A zsidók miért várták el, hogy a háborúban bárki is meghaljon értük?
Tehát van egy katona aki közreműködött a negyvenes években a zsidók legyilkolásában, mert ez volt a parancs...mit várt?Hogy majd megtagadja?Van itt olyan aki meghalna egy olyan emberért akit ha nem ő majd egy másik fog megölni vele együtt?
Mert én inkább agyonlőnék egy számomra idegen embert, hogy engem ne öljenek meg, aztán még valaki más úgyis megteszi helyettem.
Meg ki akar abban a hitben meghalni,hogy egy hazaáruló aki nem teljesíti a parancsot?Merthogy akkor még nem tudhatták,hogy a 21. században hősök lehetnének amiért megtagadnak egy parancsot.
60 ajánlom, tanulmányozd a modern Izrael történelmét, külpolitikáját, mielõtt meg akarod mondani a tutit. De persze ne a qtyqrutyról, legjobb az ENSz dokumentumokból. Akkor rájössz, hogy bizony ma is úgy van, ahogy a Tóra elõírja.
Kár, hogy nincs több kérdésed, ha volna, a válaszokból okulhatnál valamit. De persze ne engem kérdezz, hanem - mint mondtam - az ENSz dokumentumokat. Igaz, azókats jól meg kell válogatni, mert pl egy ízben az ENSz Emberi Jogok Tanácsának elnöke egy interviewban kijelentette: "Palesztina tárgyában a Tanács tévedett" ( Au sujet de la Palestine, le Conseil a échoué - Le Temps(ch) - 2007 szept. 29. - [link] )
"Azt is kifelejtetted hogy a zsidók különbséget tesznek gójok és zsidók között, más szabályok érvényesek a kettőre"
Nem felejtettem el, tudom, hogy a zsidók számára kötelezõ 613 parancs betartása - természetesen - a nem zsidoknak nem kötelezõ.
"mekkora farizeusi ellentmondás lenne hogy a zsidók vallásilag kódoltan rasszisták?"
Nem, ez nem ellentmondás, hanem valódi baromság a qtyqrutyról.
Vagy tapasztaltál már olyat személyesen, hogy kultúremberként viselkedtél egy zsidóval szemben ( tehát ugyanúgy, mint bárkivel ) és a zsidó nem úgy viselkedett veled szemben? Ha igen, írd le légyszi az esetedet! ( Ha úgy szólítod meg a zsidót, hogy "te büdös zsidó", v "te rohadt zsidó", az nem kultúremberi viselkedés - csak mondom, mert hátha nem ugyanúgy értjük. )
"amikor azonban előkerülnek azok a gójos részek, hát azok csak ilyen mesék. "
Attól függ. Amit a qtyqrutyon olvasol, vagy a luzsmudban, az csakugyan mese. Ha tényleg érdekel, nem feltétlen kell megtanulni héberül és arameusul ( valamennyire latinul, görögül, perzsául ), mert a neten megtalálható a Talmud Soncino féle angol fordítás, mely meglehetõsen jó ( a Wiki Talmud szóvikkében a link !! vigyázat, van Rodkinson féle is, az felejthetõ, magam találtam benne olyanokat, hogy mondat egy része a fordításból hiányzott és így más értelme lett )
"Te sem adnád az életed egy palesztinért szerintem. "
Szerinted. Szerintem meg attól függ, Ha látom, hogy fuldoklik, beugrom és kihúzom, nem töprengek, hogy esetleg veszélyes a víz. ( Probléma szál se, mert a Talmud szerint, ha az életmentõ odavész, az nem számít öngyilkosságnak, hisz nem az volt a célja. )
Ha katona vagyok és azt parancsolja valaki, hogy lõjek le egy ártatlan embert ( hangsúlyozom ÁRTATLANT ), gondolkodás nélkül megtagadom. ( Igaz, ezzel nem kockáztatok semmit, mert a hadbíróság a parancsnokot ítélné el. Mármint Izraelben. )
"Kun Bélák"
Igazán? Hány Kun Béla volt a 650 000 magyar deportált között? ( Illetve a közülük biztosan meggyilkolt több, mint 500 000 között? ) Vagy az összesen meggyilkolt kb 5,6 millió között?
Nem vagy véletlenül elõítéletes, rasszista?
Én csak azt mondom hogy ilyen zsidó származású diktatórikus gonosz vezetők után mit csodálkoznak ha antiszemitává lett a nép? Gondolok itt főleg ügye háború előtti tanácsköztársaság és annak bűnös vezetőire, nem kell azon csodálkozni hogy ez visszacsapott.
És akkor még meg sem említettük a 45 utána Rákosi,Kádár meg Biszkukat, meg ügye a nagyon sok névtelen karhatalmistát.
Egyszer nem hallottam zsidót elhatárolódni ezektől, vagy egyszer nem mondta még azt egy zsidó vezető hogy bocsánatot kérünk a magyaroktól, amiért nem egy társunk vezető helyzetben ilyeneket tett.
Mert ha már így számoljuk azt a tegnap 5, ma 6 millió áldozatot, kíváncsi lennék hogy így utólag összeszámolva hány magyar halt meg zsidó vezetők irányította rendszer alatt valamilyen erőszak hatására.
Mert ügye a kommunisták is nem egyszer vérét vették ennek a nemzetnek, és rendre zsidók voltak az élen akkor is.
Most ez alapján ki áldozná fel értük az életét?
Az utolsó az meg vegye le a rózsaszín 6 ágú szemüveget és nézze meg mit csinál izrael palesztínában.
Amikor már az Ensz-nek is be kell szólnia látszatból, mert annyira kilóg a lóláb amiatt amit ott csinál (ahogy bánnak az emberekkel, hiába tilos mégis építkeznek tovább erőszakosan), meg a környező országokban önvédelem címén.
Mi itt Európában már azért bűnösök vagyunk ha kimondjuk a tényeket, ott meg konkrétan ugyan azt csinálják amit a németek anno velük, azt mégse senki sem szól be nekik.
Pedig aztán ha ezt egy arab ország csinálná izraellel, már a világ összes zsidója kikelt volna magából hogy holocaust 2.0, akkor bezzeg egyből felismernék micsoda gazság folyik ott.
