Aki nem írja alá a rezsicsökkentést helyeslő kérdőíveket, az tulajdonképpen többet szeretne fizetni csak ne a Fidesz legyen már kormányon?
Én nem írnám alá/fogom aláírni, de nem a kérdésben jelzett okból, hanem a következők miatt:
Ha a kedves kérdező kisszékeket készít, melyhez saját pénzéből befektet, szerszámokat vesz, vállalja az üzleti rizikót stb., szerintem joga van meghatározni a kész kisszékek árát.
Bár nagyon tetszenek esetleg a kérdező székei, nem fogom megkérni a díjbirkózó bátyámat, hogy erőszakkal vegye rá a kérdezőt a kisszékek árának lejjebb vitelére, mert szerintem neki joga van ahhoz, hogy a székeit beárazza.
Ugyanígy nem akarom, hogy a kormányom, kihasználva azt, hogy nála van a szabályalkotás hatalma, elvonja a közműszolgáltatók azon szabadságát, hogy a szolgáltatásukat szabadon árazzák.
Annak viszont tudnék örülni, ha ott, ahol arra lehetőség van, ezeknél a cégeknél is inkább verseny lenne és én választhatnék, hogy a szolgáltatást kinél veszem igénybe.
De a Fidesznél erre annyira nincs esély, hogy lassan azt várom, hogy mikor alakul meg a Nemzeti Internetközmű Monopólium Zrt., aminél lehet majd netrezsit csökkenteni.
40 év Kádár és 20 év "liberós" kormányzás után már csökkenhet is valami, nem?
Hol van az megírva,hogy mindíg minden nő?Épp ideje volt.
"20 év "liberós" kormányzás"
Csak jelzem hogy ebből 8 évig jobboldali kormány volt hatalmon.
"Annak viszont tudnék örülni, ha ott, ahol arra lehetőség van, ezeknél a cégeknél is inkább verseny lenne és én választhatnék, hogy a szolgáltatást kinél veszem igénybe."
De ez mégis hogyan működik a közszolgáltatók esetében?
Mondjuk legyen 4 áramszolgáltató és ne csak 1 villanyoszlop sor fusson a településen az út mellett, hanem rögtön 4 és mindenki azt köttesse be magához, amelyik neki szimpibb? Vagy legyen 6 cég országszerte, akik ellátják a vízszolgáltatást és mindegyiknek fusson külön vezetékrendszere a városokban?
Ez nem úgy működik, hogy bemész a boltba és akkor az 5 csokiból leveszed azt, amelyik neked a legjobban bejön. Ezeket a dolgokat rendesen ki kell építeni.
Mivel egy érvényben lévő törvény mellet pláne, hogy a megalkotója kétharmaddal ül a parlamentben, nem érzem hogy bármi értelme is lenne az aláírásomnak.
Másrészt a rezsicsökkentést a nagyfogyasztók kárára tette meg a kormány, akik a megnövekedett költségeket rajtunk verik le. Nekünk nem marad több a tárcánkban, de a KKV szektornak és a multiknak se, csak állambácsihoz csorog be több az ÁFA miatt. Hogyne ígérne be akár 30%-os csökkenést is a kormányzat, ha nem ő állja hanem más fizet érte, ő még keres is rajta. Hogy megritkítja ezzel a KKV-kat kit érdekel? 2014 utánig legalábbis semmit.
Egyenlőre a 10%-ot elbírják a nagy fogyasztók, visszavezetni, az emberek jóléte szempontjából nem érdemes, mert akkor az árak ugyanúgy maradnak, csak a költségeink nőnek, viszont a vállalkozásoknak kedvezne.
A kérdés, hogy a követező nem Fideszes kormánynak az emberek viszonylagos jóléte, vagy a vállalkozók sikere a fontosabb.
Olyan kisszéket kell gyártani,aminek jó az ára,és a gyártó is tisztességgel megél ebből.
Ha a gyártó elkezd tisztességtelenül árat emelni,akkor jön a szabályzás./A kormány a nép érdekében lépett fel./
Kérdés mit szól ehhez a baloldal.
Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezeknek a szolgáltatóknak mégis mennyi a hasznuk. Mert az egyik oldalon hajtogatják, hogy milliárdokat vágnak zsebre, a másik oldalon meg az megy, hogy tönkre fognak menni.
Ha lennének pontos számok, hogy mennyi az annyi, akkor jobban el lehetne dönteni, hogy jó vagy rossz lépés-e ez az egész.
Kezdd olyan kép kialakulni,hogy a "jobbos kormányok a nép érdekét nézik,a "balos kormányok meg a multik érdekét.
/Persze ez csak nálunk van így./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!