Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik a Jobbik szavazóit...

Akik a Jobbik szavazóit nácizzák, azok mégis hogy gondolják az egészet?

Figyelt kérdés

/Várom a !LOGIKUS! érveket - az alpári stílus maradjon meg a hülyéknek, nekik erre futja./

Szerintük a Jobbik összes szavazója csak és kizárólag bőrnyakú ? A Jobbikra 2010-ben 855 ezer ember azért szavazott a hozzátok hasonló, párhuzamos univerzumban élő emberek szerint, mert mind rasszista, zsidó- és cigánygyűlölő aki népirtást akar. Vagy mégse ?

Nem értem, hogy mi a fészkes fenéért nyivákolnak itt többen náci veszély, rasszizmus miatt. Egyszer és mindenkorra tessék megérteni hogy nincsenek nácik, fasiszták, patás ördögök. Tudom hogy ez a nagy antifáknak jó üzlet, de tessék már végre leszállni a földre és kíméljék meg a normális gondolkodásúakat a beteges rémképektől. Amúgy pedig sokan ismerik azt a történetet a fiúról, aki farkast kiáltott...

Szóval elég legyen már az ilyen böszmeségekből.

Ha mégis annyira rettegni és nácizni akartok, akkor a Magyar Hajnalt osszátok.

2014. márc. 16. 22:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 tetro ***** válasza:
8%

10.03

igen, felfogtam a nagyon bonyolult kérdésed, válaszoltam is rá. nem tudom. kik voltak azok?

2014. márc. 17. 10:05
 62/80 anonim ***** válasza:

10:04

Akkor valami gond lehet a statisztikáddal, mert kimondottan szegény környékről jöttem, ahol soha senki nem ült börtönben. Gondolom azért, mert a szegénységből fakadó gyilkosságok és egyéb bűnök nyomait mindig gondosan eltüntették. Vajon ez igaz egy átlagos cigánysorra? És nem, nem találtam senkit egyik demokratikus tömörülésnél sem, akik kiálltak volna és adtak volna az öregezőknek egy kis fejmosást.

2014. márc. 17. 10:11
 63/80 tetro ***** válasza:
0%

10.11

jó, beszélgessünk érdemben.

neked milyen adataid vannak, ami alapján cigányozol?

mutatok én is, ami bizonyítja, hogy hülyeséget beszélsz. kezdjél te.

2014. márc. 17. 10:12
 64/80 anonim ***** válasza:

"szegénységből fakadó gyilkosságok"

Gyilkosság nem történik Magyarországon, EMBERÖLÉS történik, és annak különféle minősített esetei. Szokjunk már le erről a médiahülyeségről, az átlagember ne süllyedjen már le Szellőék színvonalára. használd igényesen, és pontosan a fogalmakat.

2014. márc. 17. 10:12
 65/80 anonim ***** válasza:
Értem én a buktatót...tehát akinek egy adott településen gondjai vannak a romákkal és ne adj isten tisztában van azzal is, hogy az ott lévő cigánysoron bőven akadnak börtönviseltek (szemben mondjuk egy szegény magyar sorral), de mivel erről írásos adatot nem tud felmutatni, így ez az egész csak merő fantazmagória. Olvastam én erről tanulmányokat, példának okáért azt amelyik a Soros féle kutatási ösztöndíjból íródott (indexelve, stb.), és egy bizonyos Huszár Lászlóét is, de egyik kutatás sem friss. Felfigyeltem néhány hiányosságra is: az alacsony iskolázottság miatt teszik a romák arányszámát nagyobbra a börtönökön belül (durván 60% volt a 90-es évek végén, de ezt tovább is lehet bontogatni, mert az egyik tanulmány pl. "asszimilánsokat" is figyelembe vesz), de azt sehol nem taglalják, hogy mi eredményezi ezt, amikor a tanuláshoz minden lehetőségük adott? Ezért fogadom fenntartásokkal Dr. Tauber István érvelését még 1982-ből, mert azóta már eltelt néhány év, és túl vagyunk egy rendszerváltáson is, a romáknak szánt támogatások is jóval szerteágazóbbak. A Havas Gábor-Kemény István féle tanulmány is csak megerősített ebben, egy HVG cikk pedig még inkább (Fürjes Judité).
2014. márc. 17. 10:58
 66/80 anonim ***** válasza:

Kérdező! Kérdésed megválaszolhatatlan, magad akadályozod nagyon hatékonyan. Logikus választ vársz, de nem tűröd. Tiltod az alpári stílust, és magad alkalmazod. Nyugodt érvelést vársz és süt belőled a gyűlölet és indulat.

Nos én megkísérlem a lehetetlent. A Jobbik híveinek elenyésző kis része náci. Ha csak ennyi lenne, a Jobbik nem lenne téma. Attól téma, mert a kérdésed magyarázatában megvalósuló tulajdonságú híveiből van sok. És attól, hogy e híveket ő maga (a Jobbik) generálja ilyenné, hiszen éppen ez a célja. Nyugodtnak és reálisnak tűnni, miközben az ellenkezője. És ezt az ellenkezőjét másra sütni ha kell, ha nem.

