Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell mindig a gazdagok...

Miért kell mindig a gazdagok közt szétosztani a szegények pénzét?

Figyelt kérdés

Egykulcsos adórendszer, rezsicsökkentés (a gazdag ember többet spórol rajta), áfa, mindenfajta adókedvezmény a vállalkozóknak...

Nem tudom az arányokat, de van egy nagy többség, aki alig tud megélni, és egy fölső réteg, aki jobban él, mint egy osztrák, van több lakása, nagy autója stb...

A lényeg, hogy középréteg nincs, aki mondjuk normálisan megél és még akár félretehet pénzt későbbre.

2014. febr. 20. 17:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
#20 Persze hogy nem a középréteg tart el, mivel nincs is középréteg.Vannak csóringerek akik egy 20 éves kopott Suzukit talán-talán fenn tudnak tartani meg esetleg egy 2 szobás lakást mellette, meg vannak a pénzesek akik megveszik a pár éves használt autót, van pénzük fenntartani és futja mellette egy 3 szobás lakásra is akár.Ja és vannak a még pénzesebbek akik tudnak élni.
2014. febr. 21. 23:03
 22/24 anonim ***** válasza:

Utolsó!

A pár éves használt autós 3 szobás lakásos ember A középréteg. Európában mindenhol ő a középréteg, az itthoni inkább alulról súrolja azt EU-s szinten. Ő tartja el az országot, nem a Berki Krisztián és nem is a közmunkás.

2014. febr. 22. 12:40
 23/24 anonim ***** válasza:

20-nak: "mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, s nem kell mindig mást hibáztatni. Néha talán elég lenne TENNI ellene..."

Nem okoskodni akarok, tapasztalatból beszélek, mert magam is átmenetileg (3x) dolgoztam Németországban, hogy anyagilag előbbre jussak. Villamos diplomával az életszámos területén dolgoztam, ezek között volt két, évtizedes munkahelyem, de volt néhány hónapos is.

Munkáséletem csak egy részében dolgoztam szakmai területen, ha célszerűségi okból kellett, váltottam. Nem hordtam fent az orrom, ha azt láttam, hogy ki akarnak használni, onnan eljöttem. Egy ilyen munkahelyem volt, egy (nemsokára kiderült, átmenetileg...) felkapaszkodott, kalandor pojáca volt a főnök. (Nála a kapuban kerülgették egymást az őt otthagyók, és munkahely híján az oda reménykedően betérő álláskeresők.)

Tehát elég vegyes munkatapasztalatokkal (de semmit nem megbánva) 43 év munkaviszonnyal mentem nyugdíjba. Ha kis lépésekkel is, de igyekeztem előnyömre változtatni a körülményeket. Ottlétemkor mindenütt korrektül végeztem a munkám, a régi munkáltatóim, munkatársaim közül senki nem megy át előlem az út túloldalára. Elégedett nyugdíjas vagyok!

2014. febr. 23. 15:40
 24/24 anonim ***** válasza:

a 15 ös válaszára. A középréteg eltűnőben van.

Ki fogja így finanszírozni ???

Itt még találsz némi érdekes olvasnivalót !!

[link]

2014. febr. 25. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!