Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A zsidók miért várták el,...

A zsidók miért várták el, hogy a háborúban bárki is meghaljon értük?

Figyelt kérdés

Tehát van egy katona aki közreműködött a negyvenes években a zsidók legyilkolásában, mert ez volt a parancs...mit várt?Hogy majd megtagadja?Van itt olyan aki meghalna egy olyan emberért akit ha nem ő majd egy másik fog megölni vele együtt?

Mert én inkább agyonlőnék egy számomra idegen embert, hogy engem ne öljenek meg, aztán még valaki más úgyis megteszi helyettem.

Meg ki akar abban a hitben meghalni,hogy egy hazaáruló aki nem teljesíti a parancsot?Merthogy akkor még nem tudhatták,hogy a 21. században hősök lehetnének amiért megtagadnak egy parancsot.

2013. júl. 28. 00:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 A kérdező kommentje:
VÉGRE!
2013. júl. 29. 17:08
 52/78 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, miért ekkora megkönnyebbülés neked, hogy mivel nem tudtad alátámasztani az állításaidat, Tetro lezárta az értelmetlen párbeszédet...

No, mindegy. Én azért még reagálok a nekem írottakra.

"Rendben, összeszedtél pár linket, most mondhatnám,hogy a wikipédia nem hiteles, de nem kötekedek, elhiszem,hogy vannak."

Ne is mondj ekkora marhaságot, mert

1., A Wiki szócikkeinek közel 100%-a forrásokkal van alátámasztva, tehát hiteles.

2., Elég csúnya lenne a Wiki hiteltelenségére hivatkozni, miközben te is linkeltél egy oldalt.

(Plusz Borsonline-t, meg egy századrangú tévét, ami szintén a Borsra hivatkozik. No comment.)

"Viszont itt elsősorban a magyar politikáról beszélünk"

Nekem nem úgy tűnt. Idézet a 16. sz. alatti kommentedből:

"S pont ez a lényeg,hogy a a náci Németország katonáit a mai napig cseszegetik"

"itt nem nagyon vannak ex-nácik/nyilasok, akik most politizálnak"

Ezt speciel nem tudom, és nem fogok több időt rászánni a keresgélésre. De az biztos, hogy ha nincsenek, akkor azért, mert sok ilyen család külföldre menekült, és ott élte/éli világát.

"na meg Németországban nagyobb eséllyel akadnak olyanok mint akiket belinkeltél, de nyilván nem 5-6 náci vezető volt és azért ez elenyésző"

Ezek a _legfelsőbb vezetők_ utódai, azok meg nem voltak olyan sokan, max. 20-an.

Az egyik linken pedig 1333 eset van, mazsolázgass még onnan magadnak, ha akarsz.

"főleg ahhoz képest,hogy itt mennyi kommunista utód tölt be vezető szerepet (nem csak politikában) és még politikusokból is mennyi van."

1., Sorold fel név szerint azokat a kommunistákat, akik a náci vezérkarral egyenlő súlyú szerepet töltöttek be Magyarországon.

2., Sorold fel ezek és ezek utódai közül azokat, akik jelenleg is politizálnak.

Megmutatom egy olasz példán: Benito Mussolini unokája, Alessandra Mussolini.

"Nézd meg hány embert ítéltek el itthon a háború után és hányat a rendszerváltás után, politikai okból..."

Megint ne csak beszélj, adj konkrét infókat (megbízható linkeket).

"Továbbá rengeteg népirtás történt mégis csak a zsidókat hangoztatják..."

Ez nem igaz, mert a többit is. Csak azokra nem figyelsz oda.

2013. júl. 30. 00:10
 53/78 anonim ***** válasza:
32%

Tetróval nem érdemes vitatkozni mert egy vörös idióta, és ezt nem fogom megmagyarázni, mert amilyen értetlen szöveg értelmezni képtelen mint ahogyan most az láttuk, ezt sem értené meg.

Érdekes én egyből megértettem mit akar a kérdező, és értettem a gondolat menetét, és az utolsó oldalakon olvasva Tetrót már a bicska nyílt a zsebembe hogy játszhatja meg valaki ennyire hogy ilyen ál-értetlen. Mert nem hülye, csak terel meg kiforgat állandóan, fél az igazságtól mint ördög a szentelt víztől.