Úgy hogy nem kell itt jönni a maszlaggal, a zsidók nagyon is különbséget tesznek maguk és bárki más között, itt az ékes példa rá.
Én itt nem vitathatom a hollókosztot mert törvényt sértek, ők ott nyíltan ölhetik az arabokat, erőszakosan betelepülnek, az senkit sem zavarhat.
Mert ügye zavarna, csak éppen senki sem szólhat be, mert akkor antiszemita lesz.
Érdekes ilyenkor hol van Amerika nagy igazságérzete és küldetése a szabad demokratikus világ felé?
Amikor egy erőszakos hatalom elnyomja a kisebbséget erőszakkal, akkor hol van Amerika vagy az Ensz?
Itt az ember egy kisebbségi betörőt nem bánthat mert ő megy börtönbe, ott meg úgy bánnak a kisebbséggel mint a rovarokkal. Itt beszólnak nekünk ők, ugyan ott maguknál már nincs meg ez a kritikai érzékük, amikor a palesztinokról van szó, elvégre azok csak arabok.
Ilyenekről hogy arab nem szállhat fel a buszra, meg hogy nem házasodhat zsidó nővel meg már ne is beszéljünk.
Na csak hogy a zsidók nem rasszisták, ez is megbukott.
Sőt a zsidók szerintem a legrasszistábbak a világon, mert nincs még egy olyan vallás amiben le van írva hogy csak ők számítanak, mindenki más csak barom.
A németek náci ideológiája ehhez óvodás szintű próbálkozás volt, és nem is maradt meg több ezer évig.
60 ajánlom, tanulmányozd a modern Izrael történelmét, külpolitikáját, mielõtt meg akarod mondani a tutit. De persze ne a qtyqrutyról, legjobb az ENSz dokumentumokból. Akkor rájössz, hogy bizony ma is úgy van, ahogy a Tóra elõírja.
Kár, hogy nincs több kérdésed, ha volna, a válaszokból okulhatnál valamit. De persze ne engem kérdezz, hanem - mint mondtam - az ENSz dokumentumokat. Igaz, azókats jól meg kell válogatni, mert pl egy ízben az ENSz Emberi Jogok Tanácsának elnöke egy interviewban kijelentette: "Palesztina tárgyában a Tanács tévedett" ( Au sujet de la Palestine, le Conseil a échoué - Le Temps(ch) - 2007 szept. 29. - [link] )
"Azt is kifelejtetted hogy a zsidók különbséget tesznek gójok és zsidók között, más szabályok érvényesek a kettőre"
Nem felejtettem el, tudom, hogy a zsidók számára kötelezõ 613 parancs betartása - természetesen - a nem zsidoknak nem kötelezõ.
"mekkora farizeusi ellentmondás lenne hogy a zsidók vallásilag kódoltan rasszisták?"
Nem, ez nem ellentmondás, hanem valódi baromság a qtyqrutyról.
Vagy tapasztaltál már olyat személyesen, hogy kultúremberként viselkedtél egy zsidóval szemben ( tehát ugyanúgy, mint bárkivel ) és a zsidó nem úgy viselkedett veled szemben? Ha igen, írd le légyszi az esetedet! ( Ha úgy szólítod meg a zsidót, hogy "te büdös zsidó", v "te rohadt zsidó", az nem kultúremberi viselkedés - csak mondom, mert hátha nem ugyanúgy értjük. )
"amikor azonban előkerülnek azok a gójos részek, hát azok csak ilyen mesék. "
Attól függ. Amit a qtyqrutyon olvasol, vagy a luzsmudban, az csakugyan mese. Ha tényleg érdekel, nem feltétlen kell megtanulni héberül és arameusul ( valamennyire latinul, görögül, perzsául ), mert a neten megtalálható a Talmud Soncino féle angol fordítás, mely meglehetõsen jó ( a Wiki Talmud szóvikkében a link !! vigyázat, van Rodkinson féle is, az felejthetõ, magam találtam benne olyanokat, hogy mondat egy része a fordításból hiányzott és így más értelme lett )
"Te sem adnád az életed egy palesztinért szerintem. "
Szerinted. Szerintem meg attól függ, Ha látom, hogy fuldoklik, beugrom és kihúzom, nem töprengek, hogy esetleg veszélyes a víz. ( Probléma szál se, mert a Talmud szerint, ha az életmentõ odavész, az nem számít öngyilkosságnak, hisz nem az volt a célja. )
Ha katona vagyok és azt parancsolja valaki, hogy lõjek le egy ártatlan embert ( hangsúlyozom ÁRTATLANT ), gondolkodás nélkül megtagadom. ( Igaz, ezzel nem kockáztatok semmit, mert a hadbíróság a parancsnokot ítélné el. Mármint Izraelben. )
"Kun Bélák"
Igazán? Hány Kun Béla volt a 650 000 magyar deportált között? ( Illetve a közülük biztosan meggyilkolt több, mint 500 000 között? ) Vagy az összesen meggyilkolt kb 5,6 millió között?
Nem vagy véletlenül elõítéletes, rasszista?
======== ő Ő ű Ű ű ©
"diktatórikus gonosz vezetők után ... nem kell azon csodálkozni hogy ez visszacsapott. "
Igazán? Érdekes, Haynau után hogyhogy nem lettél antiosztrák, antinémet? Hogyhogy az nem csapott vissza?
Nincs itt kettõs mérce? Vagy elõítélet, rasszizmus, há?
"45 után a Rákosi,Kádár meg Biszku"
Aha. Ezért kellett '44-ben meggyilkolni fémilliót. Világos, logikus. ( ...d+! )
"nem hallottam zsidót elhatárolódni ezektől"
Mást se hallassz, ha szóba kerül, persze, ha hallod, amit mondanak. Ha oda se figyelsz, csak hajtogatod amit mentségednek akarsz eladni, akkor tleg nem.
