Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fiatalok csak tudatlanságól...

A fiatalok csak tudatlanságól Jobbik-szavazók?

Figyelt kérdés

Bár nem hiszem el a statisztikákat, miszerint a fiatalok nagy része Jobbikos, azért találkoztam már az én környezetemben is néhány elvetemült Jobbik-rajongóval.

Mivel szeretek a politikáról beszélgetni, szívesen megyek bele vitákba, és majdnem a összes olyan fiatal ismerősömet kifaggattam, aki Jobbikos, mindegyiküknek ugyanazt a kérdés tettem fel: de miért szavaznál rájuk?

A válasz szinte mindenhol ugyanaz volt: mert ők majd elkergetik a cigányokat és a zsidókat, meg visszaszerzik Nagy-Magyarországot.

Ennyi és nem több, se egy elvet, se a programterv egy pontját, se egy konkrét elképzelést nem tudtak mondani a Jobbiktól, sőt még én voltam a "hitetlen", mikor azt mertem mondani, hogy a dolog azért nem úgy megy, hogy a Jobbik kormányra kerül, aztán onnantól kezdve nem lesznek se zsidók, se cigányok.

Hozzáteszem, a gyakori kérdéseken is többnyire ilyen válaszokat olvasok, azok akik esetleg megpróbálnak érvelni a jobbik mellett, olyan közgazdaságilag halott és destruktív gondolatokat magyaráznak el, hogy csak bámulok....

2013. nov. 19. 11:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
84%

"Gondoltam, hogy lesz egy hungarista, aki le fog hülyézni, mint Te kedves 12.21. Melyik része nem igaz a kiemelt mondatnak és miért? Nehogy azt mond, hogy nem vagyunk pl.fajgyűlölők, amikor a csapból is az folyik, hogy hülye cigányok, zsidók, feketék, kínaiak, stb. Kíváncsian várom a válaszodat."

Gondoltam, hogy engem is hungaristának fogsz nézni (egyébként baloldali anarchista létemre). Nem is az a vicces a kiemelt mondatban ("Hányingerem van már a magyaroktól, mert még egy ilyen undorító, fajgyűlölő, a másiknak rosszat akaró, pesszimista nép nem sok van a földön."), hanem a hatalmas önellentmondás. Az még talán oké, hogy azt mondod rájuk, hogy fajgyűlölők, bár nem értek egyet ezzel, és európai átlagban, de sztem világviszonylatban is jobbak vagyunk ilyen téren az átlagnál. De hogy azt mondd, hogy undorító a magyar nép... :D szerintem ez kimeríti a fajgyűlölet határát. Értem én, hogy te nem úgy gondoltad, te csak megpróbálsz megfelelni az objektív, alázatos ideálnak, amit a tv-ből tanultál, de sajnálattal kell közölnöm, hogy ha a saját népedet tartod undorítónak, az is fajgyűlölet. Ami még viccesebb, hogy ezt a dolgot a cionistáktól tanultad el, akiket általában az egyszerűség kedvéért mi "zsidóknak" nevezünk (mert olyan sokan közülük cionisták, főleg magyarországon). Egyébként ez szerintem is rossz szokás, de tekintve, hogy Vona Gábor is bevallottam rendelkezik zsidó ősökkel, szerintem nem vádolhatod a jobbik szavazókat azzal, hogy rasszisták.

"Nah, itt van az 53%-os Jobbikos díszpéldány. Ezért van rossz híre a pártnak, és ezért nem veszi komolyan a normális ember többsége."

Minden párnak vannak "díszpéldányai". Aki ezek alapján ítél meg egy pártot...

2013. nov. 19. 16:05
 32/68 anonim ***** válasza:
85%

"A Jobbik vissza akarja szerezni Nagy-Magyarországot."

[link]

"A Trianon lehetséges revízióját boncolgató kérdésre azt válaszolja (Vona), jelenleg a nullával egyenlő annak a realitása, hogy változzanak a határok, de arról az álomról, hogy egyszer minden magyar egy hazában éljen, nem lehet, és nem is fognak lemondani."

Mért kell megint szándékosan hazudozni a Jobbikról? Senki egy szóval nem mondta soha, hogy a Jobbik vissza akarja szerezni Nagy-Magyarországot, főleg nem fegyverrel, mint ahogy a cigányokat és a zsidókat sem üldöznék el. Persze megértem a hivatásos rettegőket, ők ezekből a hazugságokból élnek.