Valószínűleg tele van a család párttagokkal, mert máskülönben nem igen lehetett volna köztisztviselő ilyen nyugdíjjal.

Nyugi kérdező jól gondolod, csak ügye az védi ennyire a hazaáruló komcsikat aki maga is komcsi. Szóval nem kell rajta meglepődni, ha meglátom a nevét már előre tudom mit fog leírni az adott kérdésre.

Például ha a kérdésben az szerepelne hogy az ég vajon kék-e, ő megindokolná hogy már pedig az miért zöld.

Csak azért mert mondjuk zöld festéket gyárt.

Magyarán mint a komcsik alapból azt védik, és tekintik igaznak ami az ő érdekük és hasznuk, még ha az a világ rendjével is menne szemben, ők akkor is megmagyaráznák a hülyeségüket.

2013. júl. 30. 00:14
 54/78 A kérdező kommentje:

Alátámasztottam, nem tudom mi kéne még, mindenre azt mondjátok,hogy nem hiteles, gondolom a baloldali médiumok állításit mind elhiszitek, és ha nem az idnex/ATV vagy az RTL adja le azt amit állítok akkor az hiteltelen.

Örülök,hogy tetro végre elment mert mint többször is hangoztattam egy idióta, értelmetlen dolgokat ír, bármit linkelek "támaszd alá,támaszd alá" de ha oylan istenverte nagy marhaság lenne akkor miért nem bizonyítja be az ellenkezőjét?!Mert nem tudja, tehát ő is csak beszél beszél de semmit sem tud igazolni, akkor mirét várja el tőlem?Pláne hogy é alátámasztottam pár dolgot, de ha az isten írná be neki akkor sem hinné el, ezzel meg nem tudok mit csinálni.

", Elég csúnya lenne a Wiki hiteltelenségére hivatkozni, miközben te is linkeltél egy oldalt. "

Akkor tehát nem hiteltelen amit én linkeltem, ezzel elismerted hogy alátámasztottam.

""S pont ez a lényeg,hogy a a náci Németország katonáit a mai napig cseszegetik"

"

Most már kezdenek áttérni a kisemberekre, mint már számtalanszor írtam pl. Csatáry.Ha ezen kívül kíváncsi vagy hogy még kik akkor nézz utána a Simon Wiesenthal központ honlapján.

"1., Sorold fel név szerint azokat a kommunistákat, akik a náci vezérkarral egyenlő súlyú szerepet töltöttek be Magyarországon.

2., Sorold fel ezek és ezek utódai közül azokat, akik jelenleg is politizálnak. "

1.Az összes kommunista vezető és a "komolyabb" párttagok.

2.Nézz rá a hazai baloldalra.

Vagy ott van példáéul Gyurcsány felesége aki ugyan nem politikus, de a volt miniszterelnökünk felesége, és Apró Antal unokája.

Vajon mi lenne ha mondjuk Morvai Krisztina lenne az elnök (csakhogy egy nőt mondjak) és neki pedig Szálasi unokája lenne a férje.Na akkor aztán lenne itt röfögés meg botrány, hogy hogy vezetheti egy ilyen az országot...

Engem ugyan nem zavar,hogy egy ex-fő komcsi unokája a volt elnök felesége, de ha másképpen lenne, akkor az kiverné a biztosítékot, ez pedig le van szarva.

""Nézd meg hány embert ítéltek el itthon a háború után és hányat a rendszerváltás után, politikai okból..." "

Megint csak Szálasit mondom.De ezen kívül még jó pár nyilast, a 21.század c. műsorban megnézheted,nem rég volt (2-3 hónapja kb)

89 után semmi sem történt, mindenki élte tovább a megszokott életét.(mármint apolitikusok közül)

"Ez nem igaz, mert a többit is. Csak azokra nem figyelsz oda."

Ha csak a zsidókra figyelnék, akkor nem tudnék a többi népírtásról.

Régóta nézem az RTL-t, egyszer említették meg az örmény népírtást, a holokausztot pedig hajaj....havi minimum 3x.

2013. júl. 30. 11:08
 55/78 anonim ***** válasza:
50%

"Alátámasztottam, nem tudom mi kéne még, mindenre azt mondjátok,hogy nem hiteles"

A három linked közül a Wiki-névsor az egyetlen, ami hiteles lehet, a másik kettő nem (Bors). Ugyanis pletykalapokat nem szokás megbízható forrásként kezelni.