"bocsánatot"
Kb 1000 / több, mint 500 000 - nincs itt vmi aránytévesztés? ( Arról nem szólva, h azt "elszámolta" Prónay, Héjjas kb ugyanannyival )
Azt is meg kéne tanulnod végre: "Voltaképpen csakis ott van szükség mentségre, ahol nincs mentség" ( Székely János ( erdélyi író ): Caligula helytartója ( dráma ) )
"nézze meg mit csinál izrael palesztínában. "
( Palesztina födrajzi név, ezért nagybetû. ) Szerintem Neked kéne megnézni. Mit gondolsz, mi az oka, hogy az arabok nem elmennek Izraelbõl ( mint a magyarok Magyarországról ), hanem épp, hogy igyekeznek odamenni? Gondolod, hogy csak "szabadságharcolni"? Megsúgom: sehol az arb világban nem élnek olyan jól, mint Izraelben. Igaz, a "Palesztin Önkormányzat" területén kicsit gyengébb ( mert a nyugati segélyekbõl a teroristákat fizetik, jobban mint a köztisztviselõket ), de még ott is jobbb, mint a legtöbb arab / muszlim országban.
"Most ez alapján ki áldozná fel értük az életét? "
Még1x ( ha azt mondo; most ): a nemzetközi jog szerint háborús bûncselekményt követ el az a katona, aki az embertelen parancsot nem tagadja meg.
"ha ezt egy arab ország csinálná izraellel"
Nem egy arab ország PRÓBÁLTA és csinálná ma is, ha tudná. És nem azt, amit Izrael az arabokkal, mert, mint többször mondtam, az araboknak sehol az arb világban nincs olyan jó dolguk,mint Izraelben. És ne vagdalkozz, hanem erdj, n+ezd meg. Én megnéztem. Nem filmen, valóságban.
"Én itt nem vitathatom a hollókosztot mert törvényt sértek"
Ne azért ne vitasd b+, hanem menj el Auschwitzba, Maidanekbe, nézz körül, aztán olvasd el a HITELES törtenelmi anyagokat. Azután döntsd el, h vitatod, vagy sem.
"ők ott nyíltan ölhetik az arabokat"
Eszükbe sincs. Azt viszont nem várhatod, hogy szabadon hagyják a gyilkosokat, vagy, ha Gázából rakétával lövik az iskolákat, ovikat, lakóházakat, akkor csak imádkozzanak.
"hol van Amerika"
Ott van, hogy Izrael ne csapjon oda úgy, ahogy kellene. Mert, ha Amerika nem intené le, már rég meg kellett volna tennie.
"Amikor egy erőszakos hatalom elnyomja a kisebbséget erőszakkal"
Arra gondolsz, hogy az arab országokban üldözik a kerestényeket? Hát bizony tényleg nem értem miért nem szólnak rájuk! Izraelben ilyesmi nem zétezik. Se kereszténnyel, se muszlimmal, se Bahájjal, ott minden vallást szabadon gyakoronak. Minden második sarkon egy mecset. Az arab neyedben minden sarkon.
"Ilyenekről hogy arab nem szállhat fel a buszra, meg hogy nem házasodhat zsidó nővel meg már ne is beszéljünk. "
Ne bizony, mert ez hazugság. Ha nem tudtad, akkor csak baromság.
"Sőt a zsidók szerintem a legrasszistábbak a világon, mert nincs még egy olyan vallás amiben le van írva hogy csak ők számítanak, mindenki más csak barom. "
Ez még nagyobb baromság. Dióhéjban: Ezékiel próféta könyvében a próféta Jeruzsálemet és Judeát egy egy qrvához hasonlítja, akik lefküdtek a pogányoknak, akiknek "tagjuk lótag ..." ( " Olyan szeretõk iránt gerjedt vágyra, akiknek olyan a teste, mint a szamaraké, és olyan a tagja, mint a lovaké." Ez. 23:20 ), vagyis, hogy csak az érdekelte õket ( a qrvákat ), hogy jó nagy f ... "tagja" legyen, ahelyett, h jó családanyához méltón éltek volna. Az egész egy nagy allegóri ( jelkép ). Ebbõl ficamította a csirkefogó luzsénszky német csirkefogók nyomán ezt a disznó hazugságot. Hogy világos legyen, olvasd el Ezékiel próféta könyvének 23-ik fejezetét ( elejétõl végig, figyelmesen, nyugi, csak néhány oldal. )
Ajánlom figyelmedbe a régi magyar közmondást: "Tanulj ... !"
Tanulj, de persze ne a qtyqruty náci propagandaszövegét magold, hanem a TÉNYEKET, amikrõl, sajnos, mint a kommentedbõl látszik, jelenleg semmit nem tudsz és még azt is rosszul.
Ezért nem érdemes zsidókkal vitatkozni, olyan hogy elismerik hogy tévednek úgy sem lesz, így meg felesleges valamit megvitatni, hogy csak az egyik félnek lehet igaza.
Engem nem érdekel hogy hány mecset van ott, azt bezzeg kikerülted rendesen hogy a palesztinokkal mit csinálnak, illetve hogy diszkriminálják az ottaniakat vagy az arabokat.
De persze egyszerűbb terelni egyet keresztényekkel meg mással mint sem arra választ ami ciki.
Nem kell itt a kurucot felhozni, mert anélkül is lehet tudni a dolgokat, elég megnézni egy híradót, illetve ismerni a zsidók hozzáállását a kérdéshez.
Szól nekik az Ensz hogy talán abba kéne hagyni ezt az erőszakos építkezést, erre mit tudnak mondani? Nekik ne szóljon be senki (gój) a belügyeikbe, mert semmi közük hozzá.
Jah értem tehát nekik nem lehet beszólni mert ők a zsidók.
De az hogy ők beleszivárognak mindenki más vezetésébe és manipulálják a világot, megmondják mindenkinek hogy őket ennek ellenére csak szeretni lehet, akkor mégis miről beszélünk? Ha itt a magyarok beszólnak hogy túl sok a zsidó a vezetésükben, akkor antiszemiták leszünk.
Pedig az ő logikájukból kiindulva ez nekünk belügy, tehát jogosan szoríthatnánk ki belőle őket. Ha a zsidók célzottan nyíltan erőszakosan viselkednek a palesztinokkal szemben, akkor ahhoz még sincs senkinek semmi köze mert az is belügy.
Na most ha nálunk egy listaösszeírásért már Hitler#2 lesz valaki, akkor mi lenne ha mis úgy bánnánk a zsidókkal hogy ők a palesztinokkal?
Fél világ nekünk esne.
