Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mióta tartozik a melegházasság...

Mióta tartozik a melegházasság az emberi jogok közé?

Figyelt kérdés

Nincsen ez specifikálva egy hivatalos nemzetközi dokumentumban sem. Ne jöjjön senki se a rabszolgatartással, és a gyerekmunkával, hogy az is valamikor nem volt megengedett, most meg az, mert a kettő gyakorlatilag nem ugyanaz az eset, itt csupán definíciós problémáról van szó.

A házasság gyakorlatilag egy jogi fogalom, ami a vérségi öröklődés alapja. Mivel a melegházasság révén nincsen vérségi utód, gyakorlatilag teljesen lényegtelen, főleg, amikor a heteroszexuális kapcsolatot is lehet házasság nélkül folytatni.

Amikor az ókorban a homoszexualitásnak/pederasztiának nagy divatja volt, hogy a császárok is csak adoptálták az utódjaikat, amikor a házas polgároknak is lehetett "plátói kapcsolata", mégsem vezették be a homoszexuális házasságot.

Sőt, a lex Papia Poppaea-t, ami sújtotta különféle adókkal azokat, akik nem voltak házasok, és akiknek nem volt gyermekük, még a felvilágosodás egyik jelentős alakja, Montesquieu is magasztalta.

2014. jún. 26. 12:36
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
51%

Több ponton is el vagy tévedve. Pl itt is:

"A házasság gyakorlatilag egy jogi fogalom, ami a vérségi öröklődés alapja."

Én viszont azt nem értem hogy mióta jön be a jog a hálószobámba, és teszi kardinális ponttá hogy nekem mi okoz örömöt.

2014. jún. 26. 13:04
 12/54 anonim ***** válasza:
92%
Semmilyen házasság nem emberi jog!
2014. jún. 26. 13:05
 13/54 Sün!! ***** válasza:
49%
Én úgy tudom, hogy az új magyar alkotmány tartalmazza azt a passzust, hogy a házasság az egy férfi és egy nő kapcsolata. Ahogy a család fogalma is egy nő egy férfi és a gyerek(ek). A "melegházasság" mint jelenség nálunk élettársi kapcsolat formájában lehet jelen. Persze aki netán ezzel foglalkozik az bemásolhatja ide a pontos meghatározásokat. Sokaknak megoszlik a véleménye ezekről a kérdésekről. Viszont amint ebben a kérdésben is követjük a nyugatot, ennek az országnak erkölcsileg vége. Ahogy a nyugati társadalmak is halálra vannak ítélve, mert mindenféle deviáns viselkedést elfogadhatónak titulálnak, mert már annyian vannak.
2014. jún. 26. 13:06
 14/54 anonim ***** válasza:
45%
Az alapvető emberi jogok azok hogy az embereket ne érhesse hátrány nemzetiségük, bőrszínük, nemi és vallási hovatartozásuk miatt. Ezek az alapvető emberi jogok. Ezeket még nálunk sárba tiporják több fronton is, de egyszer akaszt valaki egy nagyobb kaliberű pert az állam nyakába és gyorsan megoldódnak ezek. Ez van kimásztunk már a barlangból ez nem a sötét középkor. A fogyatékosokat sem folytjuk meg csecsemő korukban ahogy az időseket sem verjük agyon. Ez egy ilyen dolog.
2014. jún. 26. 13:06
 15/54 anonim ***** válasza:
41%
Tehát akkor miért is fájna neked, ha házasodnának a melegek? Minden egyes meleg pár között kötettett esküvő alkalmával súlyos fizikai fájdalommal járó gürcsök törnek rád, vagy mi a baj vele?
2014. jún. 26. 13:08
 16/54 A kérdező kommentje:

"A házasság tartozik az emberi jogok közé. És az, hogy mindenkinek egyenlő jogokat kell biztosítani. Ergó ha két férfi vagy két nő akar összeházasodni, akkor az egyenlő bánásmód sérül, ha ezt nem tehetik meg. A házasság szabadsága és az egyenlő bánásmód specifikálva van sok sok sok sok dokumentumban."