"gondolom a baloldali médiumok állításit mind elhiszitek, és ha nem az idnex/ATV vagy az RTL adja le azt amit állítok akkor az hiteltelen."

Kapaszkodj:

1. Egyáltalán nem nézek tévét, egyik csatornát sem.

2. Indexet csak ritkán olvasok, jellemzően csak a GYK-s kérdések kapcsán.

3. Bármilyen hírportálon megjelenő hírt/cikket le szoktam ellenőrizni más forrásokból, ha szükséges.

Ha te is így jártál volna el eddig, akkor két lehetőség van:

1. Már alá tudtad volna támasztani az állításaidat.

vagy

2. Rájöttél volna magad is, hogy felültél egy pletykalapnak.

"Örülök,hogy tetro végre elment (...)"

Nem ismerem Tetrót, így nem tisztem "védeni". De mivel végigolvastam a kérdésedet az elejétől kezdve, így igazat adok neki. Vagy bizonyítasz, vagy elismered, hogy tévedtél, más lehetőség nincs.

A normál vitákban a bizonyítás terhe mindig azon a félen van, aki állít valamit. Ha hiányzik (vagy nem hiteles) az alátámasztás, akkor nincs miről beszélni.

Ezt a szabályt jó ha megtanulod, a jövőben még hasznodra lehet. Tudományos kérdésekre is ugyanúgy vonatkozik.

Egy abszurd példán bemutatva:

1. Én azt állítom, hogy tényleg létezik a Fogtündér. Leírom neked ide, a GYK-ra.

2. Be is mutatok két linket, amelyek "igazolják" az állításom helyességét: különböző történetek olvashatók rajtuk a Fogtündérről.

3. Ezek után felszólítalak téged, hogy amennyiben nem hiszel nekem, BIZONYÍTSD BE hiteles forrásokkal, hogy a Fogtündér nem is viszi el a tejfogakat, és nem ad cserébe pénzt a gyerekeknek.

Remélem, érted a lényeget.

Nem mellesleg a vitakultúrához az is hozzátartozik, hogy nem idiótázod és hülyézed le a vitapartnereidet.

"Akkor tehát nem hiteltelen amit én linkeltem, ezzel elismerted hogy alátámasztottam."

Nem, nem ismertem el.

Még egyszer: a Wiki-lista nem hiteltelen. De az pusztán egy névsor, bármiféle egyéb adat nélkül. Tehát az állításaid lógnak a levegőben, nincsenek alátámasztva.

(Ism.: a Borsonline-t felejtsd el.)

<"S pont ez a lényeg,hogy a a náci Németország katonáit a mai napig cseszegetik"

Most már kezdenek áttérni a kisemberekre, mint már számtalanszor írtam pl. Csatáry.Ha ezen kívül kíváncsi vagy hogy még kik akkor nézz utána a Simon Wiesenthal központ honlapján.>

Én nem vagyok kíváncsi. Ha állítasz valamit, neked kell hoznod az adatokat. Eddig csak egy-egy példát tudtál írni; ez megint nem egy tisztességes vita lefolytatásának szándékára utal, hanem vagdalkozásra, köpködésre, szélsőjobbos mantrák szajkózására.

<"1., Sorold fel név szerint azokat a kommunistákat, akik a náci vezérkarral egyenlő súlyú szerepet töltöttek be Magyarországon.

2., Sorold fel ezek és ezek utódai közül azokat, akik jelenleg is politizálnak. "

1.Az összes kommunista vezető és a "komolyabb" párttagok.

2.Nézz rá a hazai baloldalra.

(...)>

Mondom: NÉV SZERINT, és A NÁCI VEZÉRKARRAL EGYENLŐ SÚLYÚ SZEREPBEN.

Megmutattam egy példán is: Benito Mussolini unokája, Alessandra Mussolini.

Így szíveskedj prezentálni a listát, másképp feleslegesen rablod mások idejét.

A "mi lenne, ha"-meséket pedig hagyjuk meg a filozófusoknak és a regényíróknak.