Ellenben amikor az "áldozat" átvedlik elkövetővé, senki sem szólhat egy szót sem. Ők még egy Ensz enyje-benyjét sem kaphatnak.
És te is beismered hogy ha nem lenne Amerika már rég kiöltétek volna onnan a palesztinokat.
Akkor most hogy is van ez?
Bárki más ember meg egy szót nem szólhat a zsidók ellen, még így sem?
Mert kik ők, hogy ők szabják a szabályokat?
Kik ők hogy megmondják mi a helyes, amikor farizeusi képmutatók?
Miért várnak maguk felé bűnbánatot, amikor a jelenben teszik ugyan azt egy másik néppel, de felénk elvárják a bűnbocsánat esdeklést és pénzt, míg ők áldozataik felé ugyan ezt nem teszik meg.
Ezt én valamennyire skizofréniségnek tartom, vagy csak iszonyú gusztustalan haszon lesésnek.
Mert amit ők csinálnak hogy a mai napig pénzt keresnek a halottaikon az undorító.
És ezek az emberek akarják megmondani hogy mi a jó és a rossz?
Elmondom neked úgy, hogy ha Amerika nem lenne, Izrael sem lenne, mert még ha meg is alakult volna, a jelenben elintézték volna az arabok.
Na ez a kettős mérce.
Kizárólag a tetteik miatt alakult ki róluk ez a véleményem és még nagyon sok embernek a világban, ha nem ezt a képet alakítanák ki magukról, nem így gondolnánk.
Ezért nem érdemes antiszemita, rasszista újnyilasokkal vitatkozni, olyan hogy elismerik hogy tévednek úgy sem lesz, így meg felesleges valamit megvitatni, hogy csak az egyik félnek lehet igaza.
Téged nem érdekel semmi, csak az , hogy "a zsidók dögöljenek meg".
Elmondtam rengetegszer, hogy az izraaeli arabok, akiket Te "palesztinoknak" nevezel, SOKKAL JOBBAN és NAGYOBB BIZTONSÁGBAN élnek Izraelben, mint bárhol máshol.
Egyébként többséük ezt kikéri magának, hogy õ "palesztin" lenne, õk magukat araboknak nevezik ( TÕLÜK KÉRDEZTEM ) és azt mondják, hogy a "palesztin", az csak a politikusok szélhámossága.
De Téged ez nem érdekel, el sem olvasod, akkor mi a f@xnak írjam.
"beismered hogy ha nem lenne Amerika már rég kiöltétek volna onnan a palesztinokat. "
Nem ezt írtam, de akkor szájbarágom: visszafoglalták volna az eredetileg nekik ígért Jordániát és nem adták volna vissza Egyiptomnak a Sinayit. És esetleg Libanonból, Szíriából is kiharaptak volna vmennyit.
Az embereket viszont mindig, mindenhol békén hagyják, CSAK AZOK ELLEN harcolnak, akik ellenük harcolnak ( akár reguláris hadsereg, akár egyéni terrorista ).
Ami a megalakulást, létezést illeti:
1) Izrael Állam kb ie 1020-ban jött létre, amikor az elsõ királyt, Sault felkenték ( akkor mint királyság ).
Igaz, isz. 70-ben ( 1100 évi lállami lét után ) az imperialista hódító Római Birodalom megszüntette ( tehette, mert akkor erõsebb volt - jogszerû volt? ), de 1920-ban a San Remo konferencia elismerte, hogy a zsidóknak joga van ahhoz, hogy HELYREÁLLÍTSÁK államukat és Izrael Államnak joga van Izrael Földjéhez.
Azután a nyugat ( Amerikát is beleértve ) többször is elárulta a zsidókat az arbok olajáért, így az eredetileg nekik ígért területnek több, mint háromnegyed részét elvették tõlük, hogy ott létrehozzák az addig sohasem létezett Jordániát.
2) 1947 nov 29-én az ENSz elfogadta a 181. sz. határozatot, mely még abból a kevesebb mint negyedrészbõl is elvette kb annak a negyedrészét és kimondta, hogy
"Független Arab és Zsidó állam és egy Különleges Nemzközi Jerusalem Regime fog létrejönni a fegyveres erôk kivonulása után két hónapon belül de semmiképp sem késôbb, mint 1948. okt. 1." ( A Brit Mandátum fegyveres erõirõl van szó. )
Ennek a határozatnak a zsidók maradéktalanul eleget tettek, de ( az ENSz 1948-49 évkönyve szerint ) "Az Egyesült Nemzetek Különleges Palesztina Bizottságát sajnos megakadályozta a határozat végrehajtásában a tény, hogy azon a napon, amikor a brit mandátum Palesztinában véget ért, Egyiptom, Transzjordánia, Szíria és Libanon fegyeres erõszakot alkalmazott Palesztinában. " és "... a külföldi csapatok jelenléte akadályozta a közgyûlés céljának elérését, a béke helyreállítását. Külföldi beavatkozás egyértelmûen nyilvánvaló volt az arab oldalon, az, hogy ott volt egy brit tábornok, Glubb Pasa és brit tisztek, akik Transjordán csapatokat vezényeltek. Ezek a csapatok, valamint az Egyiptomi, Szíriai és Libanoniak betörtek a Palesztinai Arab Államnak szánt területre."
És hiszed, vagy sem, ezeket Izrael mag verte ki a területérõl. Judea és Samaria ( A "Nyugati Part", ma a "Palesztin Önkormányzat" területe ) Jordánia megszállása alatt, Gáza pedig Egyiptomi megszállás alatt maradt.
Ez volt a megalakulás története.
3) Izrael a további 7 háborúját is megnyerte, és az izraeli harckocsikban, repulõgépekben egyetlen amerikai katona sem volt, azokat mind izraeliek vezették. Az uzi és m16-osokat is izraeliek kezelték. A fegyvereket pedig nem ajándékba kapták, hanem kifizették, talán jelentéktelen töredéket leszámítva, amit segélyként kaptak.
Közben pedig az arabokat tömte fegyverrel, pénzzel, kiképzõtisztekkel a Szovjetúnió és az egész "Béketábor".
Kizárólag a TUDATLANSÁGOD MIATT ALAKUL KI az a véleményed, amit itt tolsz ezerrel.
