Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki nem írja alá a rezsicsökke...

Aki nem írja alá a rezsicsökkentést helyeslő kérdőíveket, az tulajdonképpen többet szeretne fizetni csak ne a Fidesz legyen már kormányon?

Figyelt kérdés
Vagy tényleg ennyire nem hiszi,hogy lehet másképp is kormányozni?
2013. jún. 25. 16:27
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
100%
A történelemből tudjuk, hogy így is lehet kormányozni, csak reméltem, hogy nem fogom soha megtapasztalni.
2013. jún. 25. 16:34
 2/52 ConnectCare ***** válasza:
88%

Én nem írnám alá/fogom aláírni, de nem a kérdésben jelzett okból, hanem a következők miatt:

Ha a kedves kérdező kisszékeket készít, melyhez saját pénzéből befektet, szerszámokat vesz, vállalja az üzleti rizikót stb., szerintem joga van meghatározni a kész kisszékek árát.

Bár nagyon tetszenek esetleg a kérdező székei, nem fogom megkérni a díjbirkózó bátyámat, hogy erőszakkal vegye rá a kérdezőt a kisszékek árának lejjebb vitelére, mert szerintem neki joga van ahhoz, hogy a székeit beárazza.

Ugyanígy nem akarom, hogy a kormányom, kihasználva azt, hogy nála van a szabályalkotás hatalma, elvonja a közműszolgáltatók azon szabadságát, hogy a szolgáltatásukat szabadon árazzák.

Annak viszont tudnék örülni, ha ott, ahol arra lehetőség van, ezeknél a cégeknél is inkább verseny lenne és én választhatnék, hogy a szolgáltatást kinél veszem igénybe.

De a Fidesznél erre annyira nincs esély, hogy lassan azt várom, hogy mikor alakul meg a Nemzeti Internetközmű Monopólium Zrt., aminél lehet majd netrezsit csökkenteni.

2013. jún. 25. 16:37
 3/52 A kérdező kommentje:

40 év Kádár és 20 év "liberós" kormányzás után már csökkenhet is valami, nem?

Hol van az megírva,hogy mindíg minden nő?Épp ideje volt.

2013. jún. 25. 16:37
 4/52 anonim ***** válasza:
69%
Így is többet fizetünk. 2010 óta 20%-al nőtt a rezsi. Ez a 10%-kos csökkentés csak parasztvakítás nem több.
2013. jún. 25. 16:39
 5/52 Dick Esmen ***** válasza:
81%

"20 év "liberós" kormányzás"

Csak jelzem hogy ebből 8 évig jobboldali kormány volt hatalmon.

2013. jún. 25. 16:41
 6/52 anonim ***** válasza:
28%

"Annak viszont tudnék örülni, ha ott, ahol arra lehetőség van, ezeknél a cégeknél is inkább verseny lenne és én választhatnék, hogy a szolgáltatást kinél veszem igénybe."

De ez mégis hogyan működik a közszolgáltatók esetében?

Mondjuk legyen 4 áramszolgáltató és ne csak 1 villanyoszlop sor fusson a településen az út mellett, hanem rögtön 4 és mindenki azt köttesse be magához, amelyik neki szimpibb? Vagy legyen 6 cég országszerte, akik ellátják a vízszolgáltatást és mindegyiknek fusson külön vezetékrendszere a városokban?

Ez nem úgy működik, hogy bemész a boltba és akkor az 5 csokiból leveszed azt, amelyik neked a legjobban bejön. Ezeket a dolgokat rendesen ki kell építeni.

2013. jún. 25. 16:43
 7/52 anonim ***** válasza:
100%

Mivel egy érvényben lévő törvény mellet pláne, hogy a megalkotója kétharmaddal ül a parlamentben, nem érzem hogy bármi értelme is lenne az aláírásomnak.

Másrészt a rezsicsökkentést a nagyfogyasztók kárára tette meg a kormány, akik a megnövekedett költségeket rajtunk verik le. Nekünk nem marad több a tárcánkban, de a KKV szektornak és a multiknak se, csak állambácsihoz csorog be több az ÁFA miatt. Hogyne ígérne be akár 30%-os csökkenést is a kormányzat, ha nem ő állja hanem más fizet érte, ő még keres is rajta. Hogy megritkítja ezzel a KKV-kat kit érdekel? 2014 utánig legalábbis semmit.

Egyenlőre a 10%-ot elbírják a nagy fogyasztók, visszavezetni, az emberek jóléte szempontjából nem érdemes, mert akkor az árak ugyanúgy maradnak, csak a költségeink nőnek, viszont a vállalkozásoknak kedvezne.

A kérdés, hogy a követező nem Fideszes kormánynak az emberek viszonylagos jóléte, vagy a vállalkozók sikere a fontosabb.

2013. jún. 25. 16:46
 8/52 A kérdező kommentje:

Olyan kisszéket kell gyártani,aminek jó az ára,és a gyártó is tisztességgel megél ebből.

Ha a gyártó elkezd tisztességtelenül árat emelni,akkor jön a szabályzás./A kormány a nép érdekében lépett fel./

Kérdés mit szól ehhez a baloldal.

2013. jún. 25. 16:47
 9/52 anonim ***** válasza:
45%

Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezeknek a szolgáltatóknak mégis mennyi a hasznuk. Mert az egyik oldalon hajtogatják, hogy milliárdokat vágnak zsebre, a másik oldalon meg az megy, hogy tönkre fognak menni.

Ha lennének pontos számok, hogy mennyi az annyi, akkor jobban el lehetne dönteni, hogy jó vagy rossz lépés-e ez az egész.

2013. jún. 25. 16:49
 10/52 A kérdező kommentje:

Kezdd olyan kép kialakulni,hogy a "jobbos kormányok a nép érdekét nézik,a "balos kormányok meg a multik érdekét.

/Persze ez csak nálunk van így./

2013. jún. 25. 16:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!