Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a kifogásotok a fidesz...

Mi a kifogásotok a fidesz ellen? Csak észérveket kérek! Nem szeretnék ócsárolást.

Figyelt kérdés

Nagyon sok felháborodott véleményt olvasok. Miért? Ezt kívánta az emberek többsége. Mellesleg 40% el sem ment szavazni. Ha olyan nagyon rossz ez a helyzet, miért nem tettek ellene? Én nem hiszem el, hogy csalás történt.

Amit nem akarok olvasni:

- hazaárulók

- zsidók

- nácik

- mutyi

- lopnak

stb.

2014. ápr. 7. 16:11
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
94%

A Fidesz gazdasági baklövéseit nem szeretném felsorolni, előttem már úgyis megtették, még talán azt raknám hozzá hogy államosították az iskolákat, a magánynyugdíjpénztárban levő pénzt, a takarékszövetkezeteket.

A másik dolog, hogy úgy csűrték csavarták a törvényeket, meg a jogokat, hogy mostanra nem beszélhetünk demokráciáról.

Nem állítom, hogy csalás történt, hisz jogilag tényleg nem történt, mert a szavazók több százezres átjelentkezése nem számít annak.(Tudom hogy eddig is sokan voltak, de ekkora mennyiségben még soha)

A részvétel nem érte el a 60%-t. Ezt én személy szerint nagyon sajnálom. A szavazatát leadó emberek közül a Fidesz 45%-t szerzett. 2 millió 130 ezer ember szavazott rájuk. A Parlamentben még is 2/3-t kapott, 66,8%-t. A 10 milliós ország 2 millió 130 ezer embere Fideszes. A többiek nem. Orbán szerint egység van...

2014. ápr. 7. 16:33
 12/50 anonim ***** válasza:
100%
Én egy 4 tagú családban élek, két felnőtt, két gyerek, segélyt nem kapunk és azért élünk jól mert a szülők megfogtak az isten lábát a munkaval, de sokan nincsenek így.
2014. ápr. 7. 16:35
 13/50 A kérdező kommentje:
Kicsit sántít a számolás. 8 millió szavazópolgár van, ennek 60%-a szavazott, tehát 4.800.000 fő. Magyarul a fidesz tényleg majdnem az 50%-ot megszerezte. Tekintve, hogy 3 fő versenyző volt (LMP szerintem nem nagyon számított), ez elég tekintélyes.
2014. ápr. 7. 16:41
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

És mi van azokkal,akiknek nincs kisgyerekük,akik után pénz jár?Azok nyugodtan dögöljenek éhen,mert a kisgyerekes családokon segítenek csak?

Vagy a vidékiekkel,ahol gyakorlatilag nincs munka?

Vagy ott a FIDESZ-propaganda saját bevallása szerint 100 ezer éhező gyerek,a valóság sokkal több.

A szétszakított családok,mert 500 ezer magyar külföldre volt kénytelen menekülni.A munkanélküliek,akiktől mindenféle indokkal elvesznek minden ellátást.

Az Alkotmányból kivették a nyugdíjfizetési kötelezettségüket.Akkor esik pofára a sok hívük,ha közlik,többé nem kap senki nyugdíjat,mert nincs pénz rá.

Tönkretették egy csomó rokkant életét,mert jogtalanul elvettek tőlük minden ellátást,sok ember haláláért felelősek.Volt itt nálunk pl.egy súlyos tüdőrákos hölgy,aki kemora járt,nagyon gyenge és beteg volt.Berángatták felülvizsgálatra és teljesen egészségesnek(!!!!)nyilvánították,elvettek tőle minden ellátást.Két hétre rá,hogy megkapta a határozatot,temettük.De a FIDESZ megparancsolta a felülvizsgáló orvosoknak,hogy minél több embert egészségessé,munkaképessé kell nyilvánítani.

2014. ápr. 7. 16:41
 15/50 anonim ***** válasza:
100%
Az adatokat 10 ezres értékre kerekítettem, ezen kívül minden stimmel: [link]
2014. ápr. 7. 16:46
 16/50 A kérdező kommentje:

16.41!

Lehet, hogy van igazság a szavaidban, de az érmének mindig két oldala van. Sajnálom azt, akitől esetleg jogtalanul vették el a segélyt, de az az állapot is tarthatatlan volt, hogy minden vacakra meg lehetett kapni. Amúgy igen, nehéz úgy megélni, ha az emberek csak azt várják, hogy a szájukba repüljön a sült galamb. És mivel ez nem történik meg, külföldre mennek. Én elhiszem, hogy kényelmesebb volt mindenféle segélyekből meg egyebekből összeszedni több pénzt, mint a minimálbér, miközben otthon ücsörögtek az emberek. Hát igen, az élet néha fáj...

Amúgy csak megjegyzem, nem a fidesz fizette IMF hitelből a nyugdíjakat, mert olyannyira nem volt pénz...

2014. ápr. 7. 16:49
 17/50 anonim ***** válasza:
53%
És az miért van,ha én fehér bőrűként bemegyek bármilyen hivatalos helyre segítséget kérni,azonnal elhajtanak azzal,hogy nincs pénz?Érdekes,ha barna bőrű megy be,mindjárt kap mindent,nem vágják a pofájába,hogy nincs pénz.
2014. ápr. 7. 16:50
 18/50 A kérdező kommentje:
Utolsó, hol tapasztaltál ilyet?
2014. ápr. 7. 16:51
 19/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: A 15. válaszoló direkt komoly esetet hozott példaként, és vannak ehhez hasonlók. Te mégis empátiától mentesen összekeverted a ténylegesen rászorulókat a naplopókkal.

"nem a fidesz fizette IMF hitelből a nyugdíjakat"

Pontosan. A Fidesz a nyugdíjakból fizette ki az IMF hitelt. Döntsd el melyik a jobb.

2014. ápr. 7. 16:57
 20/50 anonim ***** válasza:
100%

Szájukba repüljön a sült galamb?? Anyám bő 18 évvel ezelőtt jött el Fehéroroszországból, mert égen-földön keresett TANÍTÓI munkát, nem talált. Apám akkor itthon egy nagy cégnél dolgozott, Ő 25 volt, Anya pedig 23 évesen kezdett tanítani. Kapott is állást nyelvtanárként. Jelenleg apám 3 éve Angliában dolgozik, mert mérnökként itthon nem kapott munkát, csak Békéscsabán, ami meg ugye Tőlünk (Közép-Dunántúl) rohadt messze van, és hát nem is fizet annyira jól. Égen-földön keresett munkát, de sehol nem kapott, holott 2 diplomás, majd' 20 évnyi tapasztalattal rendelkező ember, akit nagyon megbecsültek, és a cégtől azért kényszerült távozni, mert a testvérem nagyon beteg volt tartósan, és csak így tudtuk megoldani, hogy Ő vigyáz rá.

Nekem ne mondd, hogy ez csak 1 eset, a bátyám 2 éve végzett közgazdász, és hiába keresett az egész országban, nem kapott munkát, így hát Ausztriába kényszerült dolgozni.

Javaslom a középosztályban is nézz körül, mert lehet, hogy Ti kerestek elég sokat, de például akinek csak 1 vagy 2 gyereke van, az konkrétan le van sz..rva, míg a 3 gyerekesek már jelentősen többet kapnak.

Nem sokkal jobb itt a helyzet, mint Belaruszban, ezt maga Anya mondta.

2014. ápr. 7. 16:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!