Mi a baja itt mindenkinek a cigány kultúra stb. oktatásával?
Először is magamtól idézek.
"A magyarországi cigányság kultúrájáról, dialektikai változásairól, demográfiai folyamatairól a xx. századba, megkülönböztetett helyzetükből adódó csomó dologról doktori disszertációt lehetne írni. Ne szívasson már itt 1-2 írni sem tudó, hogy nincs mit tanítani belőle. Én most végeztem középiskolában és töriből is vannak cigányos tételek ÉVEK ÓTA, ugyanúgy megtanultam mint a felvilágosodást, világháborúkat, középkori társadalmakat."
Na már most évek óta tanulunk a cigányokról, amikor mi töriből odaértünk utolsó évben, volt óra tartva direkt erről. Ebben nincs semmi meglepő a történelem része a cigányság történelme ugyanúgy, Magyarországon főleg aktuális.
Ugyanakkor, miért akarja olyan sok szülő megtagadni a tudást a gyerekeitől? Ne olvasson a gyerek Sartreot mert komcsi volt? Ne nézzen Chaplint, mert komcsi volt? Ne olvasson Lenint, mert Lenin volt? Aki ráadásul egy ragyogó elme volt és a fogalmazási készségei is megsüvegelendőek, A "baloldaliság" a kommunizmus gyermekbetegsége, ez anno kötelező volt közgázon.
Mindegy is, na de még valami, írják itt, hogy ráerőltetik a gyerekekre, most komolyan itt a szülők, meg mindenki azt hiszi, hogy a tanárok azt nevelnék a gyerekekbe, hogy fessék magukat barnára és zsamó zsé meg hasonlók? .....
Végezetül azt, hogy a cigány.kultúra az lopás,csalás,agresszió,hazudozás stb. meg erre tanítanák a gyerekeket az már komolytalan végképp...és nem nem vagyok cigánybarát meg semmi se cigányvédő, csak álljunk már meg egy szóra és vetkőzzük le ezt a nyugati ignoranciát.
'37: Nem hat meg a fröcsögésed, mert tudom, hogy kettőnk közül nekem lesz jobb, és fogtok még utánunk sírni. Amikor a testvírkék téged rabolnak ki, vernek agyon mert neked több van, akkor rájössz, hogy kik is a te ellenségeid igazából, és azok nem mi vagyunk, nem a Jobbik meg a cúúúna gonosz rasszisták.'
Nem is kell hogy meghatjon, titeket nem lehet a ha 'cigóról'-vanszó. A másik, nekem is szabadszólásomvan, jogom van a véleményemhez. Másrészt, engem nem kell hogy kiraboljonak, én behívnám őket hogy egyenek, és adnék nekik amim van, ez a különbség a te néped, és az én népem között. Az hogy a legtöbbje bűnöző, attól még nem a 90akárnyány %-ka. Ezt is csak a magyarok nagyzolták fel. És hogy a bűnözés ennyire megvetitek, akkor miért cigányoztok többesszámba? Miért nem úgy állitjátok be őket, hogy 'bűnöző kissebbségi réteg' mert az, hogy 'fajtársaid,cigányok, elősködők' stb megnevezés, sértő, és egyúttal általnosító, és megalázó a kivételek számára.
Senki nem bántja azokat, akik normálisak. Ha pedig neked bármi hátrányod van a cigányságod miatt, akkor a tesókat vedd elő, hogy viselkedjenek normálisan, mert akkor neked lesz rosszabb.
Amúgy meg ha te tényleg a dolgozó, tanult cigány vagy, akkor nem fogsz te velük összeállni, te a tesóidnak csak egy "paraszt" vagy ugyanúgy, mint mi. Ne hidd, hogy elfogadnak, te már nem tartozol közéjük.
És még valami: ha valaki dolgozik, azt a cigányok sose nézték le, és tagadták ki, nem parasztozták le.
nem a munka itt a baj, hanem a két különböző kultura/életvitel. mind kettő rész kezd távolodni egymásól. a magyarok nem akarnak velük élni, a cigányok meg érzik, és tudják hogy nem szeretitek őket, és különcködtök. A magyar társadalomi cigánygyülölet/megvetés úgy terhed, mint egy vírus, a romáknál is odavissza! és lassan már 12 éves magyargyerekek fasiszták! a romagyerekek nem, mert otthon a romák nem nevelnek beléjük magyargyűlöletet, hanem sak simán nem nevelik őket, és a c.gyerek csak néz az oviban, suliban, hogy miért ilyenek a magyargyerekek, és általában ebből vannak a problémák részben, és ahogy nőnek egyre jobban gyűlölik megvetik egymást! minden a szülőn múlik!
"De azért egy háborúban, csak a népemért állnék ki"
Nem fogtok (mármint a normálisabb cigányok). Mert tudjátok nagyon jól, hogy titeket csak kihasználnának a tesók. Az is naivság ahogy írtad, hogy te behívnád a kis tolvaj cigánygyereket, hogy egyen.. haha! majd ha elveszi a gyereked elől az utolsó falatot és még követel, akkor te sem fogsz jótékonykodni. Ha tényleg ott lesz neked a választás a normális élet és a putris nyomor között, akkor te nem fogsz küzdeni, hogy a nem dolgozó segélyes rétegnek a te gyerekeid rovására jusson és esetleg ők is együtt járjanak iskolába ezekkel.
"Én nem tudok mit tenni a "tesóimmal" magam ahhoz kevés vagyok."
