Miért kapják vissza a pénzt a deviza hitelesek? Vállalták a kockázatot, nem jött be.
Csak 1 kérdésem lenne, itt a devizásokat szidó emberekhez:
(Bár előre tudom, hogy nem fognak őszintén válaszolni)
Feltételezhetően felnőtt emberekről beszélünk, aki mostanában, vagy az utóbbi 10 évben alapított családot.
Kérdésem: -Nektek miből tellett 5-20 millás házra?
Ha valaki azt válaszolja, hogy összespórolta... az min 60 éves, és nincs családja.
Tallóztam:
"Megpróbálom röviden elmesélni, hogy kerültem a chf.es csapdába.
Pestről költöztünk le vidékre, ahol egy kis házat 8 évig fizettünk, és csinosítgattuk, eladásra. Sikerült jól el is adni, 6 millióért. Mivel vidéken munkahely nem volt számomra, végig készültünk arra, hogy visszaköltözünk Pestre. Így is lett, a férjem akkori munkahelyétől sikerült egy nagyon kedvező kamatozású (azt hiszem 4%-os) hitelt felvenni, hogy kipótoljuk a pesti lakást.Ez így 6 millió kp, és 5 millió hitel volt. Aztán hirtelen nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettük volna, a gyerekek kicsik voltak, nem vettek vissza az előző munkahelyemre, és a férjem is csak amolyan ideiglenes munkát talált. De a csekkek jöttek, a mosógép, hűtő elromlott a kocsit műszakiztatni kellett volna hogy eladhassuk, stb. Ekkor arra gondoltunk, hogy veszünk fel egy pár 100 ezret, a meglévő hitel mellé, hiszen ott volt fedezetnek a lakás. Nem adtak pár 100 ezret, "csak" pár milliót!- és itt buktuk be a dolgot, szerintem. Vagyis adtak volna annyit, hogy a már meglévő kedvező hitelünket "átváltsuk" az ők által megnevezett chf-esre. Persze nem ismertük mi az ilyen külföldi dolgokat, de elénk tolták hogy mennyi lenne ft-ba, és mennyi chf-be a törlesztő részlet, ugyan annál az összegnél, és lejáratnál. Senki sem a maga ellensége, és mivel egyszerű dolgozó ember lévén mi nem értünk ezekhez a dolgokhoz, megbíztunk a bank tanácsában, hogy mindenképpen érdemes átváltani. Ugyan az a bank volt, amelyik az előző 4% os hitelünket adta!
De kérdésedre válaszolva, a dolog most úgy néz ki, hogy:
Ha nem léptem volna be kb. 2 éve az árfolyamgátba, akkor a havi törlesztő részlet 110-120e ft. De mivel beléptem, így 67e -et fizetek és a fent maradó havi kb. 40-50 ezer megy arra a bizonyos számlára amit az 5 év letelte után kell majd fizetni, együtt. Ez lesz az a pont amikor már nem fogom tudni fizetni.
De a gyerekeimnek most kell enni adni, és azóta egyedül maradtam, minden gonddal, és kifizetni valóval.
Addig is reménykedem a csodába, és bízom benne hogy sikerül "újraszámoltatni"
"Nektek miből tellett 5-20 millás házra? "
Pedig ha hiszed, ha nem, összespóroltam rá a pénzt. 30 éves koromra 2 szobás, csodaszép lakást tudtam venni hitel és mindenféle külső segítség nélkül! 3,5 évig Ausztriában dolgoztam szakácsként, majd minden fillért megtakarítottam, így sikerült megvennem az áhított lakást.
Nem olyan bonyolult ez, csak nem magyarosan kell hozzáállni! Nem mindenhol azt kell nézni, hogy mit nem lehet, elsősorban azt kell látni, hogy mit lehet. Hiteles lakást nem vennék soha, akkor inkább az albérlet! Világ életemben kerültem a hiteleket, pont a kockázatok, kétes világ helyzet miatt! Amim van, azért megdolgoztam!
Köszönet a utolsó 2 hozzászólónak.
De ezt úgysem érti meg az, aki örökölt, vagy jómódúak a szülei.
Én amikor felvettem a hitelt, 150 ezret kerestem. 5-6 éve. Ma kb 145e-et, ugyan az a munkakör, ugyan annyi ledolgozott óra. Viszont a hitel összege 43e-ft-ról 110 e ft-ra emelkedett.
Erre számított valaki? Hogy a bérek lefele, az árak a sokszorosára, a hitel összege majd 3x-ára emelkedik.
"Erre számított valaki? Hogy a bérek lefele, az árak a sokszorosára, a hitel összege majd 3x-ára emelkedik."
Nem feltétlen lehet erre számítani, de ez is benne volt a pakliban. A devizahitel ilyen hosszú távra nagy veszélyt hordoz magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!