Mi a baja itt mindenkinek a cigány kultúra stb. oktatásával?
Először is magamtól idézek.
"A magyarországi cigányság kultúrájáról, dialektikai változásairól, demográfiai folyamatairól a xx. századba, megkülönböztetett helyzetükből adódó csomó dologról doktori disszertációt lehetne írni. Ne szívasson már itt 1-2 írni sem tudó, hogy nincs mit tanítani belőle. Én most végeztem középiskolában és töriből is vannak cigányos tételek ÉVEK ÓTA, ugyanúgy megtanultam mint a felvilágosodást, világháborúkat, középkori társadalmakat."
Na már most évek óta tanulunk a cigányokról, amikor mi töriből odaértünk utolsó évben, volt óra tartva direkt erről. Ebben nincs semmi meglepő a történelem része a cigányság történelme ugyanúgy, Magyarországon főleg aktuális.
Ugyanakkor, miért akarja olyan sok szülő megtagadni a tudást a gyerekeitől? Ne olvasson a gyerek Sartreot mert komcsi volt? Ne nézzen Chaplint, mert komcsi volt? Ne olvasson Lenint, mert Lenin volt? Aki ráadásul egy ragyogó elme volt és a fogalmazási készségei is megsüvegelendőek, A "baloldaliság" a kommunizmus gyermekbetegsége, ez anno kötelező volt közgázon.
Mindegy is, na de még valami, írják itt, hogy ráerőltetik a gyerekekre, most komolyan itt a szülők, meg mindenki azt hiszi, hogy a tanárok azt nevelnék a gyerekekbe, hogy fessék magukat barnára és zsamó zsé meg hasonlók? .....
Végezetül azt, hogy a cigány.kultúra az lopás,csalás,agresszió,hazudozás stb. meg erre tanítanák a gyerekeket az már komolytalan végképp...és nem nem vagyok cigánybarát meg semmi se cigányvédő, csak álljunk már meg egy szóra és vetkőzzük le ezt a nyugati ignoranciát.
Nekünk meg az baromira unalmas, hogy mindig megy a másra mutogatás, hogy a megoldást (és a pénzt) mástól várjátok: a magyaroktól hogy legyenek megértőek, a kormánytól, hogy csináljon valamit.
A cigányok mikor fognak bármit is tenni magukért???
Talán ha már nem lesz magyar, nem lesz segély, és nem lehet külföldre szaladni, mert azok elintézik egy szögesdróttal a határon.
Minket már elüldöztek, maradnak a cigányok, akiket körbe lehet keríteni. Jaja, ez lesz a végső cél.
Viszont észre kéne már venni, hogy nem az Állam bácsitól kell várni, hogy majd ad lakást, munkát, meg megold mindent az emberek helyett. Vegye mindenki kezébe a sorsát és oldja meg. A cigányoknál is vannak tanultabb emberek, ki kell állni és vezetni a tesókat, nem a kormánytól, magyaroktól, EU-tól meg a Télapótól várni a csodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!