<Megint csak Szálasit mondom.De ezen kívül még jó pár nyilast, a 21.század c. műsorban megnézheted,nem rég volt (2-3 hónapja kb)

89 után semmi sem történt, mindenki élte tovább a megszokott életét.(mármint apolitikusok közül)>

Ismét: adatokat, hivatkozásokat, forrásokat prezentálj, ne csak vagdalkozz.

<"Ez nem igaz, mert a többit is. Csak azokra nem figyelsz oda."

Ha csak a zsidókra figyelnék, akkor nem tudnék a többi népírtásról.

Régóta nézem az RTL-t, egyszer említették meg az örmény népírtást, a holokausztot pedig hajaj....havi minimum 3x.>

A Holokausztról és más népirtásokról alapon a TÖRTÉNELEMKÖNYVEKBŐL tud az ember. (Gondolom, 8.-os már elmúltál, tehát "hivatalosan" is tudnod kell ezekről.)

A "régóta" és a bemondásra "x-szer említették" pedig abszolút nem kezelhető, elemezhető adatok; nem beszélve arról, hogy ez csak egyetlen csatorna. (Ráadásul egy vacak kereskedelmi. Én a helyedben azt sem nézném...)

Döntsd el: akarsz-e normális vitát folytatni vagy sem. Ha igen, akkor tartsd be a szabályokat.

2013. júl. 30. 14:03
 56/78 anonim ***** válasza:
32%

Az utolsót én már végig sem olvastam, nincs hozzá türelmem úgy sincs igaza. Aki a komcsikat védi meg szembe megy a józan paraszti ésszel, igazsággal, az nekem érvelhet akármivel ha ezáltal egy hiteltelen ember lesz.

Ugyanis aki bűnös emberek véd, megkérdőjelezem az erkölcsi szavahihetőségét, innentől kezdve azt mond, hazudik amit akar. Kérdező igazad van, én is, te is tudod jól.

Tőlünk északabbra lévő egykor szovjet államokban, ahol nem felejtették el a kommunista bűnöket, ha ilyenek elkezdenék védeni a kommunistákat, jó meglennének verve, meg ilyen fórumokról kibannolva lennének azonal.

2013. júl. 30. 15:47
 57/78 A kérdező kommentje:

"A három linked közül a Wiki-névsor az egyetlen, ami hiteles lehet, a másik kettő nem (Bors). Ugyanis pletykalapokat nem szokás megbízható forrásként kezelni."

Akkor mond,hogy például mit tartasz hitelesnek, és ami viszonylag független.

"3. Bármilyen hírportálon megjelenő hírt/cikket le szoktam ellenőrizni más forrásokból, ha szükséges. "

Akkor erre azt tudom mondani,hogy tedd meg most is, mert nem az egyetemen vagyunk és nem is a bíróságon,hogy bizonyítékokat szerezzek, továbbá értelmét sem látom, mert tegyük fel egy teljesen hiteles forrásból alátámasztom, nem is tudnál belekötni.Változtatna valamit?A homlokodra csapnál, hogy "Te jó ég, ilyen országban élek?!"

Szerintem sem.

Biztos vagyok benne,hogy sikerülne alátámasztanom olyan forrásokkal is amikre nem tudod azt mondani,hogy hiteltelen,de egyszerűen nem éri meg az időt és az energiát, mert nem változtat semmit a véleményeden.

A fogtündéres példádat értem, de azt is meglehet cáfolni és így hogy te nem tudod megcáfolni az én állításomat, én viszont nem tudom alátámasztani számodra hitelesen akkor ezt a vitát nincs értelme folytatni mert soha sem lesz vége.

"Nem mellesleg a vitakultúrához az is hozzátartozik, hogy nem idiótázod és hülyézed le a vitapartnereidet. "

Tetrot nem azért hülyéztem le mert nem értek vele egyet, hanem mert valóban az.

Más különben téged is lehülyéznélek.

"Én nem vagyok kíváncsi."

Ezért teljesen felesleges bizonyítgatnom.

Ennek a vitának semmi értelme igazából, reagálni sincs már kedvem, még annyit tennék hozzá,hogy a nyolcadikos könyvekben speciel pont nincs benne az örmény népirtás és a Holokauszton kívül más sincs nagyon benne, továbbá tanárfüggő az is,hogy milyen könyvből tanul a gyerek tehát tök mindegy hogy benne van e mert mindenki mást és máshogy tanul, csak a lényeg ugyan az.(van amelyik tanár ezt kihagyja van amelyik azt)

Sosem fogunk dűlőre jutni, így én azt mondom,hogy hagyjuk.

