A Fidesz szegények vagy a középosztály kormánya?
Természetesen egész Magyarország kormánya, és biztosan, mint minden kormány és miniszterelnök, jót akar a népnek, én egyikről sem tudom elképzelni, hogy direkt rosszat akarjon a saját népének!
A Fidesz kormány eddigi intézkedései viszont arra adnak gyanút, hogy azt feltételezzem, hogy nem a legszegényebbeket támogatja, hanem azokat, akik van pénzük, és sok esetben a gazdagokat! (És most nem azt tekintem gazdagnak, aki 300-500 ezret keres!). És arra is figyelmes lettem, hogy sok kormánypárti képviselőnek a szegénység a brutto 200 ezer körül kezdődik, és nem pedig a minimálbérnél, vagy a közmunkánál, hiszen mindig arra hivatkoznak, hogy ők ennyivel jól jártak, miközben a minimálbéres nem járt jobban, szinte csernben hagyták őket, de aki 200-300 ezer felett keres, azok jól jártak!
Ez az érem egyik része: A másik része meg az, hogy még ennek is lehetne örülni, hiszen sok országban még ennyi sincs!
Igaz az a törekvés a Fidesz részéről, hogy ő a középosztályt támogatja, és aki szegény azt megpróbálja felzárkóztatni, a középosztályt meg segíteni?
Ti hogy vagytok vele?
nem úgy helyes a szó, hogy haverok? - na mindegy...
Ott kezdődik a történet, hogy a politikát olyan emberek találták ki, akik az egész világot irányítják. Ezeket az emberek szabadköművesek nevezzük, másnéven cionistáknak. Ez kb 300 családot foglal magában. Orbán próbálja hátráltatni a cionisták tervét, de itt még a jobbik sem tenne csodákat. Az mszp-t meg ki kellene üldözni az országunkból úgy, ahogy vannak... Kit támogat a fidesz? Valójában senkit, úgy intézik a dolgokat, hogy azt hisszük jó nekünk, közben meg nekik jó. Az mszp az első lépést is kihagyta...
"A vizsgálatokból kirajzolódik, hogy az adóreform összességében évi 444 milliárd forinttal csökkentette az állam bevételeit. Az összeg 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét növeli."
Hmm, asszem nem a szegényeket támogatják.
Ahhoz, hogy a szegények is kapjanak pénzt, ahhoz az kellene, hogy a középosztály is boldoguljon ...
tudom nehéz felfogni, de máshogy nem megy ... Jó léti országokban se azért élnek jól az emberek, mert mindenki szegény.
6#: Bár a három vagy több gyermeket nevelők 63 százaléka az adóreform nyertesének számít
ezt is írja a cikk,azért ne feledkezzünk meg róla! !
És a felső legjobban keresők pl havi bruttó 1,5-3M Ft-ot keresők iszonyat kevesen vannak, általában egy nagy multinál igazgatók,vezérigazgatók, nagyon magas beosztású menedzserek, nagyon felelős beosztásban,akiket alkalmazni a cégnek nyilván megéri, hiszen a bére többszörösét pörgeti vissza.
Na de ez az az embertípus aki valamilyen oknál fogva szeret sokáig gyerektelen egyedülálló lenni..:) de ez már más téma.
#9-es, szerintem kicsit hülyeség amit írsz, de ezt nem bántásból mondom, csak gondolom te is olyan naiv vagy, mint én voltam fél órával ezelőttig (aztán beleolvastam a teljes tanulmányba...).
"Bár a három vagy több gyermeket nevelők 63 százaléka az adóreform nyertesének számít"
Tehát van 37%-nyi sokgyerekes, aki kifejezetten kevesebbet visz haza...
cikk: "az alsó hat jövedelemi tizedhez tartozó sokgyerekes adózók adókötelezettsége nem csökkent érdemben."
A 6. tized felső határa évi(!) bruttó(!) 1 596 000 Forintos fizetés. Hát ez valami gyönyörű...
A tanulmány meg ezt is írja: "Az alsó nyolc jövedelmi tized mindegyikében legalább 70 százalék a vesztesek aránya, míg a legtöbbet keresőknél fordított a helyzet."
Ha el akarjuk fogadni, hogy a Fidesz a középosztályt támogatja, a középosztálynak a dolgozók maximum két tizedét, a legjobban keresőket tekinthetjük...
A tizedhatárok kicsit ledöbbentettek, hiszen ha elvégzem a mérnöki szakomat, a kezdő fizetésemmel nagyon nagy valószínűséggel a felső két jövedelmi tized egyikébe (előfordulhat, hogy rögtön a felsőbe) fogok tartozni. A nettó 160-220 ezerrel... Tehát van nyolc tizednyi foglalkoztatott, akik vagy semmit, vagy a semminél kicsit többet kapnak, és van az a két tized, amibe a normálisan megfizetettek (ebből már talán lehet takarékoskodni, főleg ha nem egyedül él az ember), és a gondolom elenyésző számú milliós (havi) keresetűek tartoznak. Szép kis jövedelemeloszlás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!