Tanulmányozd át az Izrael történelmérõl szóló - nem náci - irodalmat, olvass Al Jazeerát, Ma'an News -t, Alresalah -t ( "palesztin" ) persze, hozzá az izraeli oldalakat is, mint YnetNews, Jerusalem Post, Haaretz ( ezek mind vannak angoul is ) akkor talán tájékozotabb leszel.
Mégegyszer:
1) Az izraaeli arabok, akiket Te "palesztinoknak" nevezel, SOKKAL JOBBAN és NAGYOBB BIZTONSÁGBAN élnek Izraelben, mint bárhol máshol.
Õk magukat araboknak nevezik ( TÕLÜK KÉRDEZTEM ) és azt mondják, hogy a "palesztin", az csak a politikusok szélhámossága.
2) Izrael Állam létezett már 2500 évvel Amerika felfedezése elõtt, 1948-ban csak HELYREÁLLÍTOTTÁK az isz 70-ben az imperialista hódító Római Birodalom által megszüntetett Államot.
3) Izrael, ahogy eddig is, eztán is megvédi magát MÁS ÁLLAMOK SEGÍTSÉGE NÉLKÜL .
Mivel minden országnál hatalmasabb védelmezõje van: [link]
Azaz utolsó mondat volt a hab a tortán, köszönöm :D
Felteszem a kérdést a szokásos kérdést, amire a szokásos blabla fog érkezni.
Miért ilyen sok a zsidókat nem kedvelő ember?
Mit kellett tenniük hogy olyan gyűlöletet váltsanak ki magukkal szemben hogy állítólag az egész fajukat kiakarták irtani? Miért akarta egy csomó nagyhatalom eltüntetni őket? Köztük a a Római is.
Rengetek magyar szétszéledt a világban, mégis ahol megmaradtak mindenhol elismerően nyilatkoztak róluk, és nem volt velük sehol sem probléma.
Ellenben a zsidók vannak, ott előbb utóbb megjelennek az antiszemiták is.
Miért van az hogy hírekben állandóan megjelennek valahol, még a japán miniszterelnök is megszólalt hogy szeretettel várják a gazdag zsidókat.
Mondhatott volna akármelyik más nemzetet, de ő a gazdag zsidókat mondta. Na most mennyi köze van a zsidóknak Japánhoz? Külön megjegyezte hogy a GAZDAG zsidók. Na most ennél többet köszönöm, nem kell mondani.
Ennyire nagy emberek ezek a zsidók hogy még egy vadidegen ázsiai egykori fasiszta ország miniszterelnöke is nekik nyal. Na vajon miért?
Ott vannak mindenhol, és irányítanak mindent és mindenkit.
Gondolom teszik ezt abban a küldetés tudatban hogy Isten erre rendelte őket.
Rám hiába mondasz mindenféle hülyeséget, nem igaz, mert én a tetteik miatt nem kedvelem őket, amiben ügye meg semmilyen trappistaság nincsen. Rátok miért nem lehet rosszat mondani? Amikor másokra oktalanul és bűntelenül zúdíthattok akármit, azt mindenkinek tűrnie kell, még meg sem védheti magát, mert már avval is antiszemita lesz.
Nekem azért sincs beismerésre okom, ugyan is nem én vagyok a probléma gyökere, mert a zsidók miatt lesznek antiszemiták az emberek, és nem fordítva.
Ha a zsidókkal nem lenne probléma, antiszemita sem lenne, tehát a probléma gyökere nem az antiszemitákban van ezek szerint.
Kezdjük a lényeggel!
"tetteik miatt nem kedvelem őket"
Hány zsidót ismersz személyesen? Õk konkrétan, pontosan mit tettek, ami miatt nem kedveled őket?
Akiket nem ismersz személyesen, azokról honnan tudod, hogy mit tettek? ( E z nem költõi kérdés, hanem valódi, szíveskedjél értelmes választ adni rá! )
"Rátok miért nem lehet rosszat mondani?"
Miért ne lehetne? Csak hazudni nem illik.
"a zsidók miatt lesznek antiszemiták az emberek"
Lengyelországban a több mint 40 millió lakosból alig maradt élve a második világháború után zsidó származású ember. Érdekes módon az antiszemitizmus nem csökkent, megmaradt. Tehát az antiszemitizmushoz EGYÁLTALÁN NINCS SZÜKSÉG zsidókra.
- János bácsi! van-e a faluban antiszemitizmus?
- Nincs, de igény van rá.
"a szokásos kérdést, ... Miért ilyen sok a zsidókat nem kedvelő ember? "
Mihez képest "ilyen" sok? Milyen sok? Pontosan mennyi? ( Megsúgom, egyáltalán nem olyan sok, mert csak a hozzád hasonló elõítéletes rasszisták utálják, akik velük szemben kettõs mércét használnak: ami mástól hõsiesség, az a zsidóktól gyilkosság, ami mástól munka, az a zsidóktól harácsolás, stb.
"Mit kellett tenniük hogy olyan gyűlöletet váltsanak ki magukkal szemben hogy állítólag az egész fajukat kiakarták irtani? "
Nem "akarták", hanem hitler akarta, aztán fantialta a tömeget. Hogy mit kellett tenniük? SEMMIT! Pont azért fajulhatott odaáig, mert nem tettek semmit. Ha idejében szájon vágják a csirkefogót ( persze rendesen ), nincs az egész. Valóban hibáztak.
"Miért akarta egy csomó nagyhatalom eltüntetni őket? Köztük a a Római is. "
A Római Birodalom egyáltalán nem akarta eltüntetni őket. Csak azt akarta, hogy csendben legyenek és fizessék az adót. A Római Birodalomnak, a megszálló hatalomnak. Azsidók meg már akkor sem nyughattak, jött egy Jézus nevû, aki mondta ugyan, hogy "I-tennek, ami az I-tené, a császárnak, ami a császáré", csakhogy azt is mondta, h I-ten elõtt minden ember egyenlõ, a császár, és szolgái pedig úgy vélték, hogy õk sokkal egyenlõbbek, ezért aztán, hogy ne legyen további zavar, a Jézus nevû zsidót keresztre feszítették.
