A fiatalok csak tudatlanságól Jobbik-szavazók?
Bár nem hiszem el a statisztikákat, miszerint a fiatalok nagy része Jobbikos, azért találkoztam már az én környezetemben is néhány elvetemült Jobbik-rajongóval.
Mivel szeretek a politikáról beszélgetni, szívesen megyek bele vitákba, és majdnem a összes olyan fiatal ismerősömet kifaggattam, aki Jobbikos, mindegyiküknek ugyanazt a kérdés tettem fel: de miért szavaznál rájuk?
A válasz szinte mindenhol ugyanaz volt: mert ők majd elkergetik a cigányokat és a zsidókat, meg visszaszerzik Nagy-Magyarországot.
Ennyi és nem több, se egy elvet, se a programterv egy pontját, se egy konkrét elképzelést nem tudtak mondani a Jobbiktól, sőt még én voltam a "hitetlen", mikor azt mertem mondani, hogy a dolog azért nem úgy megy, hogy a Jobbik kormányra kerül, aztán onnantól kezdve nem lesznek se zsidók, se cigányok.
Hozzáteszem, a gyakori kérdéseken is többnyire ilyen válaszokat olvasok, azok akik esetleg megpróbálnak érvelni a jobbik mellett, olyan közgazdaságilag halott és destruktív gondolatokat magyaráznak el, hogy csak bámulok....
A fiatalok túlnyomó többsége (50% felett) nem szavazna senkire. Utána a legnépszerűbb a Fidesz (ennek a 40-50 százaléknak 40-45 %-a fideszes), és csak utána a Jobbik (30 %).
Tehát a fiatalok körében a Jobbik csak a harmadik legnépszerűbb. Az első az "egyik sem párt", a második a Fidesz, harmadik a Jobbik.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy ilyen jelentéktelen országgal hogy akarják visszaszerezni Nagy-Magyarországot. Külön-külön sem győznénk le egyik szomszédos országot sem, nemhogy az összeset. És akkor még nem vettem figyelembe a nagyhatalmakat, akik nem biztos, hogy a mi oldalunkun álnának.
A mi családunkra egyébként ebben ne is számítsanak. Egy ilyen idióta kedvéért nem küldeném háborúba a szeretteimet. Már megint a kapzsiság, nagyzolás. Ezért volt Trianon is. Ezt a megmaradt országrészt is el akarjuk veszteni?
"Hányingerem van már a magyaroktól, mert még egy ilyen undorító, fajgyűlölő, a másiknak rosszat akaró, pesszimista nép nem sok van a földön."
Ez a mondat... priceless. :D hogy lehet valaki ennyire hülye...
"És akit németek vertek meg egy siófoki kiruccanáson, az akkor őket akarja kiirtani?"
Természetesen, a németek nem magyarok és a Jobbik nem egy német babuzsgató párt. Ezért a hozzászólásod is itt és most értelmetlen volt. De nagyon szívesen válaszolok, aki és ami nem magyar annak az országban nincs is semmi keresnivalója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!