2013. nov. 19. 17:56
 33/68 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés eleve provokatív. Olyan undorító eleve a magyar politika, de úgy őszintén miért ne lehetne egyszerű és közérthető célokat szeretni? Jobbiknak 4-éve is volt programterve, amit elolvastam. (Másnál nem volt ilyen)Unom azt is, hogy mindig a magyar alázkodik meg és nem áll ki magáért,pl. óóó inkább Mol kivonul Horvátországból...

Miért kell ilyen kishitűnek lenni, mindenről lemondani, nem kiállni a külföldi magyarokért, lemondani róluk is. Mondjunk le mindenről, maradjon az EU, nyaljunk generációról generációra, mert ha nem, akkor csak ostoba jobbikos vagyok. Maradni fog a Fidesz meg az MSZP nyugodj meg kérdező, mert sok az agyilag korlátolt nyugdíjas. Tudjuk, hogy komoly következménye lenne, ha kilépnénk az EU-ból és megmutatnánk középső ujjunkat IMF-nek és az összes uzsorásnak, de akkor is ez a primitív módszer a járható út, bankok, a Magyar Nemzeti Bank valóban nemzetivá válása, saját gyárak, multik bezárása, gyárak felállítása, ami nyilván káoszt eredményezne rövidtávon. Ami most van az a lassú kínhalál.

2013. nov. 19. 17:58
 34/68 anonim ***** válasza:
22%

"Miért?

Mit kellene tennei egy szendrőládi fiatalnak, akit már többször kiraboltak, az utcájában meg már jóformán csak bűnöző cigányok laknak meg stb.

Gyere már le ide aztán itt okoskodjál....."

Miért szerinted a Jobbik majd gyökeres változást hoz és ezután le lehet lőni mindenkit az utcán, vagy a rendőr nyíltan leverheti a cigányokat??

Hagyjuk már. Ők meg ezzel próbálnak kampányolni...

2013. nov. 19. 19:44
 35/68 anonim ***** válasza:

Aha tehát akkor ahogy értelmezem sokaknak az is problémájuk ha külföldiek jönnek mondjuk nyaralni Magyarországra? De ezek a magyarok meg fel lennének háborodva ha sehol se fogadnák őket szívesen,egyetlenegy külföldi szállóban sem pl.

Komolyan hogy lehet ennyi degenerált??

A Jobbiknak esze ágába sincsen senkit sem megfélemlíteni,csupán csak egyenlőséget szeretne mindenki körében. És ez a sok degenerált majom,aki csak amiatt szavaz majd rájuk,mert majd elhesegetik azokat akik nem ide valók",akkor ( ha netalántán kormányra kerülnek) akkor tömegével fognak elpártolni a párttól,mert majd azthiszik, akik emiatt szavaztak rájuk,hogy majd úgy mehetnek végig az utcán,hogy akárkit fellökhetnek,akárkibe beleköthetnek,akin látják,hogy nem teljesen Magyarországhoz tartozó. De a törvények őrájuk is fognak vonatkozni ugyanúgy,a magyar embert sem fogják babusgatni ha olyat csinál egy másik emberrel.. csak a sok majom azthiszi majd ez így lesz. :)

Üdv:

Egy magyar hont szerető ember.

2013. nov. 19. 20:00
 36/68 anonim ***** válasza:
56%
Én Jobbikos szavazó vagyok.A 10. válaszoló baromnak üzenném a következő sorokat.:Pécsre járok a jogi egyetemre tehát nem vagyok "8általánosos" parasztgyerek.Írja hogy kellenek ide a multik...miért?Ti szerettek 60 ezerért 3 műszakba melózni a szalag mellett?Teljesen abnormális dolog ha egy országnak nincsenek gyárai és csak a multikra támaszkodhatunk gyakorlatilag.Én magyar gyárakat szeretnék látni melyek rendesen fizetik az adót,és ez generálja majd a további fejlődést,nem akarok az unió rabszolgája lenni.Persze a kilépés meg a gyárépítés egy nagyon hosszú folyamat ami több évet is felölel,ezt ne egyik pillanatról a másikra képzeljétek el.Másik legfontosabb a földkérdés.Hát milyen nép az melynek nincs hazája mert megvették alóla?Gondolkodjatok egy kicsit kérlek.A cigánykérdés szerintem 10-ed rangú,de ezzel is egyetértek.Tehát azért szavazok a Jobbikra mert gondolkodom.Gondolkodom a jövőn,a gyermekeim jövőjén..tegyétek ti is azt!
2013. nov. 20. 22:04
 37/68 anonim ***** válasza:
39%

" Hányingerem van már a magyaroktól, mert

még egy ilyen undorító, fajgyűlölő, a másiknak

rosszat akaró, pesszimista nép nem sok van a

földön."

