A Fidesz szegények vagy a középosztály kormánya?
Természetesen egész Magyarország kormánya, és biztosan, mint minden kormány és miniszterelnök, jót akar a népnek, én egyikről sem tudom elképzelni, hogy direkt rosszat akarjon a saját népének!
A Fidesz kormány eddigi intézkedései viszont arra adnak gyanút, hogy azt feltételezzem, hogy nem a legszegényebbeket támogatja, hanem azokat, akik van pénzük, és sok esetben a gazdagokat! (És most nem azt tekintem gazdagnak, aki 300-500 ezret keres!). És arra is figyelmes lettem, hogy sok kormánypárti képviselőnek a szegénység a brutto 200 ezer körül kezdődik, és nem pedig a minimálbérnél, vagy a közmunkánál, hiszen mindig arra hivatkoznak, hogy ők ennyivel jól jártak, miközben a minimálbéres nem járt jobban, szinte csernben hagyták őket, de aki 200-300 ezer felett keres, azok jól jártak!
Ez az érem egyik része: A másik része meg az, hogy még ennek is lehetne örülni, hiszen sok országban még ennyi sincs!
Igaz az a törekvés a Fidesz részéről, hogy ő a középosztályt támogatja, és aki szegény azt megpróbálja felzárkóztatni, a középosztályt meg segíteni?
Ti hogy vagytok vele?
És akkor mi lenne a megoldás? vegyük el a milliós fizetését? Én sem keresek milliókat, de nem sajnálom attól aki annyit keres,mert látom,hogy betegre gürizi a főnököm a fejét, óriási felelősségek, százmilliók nyomják a vállát és a gyerekeit jó esetben hétvégente látja meg este max egy órára.
Az azért hihetetlen,hogy a felső 5% adja az szja befizetések tetemes részét,ezáltal a segélyek,támogatások stb-k nagy részét,de mindenki őket bántja,szídja és venne el tőlük még többet.Nem kéne,mert ezek az emberek bizony ha megunják akkor elhúznak p***ába,mert megtehetik,mert beszélnek nyelveket és kapkodnak utánuk külföldön.
Na akkor ki fog szja-t fizetni? Majd biztos a minimálbéren bejelentett vállalkozók tömege..
És igen,ennyi a különbség a legjobban keresők és a legkevesebbet keresők között,ez így van és így is lesz jobb ha mindenki beletörődik és a saját fejlődésére koncentrál, úgy ott az esély,hogy a legjobban keresők közt landoljon.
"Ja és ez egy baromság,hogy amit a „szegényektől elvesznek odaadnak a gazdagoknak„. Semmi ilyesmiről nincsen szó,hanem arról van szó,hogy a tehetősebb dolgozó adóterhei csökkentek,de az ugyanúgy a saját bére,nem máséból kap."
Aha, a szegényebbek (nettó 140 alattiak!) rosszul jártak, többet kell fizetniük. A gazdagabbak meg kifejezetten jobban jártak. Kinek a kárára történt ez tehát? Az állam (440 milliárd mínusz...) és a "szegények" kárára. Nyugtasd magad azzal, hogy a szavakon lovagolsz, attól még azért lett jobb a felső 20%-nak, mert 80-nak rosszabbat csináltak. :) Az előző válaszodra meg inkább nem reagálok, mert olyanon hisztizel, amit soha sem mondtam...
A Fidesz inkább a felső középosztályt és az elitréteget támogatja az összes többi réteggel szemben , legalábbis szerintem.
A középosztály lassan kettészakad , egy része lefelé
csúszik , a felső része pedig gazdagodik.A szegények pedig egyre többen lesznek és még szegényebbek lesznek.
És bizony bárki nagyon gyorsan lecsúszhat , elég egy-két rossz döntés ,vagy tragédia a családban.
gazdagoké, haveroké, Családé
a Családon persze ne a te családodat értsd, hanem Don Orbánét
fidesz nem akar jót a népnek, azt csak mondja
ez egy marketing párt, 98-ban is már az volt
amit akarnak: magukat megszedni, saját holdudvart kialakítani
egyébként ebben nincs is titok, Orbán nyíltan elmondta, hogy ezt akarja
Egykulcsos adó, adókedvezmény a családosoknak, rokkantnyugdíj felülvizsgálat, rokkantnyugdíj ellátás csökkentése, közmunka 47 000 bruttóért, az álláskeresési járadék lecsökkentése a harmadára, adójóváírás kivezetése, rezsicsökkentés.
Ezek azok az intézkedések, amelyek vagy a gazdagabbaknak kedveznek, vagy a szegényeket sújtják, esetleg a tehetősebbek jobban ki tudják használni.
A fidesz nem akarja felzárkóztatni a szegényebbeket. Ha így lenne, akkor nem hozta volna meg a fenti intézkedéseket, nem zárná be a vidéki iskolákat, nem csökkentette volna a tankötelezettségi korhatárt 16 évre. A fidesznek a társadalmi széthúzás és az ellentétek növekedése az érdeke. Az, hogy aki lojális hozzájuk, és közel van a tűzhöz, megerősödjenek, akik pedig nem, azoknak a legminimálisabbra csökkentse a politikai aktivitását és az önérdek érvényesítő képességét. A fidesz politikája kizárólag az egyéni hatalom és haszonszerzésről szól, semmi másról. Cinikus, autokrata, kapzsi, cezaromán pszichopatákról van szó. Nem érdekli őket a szegénység, csak amíg egy tál babért megvásárolják a szavazataikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!