Kérdező! Nácizásra semmi szükség, ha magad tartózkodsz tőle. Nem az, hanem az általad bemutatott jelenség ellenszenves.

2014. márc. 17. 11:02
 67/80 tetro ***** válasza:
0%

10.58

az egyéni tapasztalat nem mondom, hogy nem fontos, de társadalmi szempontból teljesen jelentéktelen. arról nem lehet beszélgetni, hogy marika nénitől már nyolc csirkét loptak. bizonyára valóban történik ilyen, de ez a társadalom egészéről semmit sem mond. hiszen lehet ez teljesen egyedi eset, vagy mindenkivel minden nap megtörténő. de ehhez már valami átfogó információra van szükségünk. és innentől a falusi cigánysort hozni példának nem más mint színtiszta demagógia.

az meg hogy arra hivatkozol, hogy a régi szociográfiák már nem érvényesek... a társadalom tagozottságát évtizedes viszonylatokban vizsgálják, és a működésének szabályai nagyjából azonosok pár évtizeden belül. így megnyugtatlak, nyugodtan figyelembe vehetsz néhány évtizedes tanulmányokat. mert ugye amikor arra kell hivatkozni, hogy a cigányok eleve bűnözőnek születnek, akkor nem szokott gond lenni, hogy a kétszáz éve berögzült Lombrozo elmélet alapjait használják fel...

2014. márc. 17. 11:06
 68/80 A kérdező kommentje:

11:02 - a kérdés nem az én kérdésem volt. Egyik barátom tette fel, csak mesélte hogy indoklás nélkül törölték, nekem is volt már hasonló tapasztalatom úgy gondoltam kicsit csesztetem az oldalt. És amúgy jól látod, elég nyílvánvaló hogy a kérdésre nem választ várok, mert pontosan tudom, hogy miért vágnak mindenfélét a jobbik fejéhez. Ez a kérdés egy nyílt felhívás volt a vitára, esetleg arra hogy mégis bebizonyítsák nekem, hogy a Jobbik pártja megvet, vagy degradál egy egész népcsoportot. Ne haragudj hogy nem hivatalosan írok, nincs türelmem hozzá amúgy sem az én stílusom :D de attól szerintem még nem beszéltem alpári szinten. Vagy mégis konkrétan mire gondolsz? Csak érveket mondtam álláspontok mellett. Miért állítasz be úgy mintha valami agresszív provokátor lennék? :D

És amúgy sok mindent belátok amit mondatok: pl hogy Vonának már ki kellett volna párszor állnia a rasszista tömeg elé és jól leteremtenie őket.

Amúgy jó látni, hogy most mindenki nagyrészt értelmes válaszokat ír és nem egyből nácizik vagy libsizik. Öröm így vitázni.

Tetro: Szerintem te túlságosan madártávlatból próbálod kezelni a problémát, országos szinten, mikor ez főleg csak az ország bizonyos részein/településein probléma. Mint ahogy ezt elmondta Vona Gábor is a küldött videódban. Én tudom miről beszél, mert éltem ilyen településen, és úgy gondolom hogy ez egy valós probléma. Országos szintre vetítve semmilyen adatot nem tudok mondani. Másrészt nem egy tapasztalatról beszélt a hozzászóló, hanem az általános tapasztalatról, bizton állítom, hogy a magyar emberek 90%-a reménykedne hogy ne cigány csapat jöjjön vele szembe késő este. Ezt is szerintem be lehet látni. Sok normális cigányt ismerek, és bírom őket, de akkor is, ezek ellenére is félnék. A magyaroktól nem félek. Ez nem véletlen és Vonáék szerint sem. Épp ezért úgy gondolják hogy ezzel a problémával kellene valamit kezdeni. Szerintem ez egyáltalán nem rasszista, és teljesen logikus.

2014. márc. 17. 13:36
 69/80 tetro ***** válasza:

kérdező, épp ez a kamu. össztársadalmi problémáról nem beszélhetsz mikró szinten szemlélve, hiszen a probléma jellegéből fakadóan csak is a makró vizsgálatnak van eredménye. ennyi erővel miért borsodról beszélsz, miért nem mondjuk sopronról? így kedved szerint mondhatsz akármit kiragadott példákkal. szociológiai szinten ez nem működik. kocsmába persze jó.

a másik meg, hogy ilyen "általános tapasztalat" nem létezik. az általános tapasztalat éppen a statisztika lenne, ami szerinted madártávlat, minden egyéb esetben a hamis konszenzus hibájába esel.

2014. márc. 17. 13:46
 70/80 A kérdező kommentje:
Miért csak a makró vizsgálatnak van eredménye? Nem tudsz kimenni egy településre és felmérni az ottani viszonokat és a településre vonatkozóan egyéni megoldást találni? Pont hogy azzal van a baj hogy makro szinten vizsgálsz egy mikro problémát. Másrészt én nem mondtam semmilyen Borsodot. Én zalai vagyok. A tapasztalataim is onnan eredeztethetőek.
2014. márc. 17. 13:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!