Persze, a zsidók aztán se nyughattak ( akárcsak a magyarok 1703 -11, illetve 1848-49 -ben ), hanem szabadságharcot kezdtek, mert az egyetlen igaz élõ I-ten Sinay hegyrõl a kinyilatkoztatását azzal kezdte, hogy "Én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, aki
KIVEZETTELEK Egyiptom országából, A SZOLGASÁG HÁZÁBÓL." ( az EgyI-ten mint a SZABADSÁG Istene nyilatkozott meg ) ( - Mózes második könyve, 20. fejezet, 2. vers )
A szabadságharcot persze a Birodalom leverte ( akárcsak a Habsburg Birodalom a magyarokét ), de szó sem volt "eltüntetésrõl". A Birodalomnak adófizetõk kellettek. Persze, példát is kellett stauálni, ezért a 66 - 70 szab.harc leverése után több 100 000 zsidót Európába hurcoltak részben rabszolgának, részben - mivel megtapasztalták, hogy tudnak harcolni - katonának Pannóniába és máshova, részben egyszerûen letelepítették õket jó távol, a Rajna vidékén.
Való igaz viszont, hogy a középkorban, kb 1000 és 1500 között sok európai országból kûzték, kitiltották õket.
Hogy miért?
Ugyanazért, amiért pl a bécsi udvar perbefogta a protestáns hitre tért Illésházyt, mint eretneket. Az államhaztartási hiányt, költségvetési deficitet ugyanis nem az Orbán kormány találta fel, az volt már az államiság feltalálása óta, mert a kormányok, bármiféle volt is, mindig többet költöttek, mint amennyi bevételük volt. Tehát pl Illésházyt perbefogták, elítélték vagyona a kincstáré lett.
Ugyanezért ûzték ki a zsidókat, mert igy vagyonuk a kincstáré lett. Egész egyszerû rablás. Hogy hogyan kommunikálták ezt, az más kérdés, persze, hogy nem azt mondták, hogy rabolni akartak. Azért volnának bûnösek a zsidók, mert mindig, mindenütt szorgalmasan és eredményesen dolgoztak, munkájukkal vagyont szereztek, amit azután elraboltak tõlük?
Úgy érted, hogy akit kirabolnak azt utálni kell? Az bûnös? Hmmm .... sajátságos felfogás ...
"Rengetek magyar szétszéledt a világban, mégis ahol megmaradtak mindenhol elismerően nyilatkoztak róluk, és nem volt velük sehol sem probléma. "
Mondja a qtyqruty. A valóság ellenben az, hogy bizony volt. Pl a bécsi hipermarketekben nem az volt kiírva, hogy "zsidó ne lopj", hanem, hogy "magyar ne lopj!". Bizony. De sorolhanám a történelmi példákat is, amikrõl a qtyqruty "elfeledkezik".
Komolyan a zsidók "hibájának", "bûnének" akarod beállítani azt, hogy a japán miniszterelnök szívesen látja õket? Vagy azt, hogy inkább gazdag üzletembereket lát szívesen, mint koldusokat? Nem gondolod, hogy ezzel nevetséges vagy?
Amúgy Japán sose volt fasiszta, igaz a 2. vh alatt Németország szövetségese volt, de kapaszkodj meg: azalatt is éltek ott zsidók és fel sem merült semmiféle antiszemitizmus.
Ahogy egyébbkent az arab illetve iszlám országokban sem Izrael Állam helyreállításáig.
Hogy el ne felejtsd, megismétlem a lényeget:
"tetteik miatt nem kedvelem őket"
Hány zsidót ismersz személyesen? Õk konkrétan, pontosan mit tettek, ami miatt nem kedveled őket?
Akiket nem ismersz személyesen, azokról honnan tudod, hogy mit tettek? ( Ez nem költõi kérdés, hanem valódi, szíveskedjél értelmes választ adni rá! )
Próbálok rövidebben fogalmazni, így csak rövid mondatokban válaszolnék a bekezdésekre.
Te ismersz személyesen Jobbikost vagy nácit?
Nem, de mégsem szereted őket, mert van egy kialakult véleményed a kettőről, még ha neked személyesen egyik sem ártott, attól még tudod hogy mit várhatsz tőlük nagy valószínűséggel.
Eltüntették a zsidókat a lengyeleknél? (És az összes balti államból egyébként.) Mit tehettek amiért ezt kapták (okkal vagy ok nélkül), hogy több különböző népnél is ugyan arra a sorsra jutottak, sokszor a helyiek segítségével? Miért csak őket?
Majd évtizedek után is miért mondja az a paraszt bácsi hogy helyes, csak így tovább? Hogy még jelen sem kell lenniük hogy gyűlölet alakuljon ki irántuk? Mások népek iránt miért nincs ugyan ez a gyűlölet?
Én vagyok előítéletes rasszista + kettős mérce ?:)
Csak annyira mint te, vagy a zsidók.
Az emberek nem tettek semmit ellene? Kihagyod a számításból hogy azért nem tettek semmit, mert nem is akartak, nem kedvelték a zsidókat.
Direkt írod így hogy I-ten? Miért?
Én egy másik Jézus történetre emlékszem, amiben másért akarták megölni, és tudomásom szerint végeredményben a zsidók ölték meg, mert az ő vezetőik vitték az ügyet Pilátus elé, aki ki is jelentette hogy mossa kezeit, nem ő a felelős, mert a zsidó nép szavazott Barabás mellett Jézussal szemben.
Jézus aláásta a zsidó vallást avval hogy kijelentette Isten szövetségébe most már a nem zsidók is beletartoznak, továbbá a képmutató farizeusok hatalmát ásta avval alá hogy szembesítette őket saját bűneikkel.
Persze egy zsidó aki felsőbbrendűnek tartja magát, azt akarja hogy Isten csak velük legyen szövetségben, és megmaradjon az akkor vezetői rendszer, így persze hogy össze-vissza fogják ferdíteni meg magyarázni a dolgokat.
Persze az újszövetségből megértette az egész világ milyenek voltak (és ebből következően most milyenek) a zsidók, és ez nagyon ciki nekik, így nem fogják bevallani hogy igen, mi öltük meg a megváltót (aki ügye maga is zsidó testben született, és vicces hogy csak pont rajtuk kívül mindenki más keresztény a világon elismer ezt, csak ők/ti nem.)
Amikor elolvasod az Újszövetséget, akkor te arra is úgy tekintesz mint antiszemita iromány?