Igen, így van specifikálva:

"(1) Mind a férfinak, mind a nőnek a házasságra érett kor elérésétől kezdve joga van fajon, nemzetiségen vagy valláson alapuló korlátozás nélkül házasságot kötni és családot alapítani. A házasság tekintetében a férfinak és a nőnek mind a házasság tartama alatt, mind a házasság felbontása tekintetében egyenlő jogai vannak.

(2) Házasságot csak a jövendő házastársak szabad és teljes beleegyezésével lehet kötni.

(3) A család a társadalom természetes és alapvető alkotó eleme és joga van a társadalom, valamint az állam védelméhez.

(Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata)"

Nincs ideírva, hogy a házasság több nem közössége.

"Ha egy pár nem képes gyereket nemzeni, megtiltjuk nekik a házasságot? Vagy ha nem akar, akkor megtiltjuk? Vagy egy nem házas embernek megtiltjuk, hogy gyereke legyen? Nem. Akkor meg?"

A "József-házasságot" (matrimonium virginale) gyakorlatilag a kereszténység hozta be (mert náluk más a házasság definíciója), és ezt semmilyen magyarázat nélkül adoptálta a későbbi jogrendszer. A kereszténységben a házasságnak nem az utódnemzés a legeslegelső célja, az államban igen.

"Az, hogy ötszáz éve valaki szerint jó volt valami nem vihető át egy másik korra csak úgy. A kétezer évvel ezelőtti görög helyzet meg még annyira sem. Ha tetszik ha nem, a gyerekmunkával meg a rabszolgasággal jövök. Ha annyira tetszik a modern gondolkodás helyett a több ezer évvel ezelőtti, akkor iskola helyett vidd kapálni a gyerekeidet tíz éves koruktól."

A kettő nem ugyanaz. A házasság a szexualitásnak a jogi kerete.

"Én viszont azt nem értem hogy mióta jön be a jog a hálószobámba, és teszi kardinális ponttá hogy nekem mi okoz örömöt."

A szexualitás NEM házasság. A házasság az, hogy a párkapcsolatot az állam (vagy egy egyház) elismeri, és élhetnek azokkal a jogokkal, amelyeket a család kap a társadalomban.

2014. jún. 26. 13:09
 17/54 anonim ***** válasza:
49%

Egyetértek, az államnak elő kell írnia feltételeket a házasodni vágyók számára.

Aki mondjuk , ha egy férfi a nagyját vagy a kishúgát szeretné feleségül venni, ő is verhetné az asztalt, hogy de hát a szabad házasság emberi jog brühühü.

Az állam dönti el, a feltételeket, illetve a nép ami felhatalmazza az állam irányítóit.

Jól néznénk ki, ha semmilyen korlátozás nem lenne.

Menne a zoofília meg a pedofília is.

2014. jún. 26. 13:09
 18/54 anonim ***** válasza:
nagyanyját*
2014. jún. 26. 13:10
 19/54 A kérdező kommentje:

"Tehát akkor miért is fájna neked, ha házasodnának a melegek? Minden egyes meleg pár között kötettett esküvő alkalmával súlyos fizikai fájdalommal járó gürcsök törnek rád, vagy mi a baj vele?"

Ez nem fájdalom kérdése, hanem elvi kérdés. Ha valaki mindenben személyes indokot lát, hát nem irigylem.

2014. jún. 26. 13:10
 20/54 anonim ***** válasza:
40%
De miért elvi kérdés? Szó nincs személyes indokról. Másnak sem származna belőle kára. Sem neked, sem más embernek, sem a társadalomnak, sem a természetnek. Ezért így tettem fel a kérdést, feltételezve, hogy neked van valami szubjektív kifogásod ellene. Mert objektív nem nagyon lehet.
2014. jún. 26. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!