellett egy kis empátiát is tanulhattál volna....

Sajnos nem tanítják az egyetemen,képzeld én is jártam:)

2014. dec. 18. 23:28
 29/45 anonim ***** válasza:

"Ezzel én sem értek egyet. Legyen úgy, ahogy most van, 1 kulcs, így talán a legigazságosabb.

"

Ez nem az igazságom múlik.

Ha egyszer tönkre teszi a gazdaságot,akkor kár igazságot keresni.

És vannak olyan emberek is,akik közalkalmazottak,fix bérért dolgoznak és szükség van rájuk.

Ők nem versenyezhetnek.Mégis nélkülük megbénulna a rendszer.

És ünnepnapokon és éjszaka is dolgoznak.

Szóval ennyit erről.

2014. dec. 18. 23:31
 30/45 anonim ***** válasza:

Szerintem meg már így is igazságtalan,hogy egyeseknek 20szor akkora az ökológiai lábnyomuk,mint másoknak...

Az igazság tudod,odaát van....

2014. dec. 18. 23:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!