Mert minden ami a zsidókat bírálja, legyen az az Isten fia, csakis gonosz és antiszemita lehet? Még véletlen sem lehet valóságalapja a véleményüknek?
Vagy az egész Jézus dolgot az antiszemiták találták ki?
Bocs ha jól emlékszem az apostolok akik vitték az ügyét, és feljegyezték a dolgokat, szintén zsidók voltak.
Most akkor van antiszemita zsidó is?
Mert ez ügye hihetőbb lenne mint az eredeti neem?
A zsidók imádnak mindennel felvágni ami velük kapcsolatos valamilyen formában, csak épp avval nem hogy Isten fia közéjük született meg?
Ha nem, miért nem? Mert avval akkor sok mást is el kéne ismerniük, amikkel már együtt nem érné meg?
Pl. azt hogy többé már nem kiválasztottak, hanem ugyan olyan emberek mint akárki más a világon?
Hogy evvel megszűnne a zsidó vallás is?
Magyar ne lopj, te is tudod hogy azt a cigányokra értették akik az ő szemszögükből magyarok, mert a papírjaikon sem szerepel az hogy cigány, csak az hogy magyar. Ne ferdíts létszíves, ez az egyik idegesítő dolgotok, én sem teszem, te se tedd.
A japános dologgal arra akartam utalni hogy mivel a zsidók fontos hatalmi szerepekben vannak, ezért még egy tőlük szinte teljesen mentes (nem hiszem a japánok valaha is megtűrték volna akkoriban nem hogy az európai embert, hanem még a zsidót is, mert az ázsiai népek közül azt hiszem ők a leginkább rasszisták, ha nem a kínaiak, sokkalta inkább mint az európai ember, ezt inkább hagyjuk is, ez európai ember egy vicc lett, hála a zsidóknak), és messze lévő ország majd pont csak őket hívná így be, nyalva így be neki.
Miért nem az arab sejkeket, amerikai és orosz üzletemberek hívta be, pedig azok is gyémántokban úszkálnak, bár nincs akkor hatalmuk még így sem mint a zsidóknak.
És most érkeztünk el a lényeghez, a zsidók és a hatalom, és ahogy bánnak vele.
Nem véletlen vált már melléknévvé ha valakit le zsidóznak, utalva evvel az embertelen, lelketlen kihasználásra, fösvénységre, kapzsiságra.
Ezek az emberek vannak minden országban hatalomban, tekintve hogy minden országban vannak diaszpóráik, egy fajta államok az államokban, egy faji alapon szerveződő maffia az adott államban.
És ahogy evvel a hatalommal éltek, evvel érték el azt hogy a népek kiirtották magukból őket, lerázták az idegeneket magukról ( és itt még nagyon finoman fogalmaztam).
Nem hiszel nekem? Kérdezz meg egy litvánt, ők konkrétan megmondták hogy azért öltek meg kíméletlenül minden zsidót, mert beálltak az oroszok mellé és közvetetten irtották a litvánokat.
Ezen árulásra, amellyel a befogadó ország életére törtek, reagáltak a litvánok jogosan úgy ahogy azt tették, önvédelemből eltüntették a veszélyt.
És ezt nem én találom ki mert trappista vagyok, kérdezz meg egy litvánt, ezért nem akarja a miniszterük sztárolni a holokausztot, mert nekik az önvédelem volt, és nem fogják sajnálni azokat akik az életükre törtek.
Erre meglett fenyegetve a lánya, és így muszáj volt velük foglalkozni.
Miért kell más népekre rá erőltetni ezt a holo dolgot?
Mi miért nem erőltetjük rá a mongolokra,törökökre,osztrákokra a magyarok kiirtását,elnyomását?
Amiben ráadásul ott kifejezetten ők voltak a sarasok, és úgy ahogy nálunk ti sem kértek bocsánatot Kun Béláért meg a megannyi vörös terroristáért akkor és utólag, úgy náluk se kértetek bocsánatot, de tőlük is, és tőlünk is elvárjátok hogy mi sajnáljunk titeket.
A zsidók mindenhol beálltak nagy erőkkel a vörös terrorba, és ezért is ugrott nekik a nép mindenhol, és nem azért mert nem tettek semmit, hanem mert megvédték magukat.
És ezeket nem én találom ki, hanem ezek így voltak, és ezért nem kedvelem a zsidókat, amiket tettek.
Nincs még egy ilyen nép mint a zsidó, de még csak hasonló sem.
Nagyon okosak vagytok (egy felmérés szerint a zsidóknak van a legtöbb IQ-ja), a legjobban összetartó nép, nagyon jól szervezettek is vagytok hogy elérjétek céljaitokat, de lelketek az nem sok van.
A jég hátán is megéltek (legtöbbször erkölcsileg igen csak kifogásolható módon).
Az a baj hogy ezeket a képességeteket arra használjátok hogy világuralomra törjetek, és nem arra hogy a globális emberiséget szolgáljátok. Mert ezekkel a képességekkel lehetőségetek van rá, mivel sokszor értelmi fölényben vagytok ezért meg is teszitek, a világ sok népét megvezetitek, más kérdés hogy ez erkölcsileg, etikailag nem elfogadható.
Ha illusztrálnom kéne titeket és a világot, azt mondanám hogy a világ egy óvodás nagycsoport, ti ebben a csoportban olyan összetartó vértestvérek vagytok akik értelmileg egy nyolcadikosnak felelnének meg, míg kívülről testileg csupán alsósnak. Egyértelműen ti vagytok értelmi fölényben és ezt ki is használjátok, ti akartok lenni a világóvoda "óvónői" és "óvóbácsijai", azt hogy ezt miért és hogyan teszitek, lelketek rajta.
Nem olvastad el rendesen, attól tartok, felesleges írnom.
Néhány rövid:
"Direkt írod így hogy I-ten?" - Igen.
"Miért? " - [link]
"Én egy másik Jézus történetre emlékszem"
Rosszul.
1) Olvasd el a Kresztény Egyházak álláspontját.
2) Pilátusnak nem lett volna kötelessége a kivégeztetés, hiába fenyegették azzal, "akkor nem vagy a császár barátja", mert küldhatte volna embereit Rómába, megelõzve a zsidókat és nyilvánvaló, hogy Róma a zsiddókkal szemben a rómainak hitt volna. Ezt õ is tudta, csakhát ott volt a másik szempont, amit leírtam.