Ezek után sem fogom másképpen gondolni a dolgot, s ha te úgy veszed az értelmetlen vita lezárást,hogy "győztél" akkor egészségedre.

Bár sok értelme nem volt, de azért köszönöm a válaszaid és további szép napot.

(Innentől kezdve nem reagálok senkinek sem)

2013. júl. 30. 17:44
 58/78 anonim ***** válasza:
67%

Maradok a kérdésnél: tagadja-e meg a katona az embertelen parancs végrehajtását, ha tudja, hogy azért a hadbíróság halálraítéli?

Válasz: a mai nemzetközi ( és a magyar ) törv+enyek bizony arra kötelznek mindenkit, hogy IGEN, az embertelen parancs végrehajtását KÖTELES MEGTAGADNI.

Igaz, a háború idején ez meg nem volt, épp a Nürnbergi Per kapcsán hozták.

Azért nagyon halkan megjegyzem: a zsidó vallási jogban fõszabály, kötelesség az emberélet védelme, beleértve ( sõt kiemelten ), saját életünk védelme. Ez olyan fontos parancs, hogy életmentés ( saját is, sõt ) érdekében mintden más vallási törvényt, szabályt meg szabad, sõt, meg KELL szegni, még a Szombat törvényeit is, KIVÉVE három tilalmat. Mit gondolsz, melyik az elsõ?

Eltaláltad: a gyilkosság.

A vallásos zsidónak akkor sem szabad gyilkolnia, ha ezzel saját életét mentené meg. Bölcseink több, mint 2000 éve ezt vezették le a 3500 éves Tórából.

Persze, talán igazad van, kérdezõ, végül is ez zsidó vallási törvény, másnak nem kötelezõ ...

( Nem arról katonáról van szó, aki lelövi az ellenséges fegyveres katonát, az nem gyikosság, hanem harc. A gyilkosság a fegyverteln, kiszolgáltatott ember megölése. Ez az ami tilos, akkor is, ha emiatt õt ölik meg. )

2013. júl. 31. 03:40
 59/78 anonim ***** válasza:
67%

"A Nagy Imre kormány miért várta el 1956 októberében, hogy a nyugat segítsen nekünk? Volt egy csomó orosz katona, aki megostromolta Budapestet, mert ez volt a parancs. Mit várt tőlük? Hogy majd megtagadják? Miért is halt volna meg egy amerikai katona vadidegen emberekért? Akkor most miért is hibáztatja bárki a nyugatot?"

Azért, mert egyfolytában azt pofázták a Szabad Európa rádióban, hogy tartsunk ki, mert jönnek segíteni.

2013. júl. 31. 12:56
 60/78 anonim ***** válasza:
30%

58 ajánlom figyelmedbe Izrael mai külpolitikáját, különösen Palesztinát. És nincs több kérdésem.

Azt is kifelejtetted hogy a zsidók különbséget tesznek gójok és zsidók között, más szabályok érvényesek a kettőre, de te csak a zsidót emelted ki. Lehet ezt tagadni de nem hivatalosan ezzel minden zsidó tisztában van, csak hát nem lehet kimondani, mert mekkora farizeusi ellentmondás lenne hogy a zsidók vallásilag kódoltan rasszisták? Pont ők akik állandóan arra hivatkoznak hogy mekkora kár érte őket a rasszizmus miatt.

Bírom ezt a kettős mércét hogy egyszer a Tóra meg a Talmud milyen nagy forrásuk nekik, amikor azonban előkerülnek azok a gójos részek, hát azok csak ilyen mesék.

Te sem adnád az életed egy palesztinért szerintem.

És tekintve az akkori múltjukat ki adná értük az életét?

Abban a korban amikor parancs megtagadásért főbelövés járt? Ilyen Kun Bélák után, szerinted ki áldozná fel magát? És volt ott még több is akik rejtett szerepük miatt nem kerültek be a történelem könyvekbe mert az maga lett volna a megtestesült holokauszt 2.0.

2013. júl. 31. 15:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!