Mi ez a hatalmas tiltakozás az új autópályadíjak miatt? Nincs ez már megint kicsit felfújva?
400 Ft az 1 liter benzin, még annyi se. Aki az agglomerációból kocsival jár be, nem törődve, hogy ezzel szennyezi a környezetet, növeli a dugót, a szmog miatt az emberek egészségét veszélyezteti, és még sorolhatnám, _mindezt teljesen feleslegesen_, annak tényleg ennyire fáj ennyi pénz?
Miért nem jár vonattal akkor? Vagy adja el a hatalmas vidéki házát, meg a terepjárót, és költözzön be Pestre...
# 30/32 Időpont ma 23:35
Uniós előírás a nagyvárosok megfullasztása? Na ne nevettess...
Na egy újabb panel proli aki megmondja a frankót.
Bírom ezt az "adja el a vidéki házat mert én is panelban nőttem fel" mentalitást. Meg "adja el a kocsit és dögöljön meg mert neki van, nekem meg nincs". Meg "mindenki járjon bkv-val mert én is azzal járok".
Jó hogy a levegőt nem sajnálod az emberektől...
Amúgy meg valószínűleg azért nem adja el a házát, mert nem kell senkinek. Mi legalábbis nagyapám házát 7 évig árultuk, mire elkelt vidéken és akkor is a XVIII. kerületi, gazdag, nagyanyám unokatestvére vette meg, mert öregségükre kellett neki és a feleségének egy vidéki nyaraló.
Szóval szerencsénk volt velük, de általában az emberek nem olyan istenbarmai, hogy vidékre költözzenek, ha már egyszer városban élnek, max. a vidékről fiatalon városba került nyugdíjasok, akik unatkoznak és mennének kertet kapálni, mint gyerekkorukban.
A terepjárót meg valószínűleg azért nem adja el, mert nincs neki. Vagy szerinted vidéken mindenki villában lakik és terepjáróval szaladgál, miközben ti szegény, kiszolgáltatott városiak a jó meleg, gázfűtéses lakásaitokban a nagy semmittevésben kényszerültök nyomorogni, igaz?
#29 "Milyen havi 400? Havi ötezer a leendő útdíj."
ÉVES 5000 a megyei matrica díja.
Egyébként szerintem túl van pörgetve a téma. Fölösleges azon parázni, hogy majd bemennek az autók a városba, hiszen azok amúgy is az autópályán jöttek, nekik egy fillérrel nem lesz több kiadásuk a fizetős M0 miatt.
"hatalmas vidéki házát, meg a terepjárót"
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de a vidék nem Nagykovácsiból áll. Néha kivonatozhatnál a nyóckerből "vidékre," hogy megtekinthesd, hogy milyen gazdagok ott az emberek, ajánlom Soroksárt vagy Csepelt. Amúgy meg nem kétszínű a kormány, amikor az autósokról még a huszadik bőrt is lehúzza, mindemellett pedig Merci-, Audi- és Suzukigyárakat támogat, ahol szalagmunkások dolgoznak éhbérért? Most döntsük már el, hogy kell-e autó vagy nem! A tömegközlekedés meg nincs is sok helyen kiépítve, aki messze lakik a vonatmegállótól, az hogy jut el oda busz nélkül, vagy ha az csak kétszer jár óránként? Először P+R parkolókat kellene kiépíteni és egy olyan tömegközlekedést, amivel min. ugyannyi idő alatt be lehet jutni a városba, mint autóval. Külföldön ez működik, nálunk miért nem? A külföldi árszínvonalat (nyilván nem a londinit, ami a világon az egyik legdrágább, de a berlinit igen) már elértük, már csak szolgáltatásban kellene még arra a szintre jutni.
# 38/39 Időpont ma 09:07
Valóban benéztem, de attól még szerinted nem lesz aki ezt meg akarja spórolni? Tudod, ha az utóbbi 4 év kormányzása nem arról szólt volna, hogy mindent emelünk, drágítunk, kedvezményeket megvonunk, még egyet is tudnék érteni vele. De így? _ENNYIRE_ nem vágta tönkre az "elmúltnyócév" az országot, bármennyire is ez a propaganda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!