Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell mindig a gazdagok...

Miért kell mindig a gazdagok közt szétosztani a szegények pénzét?

Figyelt kérdés

Egykulcsos adórendszer, rezsicsökkentés (a gazdag ember többet spórol rajta), áfa, mindenfajta adókedvezmény a vállalkozóknak...

Nem tudom az arányokat, de van egy nagy többség, aki alig tud megélni, és egy fölső réteg, aki jobban él, mint egy osztrák, van több lakása, nagy autója stb...

A lényeg, hogy középréteg nincs, aki mondjuk normálisan megél és még akár félretehet pénzt későbbre.

2014. febr. 20. 17:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Az egykulcsos adórendszer nem kedvez a gazdagoknak, pont ugyan annyit fizetnek arányaiban mint a szegényebbek és kövezzetek meg, de szerintem ez így helyes. Az ÁFA-t mindenki a fogyasztásához mérten fizeti, a rezsicsökkentéssel pedig szintén mindenki ugyan olyan arányban jár jól. A vállalkozóknak pedig semmilyen adókedvezmény nem jár, maximum a vállalkozásának, azt meg nem is akarom magyarázni a proli agyadnak, hogy a vállalkozások adják a munkahelyeket.

(Egyébként a sávos adózásnál meg mindenki elcsalta az adót, inkább bejelentettek mindenkit alacsonyabb bérsávba és a többit kifizették zsebbe.)

A középréteg pedig az, akinek háza, autója van. Ha szerinted ők a gazdagok, akkor nem tudom hol élsz.

2014. febr. 20. 18:34
 12/24 Dick Esmen ***** válasza:
67%
Minél szegényebbek az emberek annál könnyebb lesz őket demagógiával becsapni.
2014. febr. 20. 19:42
 13/24 anonim ***** válasza:
29%
A rezsicsökkentés miatt lett veszteséges az állami cég, ahol apám dolgozik és emiatt nem kapott prémiumot, sőt embereket bocsátanak el mindne szakból. Ésez még csak egy cég. Ráírják a csekkekre is, hogy milyen jól jártam a rezsicsökkentéssel, de semmivel nem fizetek többet, sőt még sokszor többet is. Az egykulcsos adó pedig szintén egy szemét munka. Pintér pl. milliókkal keres többet, mi pedig 30 ezerrel kevesebbet. Baromira igazságos mondhatom. Az unokatestvérem kiköltözött Ausztriába és ott érdekes módon nem a gazdagok seggét nyalják és még a minimál bér is több, mint sok egyetemet végzetté itthon. Ha tudnák németül, akkor itthagynám ezt az országnak nevezett szemétdombot.
2014. febr. 20. 19:44
 14/24 anonim ***** válasza:
* Akarom mondani nem fizetek kevesebbet a rezsicsökkentéssel.
2014. febr. 20. 19:45
 15/24 anonim ***** válasza:
49%
Ne Pintérre gondoljál már te nagyon nagy tudású hanem olyan emeberekre mint pl én aki kőkemény tanulással és munkával eljutott arra a szintre hogy relatíve jól keres. Ez nem azt jelenti hogy a legnagyobb dilemmám hogy hova menjek nyaralni! Az egy kulcsos adóval és valószínűleg kétszer annyit fizetek a kasszába mint te! Szóval csak pszt. Ha tetszik hanem a középréteg tartja el az adójával és a fogyasztásával az országot, beleérte a szegényeket is.
2014. febr. 20. 20:25
 16/24 anonim ***** válasza:
40%
A fityusznak ez éri meg amig nyalják a gazdagok segét nekik is jó dolguk van hogy mi közben éhen halunk öket nem érdekli.
2014. febr. 20. 22:41
 17/24 anonim ***** válasza:
60%
#13 Azt hiszed kinnt kolbászból van a kerítés, aztán meg jobban nyomorognál az ottani árak miatt.
2014. febr. 21. 10:43
 18/24 anonim ***** válasza:
61%
A középréteg tart el Engem? XD Jajj jjajjj tesvíreim, kevéske az a 77ezer aminek a bruttoja 118...valahol elvész a többi.
2014. febr. 21. 14:54
 19/24 anonim ***** válasza:
39%

Ilyen kérdést nem lehet feltenni, mert általánosságban nem igaz!A napokban olvastam, egy szigetvári szegény nőt ki akartak rakni a kétszobás önkormányzati lakásából egy totál felújított egy szoba, konyhás lakásba, mert már 800 ezer Ft. a mínusza, nem fizet a vízért, villanyért, stb. A hőtárolós kályhákat elvitette a vashulladék (MÉH?) telepre...

A nő persze tiltakozik, mert ő egy szegény ember, bele egyszerűen bele tudnak rúgni...

Még egy történet, tapasztalatomból:

Ifjú, jó erőben lévő (nem idén lebarnult) ember kunyerálgat egy nagy áruház előtt. Ilyen-olyan indokokkal próbálták lerázni. Én is sorra kerültem, mondom a srácnak: Figyelj barátom! Nem akarom elvenni a kenyered. Ha mindenkinek, aki ma már a pénzemre ácsingózott, adtam volna pénzt, akkor holnap már nekem is itt kellene, kunyerálnom, hogy meg tudjak élni. Ezzel pedig rontanám az esélyeid...

A szegénységért sokan TESZNEK, vagy éppen ellenkezőleg: NEM TESZNEK az emberek, pedig mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, s nem kell mindig mást hibáztatni. Néha talán elég lenne TENNI ellene...

2014. febr. 21. 18:36
 20/24 anonim ***** válasza:
#19 Szerintem a kérdező a "szegény" alatt nem a csöveseket és nem is azoakt értette akik csak úgy lengnek a nagy világban, a társadalom működéséhez a legcsekélyebb módon sem járulnak hozzá, hanem azokról a több százezrekről, akik a TESCOban árut töltenek 90 ezerért, akik portásak 77 ezerért, akik a szalag mellett jó,ha megkapják a 120 ezret (ezer műszakban), azokról a mentőgépkocsi vezetőkről,akik nettóban megkapják a 110 ezrüket és legyenek boldogok, azokról a konyhás nénikről,akik 64 ezret kapnak,a kínai ruházati boltban a magyar eladóra,akiket 10-12 órában is simán foglalkoztatnak minimálbérre bejelentve (és annyit is kap, plusz hétvégente is beállhat dolgozni). Az iskolatitkárról,aki 90 ezret kap,a sarki sörözőben a pult mögött álló hölgyre, aki detto minimálbérért álldigál 12-16 órákat a pult mögött (talán a jatt az övé lehet)...Te alighanem sok ember előtt elmész,akiket észre sem veszel. Nekem ne mondja senki,hogy a középréteg tart el engem,mert tarkón találom b***ni XD
2014. febr. 21. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!