És mi meg mit tegyünk????? Én nem hívtam Magyarországra senkit, az őseim se, nem volt kötelező ott letelepedni, ellenben volt 600 év alkalmazkodni.
"Inkább kérd a kormányt."
Mégis mi a tökömet kéne már tenni???? Iskola, orvosi ellátás, segélyek.... ott van minden, de arról még mindig nincs szó, hogy MAGUKNAK A CIGÁNYOKNAK mit kéne tenni. A lovat odavezetheted a vályúhoz, de nem kényszerítheted rá, hogy igyon.
Akarnak egyáltalán a cigányok olyan életet amit mi élünk? Munka, iskolába járás?? El akarnak járni úgy dolgozni heti 5 nap, napi 8 órában úgy, hogy pontosan érkeznek, a munkaidőt munkával töltik, a munkahelyi vezető utasításait betartják??? Őszintén: AKARJÁK EZT????? Mert szerintem nagyon nem. Innentől kezdve nincs megoldás.
Illetve lenne: a segélyek azonnali megvonása, családi pótlék csak természetben (iskolai étkezés, levásárolható tanszer, gyerekruha), maximum 3 gyerekig, utána semmi. Kő kemény számonkérés, aki 14 éves kora után nem tanul szakmát, sok az igazolatlan órája, az semmilyen munkanélküli vagy hasonló segélyre nem legyen jogosult. Aki beáll a sorba és igyekszik, azt támogatni, aki nem, az vagy tanuljon meg fotoszintetizálni, vagy ha lop, irány a börtön. Ami persze legyen szépen önellátó: kenyéren és vízen kívül ha többet akarnak, akkor termeljék meg, áramot ha akarnak, akkor tekerjenek biciklivel. Amíg ezt nem lépik meg (és nem lehet, mert egyből mindenki visongani fog), addig nem lesz rend, amíg vannak segélyek, addig csak a babagyár üzemel... Csak így meg a cigánysággal lesz nagyon kitolva, amikor nem lesz miből segélyt fizetni, nem lesz tanár, aki lemenjen közéjük tanítani..
"És még valami: ha valaki dolgozik, azt a cigányok sose nézték le, és tagadták ki, nem parasztozták le."
Nem ez a tapasztalat.
"nem a munka itt a baj, hanem a két különböző kultura/életvitel."
Pontosan. Viszont a kettő közül az a cigányságé, amelyik a XXI. században már nem életképes.
"a magyarok nem akarnak velük élni,"
Persze, mert ha másnap korán kell kelni, akkor nem akarjuk a hajnalig tartó hejehujázást meg a dajdajozást hallgatni! Nem különcködés ez, hanem csak normális hangerőt szeretnénk magunk körül.
"A magyar társadalomi cigánygyülölet/megvetés úgy terhed, mint egy vírus,"
Na akkor itt álljunk meg. Hol, melyik országban sikerült a cigányoknak beilleszkedni és a helyi lakossággal jól kijönni? Olaszországban a maffia gyújtotta fel a cigánytelepet, Franciaországban eldózerolták, Szlovákiában falat építettek, a kanadaiak pedig kipenderítették a problémásokat. De sok más helyen szintén nem tudnak együtt élni a cigányokkal: pl. Németországban az egyik városban a törökök vették kézbe az ügyet (és a baseball ütőt).
A Bazi nagy roma lagziban is van egy jelenet, amikor elmondják, hogy nem szeretnek nekik étteremben helyet biztosítani, mert mindig balhéznak... Akkor a magyarok a rasszisták????
'Illetve lenne: a segélyek azonnali megvonása, családi
pótlék csak természetben (iskolai étkezés,
levásárolható tanszer, gyerekruha), maximum 3
gyerekig, utána semmi. Kő kemény számonkérés, aki
14 éves kora után nem tanul szakmát, sok az
igazolatlan órája, az semmilyen munkanélküli vagy
hasonló segélyre nem legyen jogosult. Aki beáll a sorba
és igyekszik, azt támogatni, aki nem, az vagy tanuljon
meg fotoszintetizálni, vagy ha lop, irány a börtön. Ami
persze legyen szépen önellátó: kenyéren és vízen kívül
ha többet akarnak, akkor termeljék meg, áramot ha
akarnak, akkor tekerjenek biciklivel. Amíg ezt nem
lépik meg (és nem lehet, mert egyből mindenki
visongani fog), addig nem lesz rend, amíg vannak
segélyek, addig csak a babagyár üzemel... Csak így meg
a cigánysággal lesz nagyon kitolva, amikor nem lesz
miből segélyt fizetni, nem lesz tanár, aki lemenjen
közéjük tanítani..'
ellent mondassz saját magadnak! szerintem nem értelmezted ellégé a soraimat. Na akkor kit/kiket is kéne meg kérni hogy tegyen valamit ? épp leírtan saját magadtól a probléma gyökerét! a fentisoraiddal egyetértek! ezt kéne tenni a kormánynak. ha ingyen adnak, ki az a hülye aki nem veszi el ? kérd meg Orbánt ez a probléma rajta függ, és nem rajtam meg nem a kivételeken, a háborúzás, meg nem megoldás. csak abban hihetünk hogy a jövő integrálódást hoz. internet korszakot éljük, hiszem azt, hogy a magyarok, és a cigányok virtuális kapcsolata közelebb hozza őket! tudom hogy hülyén hangzik! egy kormányváltás, egy úgy rendszer, és a jövőbeli virtuális korszak, integrálást hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!