El lehet menni, itt lehet bennünket hagyni magyarellenes sz.ralak! Pont azon a szinten mint babusgatott kedvenceid.

És még te pampogsz itt rasszista megnyilvánulásokról hungarofób idióta! :)

2013. nov. 20. 23:30
 38/68 anonim ***** válasza:

Én szeretem a hazámat, szeretem a magyar embereket, de van igazság abban, amit ír. Talán nem általánosítanék ennyire, pláne nem ilyen szélsőségesen. A rasszizmusunknak meg vannak a maga okai. Ahol gond van egy kisebbséggel, ott van rasszizmus is. Értem ez alatt a cigányokat. A zsidó kérdés már árnyaltabb, de a magyar nem az a nép, amelyik csonk nélkül bevesz mindent. Teljesen nyilvánvaló a zsidók szerepe a világban, bár az, hogy mennyire kártékonyak, azon lehetne vitatkozni. De a cigány gyűlöletet abszolúte megértem, én is rühellem őket.

Abban viszont teljesen igaza van, hogy a magyar magyarnak farkasa. Nem tartunk össze. Feljelentgetjük egymást. Engem a saját városom polgármestere jelentett fel, mert építettem egy teraszt. Nem ismer, nem ártottam neki, de feljelentett, pedig neki aztán tök mindegy lett volna, hogy ott van-e a terasz, kilométerekre lakik. Buktam miatta több mint 1 milliót. Ettől biztos jobban alszik. :) Tapossuk egymást az utakon, a munkahelyen, a magánéletben. A politikai megosztottság is a saját hibánk. Egy olyan országban, ahol a gyűlölet politikával választást lehet nyerni, ne csodálkozzunk, hogy ekkora a megosztottság.

2013. nov. 21. 07:08
 39/68 anonim ***** válasza:
0%

36. Ha jól sejtem nem közgázra jársz. Ha kihajtjuk a multikat az országból, miből fognak a magyar családok kenyeret venni, amíg felépülnek a magyar gyárak? Mit gyártatnának egyáltalán a magyar gyárak? Melyik multit akarod kihajtani? Az Audit? A Grundfost? Nem azért vannak itt a gyárak, hogy kielégítsék a belső szükségletet. A Tescot, Lidl, Pennyt is kihajtsuk? Én kisvállalkozóként mondom, hogy erre semmi szükség. Minket már azzal is helyzetbe hoztak, hogy az indokolatlan adókedvezményeket lefaragták. Évről évre javul a helyzet, mióta a Fidesz van. Jól megfér egymás mellett a két vállalkozás méret, ha azonos feltételekkel versenyezhetünk.

Az a legnagyobb probléma, hogy a Jobbik úgy áll elő az ehhez hasonló agyament ötletekkel, hogy a hatásokkal abszolút nem is számolnak. Mi lenne ezzel az országgal, ha kilépnénk az unióból? Nem, nem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen ideális helyzet állna elő. A konkrét megvalósítás során milyen következményekkel kellene számolni? Gondolod, hogy az unió ölbe tett kézzel nézné, ahogy kilépünk? Kezdenék azzal, hogy büntető vámokkal sújtanák a határokat, minden műszaki cikk, autó, kinti élelmiszer kapásból drágulna legalább 20%-t. A következő lépésben haza zavarnák a kint dolgozó magyarokat. Ami megint csak jól hangzik, csak az a kérdés, hogy mit csináljanak itthon? Hol adsz nekik munkát? Arról nem is beszélve, hogy annyira elértéktelenedne a forint, hogy visszasírnánk a milpengőt.

Nem feltétlenül azért sok a fiatal jobbikos, mert buták. Egyszerűen csak túl fiatalok még ahhoz, hogy átlássák a globális folyamatokat.

2013. nov. 21. 07:28
 40/68 anonim ***** válasza:
7%
A jobbik gazdasági totálkárosra törné az országot XD, és ehhez még csak négy évre sem lenne szüksége. Az Isten mentsen meg attól, hogy itt valaha is jobbikos kormányzás legyen.
2013. nov. 21. 12:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!