Mekkora az interneten keletkező hatalmas extra profit?
Ez a profit a mobilszolgáltatók profitjára vonatkozik, vagy a kábeltv-s netszolgáltatókra vagy is-is?
Mekkora az a hatalmas profit? Azt nem bérekre és fejlesztésre fordítják?
"hiszen nincs verseny a piacon, fel van osztva a terület"
Na ez az ami nem igaz... Hidd el olyan szintű a verseny, hogy üzletkötő cégeket foglalkoztatnak az értékesítéssel... Egy-egy kisebb-nagyobb városban rendesen megy a harc minden felhasználóért...
" a közepes szolgáltatásért is ugyanúgy megfizetik az irreálisan magas összegeket...szóval maga a történet, hogy a szolgáltatóktól egy kicsit el kéne venni, az jogos..."
Annyira nincs verseny. Aha. Persze. Biztos azért adnak nekem egyedileg jóval olcsóbb ajánlatot mint a listaár mert annyira nincs verseny. :-D
Extraprofit (n, vulg) - Egy vagy több tetszőlegesen kiválasztott cég vagy iparág által termelt nyereségnek az a része, amit az éppen uralmon lévő csoport nem tud ellopni adó vagy ún. mutyi (qv.) formájában.
"Az extraprofitrúl
Én az első felbukkanása óta nem értem, hogy mi a fenét jelent az az “extraprofit”. Profit van. Ha a profit nagy, akkor az üzlet vagy nagyon jól megy vagy csalással - esetleg nincs verseny. A csalást szüntessük meg, a versenyt támogassuk, a profit pedig virágozzék. Mi a fene az az extraprofit.
Nem azért fizetek irreálisan sokat a T-csoportnak, mert extraprofitot tesznek zsebre, hanem azért, mert megtehetik, hogy ilyen irreálisan drágán adják a szolgáltatást. Nem adóztatni szeretném őket, hanem alternatívát szeretnék kapni, hogy választhassak mást helyettük. Tehát az ő hatalmas profitjuk az én előfizetésemen nem extraprofit, hanem a verseny hiányából fakadó őrületes árrés."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!