"Persze az újszövetségből megértette az egész világ milyenek voltak (és ebből következően most milyenek) a zsidók"
Lehet, De Te nem,az tuti, egész biztos, nem olvastál belõle semmit, vagy csak elenyészõen keveset, válogatva, mint a luzsmud a Talmudból.
"Vagy az egész Jézus dolgot az antiszemiták találták ki? "
Ahogy Te képzeled és a Hozzád hasonlók képzelik a "Jézus dolgot", úgy, azt igen.
"az apostolok akik vitték az ügyét, és feljegyezték a dolgokat, szintén zsidók voltak. "
1) Az apostolok nem jegyeztek fel semmit, többnyire nem is tudtak írni, kivéve János, bár abban sem vok bizt, h az evangélista azonos az apostollal. De lehet, mert az apostol J. testvére volt, így valszeg szintén vmennyire tanult ember. ( Bocs, nem vok keresztény, csak vmennyire ismerem az "Újszövetséget", megkockáztatom: azért sokkal jobban, mint Te a Bibila többi ( hároszor akkor terjedelmû ) részét. )
2) Az apostolok annyira zsidók voltak, hogy Pál leveléig az volt az állásponyjuk, h csak zsidóból lehet keresztny. Ha pogány, elõbb zsidóvá kellett lennie. Ez Pál ( Saul - mestere az ókor legnagyobb zsidó tanítójának, Hillélnek unokája volt. )
"csak épp avval nem hogy Isten fia közéjük született meg?
Ha nem, miért nem?"
"I-ten fia" - ez a zsidó vallás szerint blaszfémia ( I-tenkáromlás ), mert bálványimádásnak tekintendõ, így pogányság. Mondom, a szigorúu zsidó vallás szerint. Épp ezért a vallás szerint keresztény nem üdvözülhet. ( Éppúgy, ahogy a keresztények szerint meg az nem, aki nincs megkeresztelve. :) )
( Bálványimádás: ha fizikai testnek I-teni lényget tlajdonítanak. A Szigorú egyI-tenhit szerint I-tennek nincs fizikai formája, nem test.
Egyébként így véli az Iszlám is, csak õk prófétának elismerik Jézust.
"többé már nem kiválasztottak"
I-ten, az Örökkévaló - áldott Õ - örök és változatlan, ahogy Tórája is az, szava is az. Megesküdött õseinknek, nem vonja vissza szavát. ( Ez benne van a Bibliában. )
"Magyar ne lopj, te is tudod hogy azt a cigányokra értették akik"
A két focista feleség is cigány volt, akiket Londonban árúházi lopás miatt lecsuktak?
"a zsidók fontos hatalmi szerepekben vannak"
A nem zsidók is, sokkal többen.
"nem hiszem a japánok valaha is megtűrték volna"
Nem hit kérdése, TÉNYKÉRDÉS. Azt nevezzük elöítéletnek, amikor valaki a ténynek képzeli, ait hisz, függetlenül a tényektõl. Egyébként olvass utána - gugli.
"Miért nem az arab sejkeket"
Mert azoktól csak olajat vesz, ahhoz nem kell odamenjenek. De változik a világ, idõvel eljön az is. De lehet, h nem, mert az iszlám fanatikus, ezt a japánok nem szeretik. A zsidó üzletember nem foglalkozik azzal, h kinek mi a vallás, pláne nem térít. Ezt a zsidó vallás hivatalbólnem.
"amerikai és orosz üzletemberek"
Mert - ellentétben a *Te hiedelmeddel, õk TUDJÁK hogy a zsidók nem akarják õket uralmuk alá hajtani, az oroszokról de még vmennyire az amiról sem biztos.
"kérdezz meg egy litvánt"
Talán ezért volt, hogy a 2. vh idején a baltikumi zsidók a németeket FELSZABADÍTÓKKÉNT fogadták és üdvözölték. Ezt nem én mondom, engem is meglepett, amikor Schmitt Mária ( történész prof, OVi tanácsadója volt elsõ me korában ) egy elõadásában hallottam.
Gonolod, azért, mert 1000-el szolgálták Sztálint?
"sem kértek bocsánatot Kun Béláért meg a megannyi vörös terroristáért akkor és utólag"
Néhány ezer / fél milla. És Kun Béláék azért jogfosztottá nem tettek embereke.
( Zsidótörvények: [link] ; Az 1944-es zsidorendeletek fénymásolatai: [link] )
"A zsidók mindenhol beálltak nagy erőkkel a vörös terrorba"
Jaja! Azért küldte õket a rákosi Recskre, Hortobágyra, meg köttete fel, csikatta le ( péter gábort is, enm mintha nem szolgált volna rá, csak nem azért. ) . Mert küldte. Többet, mint ahányan Kun Béláék lelként száradnak.
Ugyan mi erkölcsileg kifogásolhatót lehet csinálni jég hátán? Jó, tom, de jellemzõ.
"Az a baj hogy ezeket a képességeteket arra használjátok hogy világuralomra törjetek, és nem arra hogy a globális emberiséget szolgáljátok."
Hát igen. [link]
Különösen törtek pl Szerb Antal, Rejtõ Jenõ, Petscahuer Attila ( kardvívó, Olimpia: 2 arany, 1 ezüst, EB 2 arany, 2 ezüst, 3 bronz ), Kabos Endre ( kardvívó, Olimpia: 3 arany, 1 bronz, EB 6 arany, 2 ezüst ).
Nomeg a Fradi, az UTE és a MTK alapítói, Hajós Alfréd, Ordh György, Komjádi Béla, Székely Éva, Kármán Tódor, Szilárd Leó, Neumann János, Wiegner Jenõ, Teller Ede, Szigeti József - ja, persze, õk magyarok, majd elfeledtem ...
Mindzt tleg nem trappistaság, hanem kifejezetten kvargli.
Szóval azt javaslom, tanulgass még ( de ne a qtyqrutyról ! ) és próbálj megszabadulni az elõítéleteidtõl.
Persze, csak, ha nem tartod elviselhetetlennek az elõítéletek nélküliséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!